Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilixx wrote:Dziewczyny a mi dzisiaj przez myśl przeszło że może jakimś cudem się udało w tym cyklu. Jednak za chwilę sobie przypomniałam wizytę z poniedziałku i zeszłam na ziemię 🤦♀️Ale kurcze, czuję się dziwnie spokojna..
Czekam na jutrzejsze wiadomości 🍀🍀 Czuję, że będą dobre 🥰 -
Hania007 wrote:A lekarz już totalnie przekreślił możliwość ciąży? 😥 kojarzę ze pęcherzyk nie pękł? A może jeszcze była szansa żeby z tego pęcherzyka coś wyszło? Pamietam u mnie było tak ze poszłam na kontrole po owulacji i mi powiedziała ginekolog ze nic z tego bo mój pęcherzyk zmienił się w torbiel a już byłam w ciąży. Jak jej napisałam ze beta 88 to była zszokowana 🙄 nie chce dawać złudnych nadziei bo nie znam się za bardzo ale wiele razy już lekarze swoje a natura swoje😅
Tak, dobrze kojarzysz. Pęcherzyk w poniedziałek miał 34mm i nie pękł 😔 Ale powiem Ci że dałaś mi delikatną nadzieję. Na nic się nie nastawiam. Grzecznie czekam do przyszłego tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 21:27
-
Wjedzma wrote:Boje się tego testowania. Plamienia nie miałam dzisiaj, ale za to pobolewa mnie brzuch. No zobaczymy.
Będzie dobrze 😊 mam co do Ciebie dobre przeczucia 💚 Jutro rano jestem pod Twoim kibelkiem ✊✊✊ -
Wjedzma tez sie niecierpliwie juz :p o której wstajesz jutro? Nie trzymaj nas długo w niepewności :p ja od 8 pracuje i pierwsze co to wchodzę na forum :p liczę na jakaś wiadomość :p pozytywna! ❤️Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Sowella wrote:Ja dzis sobie siknelam zeby zobaczyc jak te testy po pregnylu wygladaja, i nie spodziewalam sie az tak mocnej kreski no ale przynajmniej bede miala porownanie jak w sobote sikne drugi raz.
Mimo iż w sobotę mam napięty grafik to znajdę chwilę żeby zajrzeć jaki wynik testu u Ciebie 😊 Trzymam kciuki żeby w te mocne II kreski zostały i zaowocowały kropiem 💚Sowella lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:Wjedzma tez sie niecierpliwie juz :p o której wstajesz jutro? Nie trzymaj nas długo w niepewności :p ja od 8 pracuje i pierwsze co to wchodzę na forum :p liczę na jakaś wiadomość :p pozytywna! ❤️
Pewnie właśnie koło 8 wstane idę spać zaraz żeby szybciej minęło 😅Eedzia11, Tedka, Dominisia35, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Wjedzma wrote:Pewnie właśnie koło 8 wstane idę spać zaraz żeby szybciej minęło 😅➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Milix Wjedzma
Marta100, Milixx lubią tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Czekam juz Wjedzma :p 🤞🤞🤞
Felinka94 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Czekam juz Wjedzma :p 🤞🤞🤞
Ja też 🤚!Iwonay lubi tę wiadomość
-
Tedka wrote:Czekam juz Wjedzma :p 🤞🤞🤞
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dominisia35 wrote:Ja też 🤚!Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Milixx moja znajoma też tak miała jak opisuje Hania. Była w ciąży ale nijak nie mogła tego udowodnić przez torbiel, z badań nie wychodziło i dopiero w 11tc wyszedł jej test pozytywny. Tak torbiel wszystko zaburzyła
Milixx, Hania007 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Witam was kobitki.
Ja zrobilam dziś test nic tam nie widzę jak poświęcę lampka niby coś jest a nie ma, pfff
Brzuch mnie cała noc bolał jak na okres no poleciałam na toaletę bo zdawało mi się że leci ale tylko mokro mam🙄
Więc przebadałam sobie bo zawsze wkładam i sprawdzam czy jakiś przebarwiony śluz jest i nic.
Ale co najlepsze szyjka mi poszła do góry, jest w kształcie noska lekkiego co niby świadczy o zbliżającym się okresie ale wiem że my kobiety jak nie pierwsza ciąża to tak mamy. Ale o dziwo ona jest bardzo wysoko. Pierwszy raz tak mam.
Kurde jakbym w ciąży była to by było widać coś już myślę 😑
Ciekawe czy znów się nakręcam czy jednak się @ nie pojawi -
zzstefania83 wrote:Witam was kobitki.
Ja zrobilam dziś test nic tam nie widzę jak poświęcę lampka niby coś jest a nie ma, pfff
Brzuch mnie cała noc bolał jak na okres no poleciałam na toaletę bo zdawało mi się że leci ale tylko mokro mam🙄
Więc przebadałam sobie bo zawsze wkładam i sprawdzam czy jakiś przebarwiony śluz jest i nic.
Ale co najlepsze szyjka mi poszła do góry, jest w kształcie noska lekkiego co niby świadczy o zbliżającym się okresie ale wiem że my kobiety jak nie pierwsza ciąża to tak mamy. Ale o dziwo ona jest bardzo wysoko. Pierwszy raz tak mam.
Kurde jakbym w ciąży była to by było widać coś już myślę 😑
Ciekawe czy znów się nakręcam czy jednak się @ nie pojawi
Ja miałam szyjkę twarda zamkniętą ale dość nisko. Dopiero potem poszła w górę
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Pokazuj ten test szybko
Ja miałam szyjkę twarda zamkniętą ale dość nisko. Dopiero potem poszła w górę -
Ja dzisiaj też testuje ale na covid. Robiłam właśnie w domu ten antygenowy - negatywny. Zaraz się z synem zbieram na wymaz. Poproszę o pół kciuka ✊💚
Tedka, Sowella lubią tę wiadomość