Dziewczyny pomóżcie!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi nigdy nie wyszedł test pozytywny a dziś 84 dzień cyklu i dalej okresu nie ma.. ja już nie wiem co jest.. brzuch rano mnie boli jakbym zaraz miała dostać okres a potem przechodzi i okresu nie ma.. Poza tym mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu (coś takiego jak podczas jazdy samochodem z górki takie jaka jakby nadwrażliwość nie wiem jak to określić..) Tylko test tydzień temu wyszedł negatywny więc ciąża to chyba nie jest już sama nie wiem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:40
-
Dziewczyny mam taki mały problem. Mam dwie córeczki, więc nie staraliśmy się o kolejne dziecko. Mimo to spóźnia mi się @ Jestem w 45 dniu cyklu. Miesiączki mam nieregularne ale nigdy aż tak. Objawy jako takie może mam albo tylko sie nakręcam już sama nie wiem. Testy zrobione trzy - negatywne. Byłam u gina na usg nic nie widać, jedynie endometrium dosyć grube 19mm. Dostałam duphaston, 3x1 przez 4 dni. Po tym czasie mam czekać kolejne 3 dni i albo dostane miesiączkę albo jestem w ciąży. Wszystko było ok ale poczytałam dzisiaj i dowiedziałam się że jeżeli jestem w ciąży to odstawienie duphastonu może spowodować poronienie. Nie wiem już co myśleć. Pomóżcie.
-
Aleksandra0000 wrote:Właśnie chodzi o to że nie, dopiero jeśli po duphastonie nie wystąpi okres wiec stwierdziłam że zrobię tak jak mówi.. usg mogło być robione za wcześnie ale te testy.. słyszałam o przypadkach gdzie nawet do 3 miesiąca wychodziły negatywne testy z moczu ale ile w tym prawdy to nie wiem
Ja tak miałam. W dziewiątym tygodniu zrobiłam ostatni test i również wyszedł negatywny. Objawów zero. A że odstawiłam tabletki anty to byłam pewna że po prostu coś sie rozregulowało. Poszłam do gina a tu niespodzianka. Dziewiąty tydzień ciąży. Później całą ciążę również zero objawów. Nie wiedziałam co to mdłości, zachcianki, ból piersi itd. Dopiero pod koniec chodziłam ze skurczami ponad dwa miesiące, ale sama sobie nabroiłam przez stres. Tak więc wszystko jest możliwe. -
Kacola, mnie np wsystko sie poprzesuwalo w tym cyklu i sie nie spodziewalam ciazy, a jednak wiec, moze byc po prostu za wczesnie na ciaze. Rowniez dostalam duphaston na wywolanie okresu i wychodzi na to, ze zaczelam go brac na poczatku czwartego tygodnia. Po 10 dniach, jak lekarz przykazal, skonczylam opakowanie i czekalam na okres, ktory sie nie zjawil. Dzidzius ma sie dobrze i chyba nie mialo to wplywu na dotychczasowy przebieg ciazy.
kacola lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -