Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Abcia przykro mi. A mnie wkurzają horieny owulacyjne, kolejny miesiąc nie wylapalo mi piku 😐Wczoraj miałam prawie pozytyw, myslalam że dzisiaj będzie na pewno, a tu kreska zbladła ech.. Czyli pewnie po owu, a działaliśmy przedwczoraj, dzisiaj już pewnie nic to nie da🙄🙄
-
Ania35 wrote:Abcia przykro mi. A mnie wkurzają horieny owulacyjne, kolejny miesiąc nie wylapalo mi piku 😐Wczoraj miałam prawie pozytyw, myslalam że dzisiaj będzie na pewno, a tu kreska zbladła ech.. Czyli pewnie po owu, a działaliśmy przedwczoraj, dzisiaj już pewnie nic to nie da🙄🙄
Co do testów owu to bardzo polecam ClearBlue. Masz czarno na białym wynik. Zapamiętuje wszystkie testy i wyłapuje peak 😄🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:Aniu może ten "prawie pozytyw" to był peak? Dlaczego nic to nie da? Nigdy nie wiesz dokładnie kiedy masz owu, musiałabyś pójść na monitoring.
Co do testów owu to bardzo polecam ClearBlue. Masz czarno na białym wynik. Zapamiętuje wszystkie testy i wyłapuje peak
Raczej to nie był pik,kreski nie były takie same. Chyba faktycznie zmienię testy na inne. -
Kaska a w którym jesteś dniu cyklu?
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Abcia, póki nie ma okresu to roznie może być… ja miałam raczej późną implantację, bo 10dpo dopiero widziałam trochę różowego śluzu na papierze (i nic więcej się nie pojawiło), co brałam w ogóle za początek okresu. A testy wychodzą dopiero 2-3 dni po implantacji tak naprawdę.
Andelulla, dobrze ze torbiel zniknął i durny lekarz, ze od razu przepisał tabletki anty na to…
Ania, mi się zawsze sprawdzały facelle te słupkowe, one jakos tanio nie wychodzą ale mi 5 raczej wystarczało żeby wyłapać owu 😊Dominisia35 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Kaskaaa. wrote:Ten cykl również dla mnie nie będzie szczęśliwy 😭
Wczoraj na monitoringu Gin stwierdziła że pecherzyk przyrasta zbyt wolno (13dc - 17mm )
Według niej powinien być już minimum 19/20 mm
W poniedziałek ostatni monitoring 🥺🥺🥺
Nic straconego ja w lipcu miałam taka sytuację :
15 dc monitoring brak pęcherzyka dominującego, nie ma Pani co liczyć na owulacje w tym cyklu. Tydzień później w 23 dc owulacja wystąpiła i to pelnoobjawowa! Głowa do góry ☺️ -
Ania35 wrote:Abcia przykro mi. A mnie wkurzają horieny owulacyjne, kolejny miesiąc nie wylapalo mi piku 😐Wczoraj miałam prawie pozytyw, myslalam że dzisiaj będzie na pewno, a tu kreska zbladła ech.. Czyli pewnie po owu, a działaliśmy przedwczoraj, dzisiaj już pewnie nic to nie da🙄🙄
Jak ja nie lubię horienów Kupiłam raz i nigdy więcej - ani to się wybarwia, ani nie wskazuje peaku. Peak wyłapałam dopiero jak użyłam jednocześnie facelle.
U mnie raczej nic się nie zmieni, wiadomo, mam jakiś cień nadziei, ale nie na tyle, żeby się dziś nie napić wina. Szkoda, bo myślałam, że jednak trochę kasy zostanie w kieszeni, ale jednak nie25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Nadzieja umiera ostatnia dziewczyny , dlatego cały czas tu jesteśmy i walczymy! 🍀
Ja dziś 4 dpo jakoś 🍀👐
Miłego wieczoru!Dominisia35, Ola_staraczka lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
U mnie nie było wczoraj ❤ także kolejny cykl w plecy. Tak,wiem że z seksu 2 dni przed owulacja może być ciąża,ale nie wierzę, że się uda 😐Podejście mojego męża mnie dobija, wiecznie zmęczony i nie ma ochoty. Nie rozumie mnie,wychodzi z założenia że jak się uda to fajnie a jak nie to trudno. Twierdzi, że się nakręcam. Ja też nie chcę, żeby czuł się zmuszany,no ale mógłby trochę bardziej mnie wspierać w tym wszystkim. Pewnie dlatego nam nie wychodzi.. A wiek też nie działa na naszą korzyść. Wczoraj się normalnie popłakałam jak poszedł spać..
Wybaczcie żal post, musiałam to wyrzucić z siebie... -
Cześć dziewczyny !
Mogę dołączyć?
Jestem właśnie po pierwszej inseminacji. Dzisiaj jest 2dpo. Planowo bete mam zrobić 17.11.
U nas problemem jest czynnik męski. Więc raczej spodziewam się, że nic z tego. Mam minimalną nadzieję, ale już nie taki cuda się zdarzały na forum 🙈🙈
Trzymam mocno kciuki na Was !Ania35, Abcia lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
03.22 - poronienie 7tc 💔
👩 28
AMH - 4,61
Hashimoto, owulacje są potwierdzone.
10.22 Drożność jajowodów ✅
Od 11.22 3x IUI ❌
03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).
🧑 29
Hormony, USG jąder, posiewy ✅
Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0% -
Ania, przykro mi, że masz taką sytuację 😔 Myślę, że jak emocje opadną warto porozmawiać o Waszych podejściach do sprawy, o tym jak się czujesz w całej sytuacji, ile Cię to kosztuje i jak to jest dla Ciebie ważne. Może uda Wam się wypracować kompromis? Niestety przy staraniach często dochodzi do spięć, ale najważniejsze to umieć później to wszystko wyjaśnić i oczyścić atmosferę.
Hej Margolcia, zapraszamy, miło Cię poznać 🙂 Trzymamy kciuki za powodzenie inseminacji. Widzę, że masz hashi- jak przebiegała diagnoza? Mogę podpytać o Twoje wyniki hormonów? Jestem prawdopodobnie o krok od diagnozy hashi, co prawda u mnie pojawiło się mocno podwyższone anty tpo, wszystkie inne hormony oraz USG w normie.Ania35 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG
23.12 > pierwsze USG 🙏🙏 -
Ania35 wrote:U mnie nie było wczoraj ❤ także kolejny cykl w plecy. Tak,wiem że z seksu 2 dni przed owulacja może być ciąża,ale nie wierzę, że się uda 😐Podejście mojego męża mnie dobija, wiecznie zmęczony i nie ma ochoty. Nie rozumie mnie,wychodzi z założenia że jak się uda to fajnie a jak nie to trudno. Twierdzi, że się nakręcam. Ja też nie chcę, żeby czuł się zmuszany,no ale mógłby trochę bardziej mnie wspierać w tym wszystkim. Pewnie dlatego nam nie wychodzi.. A wiek też nie działa na naszą korzyść. Wczoraj się normalnie popłakałam jak poszedł spać..
Wybaczcie żal post, musiałam to wyrzucić z siebie...🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Dziewczyny,on doskonale wie jak mi zależy na drugim dziecku i to jest właśnie największy problem. Powiedział mi dzisiaj, że mogłam dłużej poczekać! Kurcze czekałam do 23 aż, po czym stwierdziłam że nie ma sensu dłużej i poszłam się myć i spać! I jak tu się nie załamywać, powiedzcie same..
-
Margolciaa wrote:Cześć dziewczyny !
Mogę dołączyć?
Jestem właśnie po pierwszej inseminacji. Dzisiaj jest 2dpo. Planowo bete mam zrobić 17.11.
U nas problemem jest czynnik męski. Więc raczej spodziewam się, że nic z tego. Mam minimalną nadzieję, ale już nie taki cuda się zdarzały na forum 🙈🙈
Trzymam mocno kciuki na Was !Margolciaa lubi tę wiadomość
-
Ola_staraczka wrote:Hej Margolcia, zapraszamy, miło Cię poznać 🙂 Trzymamy kciuki za powodzenie inseminacji. Widzę, że masz hashi- jak przebiegała diagnoza? Mogę podpytać o Twoje wyniki hormonów? Jestem prawdopodobnie o krok od diagnozy hashi, co prawda u mnie pojawiło się mocno podwyższone anty tpo, wszystkie inne hormony oraz USG w normie.
Heej, Wpisałam Hashimoto bo takie jest podejrzenie, za tydzień mam wizytę z większą ilością wyników. Natomiast usg w moim przypadku daje obraz małej tarczycy o cechach przewlekłego zapalenia. P. Endokrynolog na 99% typuje Hashimoto. Ja miałam strasznie skaczące wyniki TSH, raz 0.01 a raz 12. 🤦♀️
Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
03.22 - poronienie 7tc 💔
👩 28
AMH - 4,61
Hashimoto, owulacje są potwierdzone.
10.22 Drożność jajowodów ✅
Od 11.22 3x IUI ❌
03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).
🧑 29
Hormony, USG jąder, posiewy ✅
Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0% -
Cześć dziewczyny, jak Wasz weekend? 😊
Jutro najpewniej wybieram się na morfologię kontrolnie. Według moich obliczeń będę jutro 6dpo - czy Waszym zdaniem jest sens przy okazji sprawdzić progesteron? 😌🧐🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra, warto sprawdzić, czemu nie, będziesz miała potwierdzenie owu, a w razie niższego wyniku może warto będzie dodać dupka albo inny prog dla ewentualnego podtrzymania.
Nie wiem jak to się dzieje, że te weekendy tak szybko mijają, chociaż akurat trochę się cieszę, we wtorek mam wizytę u babeczki z wynikami, może się okaże co u nas dalej. 🙂 W waw nawet słońce wyszło w drugiej połowie dnia, zaliczyliśmy nawet spacer 🙂 Choooociaz potwietrze już mrozne!Starania od 05.2021
On: wszystkie badania w normie
Ona:
Brak naturalnego cyklu po odstawieniu ah.
1x cs CLO ✖️ owu
3x cs AROMEK ✅ owu, ✖️
10.2022 - ponowny brak owu, przerwa w staraniach, badania hormonalne
Ft3, ft4, TSH - w normie
Anty-TPO - 255,98 (norma do 5)
USG tarczycy - obraz prawidłowy
Brak pomysłu na diagnozę 😔💔
Wznowienie starań prawdopodobnie w 2023
8.12 > naturalny cud ⏸
12.12 > 1231 b-HCG
14.12 > 3134 b-HCG
19.12 > 14803 b-HCG