Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Izape orzeszek super , Kingula u mnie tez tak dziwnie w tym cyklu ze śluzem, może latem organizm wariuje w każdym razie mam powili wrażenie ze każda patologia (organizmu tez ) sprzyja ciąży . Ciąża lubi patologie, zaczynam powoli rozważać czy się nie zacząć z eMkiem napierniczać może pomoże
Izape_91, Kingulla lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
No ja też jestem ciekawa...
Godzinę siedziałam w laboratorium, kolejka wieksza niż w czwartek na NFZ! Rejestracja twierdzi,że wynik do dwóch dni,ale liczę że będzie jak zwykle w sobotę ok 18.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nowa ale masz pomysły hehehe chociaż wszystkie techniki dozwolone, a ta jak widać się sprawdza.
Jeszcze niecała godzina i do domuuu.
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape orzezzek superasny na pewno bedzie szczesliwy
Nowa mnie tez czasem kusi zeby odstawic wszystkie suple i kupic za to wóde i fajki.. no sle wstrzymam sie jeszcze do wizyty
A tak w ogole to milego weekendu. Ja u tesciów więc pewnie kortyzol mi skoczyIzape_91, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
Iza jak zobaczyłam nowy avatarek to się zastanawiałam co to u diaska jest nie ananas, jakaś kobra? Dopiero potem skojarzyłam i za nic nie mogłam przypomnieć sobie nazwy chyba się nie wyspałam bo mam galaretkę zamiast mózgu
Nie bolą mnie kłamliwe cycki w ogóle mimo że zawsze przed okresem bolą, za to musiałam szybko wracać że spaceru z psem bo krzyż mnie napierdziela jak na okres. Także myślę że w poniedziałek mnie zaleje i cieszy mnie to bo wystartujemy z IUIIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Skarby!!
Kciukam za badania oby były jak najbardziej satysfakcjonujące!
Całuję mocno.
Jestem z Wami, choć miałam ostatnio gorsze dni i siedziałam w norce :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Hej!!
Kciuki za dobre wyniki!!
Ja musze ogarnac dom i dokończyć tort dla Mka. Pelno pracy przede mną...*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Jestem świrem! Już zaczęłam odświeżać
Na środę,gdy będę robić betę to chyba muszę urlop wziąćIzape_91, Achia, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Kargo masz jakiś specjalny przepis na tort? Muszę zrobić przepyszny i pomysłowy na 14 sierpnia, no i czekoladowy bo eMek taki lubi najbardziej a to dla niego będzie w ogóle wczoraj zapraszaliśmy rodziców eMka na jego urodzinowego grilla, który miał być na naszej działce (teściowie nigdy tam nie byli) ale uzbierało się tyle osób że wygodniej będzie u mojej mamy działkę obok i oni powiedzieli że "nie wiedzą czy dadzą radę"... No ręce opadają, chyba nigdy nie zrozumiem tych ludzi
-
Ptysia dziękuję :* Wciąż to samo, ciężko że stratą taty i co jakiś czas wraca mega dołek ;(
Reset kciuki za wyniki!!!Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Cheresta to jest orzeszek a nie kobra ! ostatnio u nas na topie jest Orzeszek, więc jest orzeszek mały peanut u nas 14 mamy drugą rocznicę
W diagnostyce zostawiłam 7 fiolek krwi. To chyba mój rekord. W tym tygodniu to już łącznie 8. Komplet badań już mam. Teraz pora zapisać nas na wizytę.
Kargo31 z jakiej okazji torcik??
Reset kochana oby było pozytywnie !!!
Cheresta lubi tę wiadomość
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
A mnie dziś wzięło na sentymenty. Chciałam cofnąć się na fb do naszej pierwszej rozmowy z mężem, ale archiwum tak daleko nie działa doszłam tylko do listopada 2013, to jeszcze ponad rok mi brakowało do pierwszej wiadomości ale i tak było śmiesznie jak sobie poczytałam
poza tym nie zrobiłam dziś jeszcze nic, a przeciż jest sobota - dzień mopa. Co teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 12:15
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Iza bo Ci w końcu nic w żyłach nie zostanie
Pamiętam jak moja siostra pokazała mi kiedyś foteczke z USG to też mówiłam że mały wygląda jak fistaszek eMek urodziny ma 13 ale imprezkę robimy dzień później, kupiłam mu balony dwie trojeczki, confetti i inne takie głupoty urodzinowe. Zamiast prezentu zamierzam mu zrobić niespodziankę z tortem
A my drugą rocznicę mamy 27.08 i to będzie jakieś 2 tygodnie po inseminacji jak wszystko dobrze pójdzie także może wtedy rozpakuje prezentIzape_91, Bocianiątko, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Cheresta wrote:Iza bo Ci w końcu nic w żyłach nie zostanie
Pamiętam jak moja siostra pokazała mi kiedyś foteczke z USG to też mówiłam że mały wygląda jak fistaszek eMek urodziny ma 13 ale imprezkę robimy dzień później, kupiłam mu balony dwie trojeczki, confetti i inne takie głupoty urodzinowe. Zamiast prezentu zamierzam mu zrobić niespodziankę z tortem
A my drugą rocznicę mamy 27.08 i to będzie jakieś 2 tygodnie po inseminacji jak wszystko dobrze pójdzie także może wtedy rozpakuje prezent
To by był idealny moment na dwie kreseczki czego Wam życzę z całego serca:)
Idę szyć!
Cheresta lubi tę wiadomość
Cheresta, biszkopt robie z przepisu - biszkopt genueński z moich wypieków, on jest bez proszku do pieczenia, moje kolezanki juz mnie prawie zabiły przez ten biszkopt,bo im nie wyszedł krem robie ze śmietanki i mascarpone, ale robie go "na oko" no i rozne dodatki, typy sos z malin, albo truskawek. Pieke czasem torty na zamowienie i one nie sa z przepisow, bo ja nie umiem piec z przepisow nic oprocz biszkoptu alw moj M sobie wymyślil cytrynowy i juz mnie tym wkurzyl, bo mi syrop wyszedl gorzki i musze kombinować. Jakos beak weny dziś. Za tydzien musze upiec dla chrześnicy na roczek i tez brak pomysłu..
Cheresta, Cabrera lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyKopiuję z ex testerek
Kochane i ja pp wizycie.Przeżyłam ogromny szok bo okazało się, że to chłopak!!!Tydzień do przodu w wymiarach i waży już 494g.Muszę dojść do siebie.Na chwilę widzieliśmy buzię w 4d,śmiesznie ciumkało paluszka w buzi,ale zdjęcia nie mam niestety.Ptysia, Anaaa90, frezyjciada, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny