Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 12 lipca 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset mocne kciuki ;*

    reset lubi tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 12 lipca 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Yos ja tak miałam w pierwszej ciąży. Jak dasz radę zorganizować sobie skierowanie do kardiologa, to w Warszawie w Instytucie Matki i Dziecka jest specjalna poradnia kardiologiczna dla kobiet w ciąży. Świetni specjaliści. Przebadali mnie od a do z, nawet echo serca malucha miałam robione itd. Opieka na najwyższym poziomie. W ciąży lubią się ujawniać ukryte wady serca i mocniej doskwierać te już nam znane. A tam na prawdę lekarze przejmowali się wszystkim. Nawet pytali mnie czy chce miejsce na oddziale żebym nie musiała jeździć po 70km w jedną stronę przez kilka dni podczas badań.

    kochana dziekuje za informacje! :)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 12 lipca 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset mocne kciuki trzymam !! :)

    reset lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 12 lipca 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada ja w Katowicach chodzilam tzn chodze chociaz dawno nie bylam do kardiologa do dr PĄCZKA, on jest ordynatorem w szpitalu Sw Barbary w Sosnowcu. Wiec pojde do niego, chodzilam do niego prywatnie.

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5686 7006

    Wysłany: 12 lipca 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku, kciukam! :* ja przed chwilą przełożyłam wizytę u mojego doktorka <3 idę jutro na 19 zamiast w sobotę na 8 rano! :D

    reset, Aga9090, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze Yos, zobaczysz :* trzeba takie rzeczy kontrolować, bo to chodzi życie Waszej dwójki :* do tego instytutu przyjeżdżają z całej Polski, w razie co wal śmiało!

    Reset czekamy cierpliwie na relację :)

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam az albo jedna pani wroci z badan i dostanie wypis - to szybsza opcja, gorsza, ze bede musiala czekac az sie wybudzi i dojdzie do siebie pacjentka po zabiegu :)
    Nie ma dramatu tylko duszno tu i chetnie bym sie przebrala :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Czekam az albo jedna pani wroci z badan i dostanie wypis - to szybsza opcja, gorsza, ze bede musiala czekac az sie wybudzi i dojdzie do siebie pacjentka po zabiegu :)
    Nie ma dramatu tylko duszno tu i chetnie bym sie przebrala :/

    możesz iśc na kawę do kawiarni ? zostaw im nr tel i jak się zwolni łóżko to niech dzwonią ;)

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5686 7006

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Czekam az albo jedna pani wroci z badan i dostanie wypis - to szybsza opcja, gorsza, ze bede musiala czekac az sie wybudzi i dojdzie do siebie pacjentka po zabiegu :)
    Nie ma dramatu tylko duszno tu i chetnie bym sie przebrala :/
    masz na korytarzu łazienkę, tam się możesz przebrać :) i powiedz pielęgniarkom, że idziesz do ogrodu, jeśli już jesteś po rozmowie z lekarzem :)

    Reset???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 12:22

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, co myśleć, więc pilnie potrzebna burza mózgów!. Mam 6 dc, pęcherzyk jest jeden 24 mm i endometrium 7,2 mm. Mój gin kazał czekać z Ovitrelle do wtorku, gdyby w międzyczasie pęcherzyk nie pękł sam (po cholerę wtedy się kłuć, on może mieć wtedy dobrze ponad 30 mm wg mnie). Odmowę recepty teraz uzasadnił tym, że na tym etapie cyklu jeszcze receptory endometrium ani inne homrony nie są skorelowane ze sztucznie wystymulowanym pęcherzykiem i wg niego i tak by nie doszło do zagnieżdżenia.
    Czy tylko mnie się wydaje, że powinnam dostać Ovi?!
    Mogę próbować kombinować receptę na cito, ale potrzebuję Waszej opinii.

    I przepraszam, ale pan doktor się spóźnił! Dopiero co wyszłam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 12:28

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset moim zdaniem czekanie do wtorku jest bez sensu. Mi lekarz przy pęcherzyku 20 mm pobrał krew na estradiol i jak już były wyniki to na drugi dzień od razu kazał robić zastrzyk. Może warto żebyś też zbadała?

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Reset moim zdaniem czekanie do wtorku jest bez sensu. Mi lekarz przy pęcherzyku 20 mm pobrał krew na estradiol i jak już były wyniki to na drugi dzień od razu kazał robić zastrzyk. Może warto żebyś też zbadała?

    U mnie to nie ma sensu, ja łykam po 2 -3 tabletki sztucznego estradiolu od 2 dc.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset i znowu zagadka :) ale dobrze, że jest pęcherzyk :)
    Ja za bardzo nie pomogę, też pomyślałam o estradiolu, no ale rzeczywiście nie ma to większego sensu przy estrofemie

    A kiedy teraz kazał Ci przyjść, dopiero we wtorek?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset na moje niefachowe oko to ten Ovi powinnaś dostać, bo do wtorku to chyba już za późno

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    A kiedy teraz kazał Ci przyjść, dopiero we wtorek?

    W poniedziałek kazał, ale mam rozprawę i nie mam jak podejść, a potem on ma operacje i dlatego dopiero wtorek.
    Receptę bym skombinowała, to najmniejszy (chyba) problem, tylko mam obawy przed samowolnym podawaniem takich leków.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też bym brała ovi na Twoim miejscu. Nieczęsto masz okazję mieć owulację, więc nie zmarnuj tej. Kombinuj receptę i się kłuj. Nawet jak poczekasz do wtorku to pęcherzyk i tak przerośnie i się nie zagnieździ (o ile w ogóle pęknie), a tu jednak szansza 50/50, że może się uda :) działaj !:)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wydaję mi się, że wielkość pęcherzyka jest ok, tylko może coś być w tym, że organizm może nie być gotowy...
    Tylko pamiętam też, że ostatnio pęcherzyki nie pękły, poprzednio przecież przy Ovi też nie...
    Kurcze, poczekałabym na info od pozostałych mądrych głów :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo Ovi x2?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rzeczywiście ten pęcherzyk pęknie sam, bo na zastrzyk we wtorek będzie zdecydowanie za późno, skoro już teraz jest taki duży. Ja bym jednak się bała brać takie leki samowolnie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 12:44

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lipca 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Reset... Ja na lekach nie znam się zupełnie, ale znając mnie to zrobiłabym tak jak podpowiada mi serce :) kobiety mają taką intuicję, że nawet w kosmosie drugiego takiego nie znajdzie.
    Ale może któraś z większym mózgiem coś podpowie...

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego