Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Reseciku, oczywiście ostateczna decyzja należy do Ciebie i zobaczymy co jeszcze w czwartek, ale ja bym odpuściła monitoring w weekend. Nie psujcie sobie weekendu Szansa na ciąże ze wszystkich pęcherzyków jest dość niewielka, ja przy trzech brałam ovi i nie odpuszczałam starań, ale po konsultacji z M. Jednak chyba dobrze by było żeby wiedział... Koniec końców okazało się że pękły dwa a trzeci się zapadł i wchłonął. Na Twoim miejscu sprobowałabym załatwić receptę i wzięła to ovi. Ale wydaje mi się że i tak pękną same a po powrocie pójdziesz sprawdzić czy rzeczywiście pękły
Ja się dzisiaj bije z myślami czy brać ovi, dupka i heparynę czy potraktować ten cykl zupełnie na luzie... Zobaczymy co powie doktorek
Cheresta, przykro mireset lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Ana, sprawdz wiadomości
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyChyba mi się na mózg rzuciło. Emek wrócił z pracy i jak codzień telefon. Dzwoni jakąś koleżanka z pracy (swoją drogą gowniara straszna) i o żółwiu firmowym coś gada, że ona chce go do weterynarza zabrać. Stasiek stoi koło niego wyje, ja w garach. Podobne akcje są codziennie, więc się wkurwilam i oddzwonilam do niej ze zjeba, że marnuje czas mojego emka. Padło mi na łeb, prawda? Mogę zwalić na hormony?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 16:54
Anaaa90, reset, Achia, lamka, Luna1993, Aga9090, Cheresta, Emiilka, Tosia2323, Morusek, moyeu, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinie Black jak dla mnie jesteś usprawiedliwiona. W ciąży robi się dziwne rzeczy, ja np. dzisiaj autentycznie posikałam się ze śmiechu a bezpośrednio po tym popłakałam się z powodu posikania się ze śmiechu
Luna1993, Minie Black, blue00, Aga9090, Emiilka, Lunaris, Czrna 81, Morusek, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCheresta strasznie mi przykro nie poddajemy się, mój brzuszek co prawda jeszcze zajęty, ale jak się nie uda do października to chętnie Ci go odstąpie :*
Reset też bym próbowała, najwyżej będziesz mamusia bliźniaków albo i więcej
Ja czekam na wizytę i mi tak słabo z nerwów. Moja Zuzia ma za duże serduszko, tak mi wyszło na prenatalnych (usg i echo). Bardzo proszę o kciuki za nią, bo jest taka malutka i nie powinna już na tym etapie mieć problemów
Mam dziś mózg jak budyń więc nie odniose się do wszystkich, ale jestem z Wami, czytam i myślę o Was :* -
Minie Black wrote:Chyba mi się na mózg rzuciło. Emek wrócił z pracy i jak codzień telefon. Dzwoni jakąś koleżanka z pracy (swoją drogą gowniara straszna) i o żółwiu firmowym coś gada, że ona chce go do weterynarza zabrać. Stasiek stoi koło niego wyje, ja w garach. Podobne akcje są codziennie, więc się wkurwilam i oddzwonilam do niej ze zjeba, że marnuje czas mojego emka. Padło mi na łeb, prawda? Mogę zwalić na hormony?
Zwal na hormony, ale niech sama zasuwa do weta i dupy mu nie zawraca.
Luna moje myśli są z Wami. Trzymam kciuki za choć odrobinę dobre wiadomości po wizycie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyLuna daj nam znać, co powie Twój prowadzący!
Lamka, ja nie wiem, od rana mnie "nosi" l, a dopiero później sobie uświadomiłam, że wyszłam na jakąś psychiczną. Co do posikania i płaczu to też hormony pamiętam jak Staś się urodził i emek już po powrocie do domu mnie przytulił i mówi, że mnie kocha - to najpierw się popłakałam ze wzruszenia, a później doszłam do wycia jak bóbr, bo dlaczego dopiero teraz mi to mówi? (a nie np 2 godziny wcześniej )
Najlepsze, że wiecie - firma 34 osoby, mniej więcej 50/50 rozłożenie płci, ale jak cokolwiek trzeba to tylko mój emek - i nie chodzi mi tu w ogóle o służbowe sprawy! Tylko jakieś pierdoły "z dupy maryny" - wczoraj telefon, bo którejś tam się kontrolka ciśnienia opon zapaliła i że czy może przyjechać, bo ona się boi dalej jechać napomne, że emek jest kierownikiem magazynu - i oczywiście nigdzie nie pojechał wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 17:40
-
nick nieaktualny
-
Luna ściskam kciuki :* :*
Gdybyście kiedyś wpadły na pomysł żeby zjeść sobie pol kilo czereśni i wybrać się na strefę kibica na mecz reprezentacji Polski to wiedzcie, że nie wytrzymacie nawet 15min pierwszej połowy ! Będziecie biegły do domu na swój tron szybciej niż Lewandowski po boiskuMinie Black, Amal, Achia, blue00, Aga9090, Karma88, Emiilka, Lunaris, Tosia2323, Morusek, moyeu, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiwulec ja nie chcę nic mówić ale też zjadłam dzisiaj sporo czereśni, zaczął się mecz(ale w domu oglądamy) a ja do łazienki.i mówię do męża że "podobno ciężarne to mają zaparcia" :p
Minie Black, Siwulec, Cheresta, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Hahahaha a ja taka dumna z nas byłam bo wyszliśmy o tyle wcześnie ze mieliśmy miejsca siedzące w sumie ja mam nadal
lamka, Karma88, Nat90, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Nie ma mnie na liście ale jestem wśród ex-testerek.
Na ovu jestem od roku. I to dzięki wiedzy i wsparciu dziewczyn z wątków testowych - udało się tak szybko.
Mój gin kazał odstawić tabletki i pojawić się za rok bądź w przypadku ciąży. Gdy pojawiłam się po pół roku był zdziwiony, że tak szybko poszło
Ale to dzięki Wam poszłam prywatnie do gina i endokrynologa. Dzięki Wam od początku ciąży kontroluję tarczycę i jest dobrze. Gdyby nie wątki staraniowe nie miałabym takiej wiedzy. Za to Wam dziękuję!
Patrzę na tę listę dinozaurów. Myślę, że fajnie byłoby dopisać albo jak długo ktoś się stara albo informację, że się udało. To będzie działało motywująco bo z każdym miesiącem będzie krótsza ta lista dinozaurów. Aż do wyginięcia - tzn. do narodzenia dzieciątkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 17:50
Malgonia, Karma88 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Ja zjadlam 35dag czereśni i popiłam piwem zero a i tak nic trochę zazdro.
Kurde czyli wszystko przez to ze piwa nie wypiłam
Justyna, jesteś starszy dinozaur ode mnie -
Luna brzuch chętnie przyjmę. Biorąc pod uwagę że frezyjciada zwalnia we wrześniu i też mi go ostatnio proponowała to będą bliźniaki. Trzymam kciuki za zuziowe serduszko, będzie dobrze
A i dołączam do grona jedzących czereśnie uwielbiam -
Cheresta tulam!
Lamka
A ja wróciłam z pracy i idę se do lekarza innego niż ginekolog w końcu do badania gacie zostaną na dupskuCheresta, Karma88, Bocianiątko, -Mamunia-, Czrna 81, Meśka lubią tę wiadomość