Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZe mnie pani domu też marna, ale się staram
raczej dwie lewe ręce, no ale jak mus to mus, trza jakoś rodzinę żywić...
KateKum ja myślę jak Bociek,działać jest sens zawsze. Teraz najważniejsze znaleźć ogarniętego gin, który realnie oceni szanse i Was poprowadzi jak najkrótszą i najskuteczniejszą drogą...
Kargo ketchup z cukinii? chętnie przygarnę przepis, bo moi rodzice mają jej od groma..
Malgoń jak znosisz upalne warunki w "luksusowym hotelu"?
Siwulcu! Niech zdrowo rośnie Twój Betuniek! Teraz możesz wziąć głęboki oddech i cieszyć się ciąża! Do następnej wizyty gdzie znając życie znów będzie stres...Siwulec, KateKum lubią tę wiadomość
-
KateKum, a miałam kiedyś już wczesniej badane to AMH a jeśli tak, to ile wynosiło? Bo ostatnio pytałam w klinice czy powtrzac po roku o naprawdę dobry gin mowil mi, ze nie trzeba narazie, bo ono tak szybko nie spada. Może faktycznie zrób badanie jeszcz wraz w jakiejś klinice gdzie maja swoje laby? Skąd jesteś bo nie pamietam? I ile masz lat?
-
nick nieaktualnyFrez dziewczyny zachwycają się Twoim wyglądem, a ja się pytam GDZIE TE ZDJECIA? Też chcę się pozachwycać
KateKum wg mnie powtórz wynik i szybciutko do kliniki leczenia niepłodności, bo jeśli to nie błąd, to faktycznie próba ivf wydaje się najrozsądniejsza.KateKum lubi tę wiadomość
-
Betuńku ciocia Małgonia sle Ci buziaki i też wzdycha do Ciebie. Cudnie, ze wszystko u Was dobrze.
KateKum ja tez bym badanie powtorzyla. Nie chce mi sie wierzyc, zeby to AMH bylo az tak niskie, skoro niedawno bylas w ciazy. Mam nadzieje, ze to blad laboratorium.
Frez mnie opinia pani doktor tak podbudowala, ze wszystko zniose. A w "apartamencie" mamy chlodniej niz na dworzeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:57
Siwulec, KateKum lubią tę wiadomość
-
KateKum ja chyba też bym powtórzyła badanie. Mam nadzieję, że to wielka pomyłka.
KateKum lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Dzięki Lamka ze wywalczylas fotki bo ja tez poprzednich nie widziałam
Frez ochocho ale z Ciebie laska ! Ze tez mąż nie boi się ze któryś z robotników Cię porwiezdjęcia piękne
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Udostępniam swoj przepis na ketchup zhodnie z zyczeniem
Kargo31 wrote:Przepis na ketchup z cukinii:
1,5 kg cukinii (obranej, wydrążone pestki, pokrojona w kostkę) - tej zielonej
0,5 kg cebuli (pokrojonej jak się chce, mogą być piórka, nie musi być ekstra drobno)
0,5 g cukru (ja dałam trochę mniej - szczegóły niżej)
1 szklanka octu
3 przeciery pomidorowe
łyżeczka pieprzu
łyżeczka ostrej papryki
sól
Pokrojoną cukinię i cebulę dać do 2 osobnych garnków i trochę posolić (ja sypałam tak po 2-3 łyżki chyba) i zostawić na 6 godz. Potem wylać wodę z cukinii i odcisnąć cebulę, smażyć razem min 30 min, żeby wszystko zmiękło. Ostudzić, zmiksować, (ja potem trochę podgrzałam) i dodać resztę rzeczy. Przełożyć do słoiczków i gotować słoiki około pół godz. teraz tak, ja sobie po zmiksowaniu podgrzałam i dodawałam po trochę przypraw i koncentratu i próbowałam, żeby mi smak odpowiadał. Można dać tez inne przyprawy (jakąś bazylię, tymianek, oregano..), albo dać więcej ostrej papryki żeby był pikantny. Zastanawiałam się też czy koncentratu nie zamienić po prostu na pomidory żeby je smażyć razem z cukinią, ale jeszcze nie próbowałam tej wersji. Ketchup dobry do posmarowania spodu pizzy, albo takiej już gotowej, do tostów, zapiekanek jest pyszny. Moja koleżanka na nim gotuje zupę pomidorowa zamiast na koncentracie. Generalnie polecam, ja już takiego kupnego ketchupu nie jemfrezyjciada lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Frez pięknie
:*
frezyjciada lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
nick nieaktualny
-
Ptysia wrote:KateKum, a miałam kiedyś już wczesniej badane to AMH a jeśli tak, to ile wynosiło? Bo ostatnio pytałam w klinice czy powtrzac po roku o naprawdę dobry gin mowil mi, ze nie trzeba narazie, bo ono tak szybko nie spada. Może faktycznie zrób badanie jeszcz wraz w jakiejś klinice gdzie maja swoje laby? Skąd jesteś bo nie pamietam? I ile masz lat?
Nie robiłam tego badania wcześniej. Dziwnym trafem nikt nie kazał mi go robić
Mam 33 lata. Byłam już na wizycie w invimed, tam właśnie zlecono mi te badania. Wrocław
Udało mi się zapisać na środę, zobaczę co powie.
Wszystko to dla mnie jest dziwne. Że do tej pory nikt na to nie zwrócił uwagi. Przecież były monitoringi i regularne cykle, ciąża, skoki temperatury itd. -
nick nieaktualnyDziewczynki bo obrosnę w piórka!
ja raczej z tej grupy blisko granicy przeciętności i niżej, mąż nigdy nie był zazdrosny, a ja od zawsze pełna kompleksów.
Ale baaaaaaardzo mi miło, że się Wam fociałki podobają! Będę mieć na pamiątkę
Przypomnę tylko, że mój mąż uważa, że "to głupota" i do tego mam "nierówno pod sufitem"hahaha
-
Śliczna jesteś Frez!
A teraz uwaga: pierwszy raz mam cokolwiek na teście, ale bez oklasków proszę - totalny duch, bez odrobiny koloru nawet a przypominam ze jestem 11 albo 12 dpo. Czy taki duch (nieco grubszy od kreski kontrolnej ale totalnie przezroczysty) znaczy ze coś tam się prze chwile mikroskopijnego zadziało? Czy to błąd? Chyba kon się nie da tego ująć
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frez
cudowna pamiątka! Też planuję sesję w plenerze.
Kate -nie wierzę w ten wynik! Dopiero byłaś w ciąży! Mówię to jako pielęgniarka, ja bym to powtórzyła. W innym laboratorium najlepiej. Jeśli wynik wyjdzie niski to wiesz że musicie szybko działać ale wydaje mi się ona jakiś podejrzany...
Nowa sikaj na drugi !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:03
KateKum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny