Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec Tobie pisałam na testowaniu,że jutro będzie wszystko pięknie!

    Powiem Wam że zaczyna mi się mieszać co kto na jakim wątku pisał hahaha! Ale ashwagandha podobno na koncentrację dobra, więc może się poprawię ;-)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, a z ciekawości- dlaczego bez Ovi i dupka?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z pierwszym pawiem... :-( Aż boje się jutro iść do pracy, o zawrotach głowy nie wspomnę.

    Siwulec czekam na relację z wizyty.

    Tyle się wątków porobiło że nie mam pojęcia teraz na który wchodzić. W każdym coś piszecie :P i totalnie zgłupiałam.

    Czrna 81, Aga9090, Siwulec, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bociek, a z ciekawości- dlaczego bez Ovi i dupka?
    Bez ovi, bo u mnie same pękają :) a wtedy mogę zacząć wcześniej testować :P a bez dupka bo sama zwykle mam ładny prog :)

    A tak poważnie to stwierdziliśmy że skoro w tym cyklu są mniejsze szanse przez immunosupresję to nie ma sensu się faszerować... Jak ma być ciąża, to będzie ;)

    Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek obyś się nie zdziwiła z tym odpuszczeniem ;)

    Pysia nic nie pisała jak po laparo ?

    lamka lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bociek obyś się nie zdziwiła z tym odpuszczeniem ;)

    Pysia nic nie pisała jak po laparo ?

    Ja odpuszczam tylko leki bez których i tak sobie radzę :P zastanawiam się jedynie nad heparyną...

    Ptysia napisała że żyje, jest zmęczona, brzuch ciągnie i miała wyjść ze szpitala... Nic więcej...

    A co do IUI o którym KateKum i Cheresta pisały na czerwcowym wątku, to są badania kliniczne w Invimedzie i wtedy się za to IUI ani badania do niego nie płaci :) moim zdaniem warto :) my idziemy na wizytę 11 lipca :)

    Rucola, KateKum lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia pterodaktylki ! :D

    oby wasze jaja rosły na potęge i wykluwały się z nich młode pterusie :D


    Malgonia, Luna1993, Bocianiątko, Siwulec, Rucola, Lunaris, Aga9090, Czrna 81, KateKum lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

    Ja 3 dzień się nic nie chce to znaczy, że jest środa... :P

    Właśnie mi się przypomniało, że miałam kupić owulaki... hmmm... 9 dc, jutro monitoring... Chyba sobie dam spokój :P

    Miłego dnia Wam życzę! Z samymi dobrymi wiadomościami!!

    Siwulec lubi tę wiadomość

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

    Ja dzisiaj nie spałam w ogóle, ale to pewnie dlatego, że wczoraj popołudniu zrobiłam sobie 3-godzinną drzemkę.

    Czekam na pozytywne wieści!

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Miłego dnia pterodaktylki ! :D

    oby wasze jaja rosły na potęge i wykluwały się z nich młode pterusie :D
    <3 <3 <3

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy to po wczorajszej sugestii gina czy faktycznie zaczynam czuć jajniki...Gin wczoraj się dziwił, że nic nie boli, bo wg niego te pęcherzyki są takie rozciągnięte (fakt, na moje oko też nie były okrągłe) i doprowadziły do powiększenia jajników. Nie mogę się jutrzejszego usg doczekać, a ono dopiero o 14 :/ choć może to i dobrze, będzie większy odstęp od wtorkowego :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset może to tez po prostu po usg? ja czasem mam takie wrażenie, że po usg jakoś bardziej czuje jajniki i to wszystko. Ty się nie możesz doczekać, a mi się nie chce iść :P Miałam podejść dziś, ale nie mam jak kompletnie, więc pójdę jutro po pracy. gdyby nie to, że to jest pierwszy pełny cykl po HSG i brałam lamettę i potrzebuje recept to bym nie szła :P

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Reset będzie dobrze zobaczysz;*
    Ja błagam o kciuki bo nie wiem co dzisiaj na wizycie usłyszę. Coś czuję, że nie będzie dobrze ;(

    Oby do 18.
    Miłego dnia :)

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo- może być i po usg. Choć w sumie jak nad tym myślałam, to w czasie poniedziałkowych <3 też coś dziwnego czułam, ale wtedy nie miałam czasu nad tym myśleć :P

    Nie wiem, czy po jutrzejszym usg nie pójdę na żywioł i czy nie podaruję sobie usg w drodze na wyjazd/ podawania w ciemno Ovi itp. Luz też nam się należy, może coś pęknie samo...?

    No i oczywiście powiedziałam M. już wczoraj o tych czworaczkach :P Ja nie umiem przed nim mieć tajemnic, a już zwłaszcza w takich sprawach. Nieco zbladł, mam nadzieję, że go to nie będzie nadmiernie stresowało w okresie owu, bo jednak szanse są na te czworaczki jak na szóstkę w totku :P

    Rucola, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet
    Postów: 8900 11729

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kup ACC-MAX i podfaszeruj emka, pod kątem tej aglutynacji. Radzę Ci szczerzez z całego serca, zobaczysz, ze pomoze :)

    reset, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    #wegemama#wegerodzina
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Czekamy na Skrzaty💜💙
    DvLKp2.png
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5584 9810

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

    Anaaa Kciuki!

    Anaaa90 lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa piona ! ja też dziś wizytuję, ale o 17:15
    trzymam kciuki za Ciebie !!! :* :* :*

    Anaaa90, Achia lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Reset kup ACC-MAX i podfaszeruj emka, pod kątem tej aglutynacji. Radzę Ci szczerzez z całego serca, zobaczysz, ze pomoze :)

    Mam już kupione od lutego ;) W okresie owu będzie dostawał, nie ma przebacz :P Na szczęście mu to smakuje, więc nie dyskutuje :)


    Anaaa- kciuki! Oby wszystko było dobrze :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 09:30

    Anaaa90, Rucola lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, Siwulec kciuki <3

    Reset <3 <3 <3 <3

    Siwulec, reset, Anaaa90 lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, kciuki! :*
    Siwulcu, czekam na małą szarą kropeczkę na zdjęciu :)
    Reseciku, ja myślę że luz na urlopie najlepiej Wam zrobi :) bez myślenia o zastrzykach i monitoringach :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 09:35

    reset, Siwulec, Anaaa90 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego