Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak dziewczynki mam dietę od dietetyka klinicznego 🙈 jestem wybredna, nie wiedziałam że jeszcze wielu innych rzeczy nie lubię do póki nie spróbowałam 🤣 generalnie obiady drugie śniadania i podwieczorki spoko, ale śniadania mnie dobijają, owsianki 🤢 twarogu też mam już po uszy, ale zdziwilo mnie jedno połączenie, surówka z surowej marchewki z kiwi i orzechami nerkowca 😱 to nie smakuje dobrze...
Abcia to w takim razie owocnego ❤️ i fajnego spotkania ☺️ -
Byłam na monitoringu. Padło zaskakujące pytanie "Czy boli panią podczas menstruacji?", zaskoczona odpowiedziałam, że tak: "Bo ma Pani tyłozgięcie macicy, a to może wpływać na ból".
Kiedyś słyszałam, że tyłozgięcie to też trudność z zajściem w ciążę, ale w sumie nie wiem jak się do tego podchodzi teraz.
Owsianki polecam robić nocne - tzn zalewasz czym chcesz i zostawiasz na noc, rano na 30 sekund do mikrofalówki i jest super Takie suche jak wiór gdzie zalewasz i jesz są obrzydliwe dla mnie
Surówkę z marchewki łączyłam kiedyś z ananasem lub brzoskwinią i było super, niestety nie wiem jakie masz zamienniki
W ogóle jeśli nie masz konkretnych dań a tylko składniki polecam książkę "Lunchbox na każdy dzień" - korzystamy z trzech książek z mężem, w każdej są rozpisane kalorie + składniki makro i naprawdę dania są szybkie i suuuper smaczne są śniadania i obiady i kolacje w sumie też25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Byłam na monitoringu. Padło zaskakujące pytanie "Czy boli panią podczas menstruacji?", zaskoczona odpowiedziałam, że tak: "Bo ma Pani tyłozgięcie macicy, a to może wpływać na ból".
Kiedyś słyszałam, że tyłozgięcie to też trudność z zajściem w ciążę, ale w sumie nie wiem jak się do tego podchodzi teraz.
Owsianki polecam robić nocne - tzn zalewasz czym chcesz i zostawiasz na noc, rano na 30 sekund do mikrofalówki i jest super Takie suche jak wiór gdzie zalewasz i jesz są obrzydliwe dla mnie
Surówkę z marchewki łączyłam kiedyś z ananasem lub brzoskwinią i było super, niestety nie wiem jakie masz zamienniki
W ogóle jeśli nie masz konkretnych dań a tylko składniki polecam książkę "Lunchbox na każdy dzień" - korzystamy z trzech książek z mężem, w każdej są rozpisane kalorie + składniki makro i naprawdę dania są szybkie i suuuper smaczne są śniadania i obiady i kolacje w sumie też
Mam abciu pełen rozpis co jak z czym i wagę, a co owsianki to tam właśnie robię zalewam na noc ale dalej nie przekonuje to moich kubków smakowych 🙈
Tylozgiecie macicy też mam i zaszłam w ciążę, moja mama też ma i zaszła ze mną bez problemu, też kiedyś czytałam o tym i okazuje się że 40% kobiet je ma 😁 też miałam bolesne miesiączki i to tak że hej, ale od czasu kiedy poroniłam to jak ręka odjął, żadnego bólu 🤷♀️ mama też mówiła że po porodzie zniknęły bolesne miesiączki. Nie ma się czym martwić ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 14:31
-
Ania35 wrote:Hej a u mnie @ - cykl 26 dni🙄🙄
Pamiętaj, że takie odchylenia są całkowicie normalne, chyba, że cykle masz dużo dłuższe.
U mnie najkrótszy był 24 dni i w sumie nie wiem dlaczego
A mnie boli prawy jajnik (wczoraj bolał lewy), na prawym mam 17mm pęcherzyk, Pani doktor się dziś zdziwiła, że takie ładne mam bez stymulacji - w sumie nie do końca zrozumiałam co ma na myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 19:21
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Abcia wrote:Pamiętaj, że takie odchylenia są całkowicie normalne, chyba, że cykle masz dużo dłuższe.
U mnie najkrótszy był 24 dni i w sumie nie wiem dlaczego
A mnie boli prawy jajnik (wczoraj bolał lewy), na prawym mam 17mm pęcherzyk, Pani doktor się dziś zdziwiła, że takie ładne mam bez stymulacji - w sumie nie do końca zrozumiałam co ma na myśli -
Czyli wszystko jest w porządku raczej - to się zdarza, a odkąd tak naprawdę się staramy, liczymy wszystko i notujemy każdy objaw, to po prostu to bardziej zauważamy
Ania35 lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
A co myślicie dziewczyny o staraniach w trakcie przeziębienia? (chrypka, ból gardła, bez gorączki) ma to jakiś wpływ na zajście lub ewentualny rozwój zarodka? Od 3 dni boli mnie gardło i mam chrypkę a mam dziś 8dc 😒 i nie wiem co o tym myśleć
-
Jeśli nie czujesz się tragicznie, to w sumie czemu nie?
Jeśli czujesz się na siłach i masz ochotę na , to w sumie nawet nie muszą być starania wszystko zależy od Ciebie i Twojego samopoczucia, przeziębienie raczej nie ma na to wpływuDominisia35, Andelulla lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Rozumiem, że jeszcze nie było owulki?Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Hej dziewczyny. Pomózcie dziś 28 dzień cyklu, 26 dc z poranmego moczu wyszła dość ładna druga kreska. 27dc nie z porannego moczu tylko cień cienia. Pełna nadziei poszłam na bete i wyszło 0.35 czyli brak ciąży. Dziś powinnam dostać @ a na razie od 3 dni tylko beżowy śluz. Błędne testy? Co myślicie?
https://zapodaj.net/96fa881823df0.jpg.html -
Kaskaaa. wrote:Dziewczyny pomocy
Dziś 14dc i rano zaczęłam plamić
Nie wiem co się dzieje 😕
Prawdopodobnie plamienia owulacyjne nie powinnaś się martwić, jeśli trwa 2 do 4 dni - najlepiej wspomnieć o tym lekarzowi przy wizycie.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Kaskaaa. wrote:15 dc
U mnie dziś rano test z plikiem, w piątek pęcherzyk był już "obiecujący" jak to wspomniała Pani doktor - rośnie książkowo. Fajnie by było gdyby się udało, nie musiałabym myśleć o HSGWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2022, 14:30
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Kaskaaa. wrote:15 dc🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅