Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5995 7275

    Wysłany: 13 lipca 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo tutaj bardzo rzadko bywa ;)

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw o wizycie u immunologa, a potem o awanturach z M. ;)

    Bociek- oczywiście mój immunolog potwierdził wszystko, to co mówiłyście z Niką. Zatem spokojnie temat ANA olewam, a w dalszej kolejności pójdą AOA i ASA. Jest też na tyle cudowny, że dał mi jedno skierowanie in blanco na badania, co tam zechce sobie Pani zrobić za darmo (czuję, że będzie to prog 7 dpo ;)) oraz... zwiększył metforminę do 2000 dziennie. Wiem Boćku, że jesteś jej zwolennikiem, więc dlatego Ci o tym niezwłocznie donoszę!

    A co do M. U nas jest nerwowo, bo nie wiadomo, czy przedłużą mu umowę (oraz w ogóle firma będzie mieć fuzję z innym dużym graczem i wszyscy uciekają, nie wiedzieć czemu), a dodatkowo aplikował do innego działu, w którym nie poszła mu rozmowa kwalifikacyjna (to jest typ, który musi się psychicznie nastawić na jakiekolwiek działania, a tu go wzięli z zaskoczenia, skoro akurat był przy biurku, nie odpowiedział na pierwsze, najłatwiejsze pytanie i ponoć to go tak spięło, że na resztę odpowiadał dukając). Do tego ja też wczoraj się nie popisałam - tak jak Wam napisałam - w sumie ani be, ani me, tylko pij to acc i wskakujmy do łóżka. I nawet zaczęliśmy coś działać, ale M. mi zarzucił w trakcie, że jestem nieobecna i on aż słyszy jak mój mózg analizuje wszystkie symptomy owulacji, więc ja mu na to, że nic z tym nie mogę zrobić, bo JA chcę mieć to dziecko. No i tym ja go rozjuszyłam, bo mi powiedział, że sądził, że raczej MY i że w ogóle go w tym pomijam, że całe nasze życie omawiam nie z nim, a z forum (na litość boską, mam z nim mój śluz analizować? i co on mi doradzi?!) i że on się nie pisze na bycie tylko dawcą nasienia, a tak się obecnie czuje. Więc oczywiście ja na to, że łatwo mu się mówi, bo on już dziecko ma... No i w ten deseń, aż on się wkurzył i odwrócił.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5995 7275

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset polubiłam za immunologa :) resztę napisze jak dojadę do pracy :) ale ton dyskusji jest mi znany...

    reset lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset fajny ten Twój immunolog. Mało lekarzy tak chętnie rozdaje skierowania.

    A co do kłótni z M to pewnie większość z nas doskonale Cię rozumie, bo przy długich staraniach niestety takie sytuacje się zdarzają. Gorzej z facetami. Dla nich seks to tylko przyjemność. O ile przy naturalnie występujących owulacjach można sobie pozwolić na pewien luz, tak w Twoim przypadku to normalne, ze nie chcesz przegapić owu skoro tak rzadko ja masz. Mąż powinien spróbować Cię zrozumieć.

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku tak jak dziewczyny mówią często się tak zdarza. Czasami te emocje są silniejsze od nas :/
    Mam nadzieję że dojedziecie do porozumienia i jeszcze dzisiaj wyjdą Wam cudowne <3


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku fajny ten Twój lekarz! Też chcę takiego!
    Co do kłótni z M.... To hmmmm. Trochę go rozumiem... No bo postaw się w jego sytuacji. Masz ciężki czas, wchodzisz do domu a tu od razu atak, ale zaciskasz zęby i myślisz, dobra to jest nasz czas, chowamy dumę do kieszeni i bierzemy się za robotę. A tu nagle znów atak... Bo myślę, że tak on się poczuł- zaatakowany. Coś w deseń "zrobiłeś innej dziecko to zrób i mi, bo ja chcę". A on przecież też chce, chce Cię uszczęśliwiać, tak bardzo Cię wspierał jak zakuwałas do egzaminów, znosił dzielnie wszystkie trudności... Dla niego to też niełatwa sytuacja, bo jednak wiele zależy od niego i on na bank czuje taką presję na plecach, że MUSI się spisać ... Boi się porażki i tego, że przez niego nie będziesz szczęśliwa.
    Tzn mi się tak wydaje, że on to tak odbiera. Gdybym była facetem to ja bym tak się właśnie czuła.
    Więc zrób się na bóstwo, wywieś białą flagę na drzwi, naszykuj Grażynę i bzyknij męża pokazując, że zależy Ci na nim ;)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim :)
    Frez kopiuję z lipcowego ;)


    frezycjada NAJLEPSZEGO IMIENINOWEGO !!!!!!!
    urodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gifurodziny-emotikon-ruchomy-obrazek-0041.gif

    frezyjciada, KateKum lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha:D dzięki Siwulcu!❤

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjadia- ja doskonale go rozumiem, dlatego mówię, że sama się nie popisałam w tym wszystkim. Mało tego - rozumiem nawet, że on chce mieć realny wpływ na poczęcie dziecka, bo poprzednie zostało powołanie nieco poza nim (tj. jego ówczesna dziewczyna, lat 20 wtedy, bardzo pragnęła mieć dziecko z racji swoich problemów rodzinnych... zapomniała tylko jemu wspomnieć o tym, że robi wszystko by zajść) i dlatego nawet rozumiem dlaczego teraz czasem się złości, że ja konsultuję wszystko z Wami, a nie z nim... Inna sprawa, że z nim nie chcę przeżywać każdego owulaka itp., bo nie chcę aż takiej presji w domu i na koniec jest błędne koło.
    Nic to, obojgu nam dziś przeszło, więc po południu poza acc podam mu kapcie i drinka, a potem wskakujemy działać :)

    A immunologa to czasem kocham chyba nawet bardziej niż męża ;)

    Rucola lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset będzie dobrze, dziś się ładnie pogodzicie, a tak jak dziewczyny piszą: seks na pogodzenie smakuje najlepiej :)

    A ja się dziś obudziłam z okropnym bólem oka, cos mam w rogówce i od 4 godzin czekam na konsultacje okulistyczna w szpitalu...jeszcze pół godziny i stad ucieknę, przysięgam!!!

    Edit. Ja podjechałabym na Sor, ale eM. po konsultacji z bratem lekarzem kazał mi jechać do szpitala specjalistycznego, wiec czekam....poziom mojego „nerwa” jest tak wysoki, ze lepiej żeby eM. do mnie nie dzwonił ;)!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:24

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez najlepszosci i pociechy z meza ;)

    frezyjciada lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Reseciku, że jesteście z tych co to potrafią przyznać się do winy i szybko godzić ;) jeszcze nic straconego! Seks na zgodę będzie owocny! Trzymam kciuki!

    Rucola lubi tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dobrze Reseciku, że jesteście z tych co to potrafią przyznać się do winy i szybko godzić ;) jeszcze nic straconego! Seks na zgodę będzie owocny! Trzymam kciuki!

    Dla sprostowania - to ja jestem "z tych", więc ja wyciągam rękę, a M. chyba tym razem odpuścił focha w imię ważniejszych rzeczy :) Bo normalnie by to pewnie ze 3 dni trwało ;)

    Cabrera, Tosia2323 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa widzisz, czyli jednak jesteś tą mądrzejszą połową :) bądź co bądź życzę Wam udanego godzenia ❤

    reset, Rucola lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lipca 2018, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam powiem, że mój immunolog sam wspomniał o mutacjach i o tym, że jak zrobię wszystkie badania to on jest zwolennikiem włączania acardu/ clexane.
    I to mnie cieszy, że w razie czego wiem, że mam kogoś, kto jest wsparciem, choć on wcale nie zajmuje się problemami okołociążowymi (to nie jest drugi Paśnik), a zupełnie czym innym (mało tego - gość przyjmuje jako internista/ lekarz rodzinny, bo ma również te specjalizacje... więc to, że na niego trafiłam to naprawdę cud!).

    Tosia2323, Bocianiątko, Ptysia, Rucola lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 13 lipca 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, odezwij się jak możesz co u Ciebie, bo wie martwimy. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze.

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

  • Rucola Autorytet
    Postów: 9475 12462

    Wysłany: 13 lipca 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset super, że trafił Ci sie taki lekarz:) co do emka to chyba większość z nas przechodziła "seks na żądanie". U nas stało się to co miesięcznym schematem i po prostu do tego przywykliśmy. U Was to jest tak naprawdę pierwszy cykl z szansą, więc się nie dziwię, ze czujecie się lekko zestresowani i zdenerwowani. Ale napiszę Ci tak, do wszystkiego idzie się przyzwyczaić a najlepiej zebyście nie musieli się do tego przyzwyczajać ;) My już mamy praktykę na drugie dziecko :P

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lipca 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- to niby drugi cykl, bo w kwietniu miałam na Clo pęcherzyk i podawane Ovi (tylko nie pękł skubaniutki). Wtedy było tak, że te dwa dni się zmusiliśmy, trzeciego już nie daliśmy rady ;) Działanie pod presją mojemu M. nie wychodzi, stąd też wolałam Wam tu wszystko opowiadać, a teraz słyszę, że jego pomijam.
    No nic, plan na dziś mamy, więc myślę, że sprawę ogarniemy już bez przeszkód, a wg informacji w necie to np. IUI przy Ovitrelle zaczyna się po 36 h więc czas jeszcze mamy :) I tego się będę trzymać :D

    Rucola lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, mimo kłótni zapowiada Ci się chyba ciekawy dzień (zwłaszcza wieczorem), rozpoczęty znalezieniem fajnego immunologa! Ja zamiast się pakować, pracować, sprzątać itp leżę na kanapie :)
    W sumie spakowalam apteczke - a to nie takie hop siup :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:44

    reset, Rucola lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5995 7275

    Wysłany: 13 lipca 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset taki immunolog to Skarb!

    Co do M... To chyba każda z nas zna takie sytuacje... ja, ponieważ niestety wiem że mój M jak się nafoszy to to później długo trwa, to w takich sytuacjach staram się być pi****loną oazą spokoju (chociaż w środku się we mnie gotuje!) i tłumaczyć baaaardzo spokojnie, jak dziecku...
    Jakiś czas temu, jak M coś przebąkiwał że ma dość seksu na akord, to mówiłam, że od teraz on pilnuje terminów, a ja mu tylko mówię jak tam test owu czy pęcherzyk na USG - podziałało. A teraz, dzięki temu że razem chodzimy do dr W i doktorek mów JEMU kiedy ma działać, to ja nie naciskam, on wie kiedy trzeba <3 i jest cacy... A dzięki temu on też czuje się częścią tego "przedsięwzięcia" i jest dużo łatwiej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:08

    Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ