Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Nie powiecie mi, że nie ma czegoś takiego jak przyciąganie.
Nie wchodzę na forum, przyznam, że po prostu musiałam się odciąć, ale właśnie w tej chwili zachciało mi się poczytać co u Was, weszłam, a tu ostatni post Kirry z pytaniem o mnie
Dziewczyny, wszystkim, którym się udało, mocno gratuluję!
Za pozostałe, nadal walczące mocne kciuki!
A ja... nadal walczę, nadal próbuję, prowadzę obserwacje, ciągle w odpowiednie dni i nadal nic...
Okazało się, że mam endometriozę. 31 stycznia idę na laparoskopię. Kto wie, może to przyczyna moich niepowodzeń. Jeśli okaże się, że to była przyczyna, to wiecie co... Tyle lat u profesorów, w klinikach, tyle wydanej kasy, badań, wyrzeczeń, łez, a nikt nie wpadł na prostą endometriozę.. szok.
Trzymajcie za mnie kciuki, mam wielką nadzieję, że po laparoskopii i usunięciu zrostów w końcu uśmiechnie się do mnie szczęście
Dobrze się tu widzisz i podziwiam za dzielna walkę 😍❤🍀🍀🍀
Ja jestem 1 dpo także oficjalnie wkraczam w drugą fazę 🍀 😅Ania35 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
panan12 wrote:To jest 7 dni po owulacji
Z tego co wiem to jest bardzo ładny wynik, więc owulacja była zacna 😁👌 -
Według apli, miałam owulację w zeszły poniedziałek, zastanawiam się kiedy mogłaby testować najwcześniej. Myślę, że w sobotę mogłoby już być coś widać. 7.11 mam mieć okres.
Dziś od rana mnie gania do łazienki. Może nie jest to biegunka, ale coś ewidentnie mogło mi zaszkodzić (bigosie mamusi ) albo to coś innego. Nie chce się nakręcać, nastawiona jestem na HsG w nowym cyklu.Dominisia35, Ania35, Andelulla lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Tedka 😍 jak super, że się odezwałaś! Trzymam za ciebie mocno kciuki i twoja walkę, dobrze że jest diagnoza i można walczyć dalej! Odzywaj się częściej do nas ❤️
Andellula a co u ciebie słychać 🤔 nie odzywasz się ostatnio 😔
Abcia i Kirra, coś czuję że w tym cyklu dołączycie do mnie 🤭 mocno trzymam kciuki za was! Kiedy testowanie?
Ja tak jak pisałam wam nerwowo nie wyrobiłam i poleciałam dzisiaj do gina sprawdzić co i jak. Więc mamy serduszko! Według OM jestem 6t+6d a według usg 5w6d+3 (czyli chyba 6t+2d, nie wiem jak rozumieć to plus trzy 🤷♀️ jeżeli dobrze myślę to by się zgadzało z datą owu) następna wizytę mam za tydzień i modlę się teraz, aby tym razem to serduszko nie przestało bić 🙏Ola_staraczka, Slowmotion, Ania35, Kirra, Wiewioora, Andelulla lubią tę wiadomość
-
Kirra, to miłe że pytasz ❤️ U mnie bez zmian, na razie starania zawieszone, bez stymulacji nie mam owu, więc w sumie totalnie odpuściłam. 8.11 mam wizytę w klinice, zobaczymy co dalej. Ja jakoś trochę tak straciłam nadzieję, że będzie dobrze, totalnie przestałam liczyć na cokolwiek, odpuściłam. Może to dobre, a może nie do końca, ale czuję, że to było potrzebne.
A cóż to za siła przyciągania u Was dziewczyny!! Piękna sprawa ❤️ Tadka, chyba się nie znamy, miło Cię poznać 🙂
Dominisia- cuuuudne wieści! Ale się cieszę!! Pięknie ❤️❤️❤️Tedka, Andelulla lubią tę wiadomość
Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Dominisia35 wrote:Tedka 😍 jak super, że się odezwałaś! Trzymam za ciebie mocno kciuki i twoja walkę, dobrze że jest diagnoza i można walczyć dalej! Odzywaj się częściej do nas ❤️
Andellula a co u ciebie słychać 🤔 nie odzywasz się ostatnio 😔
Abcia i Kirra, coś czuję że w tym cyklu dołączycie do mnie 🤭 mocno trzymam kciuki za was! Kiedy testowanie?
Ja tak jak pisałam wam nerwowo nie wyrobiłam i poleciałam dzisiaj do gina sprawdzić co i jak. Więc mamy serduszko! Według OM jestem 6t+6d a według usg 5w6d+3 (czyli chyba 6t+2d, nie wiem jak rozumieć to plus trzy 🤷♀️ jeżeli dobrze myślę to by się zgadzało z datą owu) następna wizytę mam za tydzień i modlę się teraz, aby tym razem to serduszko nie przestało bić 🙏Andelulla lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:Nie powiecie mi, że nie ma czegoś takiego jak przyciąganie.
Nie wchodzę na forum, przyznam, że po prostu musiałam się odciąć, ale właśnie w tej chwili zachciało mi się poczytać co u Was, weszłam, a tu ostatni post Kirry z pytaniem o mnie
Dziewczyny, wszystkim, którym się udało, mocno gratuluję!
Za pozostałe, nadal walczące mocne kciuki!
A ja... nadal walczę, nadal próbuję, prowadzę obserwacje, ciągle w odpowiednie dni i nadal nic...
Okazało się, że mam endometriozę. 31 stycznia idę na laparoskopię. Kto wie, może to przyczyna moich niepowodzeń. Jeśli okaże się, że to była przyczyna, to wiecie co... Tyle lat u profesorów, w klinikach, tyle wydanej kasy, badań, wyrzeczeń, łez, a nikt nie wpadł na prostą endometriozę.. szok.
Trzymajcie za mnie kciuki, mam wielką nadzieję, że po laparoskopii i usunięciu zrostów w końcu uśmiechnie się do mnie szczęście -
Dominisia super ❤️ dobrze , że z maleństwem wszystko wporządku. Musisz głowę trzymać do góry , nie stresować się wszystko będzie dobrze:)
A co do mnie to norma progesteronu jest 27 dla fazy lutealnej ja mam 29.89 dużo bardzo. W ciąży z synem miałam 25 ng -
panan12 wrote:Dominisia super ❤️ dobrze , że z maleństwem wszystko wporządku. Musisz głowę trzymać do góry , nie stresować się wszystko będzie dobrze:)
A co do mnie to norma progesteronu jest 27 dla fazy lutealnej ja mam 29.89 dużo bardzo. W ciąży z synem miałam 25 ng
Nie ma czegoś takiego jak za wysoki progesteron, im wyższy tym lepszy. Ale nie zawsze wysoki progesteron świadczy o ciąży i trzeba o tym pamiętać. Ja przy normie do 15 w fl miałam 30 ng i ciąży nie było. Może być tak, że pękły dwa pęcherzyki i stąd wysoki prog 🙂 niemniej jednak życzę Ci żeby ten piękny progesteron zwiastował u Ciebie ciążę 🙂34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dominisia cudowne wieści. Cieszę się że u Ciebie wszystko ok ❤
Ja w tym cyklu miałam bardzo wyczuwalna owu, ciągnięcie brzucha, dużo płodnego śluzu i pozytywny test. Na drugi dzień już negatyw. Więc chociaż jestem pewna, że była 🍀
Nie wiem dlaczego, ale zawsze po owu schodzi mi pewność siebie że się uda. Też tak macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 21:41
Dominisia35 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kaskaaa witamy ponownie Piękny pęcherzyk dominujący. 🤞🤞
Kirra, ja w sumie pamiętam że jakoś po owu wierzyłam, że jest dobrze. Dopiero tuż przed zrobieniem testu miałam wątpliwości i traciłam nadzieję, co się w sumie potwierdzało.Kirra lubi tę wiadomość
Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Ola najlepiej to chyba w ogóle o tym nie myśleć i sie zająć czymś innym 😀
Kaska witaj ponownie 👐Ola_staraczka lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Slowmotion, współczuje Ci tych mdłości! I mam nadzieje, że jednak szybko przejdą! Ja miałam okropne ale na szczęście bez wymiotów wiec teraz jak na to patrzę to jednak wcale nie było tak źle jak mi się wtedy wydawało 😄 i trzymało mnie do połowy 4 miesiąca, a potem pojawiały się jeszcze do 5 miesiąca sporadycznie co pare dni ale tak, ze mogłam już funkcjonować 😊 Ogólnie czuje się dobrze, staram się spacerować, sporo chodzić i nie dawać się bólom kręgosłupa tak mocno, bo to mi doskwiera 😉 a tak na szczęście żadnych huśtawek emocji czy rozklejania się na każdej reklamie nie mam 😄 jestem wręcz podejrzanie stabilna emocjonalnie - mogłoby tak już zostać po porodzie 😄
Kirra, ja miałam do owu zawsze mnóstwo pozytywnej energii, a po owu to już do okresu była równia pochyla czarnego nastroju takze znam ten ból… i strasznie jest to męczące, taki rollercoaster emocjonalny tak naprawdę 😰
Abcia, to faktycznie lista długa tych badań ale jak trzeba to nie ma wyjścia! I trzymam mocno kciuki ze albo się pojawi kropeczek jeszcze w tym miesiącu albo jak zrobisz drożność to otworzy się autostrada dla plemników i się uda! ❤️
Kasia, trzymamy kciuki za ten cykl! 😍
Ola, każda z nas czasem musi odpuścić… przychodzi taki moment, ze emocji jest za dużo i już nie ma na to sił takze jeśli miałaś taka potrzebę to nie ma co z tym walczyć, zbierzesz siły na kolejne kroki i będzie dobrze! ❤️
Nie wiem jak Wy ale ja już powoli zaczynam myśleć o świętach, jesteśmy z mężem straszliwymi świątecznymi szaleńcami 😂 Ten czas świąteczny wydaje mi się zawsze takim oddechem od różnych problemów… nie wiem czy tez tak macie?👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
BuBu90 wrote:Nie ma czegoś takiego jak za wysoki progesteron, im wyższy tym lepszy. Ale nie zawsze wysoki progesteron świadczy o ciąży i trzeba o tym pamiętać. Ja przy normie do 15 w fl miałam 30 ng i ciąży nie było. Może być tak, że pękły dwa pęcherzyki i stąd wysoki prog 🙂 niemniej jednak życzę Ci żeby ten piękny progesteron zwiastował u Ciebie ciążę 🙂
Jasne , że tak ale są piersi tak tkliwe , tam gdzie była owu męczy tzn kluje gniecie zobaczymy. Tam na dole jak ciastolina . No nic czas pokaże . Dzięki za wszystko -
Hej dziewczyny,
Podczytywałam Was od czasu do czasu...
Ja odkąd miałam torbiel musiałam się odseparować, ochłonąć i przestać myśleć, odpuścić.
Brałam tabletki anty raptem 4 dni i poszłam na NFZ do ginekolożki, która cudem odratowała siostrę. Okazało się, że torbieli już nie było i nawet zezwoliła mi odstawić anty, że szkoda cyklu itp.
Także 3.11 kontrolę USG prywatną odmówiłam.
Okres +/- miałam 8-10 dniowy ale nie przejmowałam się. Mniej więcej wiem kiedy miałam ból owulacyjny bo po śluzie to ciężko było jak cały czas kremowy...
Ale odousciclam i nastawiłam się na stratny cykl bo też tylko raptem 2 serduszka były jakieś 2/3 dni przed owulka i dzień owulki albo po 🤷
Rzekomo okres mam dostać albo 8.11 czyli idę w łeb w łeb z Abcią albo najpóźniej 13.11
Oprócz tego że śluz mam przezroczysty, szyjka wysoka to innych dolegliwości nie widzę.
Mam w tej chwili ważniejsze wydatki jak kupno aparatu słuchowego i na domiar złego procesor w implancie mi się psuje więc dodatkowy wydatek bo klinika w Kajetanach odpisała mi, że przewidywana wymiana mojej kolejki to 4 tydzień roku 2028 🤣🙈🤷
Nie dam rady się odnieść do każdej z Was z osobna ale jestem, wspieram, trzymam kciuki, cieszę się razem z Wami i tak samo miewam dość tym, którym się nie udaje.
I przyznam, że chyba ten luz w dupie był mi potrzebny, a i siostra też doszła do siebie.
Ps. Dzisiaj wybieram się na USG tarczycy i do końca tygodnia będę mieć pobraną morfologię na nowe badania hormonalne, D3, cały panel tarczycowy, mocz plus dorzuciła mi endokrynolog AMH i we wtorek będę mieć u niej wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 08:35
Dominisia35 lubi tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Hej Andelulla 👋 hmm, jeśli dobrze rozumiem- dostałaś tabletki anty na torbiel? Ale ona się sama wchłonęła?
Ja potwierdzam, że ten luz jest czasem bardzo ale to bardzo potrzebny ❤️
A co się działo z Twoją siostra? Przepraszam, że pytam, próbowałam odszukać wpisów na forum, ale bezskutecznie, dużo zdrówka dla niej!Starania od 05.2021
Ona:
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
Ft3, ft4, TSH - w normie
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG