Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie M. mnie wkurza swoim lenistwem i nie robieniem w domu NIC. Ja nie wiem jak go zmienić- ani prośba, ani groźba, ani awanturą. No mam szczerą ochotę zadzwonić do mojej teściowej i podziękować za rozpuszczenie go do tego stopnia.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Kargo ja najgorszy PMS w zyciu mialam wlaśniecw ciązy
Cheresta gdybys miala wiecej czadu to mozna bh mieso z kaczki zmielic z tym co masz i pierogj zrobic... ale mi tez by sie nie chcialo.
Mi zawsze spada temeprstura 9 dpo, potem odbija, sa dwa dni wyzszej i potem dpadek na @.
Frez jak sie teraz nie uda to czeka mnie miesiac przerwy ale gdyby ciaza byla to bym juz ja w brzuchu czula a tu nic, tylko te cycki. Ale widac chocprogesteron byl ladny, trzeba szukac pozytywow -
Ja sie wczoraj wieczorem wystraszylam bo mialam skurcze, wzielam magnez i nospe i lezalam. A śluzu mam tyle ze masakra! Jutro wizyta a stres powoli sięga zenitu..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyWitam się i ja niedzielną porą.Już pospałam ,wróciliśmy o 6 rano do domu.Powiem wam,że nawet dobrze się bawiłam,ale tylko do oczepin,a to przez mojego chłopa,same wiecie w czym rzecz,a tego właśnie obawiałam się.Zaczynało już być dobrze,ale trafiło się wesele no.Oby przezyć jakoś dzisiejszy dzień.
-
O nie pierogi już lepilam w tym tygodniu a jeszcze muszę ręcznie zrobić makaron do rosołu, KFC też odpada bo to mięso z kurczaka mielone. Chyba postawie na malutkie pulpeciki z sosem koperkowym, bo kopru mam pod dostatkiem. Nawet ziemniaków nie mam w domu ale kupiłam kapustę pekińską a to już o krok od sałatki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cheresta wrote:O nie pierogi już lepilam w tym tygodniu a jeszcze muszę ręcznie zrobić makaron do rosołu, KFC też odpada bo to mięso z kurczaka mielone. Chyba postawie na malutkie pulpeciki z sosem koperkowym, bo kopru mam pod dostatkiem. Nawet ziemniaków nie mam w domu ale kupiłam kapustę pekińską a to już o krok od sałatki
-
nick nieaktualnyreset wrote:U mnie M. mnie wkurza swoim lenistwem i nie robieniem w domu NIC. Ja nie wiem jak go zmienić- ani prośba, ani groźba, ani awanturą. No mam szczerą ochotę zadzwonić do mojej teściowej i podziękować za rozpuszczenie go do tego stopnia.
A co do teściowej.. Powiem coś o mojej zawsze twierdziła, że mój syn jest taki grzeczny, nie pyskuje itp. Jest u niej od jakiś 3 tygodni i już pokazał jaki jest naprawde. Może nie powinnam się cieszyć ale kurde cieszę się jak głupia (wredna ja)StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Yos może macica się rozciąga? Kciuki za jutro :*
mozliwe mozliwe. Mam nadzieje ze bedzie wszystko okMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Malgonia wrote:Yos najwazniejsze to czy te nospy lezenia i inne pomogly. Jeśli tak to wszystko jest w najlepszym porzadku.
dzisiaj lepiej jest. Ale brzuch czuje wiec dzis sobie poleze albo pojde na dzialce posiedziec sobieMalgonia lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Yoselyn spokojnie, tak jak dziewczyny mówią, odpoczywaj i się nie martw na zapas trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę ♥️
My dzisiaj idziemy do restauracji na obiad ogólnie zapowiada się miły dzieńYoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Czyli jest u mnie jeszcze nadzieja? Ale cos czuje,ze ta bańka pryśnie i znowu bedzie kupa łez.
Yos, spokojnie! Na pewno stres robi swoje.
Z M-kami juz tak jest. Jak ja dojezdzalam do mieszkania na weekendy, bo pracowalam daleko przez pierwsze 2 miesiace po slubie to co tydzien bylo posprzątane, zaplanowane wszystkie posilki, zmieniona posciel, wszystko wyprane... a teraz? "A pposciel nie zmienia sie sama??"Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 12:39
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Tez sie czasem zastanawiam jak moj malz dawal sobie rade beze mnie. Chyba ze to jakas niepamiec wtorna i nagle nie wie jak sie talerz do kuchni odnosi (w domu od czarnej roboty jest tesc). I to i moj i jego brat sa tacy sami. Jak mi maz wymyslil zebysmy kupili dzialje i domek letniskowy postawili to kmal zawalu nie dostalam. Ale ja mu marzen nie pozwalam realizowac (tylko kto ogarnie te dwa domy to nie zostalo ustalone). Vhyba musze przestac roboc w domu cokolwiek to moze go olsni ile mam roboty na codzien kiedy on soe relaksuje ma treningach..
To sie wygadalam