Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, hej
Ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam sobie test..ba! Nawet dwa. Jeden facelle paskowy i pink super czuły...na dwóch niestety negatywy. Jak sobie wmówie to coś tam widzę, ale tak na prawdę to nic tam nie ma 😂 jak co miesiąc. Trochę humor mi siadł, bo miałam nadzieję, że już coś wyjdzie. Nie wiem czy jest sens jutro znów testować czy wyluzować lejce i poczekać na 🐒
Wczoraj wpadła do nas rodzinka...i oczywiście temat dziecka..no więc my że się staramy już pół roku i nie wychodzi. No to co usłyszałam? Standardowe "wyluzujcie" to na pewno się uda 😅
Ma któraś magiczny sposób na "wyluzowanie"? 🙆♂️ -
Nie no, nie stresuje się tylko się śmieje z siebie 🤭 słyszałam że czasem się taka kresa pojawia bardzo szybko, chyba kiedyś oglądałam jakieś Q&A ciążowe i dziewczyna mówiła że to był jej pierwszy objaw ciąży, dlatego też mój staraczkowy mózg od razu poniosła fantazja 🤦♀️
W sumie nie zwróciłam nigdy uwagi na to, może wczesniej myślałam, że to szew od dresów mi się odbił 🤣 weźcie sprawdźcie u siebie czy macie taką delikatną kreskę, ciekawa jestem
Edit. Znalazłam jakieś stare zdjęcie i mam taką od zawsze, nigdy nie zwróciłam na to uwagi 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 14:23
-
Jolcia pokaż no te testy, zobaczymy magicznego sposobu na wyluzowanie niestety Ci nie podam, rośnie mi ciśnienie od razu jak słyszę "wyluzuj" w jakimkolwiek kontekście, a jeśli chodzi o starania to już w ogóle. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś osiągnął swój cel albo spełnił marzenie bo wyluzował.
-
Słomka wrote:Kurcze Kirra no sama nie wiem już... Niby nic nie widać, ale jak już miałam zamknąć zdjęcie to coś jednak zobaczyłam 😁 ile dpo? Sorki, na pewno mówiłaś nie raz, ale coś mi nie działa mózg <kalafior>
Wjedzma a u Ciebie jak tam? Owulka czy już po?
Katolicki przykro mi... Ale ten cykl niech będzie Twoj ✊
KiniuśiKinio witaj 🙂🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Wjedzma wrote:malagosia, Hania007, zapraszamy na wspólne oczekiwanie na testowanie! *
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Jolcia pokaż no te testy, zobaczymy magicznego sposobu na wyluzowanie niestety Ci nie podam, rośnie mi ciśnienie od razu jak słyszę "wyluzuj" w jakimkolwiek kontekście, a jeśli chodzi o starania to już w ogóle. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś osiągnął swój cel albo spełnił marzenie bo wyluzował.
A co do wyluzowania w staraniach, ja myślę, że połowa tych słynnych historii kiedy to para starała się ileś tam miesięcy czy lat i nagle "wyluzowała" i zaszli w ciążę, jest mocno przerysowana. Pewnie uznali, że wyluzowali po pozytywnym teście 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 14:50
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
Słomka wrote:Dokładnie! Jak słyszę wyluzuj jak np jestem wkurzona, to wpadam w taka wściekłość, że ojeeeejuuuu mój mąż już wie, że lepiej tego nie mówić 😁
A co do wyluzowania w staraniach, ja myślę, że połowa tych słynnych historii kiedy to para starała się ileś tam miesięcy czy lat i nagle "wyluzowała" i zaszli w ciążę, jest mocno przerysowana. Pewnie uznali, że wyluzowani po pozytywnym teście 🤪
Mój to samo, już wie, że te słowa działają jak płachta na byka 😅 możesz mieć rację z tymi historiami. Nasz umysł na pewno ma jakiśtam wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu, ale używanie magicznego WYLUZOWANIA jako recepte na problemy z zajściem w ciążę przez ludzi, którzy mają zerową wiedzę na temat niepłodności, to jest po prostu jakaś plaga 🤦♀️ dlatego ja uważam, że powinno się o tym mówić głośno i szerzyć świadomość na ten temat, bo jestem pewna, że większość użytkowniczek tego forum była pewna, że uda im się zajść w pierwszym cyklu, a później doświadczyło bolesnego zderzenia z rzeczywistością. Nastolatki słuchają od dorosłych, że można zajść w ciążę nawet bez stosunku, np. niechcący "brudząc" okolicę pochwy spermą, albo przez ocieranie się przez majtki (taaak takie straszenie słyszałam na WDŻ w szkole), więc zajście w ciążę jest super proste i każdy stosunek z finałem w środku kończy się ciążą 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ NIGDY na takich zajęciach nie słyszałam, że zajście w ciążę może być problematyczne, nigdy na biologii nie słyszałam, że czasem owulacji nie ma i nie każdy plemnik jest zdolny do zapłodnienia. Mocno liczę na to, że ktoś zrobi jakąś głośną kampanię na ten temat i ludzie trochę otworzą oczy, przez co kobiety planujące ciążę będą świadome tego, że może a nie musi być łatwo, no i nie trzeba będzie słuchać za każdym razem o tym, żeby odpuścić to się na pewno uda.
Ale się rozpisałam 🤭 -
Wjedzma wrote:Wpisałam ✊🏼 będziemy trzymać kciuki
-
Witam wszystkie staraczki!
Dołączam do waszego grona 😁
Z aplikacji korzystam od ponad tygodnia czasu (wcześniej swoje obserwacje i cykle skrupulatnie notowałam) moja historia przedstawia się następująco. Oficjalnie starania z mężem rozpoczęliśmy w sierpniu (w maju i lipcu poszliśmy na całość pod tytułem,, będzie co ma być ") jednak nie przyniosło to efektów, oczywiście przed decyzja o staraniu zrobiłam badania hormonalne, które wyszły prawidłowo po za prolaktyna, która delikatnie powyżej normy była ( gin stwierdziła że to nie ma wpływu, gdyż potwierdziła u mnie jajeczkowanie 2x monitoring dodatkowo co miesiąc pozytywne testy owulacyjny i objawy typowo owulacyjne) ale jak to nasi lekarze mówią,, jak do roku czasu się nie uda to będziemy badać jakie są przyczyny " tak się zafiksowałam na punkcie ciąży że w listopadzie męża pogoniłam na badanie nasienia prywatnie (wyniki wszystkie wyszły okej po za ruchem postępowym który minimalnie był poniżej normy, oczywiście odrazu pogoniłam go z tym do androloga, który przebadał go i po wynikach stwierdził że wyniki są okej i że mąż jest w stanie spłodzić dziecko, żeby wyluzować i brać witaminki jak cynk i selen. Zakupiliśmy fertilman) ja także zakupiłam fertilcare dla kobiet. Moje cykle 30-32 dni z czego owu mam między 16-18 dniem cyklu. W tym miesiącu jestem 9 dpo do przedwczoraj miałam myśli i wrażenie że tym razem chyba się udało od razu po owu moja szyjka była szczelnie zamknięta wysoko i sredniotwarda inaczej niż zazwyczaj a także suchy śluz gdzie zawsze w takim czasie miałam bardzo dużo kremowego. Piersi zawsze bolą mnie od dnia po owulacji i trwa to aż do samej miesiączki nie inaczej jest teraz, jednak dzisiaj bolą mnie ciut mniej niż wczoraj i zauważyłam że od wczoraj moja szyjka twardnieje i delikatnie się otworzyła, nastrój mi siadł i znika przeczucie ze to ten cykl 😪 zdecydowałam się dołączyć do was, bo potrzebuje wsparcia osób które mnie rozumieją. U mnie w najbliższej rodzinie ciążę po 1 cyklu starań, fura dzieci. Mąż już też mnie denerwuje słowami,, kochanie jeszcze nam się uda dopiero krótko działamy, jesteśmy jeszcze młodzi, wyluzuj się za bardzo jesteś nastawiona i blokujesz się psychicznie" -
Hej kochane u mnie 10 dc, dziś brzuch boli jak na okres sprawdzalam czy to owulka ale test negatywny czy tkoras z was tak miała? Taki ból okresowy przed owilacja?Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki
Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami
Obecnie 5 cs
Ona- 30 lat
On -27 lat -
Dominisia35 wrote:Witam wszystkie staraczki!
Z aplikacji korzystam od ponad tygodnia czasu (wcześniej swoje obserwacje i cykle skrupulatnie notowałam) moja historia przedstawia się następująco. Oficjalnie starania z mężem rozpoczęliśmy w sierpniu (w maju i lipcu poszliśmy na całość pod tytułem,, będzie co ma być ") jednak nie przyniosło to efektów, oczywiście przed decyzja o staraniu zrobiłam badania hormonalne, które wyszły prawidłowo po za prolaktyna, która delikatnie powyżej normy była ( gin stwierdziła że to nie ma wpływu, gdyż potwierdziła u mnie jajeczkowanie 2x monitoring dodatkowo co miesiąc pozytywne testy owulacyjny i objawy typowo owulacyjne) ale jak to nasi lekarze mówią,, jak do roku czasu się nie uda to będziemy badać jakie są przyczyny " tak się zafiksowałam na punkcie ciąży że w listopadzie męża pogoniłam na badanie nasienia prywatnie (wyniki wszystkie wyszły okej po za ruchem postępowym który minimalnie był poniżej normy, oczywiście odrazu pogoniłam go z tym do androloga, który przebadał go i po wynikach stwierdził że wyniki są okej i że mąż jest w stanie spłodzić dziecko, żeby wyluzować i brać witaminki jak cynk i selen. Zakupiliśmy fertilman) ja także zakupiłam fertilcare dla kobiet. Moje cykle 30-32 dni z czego owu mam między 16-18 dniem cyklu. W tym miesiącu jestem 9 dpo do przedwczoraj miałam myśli i wrażenie że tym razem chyba się udało od razu po owu moja szyjka była szczelnie zamknięta wysoko i sredniotwarda inaczej niż zazwyczaj a także suchy śluz gdzie zawsze w takim czasie miałam bardzo dużo kremowego. Piersi zawsze bolą mnie od dnia po owulacji i trwa to aż do samej miesiączki nie inaczej jest teraz, jednak dzisiaj bolą mnie ciut mniej niż wczoraj i zauważyłam że od wczoraj moja szyjka twardnieje i delikatnie się otworzyła, nastrój mi siadł i znika przeczucie ze to ten cykl 😪 zdecydowałam się dołączyć do was, bo potrzebuje wsparcia osób które mnie rozumieją. U mnie w najbliższej rodzinie ciążę po 1 cyklu starań, fura dzieci. Mąż już też mnie denerwuje słowami,, kochanie jeszcze nam się uda dopiero krótko działamy, jesteśmy jeszcze młodzi, wyluzuj się za bardzo jesteś nastawiona i blokujesz się psychicznie"Szczęśliwa mama 16 miesięcznej Księżniczki
Starania o drugie dzieciątko od października z przerwami
Obecnie 5 cs
Ona- 30 lat
On -27 lat -
Majusia91 wrote:Witaj cieszymy się że jesteś z nami dokładnie Cię rozumie, niestety z tym zachodzeniem w ciaze nie jest tak łatwo my z mężem staramy się już 5 cykl o drugie dziecko. Ciągle myślę że teraz się udało ale bez efektów. Bądź z nami razem raźniej
Dziękuję, miło być w gronie osób które wiedzą co czuje 😊 u mnie 9 dpo a objawów 0 jedynie ten zanikający ból piersi który pojawił się po owu a szyjka dalej twarda średniej wysokości i delikatnie otwarta. A jak u was z szyjką? O której porze dnia najlepiej ja sprawdzić? U mnie rano w trakcie dnia i wieczorem się różni 😩 -
Dominisia35 wrote:Witam wszystkie staraczki!
Z aplikacji korzystam od ponad tygodnia czasu (wcześniej swoje obserwacje i cykle skrupulatnie notowałam) moja historia przedstawia się następująco. Oficjalnie starania z mężem rozpoczęliśmy w sierpniu (w maju i lipcu poszliśmy na całość pod tytułem,, będzie co ma być ") jednak nie przyniosło to efektów, oczywiście przed decyzja o staraniu zrobiłam badania hormonalne, które wyszły prawidłowo po za prolaktyna, która delikatnie powyżej normy była ( gin stwierdziła że to nie ma wpływu, gdyż potwierdziła u mnie jajeczkowanie 2x monitoring dodatkowo co miesiąc pozytywne testy owulacyjny i objawy typowo owulacyjne) ale jak to nasi lekarze mówią,, jak do roku czasu się nie uda to będziemy badać jakie są przyczyny " tak się zafiksowałam na punkcie ciąży że w listopadzie męża pogoniłam na badanie nasienia prywatnie (wyniki wszystkie wyszły okej po za ruchem postępowym który minimalnie był poniżej normy, oczywiście odrazu pogoniłam go z tym do androloga, który przebadał go i po wynikach stwierdził że wyniki są okej i że mąż jest w stanie spłodzić dziecko, żeby wyluzować i brać witaminki jak cynk i selen. Zakupiliśmy fertilman) ja także zakupiłam fertilcare dla kobiet. Moje cykle 30-32 dni z czego owu mam między 16-18 dniem cyklu. W tym miesiącu jestem 9 dpo do przedwczoraj miałam myśli i wrażenie że tym razem chyba się udało od razu po owu moja szyjka była szczelnie zamknięta wysoko i sredniotwarda inaczej niż zazwyczaj a także suchy śluz gdzie zawsze w takim czasie miałam bardzo dużo kremowego. Piersi zawsze bolą mnie od dnia po owulacji i trwa to aż do samej miesiączki nie inaczej jest teraz, jednak dzisiaj bolą mnie ciut mniej niż wczoraj i zauważyłam że od wczoraj moja szyjka twardnieje i delikatnie się otworzyła, nastrój mi siadł i znika przeczucie ze to ten cykl 😪 zdecydowałam się dołączyć do was, bo potrzebuje wsparcia osób które mnie rozumieją. U mnie w najbliższej rodzinie ciążę po 1 cyklu starań, fura dzieci. Mąż już też mnie denerwuje słowami,, kochanie jeszcze nam się uda dopiero krótko działamy, jesteśmy jeszcze młodzi, wyluzuj się za bardzo jesteś nastawiona i blokujesz się psychicznie"
Jeśli chodzi o objawy, ja tez próbowałam się diagnozować, szyjka, śluz. Przed pozytywnym testem ciążowym miałam typowy pms, szyjka wg mnie się otworzyła, wszystko wskazywało na okres. Także wydaje mi się, że organizm nie książka i można się bardzo zdziwić. Jedyne co było inaczej w tym cyklu to ból jajnika. Prawie przez cały cykl. Zaczął boleć zaraz po okresie i w zasadzie bolał aż do spodziewanej miesiączki, która nie przyszła. Mówię to po to, żeby Ci pokazać, że serio te objawy to zawsze na dwoje babka wróżyła chyba 🤯 -
U mnie dzis pozytywny owulak. Moze cos wreszcie bedzie. Jutro monitoring wiec sie okaze
Kirra, Wjedzma lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Wjedzma wrote:Dzień dobry dziewczyny! Jak tam nasze testujące? Dawajcie znać
U mnie 34 dc a 🐒 dalej brak. Nigdy w życiu tak nie miałam to już 4 dni spóźnienia 🧐 wczoraj rano test negatywny. Moja apka oszalała i przez to wydłużenie cyklu teraz mi pokazuje że owu miałam 11 stycznia...
Może powtórzę test za 2 dni, ale chyba i tak mnie czeka wizyta u lekarza, bo coś jest nie tak skoro ZAWSZE miałam 🐒 co do dnia heh. 😥🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jolcia90 wrote:Ja rano zrobiłam test, bo w nocy mi się śniło, że miałam piękna gruba krechę 😂
Mój mózg świruje...ale nic nie widać przecież
Same zobaczcie...
https://zapodaj.net/9b0646916c85e.jpg.html🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex