X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie M. mnie wkurza swoim lenistwem i nie robieniem w domu NIC. Ja nie wiem jak go zmienić- ani prośba, ani groźba, ani awanturą. No mam szczerą ochotę zadzwonić do mojej teściowej i podziękować za rozpuszczenie go do tego stopnia.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym dniu Stasiek dalej śpi! Mąż też (ale ten to akurat podejrzewam, że ma kaca), a ja leżę z ciastkami <3 idealna niedziela!

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo ja najgorszy PMS w zyciu mialam wlaśniecw ciązy :)

Cheresta gdybys miala wiecej czadu to mozna bh mieso z kaczki zmielic z tym co masz i pierogj zrobic... ale mi tez by sie nie chcialo.

Mi zawsze spada temeprstura 9 dpo, potem odbija, sa dwa dni wyzszej i potem dpadek na @.

Frez jak sie teraz nie uda to czeka mnie miesiac przerwy :( ale gdyby ciaza byla to bym juz ja w brzuchu czula a tu nic, tylko te cycki. Ale widac chocprogesteron byl ladny, trzeba szukac pozytywow :/

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wczoraj wieczorem wystraszylam bo mialam skurcze, wzielam magnez i nospe i lezalam. A śluzu mam tyle ze masakra! Jutro wizyta a stres powoli sięga zenitu..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja niedzielną porą.Już pospałam ;) ,wróciliśmy o 6 rano do domu.Powiem wam,że nawet dobrze się bawiłam,ale tylko do oczepin,a to przez mojego chłopa,same wiecie w czym rzecz,a tego właśnie obawiałam się.Zaczynało już być dobrze,ale trafiło się wesele no.Oby przezyć jakoś dzisiejszy dzień.

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie pierogi już lepilam w tym tygodniu a jeszcze muszę ręcznie zrobić makaron do rosołu, KFC też odpada bo to mięso z kurczaka mielone. Chyba postawie na malutkie pulpeciki z sosem koperkowym, bo kopru mam pod dostatkiem. Nawet ziemniaków nie mam w domu ale kupiłam kapustę pekińską a to już o krok od sałatki

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos może macica się rozciąga? Kciuki za jutro :*

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta to sos do makaronu :)

age.png

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakaś kasza do tych pulpecikow:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, póki co traktujemy ten epizod jako normalny objaw ciąży! Jutro wizyta, stres odpuści!

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    O nie pierogi już lepilam w tym tygodniu a jeszcze muszę ręcznie zrobić makaron do rosołu, KFC też odpada bo to mięso z kurczaka mielone. Chyba postawie na malutkie pulpeciki z sosem koperkowym, bo kopru mam pod dostatkiem. Nawet ziemniaków nie mam w domu ale kupiłam kapustę pekińską a to już o krok od sałatki
    Ooo, to podsmaż mielone, dodaj trochę zblendowanego mięsa z kaczuszki i warzyw z rosołu i masz farsz do krokietów

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    U mnie M. mnie wkurza swoim lenistwem i nie robieniem w domu NIC. Ja nie wiem jak go zmienić- ani prośba, ani groźba, ani awanturą. No mam szczerą ochotę zadzwonić do mojej teściowej i podziękować za rozpuszczenie go do tego stopnia.
    Reset mój też przeważnie nie robi nic, po operacji się wziął za sprzątanie, obiady ale wracam powoli do siebie, a on już tak nie pomaga.
    A co do teściowej.. Powiem coś o mojej zawsze twierdziła, że mój syn jest taki grzeczny, nie pyskuje itp. Jest u niej od jakiś 3 tygodni i już pokazał jaki jest naprawde. Może nie powinnam się cieszyć ale kurde cieszę się jak głupia (wredna ja)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos najwazniejsze to czy te nospy lezenia i inne pomogly. Jeśli tak to wszystko jest w najlepszym porzadku.

age.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Yos może macica się rozciąga? Kciuki za jutro :*

mozliwe mozliwe. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Yos najwazniejsze to czy te nospy lezenia i inne pomogly. Jeśli tak to wszystko jest w najlepszym porzadku.

dzisiaj lepiej jest. Ale brzuch czuje wiec dzis sobie poleze albo pojde na dzialce posiedziec sobie

Malgonia lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najważniejsze :) mam nadzieje, ze jutrk lekarz Cie dodatkowo uspokoi.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    mozliwe mozliwe. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok
    Spokojnie :) a śluzu to też mam pełno :)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn spokojnie, tak jak dziewczyny mówią, odpoczywaj i się nie martw na zapas :) trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę ♥️

My dzisiaj idziemy do restauracji na obiad :) ogólnie zapowiada się miły dzień :)

Yoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest u mnie jeszcze nadzieja? Ale cos czuje,ze ta bańka pryśnie i znowu bedzie kupa łez.

Yos, spokojnie! Na pewno stres robi swoje.

Z M-kami juz tak jest. Jak ja dojezdzalam do mieszkania na weekendy, bo pracowalam daleko przez pierwsze 2 miesiace po slubie to co tydzien bylo posprzątane, zaplanowane wszystkie posilki, zmieniona posciel, wszystko wyprane... a teraz? "A pposciel nie zmienia sie sama??"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 12:39

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie czasem zastanawiam jak moj malz dawal sobie rade beze mnie. Chyba ze to jakas niepamiec wtorna i nagle nie wie jak sie talerz do kuchni odnosi (w domu od czarnej roboty jest tesc). I to i moj i jego brat sa tacy sami. Jak mi maz wymyslil zebysmy kupili dzialje i domek letniskowy postawili to kmal zawalu nie dostalam. Ale ja mu marzen nie pozwalam realizowac (tylko kto ogarnie te dwa domy to nie zostalo ustalone). Vhyba musze przestac roboc w domu cokolwiek to moze go olsni ile mam roboty na codzien kiedy on soe relaksuje ma treningach..
    To sie wygadalam ;)

age.png

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ