X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam sobie test..ba! Nawet dwa. Jeden facelle paskowy i pink super czuły...na dwóch niestety negatywy. Jak sobie wmówie to coś tam widzę, ale tak na prawdę to nic tam nie ma 😂 jak co miesiąc. Trochę humor mi siadł, bo miałam nadzieję, że już coś wyjdzie. Nie wiem czy jest sens jutro znów testować czy wyluzować lejce i poczekać na 🐒

Wczoraj wpadła do nas rodzinka...i oczywiście temat dziecka..no więc my że się staramy już pół roku i nie wychodzi. No to co usłyszałam? Standardowe "wyluzujcie" to na pewno się uda 😅

Ma któraś magiczny sposób na "wyluzowanie"? 🙆‍♂️

• Słomka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, kresa w ciąży pojawia się późno... Na pewno nie w pierwszych tygodniach, nie spotkałam się z czymś takim. Mi w pierwszej ciąży wyszła jakoś po połowie na pewno. Ale jak się masz stresować to zrób test, teraz to będzie pewny 🙂

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie stresuje się tylko się śmieje z siebie 🤭 słyszałam że czasem się taka kresa pojawia bardzo szybko, chyba kiedyś oglądałam jakieś Q&A ciążowe i dziewczyna mówiła że to był jej pierwszy objaw ciąży, dlatego też mój staraczkowy mózg od razu poniosła fantazja 🤦‍♀️

W sumie nie zwróciłam nigdy uwagi na to, może wczesniej myślałam, że to szew od dresów mi się odbił 🤣 weźcie sprawdźcie u siebie czy macie taką delikatną kreskę, ciekawa jestem

Edit. Znalazłam jakieś stare zdjęcie i mam taką od zawsze, nigdy nie zwróciłam na to uwagi 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 14:23

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia pokaż no te testy, zobaczymy :D magicznego sposobu na wyluzowanie niestety Ci nie podam, rośnie mi ciśnienie od razu jak słyszę "wyluzuj" w jakimkolwiek kontekście, a jeśli chodzi o starania to już w ogóle. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś osiągnął swój cel albo spełnił marzenie bo wyluzował.

age.png
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Kurcze Kirra no sama nie wiem już... Niby nic nie widać, ale jak już miałam zamknąć zdjęcie to coś jednak zobaczyłam 😁 ile dpo? Sorki, na pewno mówiłaś nie raz, ale coś mi nie działa mózg <kalafior>

Wjedzma a u Ciebie jak tam? Owulka czy już po?

Katolicki przykro mi... Ale ten cykl niech będzie Twoj ✊

KiniuśiKinio witaj 🙂
    Ja już nie wiem ile dpo jestem bo nie mam potwierdzonej owu monitoringiem. Apka mi oszalała i mi cały czas przesuwa owu do przodu bo dalej nie zaznaczyłam 🐒 w każdym razie dziś 33 dc

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    malagosia, Hania007, zapraszamy na wspólne oczekiwanie na testowanie! :D *
    Wjedzma, wpisz mnie proszę na testy 2.02.😁 przeleciał mi cały cykl zakończony 🐒 a teraz już przebieram nóżkami na kolejne testowanie🙈 🤞🏻

Wjedzma lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Jolcia pokaż no te testy, zobaczymy :D magicznego sposobu na wyluzowanie niestety Ci nie podam, rośnie mi ciśnienie od razu jak słyszę "wyluzuj" w jakimkolwiek kontekście, a jeśli chodzi o starania to już w ogóle. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś osiągnął swój cel albo spełnił marzenie bo wyluzował.
    Dokładnie! Jak słyszę wyluzuj jak np jestem wkurzona, to wpadam w taka wściekłość, że ojeeeejuuuu mój mąż już wie, że lepiej tego nie mówić 😁
    A co do wyluzowania w staraniach, ja myślę, że połowa tych słynnych historii kiedy to para starała się ileś tam miesięcy czy lat i nagle "wyluzowała" i zaszli w ciążę, jest mocno przerysowana. Pewnie uznali, że wyluzowali po pozytywnym teście 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 14:50

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Wjedzma, wpisz mnie proszę na testy 2.02.😁 przeleciał mi cały cykl zakończony 🐒 a teraz już przebieram nóżkami na kolejne testowanie🙈 🤞🏻

Wpisałam ✊🏼 będziemy trzymać kciuki :D

Hania007 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka wrote:
    Dokładnie! Jak słyszę wyluzuj jak np jestem wkurzona, to wpadam w taka wściekłość, że ojeeeejuuuu mój mąż już wie, że lepiej tego nie mówić 😁
    A co do wyluzowania w staraniach, ja myślę, że połowa tych słynnych historii kiedy to para starała się ileś tam miesięcy czy lat i nagle "wyluzowała" i zaszli w ciążę, jest mocno przerysowana. Pewnie uznali, że wyluzowani po pozytywnym teście 🤪

Mój to samo, już wie, że te słowa działają jak płachta na byka 😅 możesz mieć rację z tymi historiami. Nasz umysł na pewno ma jakiśtam wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu, ale używanie magicznego WYLUZOWANIA jako recepte na problemy z zajściem w ciążę przez ludzi, którzy mają zerową wiedzę na temat niepłodności, to jest po prostu jakaś plaga 🤦‍♀️ dlatego ja uważam, że powinno się o tym mówić głośno i szerzyć świadomość na ten temat, bo jestem pewna, że większość użytkowniczek tego forum była pewna, że uda im się zajść w pierwszym cyklu, a później doświadczyło bolesnego zderzenia z rzeczywistością. Nastolatki słuchają od dorosłych, że można zajść w ciążę nawet bez stosunku, np. niechcący "brudząc" okolicę pochwy spermą, albo przez ocieranie się przez majtki (taaak takie straszenie słyszałam na WDŻ w szkole), więc zajście w ciążę jest super proste i każdy stosunek z finałem w środku kończy się ciążą 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ NIGDY na takich zajęciach nie słyszałam, że zajście w ciążę może być problematyczne, nigdy na biologii nie słyszałam, że czasem owulacji nie ma i nie każdy plemnik jest zdolny do zapłodnienia. Mocno liczę na to, że ktoś zrobi jakąś głośną kampanię na ten temat i ludzie trochę otworzą oczy, przez co kobiety planujące ciążę będą świadome tego, że może a nie musi być łatwo, no i nie trzeba będzie słuchać za każdym razem o tym, żeby odpuścić to się na pewno uda.

Ale się rozpisałam 🤭

age.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Wpisałam ✊🏼 będziemy trzymać kciuki :D
    Dziękuje🥰 trzymam i ja za Was wszystkie, zaciśniętych piątek nigdy dość✊🏻✊🏻✊🏻❤️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki!
    Dołączam do waszego grona 😁
    Z aplikacji korzystam od ponad tygodnia czasu (wcześniej swoje obserwacje i cykle skrupulatnie notowałam) moja historia przedstawia się następująco. Oficjalnie starania z mężem rozpoczęliśmy w sierpniu (w maju i lipcu poszliśmy na całość pod tytułem,, będzie co ma być ") jednak nie przyniosło to efektów, oczywiście przed decyzja o staraniu zrobiłam badania hormonalne, które wyszły prawidłowo po za prolaktyna, która delikatnie powyżej normy była ( gin stwierdziła że to nie ma wpływu, gdyż potwierdziła u mnie jajeczkowanie 2x monitoring dodatkowo co miesiąc pozytywne testy owulacyjny i objawy typowo owulacyjne) ale jak to nasi lekarze mówią,, jak do roku czasu się nie uda to będziemy badać jakie są przyczyny " tak się zafiksowałam na punkcie ciąży że w listopadzie męża pogoniłam na badanie nasienia prywatnie (wyniki wszystkie wyszły okej po za ruchem postępowym który minimalnie był poniżej normy, oczywiście odrazu pogoniłam go z tym do androloga, który przebadał go i po wynikach stwierdził że wyniki są okej i że mąż jest w stanie spłodzić dziecko, żeby wyluzować i brać witaminki jak cynk i selen. Zakupiliśmy fertilman) ja także zakupiłam fertilcare dla kobiet. Moje cykle 30-32 dni z czego owu mam między 16-18 dniem cyklu. W tym miesiącu jestem 9 dpo do przedwczoraj miałam myśli i wrażenie że tym razem chyba się udało od razu po owu moja szyjka była szczelnie zamknięta wysoko i sredniotwarda inaczej niż zazwyczaj a także suchy śluz gdzie zawsze w takim czasie miałam bardzo dużo kremowego. Piersi zawsze bolą mnie od dnia po owulacji i trwa to aż do samej miesiączki nie inaczej jest teraz, jednak dzisiaj bolą mnie ciut mniej niż wczoraj i zauważyłam że od wczoraj moja szyjka twardnieje i delikatnie się otworzyła, nastrój mi siadł i znika przeczucie ze to ten cykl 😪 zdecydowałam się dołączyć do was, bo potrzebuje wsparcia osób które mnie rozumieją. U mnie w najbliższej rodzinie ciążę po 1 cyklu starań, fura dzieci. Mąż już też mnie denerwuje słowami,, kochanie jeszcze nam się uda dopiero krótko działamy, jesteśmy jeszcze młodzi, wyluzuj się za bardzo jesteś nastawiona i blokujesz się psychicznie"

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) u mnie 10 dc, dziś brzuch boli jak na okres :/ sprawdzalam czy to owulka ale test negatywny :/ czy tkoras z was tak miała? Taki ból okresowy przed owilacja?

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • Majusia91 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Z aplikacji korzystam od ponad tygodnia czasu (wcześniej swoje obserwacje i cykle skrupulatnie notowałam) moja historia przedstawia się następująco. Oficjalnie starania z mężem rozpoczęliśmy w sierpniu (w maju i lipcu poszliśmy na całość pod tytułem,, będzie co ma być ") jednak nie przyniosło to efektów, oczywiście przed decyzja o staraniu zrobiłam badania hormonalne, które wyszły prawidłowo po za prolaktyna, która delikatnie powyżej normy była ( gin stwierdziła że to nie ma wpływu, gdyż potwierdziła u mnie jajeczkowanie 2x monitoring dodatkowo co miesiąc pozytywne testy owulacyjny i objawy typowo owulacyjne) ale jak to nasi lekarze mówią,, jak do roku czasu się nie uda to będziemy badać jakie są przyczyny " tak się zafiksowałam na punkcie ciąży że w listopadzie męża pogoniłam na badanie nasienia prywatnie (wyniki wszystkie wyszły okej po za ruchem postępowym który minimalnie był poniżej normy, oczywiście odrazu pogoniłam go z tym do androloga, który przebadał go i po wynikach stwierdził że wyniki są okej i że mąż jest w stanie spłodzić dziecko, żeby wyluzować i brać witaminki jak cynk i selen. Zakupiliśmy fertilman) ja także zakupiłam fertilcare dla kobiet. Moje cykle 30-32 dni z czego owu mam między 16-18 dniem cyklu. W tym miesiącu jestem 9 dpo do przedwczoraj miałam myśli i wrażenie że tym razem chyba się udało od razu po owu moja szyjka była szczelnie zamknięta wysoko i sredniotwarda inaczej niż zazwyczaj a także suchy śluz gdzie zawsze w takim czasie miałam bardzo dużo kremowego. Piersi zawsze bolą mnie od dnia po owulacji i trwa to aż do samej miesiączki nie inaczej jest teraz, jednak dzisiaj bolą mnie ciut mniej niż wczoraj i zauważyłam że od wczoraj moja szyjka twardnieje i delikatnie się otworzyła, nastrój mi siadł i znika przeczucie ze to ten cykl 😪 zdecydowałam się dołączyć do was, bo potrzebuje wsparcia osób które mnie rozumieją. U mnie w najbliższej rodzinie ciążę po 1 cyklu starań, fura dzieci. Mąż już też mnie denerwuje słowami,, kochanie jeszcze nam się uda dopiero krótko działamy, jesteśmy jeszcze młodzi, wyluzuj się za bardzo jesteś nastawiona i blokujesz się psychicznie"
    Witaj :) cieszymy się że jesteś z nami :) dokładnie Cię rozumie, niestety z tym zachodzeniem w ciaze nie jest tak łatwo :( my z mężem staramy się już 5 cykl o drugie dziecko. Ciągle myślę że teraz się udało ale bez efektów. Bądź z nami :) razem raźniej :)

Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki <3
    Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami :)
    Obecnie 5 cs
    Ona- 30 lat
    On -27 lat
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia91 wrote:
    Witaj :) cieszymy się że jesteś z nami :) dokładnie Cię rozumie, niestety z tym zachodzeniem w ciaze nie jest tak łatwo :( my z mężem staramy się już 5 cykl o drugie dziecko. Ciągle myślę że teraz się udało ale bez efektów. Bądź z nami :) razem raźniej :)

Dziękuję, miło być w gronie osób które wiedzą co czuje 😊 u mnie 9 dpo a objawów 0 jedynie ten zanikający ból piersi który pojawił się po owu a szyjka dalej twarda średniej wysokości i delikatnie otwarta. A jak u was z szyjką? O której porze dnia najlepiej ja sprawdzić? U mnie rano w trakcie dnia i wieczorem się różni 😩

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Słomka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Hej! Miło, że nam się powiększa grono. Znajdziesz tu wsparcie, to fajna ekipa 😊
    Jeśli chodzi o objawy, ja tez próbowałam się diagnozować, szyjka, śluz. Przed pozytywnym testem ciążowym miałam typowy pms, szyjka wg mnie się otworzyła, wszystko wskazywało na okres. Także wydaje mi się, że organizm nie książka i można się bardzo zdziwić. Jedyne co było inaczej w tym cyklu to ból jajnika. Prawie przez cały cykl. Zaczął boleć zaraz po okresie i w zasadzie bolał aż do spodziewanej miesiączki, która nie przyszła. Mówię to po to, żeby Ci pokazać, że serio te objawy to zawsze na dwoje babka wróżyła chyba 🤯

• Sowella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis pozytywny owulak. Moze cos wreszcie bedzie. Jutro monitoring wiec sie okaze :)

Kirra, Wjedzma lubią tę wiadomość

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Jak tam nasze testujące? Dawajcie znać :)

Jolcia90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano zrobiłam test, bo w nocy mi się śniło, że miałam piękna gruba krechę 😂

Mój mózg świruje...ale nic nie widać przecież :(
    Same zobaczcie...

https://zapodaj.net/9b0646916c85e.jpg.html

• Kirra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Jak tam nasze testujące? Dawajcie znać :)
    Cześć kochana! 🌷

U mnie 34 dc a 🐒 dalej brak. Nigdy w życiu tak nie miałam to już 4 dni spóźnienia 🧐 wczoraj rano test negatywny. Moja apka oszalała i przez to wydłużenie cyklu teraz mi pokazuje że owu miałam 11 stycznia...

Może powtórzę test za 2 dni, ale chyba i tak mnie czeka wizyta u lekarza, bo coś jest nie tak skoro ZAWSZE miałam 🐒 co do dnia heh. 😥

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Kirra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ja rano zrobiłam test, bo w nocy mi się śniło, że miałam piękna gruba krechę 😂

Mój mózg świruje...ale nic nie widać przecież :(
    Same zobaczcie...

https://zapodaj.net/9b0646916c85e.jpg.html
    Tutaj negatyw kochana ale pewnie robisz za wcześnie?

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ