Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Anaa spróbuj zapisać teraz coś.

    Wprowadź jakis objaw i wróc do okna z temp i kliknij wtedy po prostu "enter" albo "idz" w telefonie
    Kargo próbuje ale nie działa :/ kalendarz mam z listopada i się nie zmienia. Ale dziękuje

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie, dzisiaj przyjdzie paczka z moimi nowymi suplami, a dziś już 4dc. Zacząć dzisiaj brać? To coś jeszcze da? Czy lepiej zaczekać miesiąc do pierwszego dc? Dla przypomnienia dhea eljot,L arginina itd (to co Meśka ;-) )

    Meśka lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset niech Ci pięknie jajca rosną ;)
    Bociek trzymam kciuki za bockowa rocznice :)


    Qrwa ! TSH 2,54 :( :( czy istotne jest ze byłam na czczo i bez porannej dawki euthyrox ? W 3 tyg TSH mi wzrosło z 1,8 do 2,5 :( :(

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Reset niech Ci pięknie jajca rosną ;)
    Bociek trzymam kciuki za bockowa rocznice :)


    Qrwa ! TSH 2,54 :( :( czy istotne jest ze byłam na czczo i bez porannej dawki euthyrox ? W 3 tyg TSH mi wzrosło z 1,8 do 2,5 :( :(
    Siwulec z tego co wiem to TSH bada się na czczo i bez tabletki. Ja tak zawsze robię bo tak mi dr kazała.
    W ciaży TSH jest do 2,5 wiec nie jest tak źle (no i wiadomo, że lubi skakać ). Niech lekarz zwiększy dawkę i powinno być git :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Reset niech Ci pięknie jajca rosną ;)
    Bociek trzymam kciuki za bockowa rocznice :)


    Qrwa ! TSH 2,54 :( :( czy istotne jest ze byłam na czczo i bez porannej dawki euthyrox ? W 3 tyg TSH mi wzrosło z 1,8 do 2,5 :( :(
    to normalne. ja miałam identycznie i identycze jednostki. tsh wariuje w ciąży.
    ile bierzesz euthyroxu? ja bralam o,75 i od razu lekarz zwiększył mi do 100. po miesiącu spadło mi do 0,699. znow biore 0,75 i we wtorek znow sprawdze poziom.
    tsh tak co 3 tyg powinno się w ciąży sprawdzac

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec TSH i pozostałe hormony zawsze bez leku z rana i na czczo , a jak FT4 ?
    Jaką dawkę bierzesz leku obecnie ? Może warto zwiększyć już dawkę ?

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 50, ft nie badałam ( ostatnio miałam Ok ), zrobiłam tylko TSH na jutrzejsza wizytę

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak teraz myśle ze strasznie małpuje od Ciebie tą ciąże ;) najpierw betunia, teraz TSH :) jesteś moim wzorem :D

    Bocianiątko, Achia lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8518 7909

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, wyrazy współczucia dla Ciebie i Twojego męża. Zyczę dużo sił!

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Achia tak teraz myśle ze strasznie małpuje od Ciebie tą ciąże ;) najpierw betunia, teraz TSH :) jesteś moim wzorem :D

    no póki co ciąża zdrowa, nie czuje się najgorzej ( ewent nieliczne wyjątki się zdarzały) także możesz małpować :) będzie śmiesznie jak też będziesz miała chłopca :P

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8518 7909

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również się melduję na wątku i dziękuję za uwzględnienie w tak zacnym gronie :)
    Podczytuję, ale póki co raczej będę mało pisać, mam nadzieję, że za jakiś czas się ogarnę i będę więcej udzielać.

    Odnośnie listy, wnioskuję o dodanie Malki!

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa- bardzo mi przykro. Trudny czas przed Twoim Mężem, a zarazem przed Tobą.

    Wczoraj już zaczęłam donga, dziś zwiększę do 2 tabletek i zobaczymy, co będzie w czwartek. Wtedy też podejmę decyzję o ewentualnym podglądzie w sobotę/ w poniedziałek (choć średnio mam ochotę rozwalać sobie romantyczny weekend usg). Mój gin jest wielkim przeciwnikiem ciąż mnogich po stymulacji i powiedział, że nawet nie da mi recepty w ciemno na Ovitrelle, tylko niech wypisze ją lekarz, do którego pójdę na podgląd w sobotę. Mam możliwość skombinować receptę, więc sama nie wiem, co zrobić? Bo w sumie mogą te pęcherzyki pęknąć same, może po metforminie ten cykl zaczyna się normować? Dawniej pękały, w ostatnim cyklu też pękły same, więc może z drugiej strony nie kombinować na własną rękę?
    Ale tak czy siak dobrze, że coś się ruszyło na Letrozolu i że to zaczyna działać w miarę normalnie. Bo dla mnie takie pęcherzyki na tym etapie cyklu to i tak jest sukces. Miewając własne owulacje, miewałam je po 20 dc. Na 15 dc mam już umówiony podgląd w Krakowie u mojego gina, ale to chyba już będzie po owu (tak liczę, że pęcherzyk rośnie ok. 2 mm na dobę, więc owulka powinna być faktycznie koło weekendu). Może czwartek coś rozjaśni?

    edit: no i nie wiem, czy się nie przeproszę z termometrem oraz (mimo wszystko) testami owu...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:42

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1933 2158

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie kosiarki :/
    Teraz oby wyniki eMka były ok i lecimy z IUI :)

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Nie będzie kosiarki :/
    Teraz oby wyniki eMka były ok i lecimy z IUI :)
    :/ przykro mi :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:10

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset piszę czasami z dziewczyną tu o z ovu, ktora po clo miała niby 4 pecherzyki i jest wlasnie w ciazy blizniaczej. Piszę, ze niby 4 bo byla u dwoch roznych gin i jeden mowil, ze 4 i ze przestemulowana a drugi (ale to juz chyba po ovu) ze nic podobnego. Nie chcę teraz tu kłamać na forum o jej historii, ale myślę, że ja bym się zdecydowała na starania i ovi mimo wszystko. Marne szanse, że wszystkie 4 pęcherzyki będa idealne do zaplodnienia, a le na pewno ktores z nich się nada :)

    Z góry przepraszam za brak uwagi w stronę innych ale ja tak z doskoku, póki ten szalony rok szkolny się nie skończy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:19

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta Przykro mi , ale plan jest a to najważniejsze :*

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla- ja pewnie będę ryzykować, nie wiem tylko, czy mówić M. o tym wszystkim (bo jak go znam to on aż taki ryzykant nie będzie). Z jednej strony strasznie niefajnie bym się czuła, zatajając to przed nim, z drugiej - szanse, że jego plemniki są w stanie dobiec aż do 4 komórek oraz że w ogóle 4 komórki pękną są raczej małe.
    Chyba w czwartek zdecyduję wszystko, ale nie wiem, czy nie pójdę na żywioł i oleję wszystko. Może jak wyjedziemy i zluzujemy głowy to akurat zaskoczy?
    W sumie mój gin mnie dziś przekonywał, że u mnie duża część problemu może być w psychice (twierdzi, że jestem perfekcjonistą, a co za tym idzie potrzeba kontroli nad własnym organizmem jest tak duża, że organizm się buntuje).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta przykro mi :-(

    Reset oby zaskoczyło <3

    reset lubi tę wiadomość

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta :(

    Ana, wyslalam zaproszenie. Coś dziwne,ze u Ciebie nie chce dzialać ... :/

    Anaaa90 lubi tę wiadomość

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5582 9807

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki,

    Dużo łatwiej nadrobić dzień dinozaurowy :)

    Bocianiątko udanej rocznicy <3 :)

    Reset teraz masz jajek do wyboru do koloru :D trzaskajcie kurczaki :D <3

    Kotowa przykro mi z powodu śmierci teściowej :(

    reset lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego