Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1933 2158

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goooooooolllll!!!!!

    blue00, Aga9090 lubią tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane właśnie wyszłam pisze na szybko z samochodu

    Poszerzona sylwetka serca i jest płyn w worku osierdziowym, nie powinno go być wcale. Czy to dwa objawy jednej przyczyny czy dwa niezależne nie wie. Nie jest kardiologiem. Z reguły płyn się zbiera przy infekcji, a u mnie crp wykluczylo bakteryjne, mam jutro badać jeszcze raz przeciwciala anty rh i dodatkowo cytomegalie. Jeśli to nie jest przyczyną to raczej wada serca. Jaka też mi nie powie bo na to za wcześnie. Jak taki stan się utrzyma do 30 tc to raczej będzie coś nie tak z serduszkiem. Wtedy kładzie mnie na oddział do szpitala w celu dalszej diagnozy. Okazało się że echo robił mi dziś jedyny lekarz w Bydgoszczy, który jest specjalistą w tym zakresie, i do niego trafię na oddział. Za dwa tygodnie kontrolukemy sytuację chyba że wyjdzie rh albo cyto wtedy dzwonie jutro do niego. Jest zaniepokojony bo nic na to nie wskazywalo. Do tego serce ma budowę ok, tym bardziej dziwne że jest ten płyn i że jest poszerzone. Komory serca powinny być owalne a są okrągłe. Jak za 2 tyg będzie tak samo to będę szukała kardiologa prenatalnego (czy jak to się nazywa). Jesteśmy z mężem w szoku, jadę do domu i czekam aż wróci z pracy. Bogu dziękuję że moja Tosia jest zdrowa

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja wierzę, że to się wyjaśni, ale jakby co to albo prof. Malec (tylko on jest w DE) albo prof. Skalski z Krakowa. Do tego drugiego mam szybkie dojście jakby co, do pierwszego też jestem w stanie zdobyć namiary.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Goooooooolllll!!!!!
    Chociaż ten jeden :D

  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Tematu meczu nie poruszam, bo szkoda słów

    Mam szybkie pytanie, czy dzisiejszy owulak jest pozytywny, bo już nie ogarniam
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/641421d4899c.jpg

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, u mnie dzisiejszy wygląda na najmocniejszy.

    KateKum lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam nadzieje, ze skpnczy sie na strachu. Nie umiem Ci pomoc, bede trzymac kciuki za Was.

    Kate powiedzialabym, ze tak, gdyby nie wczesniejsze :/ jak pozostale objawy?

    KateKum lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze śluzem u mnie zawsze było kiepsko, ale mam ból podbrzusza i szyjka się uniosła. No nic podziałać nie zaszkodzi. ;)

    Rucola lubi tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie puszczam kciuków za Was <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna trzymam kciuki i czekamy na wizytę u speca w tej dziedzinie

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5584 9810

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dla mnie też wychodzi na owu dziś. Bierz chłopa w obroty!

    Ja mam teorię że jakby nasi zjedli te czereśnie zamiast nas to może by szybciej biegali :D

    summer86, blue00, Aga9090, KateKum lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to podziałaj, ale mysle, ze jutro moze byc ciemniejszy. A robilas wczesniej testy tej firmy?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Reset jak będzie potrzeba za te dwa tygodnie to na pewno się odezwę jeśli nie znajdę nikogo bliżej. Jak płyn się nie wchłonie to będziemy konsultowac i w szpitalu i na własną rękę prywatnie u kogoś

  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, trzymam za Was mocno kciuki!

    Reset, ja bym działała! Taka prawda, że z jednego pęcherzyka też może być ciąża mnoga, jednojajowa.

    reset, Luna1993 lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Kate to podziałaj, ale mysle, ze jutro moze byc ciemniejszy. A robilas wczesniej testy tej firmy?

    No właśnie mam je pierwszy raz, ale widziałam na ovu w statystykach, że często wychodzą takie zbliżone

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wygląda na to, że może jeszcze w ten sam dzień zajdziemy :)

    reset, Lunaris, Anaaa90, Rucola lubią tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja mam nadzieję, że to się wszytko wchłonie a z serduszkiem wszystko będzie ok. Bardzo mocno w to wierzę ;) trzymaj się kochana ;*

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mecz porażka, porażka i jeszcze raz porażka ;/ mniej grania w reklamach a więcej na boisku ;/

    Lunaris lubi tę wiadomość

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam nadzieję,ze wszystko bedzie bobrze! Bądź dobrej mysli!

    KateKum nie zaszkodzi podziałać :) ja robilam tylko w jednym cyklu testy owu, wiec nie mam doswiadczenia :P

    Luna1993, Melevis lubią tę wiadomość

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Bardzo mocno w to wierze. Mam znajomą, której synek był operowany w łonie właśnie zw wzgledu na wady serca, ale bardzo poważne wiec w raziw czego tez moge podpytac o kardiologa dzieciecego. Trzymaj się dzielnie kochana :*

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego