Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Anaaa piona ! ja też dziś wizytuję, ale o 17:15
    trzymam kciuki za Ciebie !!! :* :* :*
    Ja również za Ciebie;* mocne kciuki

    Siwulec lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, Siwulec - kciuki mocne:)
    Ja dziś będę Was tylko podczytywac, zaraz śmigamy na plażę z siostrą :) doszedł mój prezent dla męża na sobotę :)))

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 10:05

    Bocianiątko, Czrna 81, Siwulec, Anaaa90, lamka lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka rocznicowa sytuacja... :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e95c0336c0d.jpg

    A to podsumowanie ostatnich dni ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09e7e9cbc82a.jpg

    O. :D A wieczorem kolacja, lody, kino i... <3 <3 <3 łapiemy bliźniaczki :P

    Siwulec, Lunaris, Achia, Malgonia, Aga9090, reset, Flowwer, lamka, Czrna 81, Bajkaaa, Rucola, Karma88, moyeu, Jeżowa, Morusek, Tosia2323, JustynaG, KateKum, Angelika83 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek życzę Wam połamanego łóżka i stukających w ścianę sąsiadów :) :) :)

    Bocianiątko, Rucola lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa o Siwulec moje piąstki również zaciśnięte! :-)

    Achia zazdroszczę Ci dzisiejszego wypoczynku na plaży! My się ze sąsiadami wybieramy w pt. do Sztutowa na weekend. No i qrwa ma być tylko 17 stopni :-( Ale już nic nie przekładamy, trudno. Miało być miłe rozpoczęcie wakacji dla dzieciaków.

    Siwulec, Anaaa90 lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5657 9940

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek piękne kreski! Niech Ci się jutro nogi do kupy nie składają ;)


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2813 2725

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset trzymam kciuki za te czworaczki :)

    Bociek a u Ciebie za bliźniaki! :)

    Ja czekam na owulke, obstawiam ja na czwartek-piątek, a na piątek eMek umówił mnie na masaż relaksujący :D mam sie rozluźnić :D

    reset, Lunaris, Bocianiątko, Flowwer, lamka, Czrna 81, Karma88, Rucola, Jeżowa, JustynaG lubią tę wiadomość

    ckai0dw43v69hml8.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim , dotarłam do pracy i nadrobiłam resztę wczorajszego dnia :)
    Luna mam nadzieję że szybko znajdziecie przyczynę nieprawidłowości i będzie to coś z czym łatwo sobie poradzicie i z maleństwem będzie wszystko ok :*
    Bocianiątko Trzymam mocno kciuki aby jajka pękły a emek lepiej strzelał gole od naszych :* Dzisiejszy owulak piękniusi :) Powodzenia :)
    Anaa90 Siwulec kciuki za wizyty :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 10:26

    Anaaa90, Siwulec lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty :*

    Anaaa90, Siwulec lubią tę wiadomość

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek dużo miłości dla Was i spełnienia wszystkich marzeń;*

    Bocianiątko lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- niech to będzie niezapomniana i - nomen omen - brzemienna w skutkach rocznica :D

    Bocianiątko, lamka lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam! :) Ale to chyba byłoby zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe...

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, Siwulec kciuki za wizyty!!

    Reset ja w maju odpuściłam monitoringi, bo byłam na majówce, a w czerwcu bo miałam HSG i to były chyba najlepsze miesiące - bez spiny. Więc cieszcie się weekendem, co ma być to będzie :)

    Bociek kcuuuukiiii!!!!

    Karolina czekam razem z Tobą!! :P u mnie też gdzieś będzie w tych okolicach, albo w weekend :P

    Karolina90, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dziękuję Wam! :) Ale to chyba byłoby zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe...


    E tam... zapytaj choćby Yos, czy sądziła, że ot tak, zajdzie?
    Bierzcie się do roboty, a w kolejny weekend chyba pora będzie zacząć testowanie, skoro działasz bez Ovi!:D
    No i weź pod uwagę, że warto testować w czerwcu, bo mam magiczne moce i <3 się u mnie mnożą na potęgę! Więc żebyś mi nie zwlekała do lipca! :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:00

    Flowwer, lamka, Bocianiątko, Anaaa90, Rucola lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12948

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Ja odpuszczam tylko leki bez których i tak sobie radzę :P zastanawiam się jedynie nad heparyną...

    Ptysia napisała że żyje, jest zmęczona, brzuch ciągnie i miała wyjść ze szpitala... Nic więcej...

    A co do IUI o którym KateKum i Cheresta pisały na czerwcowym wątku, to są badania kliniczne w Invimedzie i wtedy się za to IUI ani badania do niego nie płaci :) moim zdaniem warto :) my idziemy na wizytę 11 lipca :)
    Raczej mi chodzi o sens tych badań klinicznych bo to bujda na resorach ale jak za darmo i ktoś sie zakwalifikuje to też bym korzystała.

    I przyjemnego dnia ♡ dobij jajca :D

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset odchodząc od tematu - zawsze chciałam posiąść umiejętność używania w codziennej komunikacji wyrażenia nomen omen, ale nigdy nie mogę wpaść na zgrabny pomysł :-D

    reset, Bocianiątko, Kargo31, Czrna 81, nowa na dzielni, Rucola, Jeżowa, KateKum lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Raczej mi chodzi o sens tych badań klinicznych bo to bujda na resorach ale jak za darmo i ktoś sie zakwalifikuje to też bym korzystała.

    I przyjemnego dnia ♡ dobij jajca :D
    Nie do końca to bujda. Oni tam mają sprawdzać skuteczność leku który zwiększa żywotność plemników, a lek podaje się do jajowodów. I jeśli byliby ludzie z marnymi wynikami nasienia to nie dałoby się tego porównać. Dlatego mają to być pary z "niepłodnością idiopatyczną"... A sama wiesz że to też jest wskazanie do iui. Dlatego jeśli nam się w następnym cyklu nie uda to my też podejdziemy do iui, jeśli nie w Invimedzie to u W. w szpitalu. Bo to jest ostatnia rzecz jaką spróbujemy przed ivf..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:06

    Rucola, Tosia2323 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaś - odchodząc od tematu- powiem Wam, że strasznie mnie ten wątek cieszy. Tak się tu czuję "u siebie", same znajome twarze, nasze zwykłe rozmowy od starań przez miliony innych tematów i dygresji.

    Jak dawniej gadałam z koleżanką z pokoju (no fakt, wtedy nie chodziła na lewe L4, to miałam z kim gadać ;)) tak teraz zamiast z nią to w przerwach od pracy gadam z Wami :) A że mam dzień lenia to się dziś uaktywniam :D

    Bocianiątko, Minie Black, Czrna 81, Bajkaaa, Anaaa90, Achia, Karma88, Rucola, Tosia2323 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... Ja bym musiała raczej powiedzieć/napisać ( :P ) że w przerwach od tego wątku pracuję :P Mam tak beznadziejny projekt, że robię wszystko, żeby go nie robić :P

    Bocianiątko, Meśka lubią tę wiadomość

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5578 6970

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że mam jeszcze tydzień L4! :D

    reset, Kargo31, Rucola lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI (???)
    2. ICSI (OviKlinika 2021): 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI (nOvum 2019): 7 komórek - 3 trzydniowce
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    stan zapalny endometrium, test Be Ready - endometrium prereceptywne
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, mięśniaki hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego