Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kargo31 wrote:Anaa spróbuj zapisać teraz coś.
Wprowadź jakis objaw i wróc do okna z temp i kliknij wtedy po prostu "enter" albo "idz" w telefonie -
Mam takie pytanie, dzisiaj przyjdzie paczka z moimi nowymi suplami, a dziś już 4dc. Zacząć dzisiaj brać? To coś jeszcze da? Czy lepiej zaczekać miesiąc do pierwszego dc? Dla przypomnienia dhea eljot,L arginina itd (to co Meśka )
Meśka lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Reset niech Ci pięknie jajca rosną
Bociek trzymam kciuki za bockowa rocznice
Qrwa ! TSH 2,54 czy istotne jest ze byłam na czczo i bez porannej dawki euthyrox ? W 3 tyg TSH mi wzrosło z 1,8 do 2,5
-
Siwulec wrote:Reset niech Ci pięknie jajca rosną
Qrwa ! TSH 2,54 czy istotne jest ze byłam na czczo i bez porannej dawki euthyrox ? W 3 tyg TSH mi wzrosło z 1,8 do 2,5
W ciaży TSH jest do 2,5 wiec nie jest tak źle (no i wiadomo, że lubi skakać ). Niech lekarz zwiększy dawkę i powinno być gitSiwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:Reset niech Ci pięknie jajca rosną
ile bierzesz euthyroxu? ja bralam o,75 i od razu lekarz zwiększył mi do 100. po miesiącu spadło mi do 0,699. znow biore 0,75 i we wtorek znow sprawdze poziom.
tsh tak co 3 tyg powinno się w ciąży sprawdzacSiwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biorę 50, ft nie badałam ( ostatnio miałam Ok ), zrobiłam tylko TSH na jutrzejsza wizytę
-
Achia tak teraz myśle ze strasznie małpuje od Ciebie tą ciąże najpierw betunia, teraz TSH jesteś moim wzorem
Bocianiątko, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:Achia tak teraz myśle ze strasznie małpuje od Ciebie tą ciąże najpierw betunia, teraz TSH jesteś moim wzorem
no póki co ciąża zdrowa, nie czuje się najgorzej ( ewent nieliczne wyjątki się zdarzały) także możesz małpować będzie śmiesznie jak też będziesz miała chłopcaSiwulec lubi tę wiadomość
-
Również się melduję na wątku i dziękuję za uwzględnienie w tak zacnym gronie
Podczytuję, ale póki co raczej będę mało pisać, mam nadzieję, że za jakiś czas się ogarnę i będę więcej udzielać.
Odnośnie listy, wnioskuję o dodanie Malki! -
Kotowa- bardzo mi przykro. Trudny czas przed Twoim Mężem, a zarazem przed Tobą.
Wczoraj już zaczęłam donga, dziś zwiększę do 2 tabletek i zobaczymy, co będzie w czwartek. Wtedy też podejmę decyzję o ewentualnym podglądzie w sobotę/ w poniedziałek (choć średnio mam ochotę rozwalać sobie romantyczny weekend usg). Mój gin jest wielkim przeciwnikiem ciąż mnogich po stymulacji i powiedział, że nawet nie da mi recepty w ciemno na Ovitrelle, tylko niech wypisze ją lekarz, do którego pójdę na podgląd w sobotę. Mam możliwość skombinować receptę, więc sama nie wiem, co zrobić? Bo w sumie mogą te pęcherzyki pęknąć same, może po metforminie ten cykl zaczyna się normować? Dawniej pękały, w ostatnim cyklu też pękły same, więc może z drugiej strony nie kombinować na własną rękę?
Ale tak czy siak dobrze, że coś się ruszyło na Letrozolu i że to zaczyna działać w miarę normalnie. Bo dla mnie takie pęcherzyki na tym etapie cyklu to i tak jest sukces. Miewając własne owulacje, miewałam je po 20 dc. Na 15 dc mam już umówiony podgląd w Krakowie u mojego gina, ale to chyba już będzie po owu (tak liczę, że pęcherzyk rośnie ok. 2 mm na dobę, więc owulka powinna być faktycznie koło weekendu). Może czwartek coś rozjaśni?
edit: no i nie wiem, czy się nie przeproszę z termometrem oraz (mimo wszystko) testami owu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:42
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cheresta wrote:Nie będzie kosiarki
Teraz oby wyniki eMka były ok i lecimy z IUIWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:10
-
Reset piszę czasami z dziewczyną tu o z ovu, ktora po clo miała niby 4 pecherzyki i jest wlasnie w ciazy blizniaczej. Piszę, ze niby 4 bo byla u dwoch roznych gin i jeden mowil, ze 4 i ze przestemulowana a drugi (ale to juz chyba po ovu) ze nic podobnego. Nie chcę teraz tu kłamać na forum o jej historii, ale myślę, że ja bym się zdecydowała na starania i ovi mimo wszystko. Marne szanse, że wszystkie 4 pęcherzyki będa idealne do zaplodnienia, a le na pewno ktores z nich się nada
Z góry przepraszam za brak uwagi w stronę innych ale ja tak z doskoku, póki ten szalony rok szkolny się nie skończyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:19
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718
21 dpt - 2,1 CRL - miga ❤ -
nick nieaktualny
-
Kingulla- ja pewnie będę ryzykować, nie wiem tylko, czy mówić M. o tym wszystkim (bo jak go znam to on aż taki ryzykant nie będzie). Z jednej strony strasznie niefajnie bym się czuła, zatajając to przed nim, z drugiej - szanse, że jego plemniki są w stanie dobiec aż do 4 komórek oraz że w ogóle 4 komórki pękną są raczej małe.
Chyba w czwartek zdecyduję wszystko, ale nie wiem, czy nie pójdę na żywioł i oleję wszystko. Może jak wyjedziemy i zluzujemy głowy to akurat zaskoczy?
W sumie mój gin mnie dziś przekonywał, że u mnie duża część problemu może być w psychice (twierdzi, że jestem perfekcjonistą, a co za tym idzie potrzeba kontroli nad własnym organizmem jest tak duża, że organizm się buntuje).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Cheresta
Ana, wyslalam zaproszenie. Coś dziwne,ze u Ciebie nie chce dzialać ...Anaaa90 lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
hej Laseczki,
Dużo łatwiej nadrobić dzień dinozaurowy
Bocianiątko udanej rocznicy
Reset teraz masz jajek do wyboru do koloru trzaskajcie kurczaki
Kotowa przykro mi z powodu śmierci teściowej
reset lubi tę wiadomość