Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Reset - uznajmy, że temperatura przed spadkiem z jakiegoś powodu była podwyższona. Później na owulację spadła (dość prawidłowy objaw) a teraz po owu znów skoczyła do góry.
Pasuje to idealnie do obrazu z USG. A ibyły w idealnym czasie.
Zobaczymy jeszcze co pokaże progesteron. Ale ja bym starała się wierzyć w tą owulkęzwłaszcza, że wyniki eMka zdecydowanie lepsze, więc są szanse!
reset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anaaa90 wrote:
Jezu na jednym aperolu się wczoraj nie skończyło. Ledwo wstałam do pracy a jutro wesele. Dobrze, że make up dopiero o 11.30 wyśpię się
To malujemy się razemja jeszcze lecę do fryzjera przed makijażem więc pewnie za długo nie pośpię
A tak w ogóle dzień dobry Słoneczka
Kargo bidulo :*
Reset tyś naszą forumową zagadką jestczekamy teraz na 2 krechy a proga chyba bym zrobiła w poniedziałek bo to 8dpo będzie ?
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
Frez, jestes najpiekniejsza. A chlopy tak maja niektore
moj tez mi chyba ze trzy razy powiedzial ze ladnie wygladam i to jak z niego wydusilam.
Kargo wspolczuje. Mi na talie bole pomaga podusia elektryczna lub termofor. Nawet jak ronilam to bardziej butelka z ciepla woda pomogla niz tabletki.
I ibupromu od kiefy sie staram nie lykam.
Reset zerknij sobie na wykres simonscat u niej tez nie widac dwoch faz a jednak jest ciaza
Ide mieszac moje powodla sliwkowekisss
-
Anaa
Reset, Minie, dzięki dziewczyny!! ibuprofenu już nie biorę. Na słaby ból głowy paracetamol ( na migrene jakieś magiczne tabletki) a jak mam okres to teraz mam Nimesil, bo wcześniejsze już nie dawały rady. Nie wiem czy to mogę z paracetamolem, muszę poczytać*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Meśka wrote:To malujemy się razem
ja jeszcze lecę do fryzjera przed makijażem więc pewnie za długo nie pośpię
Ja też mam wcześniej fryzjera ale to na szczęście moja siostra, wiece będę jej spać na fotelu;*
Kurczę to wypijemy wirtualnie zdrowko;*Meśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKargo dzięki za podpowiedź z dzbankiem! Mam wrażenie, że ostatnio kupuję ciągle albo wodę albo warzywa, a jednak dźwiganie kilku zgrzewek co kilka dni w moim obecnym stanie jest męczące... Wczoraj w biedrze stałam 20min w kolejce, z wielkim koszem i nikt oczywko nie widział, że w ciąży- przecież to dopiero 9msc! A ja jestem z tych co nie potrafią się wpychać przed innym mimo, że przecież mogłabym. Dzbanek do filtrowania wody to będzie mój pierwszy wydatek jak już dostanę wypłatę. Bo popłynęłam w tym miesiącu
Ja wiem, że łatwo się mówi, ale przyjdzie dzień i dla Was zaświeci słonko i pojawią się dwie kreski! Nie poddawaj się! Zjedz sobie coś smacznego-najlepiej lody z czekoladą na poprawę humoru, jak masz potrzebę to się wypłacz, wykrzycz, upij, cokolwiek! A potem otrzep skrzydełka i fruń dalej! Uda się! Kiedyś się uda, zobaczysz!
Ana, Meśka zazdraszczam wesela! Też bym z chęcią gdzieś potańcowała! Może to by mi jakieś skurczydła wywołało
Podpisuję się pod tym co napisała Kaczorka! Reseciku Twój organizm lubi obić Ci niespodzianki, więc teraz liczymy, że zrobił się mega niespodziankę i coś z tego wyjdziea może nawet "Ktoś"❤
Anaaa90, Meśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anaaa90 wrote:Ja też mam wcześniej fryzjera ale to na szczęście moja siostra, wiece będę jej spać na fotelu;*
Kurczę to wypijemy wirtualnie zdrowko;*
I to nie jedno, bo żeby wytrwać na tym weselu będę musiała sporo wypićAnaaa90 lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKargo kochana to prawda, mój lekarz też zawsze radzi 'mieszac' przeciwbólowe tak jak napisała Reset i na mnie to działa, czy na miesiączkę (a miewam strasznie bolesne) czy na migreny :*
Reset dla mnie ten wykres wygląda bardzo owulacyjnie, zaraz się przyjrze w jakim dniu był spadek, ale temp może skończyć dobre parę dni po owulacji- edit na moje wszystko się zgadza z usg
Frez wyglądasz pięknie i nie daj sobie mówić, że jest inaczej :*
Miłego dnia kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:16
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wiarę Dziewczyny! Ja to bym na razie chciała owulacje, nawet bez ciąży- to by znaczyło, że moje jajniki działają po mocno wzrastającej dawce lametty,a nie takiej popierdółce jak dwie tabletki czwartego dnia brania
No i idę jutro na progesteron, bo jak wyjdzie wielkie zero to będę mogła niebawem odstawić dupka i jechać bez @ na wakacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:21
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyKargo trzymaj się, mam nadzieję, że dziś będzie już troszkę lepiej . Macie dalszy plan działania?
Tylko może nie stymuluj się za długo, bez sprawdzenia AMH...
Meska i Anaa przyjemności na jutro i jak nie zapomnicie, to pochwalcie się efektem końcowym
Frez ja tam Twój brzuszek (i całą resztę) uważam za jeden z najpiękniejszych jakie widziałam, także nie daj sobie wmówić, że jest inaczej!
reset ja tam cały czas twierdzę, że u Ciebie nie ma co na tempki patrzeć - zrób jutro proga, tak jak Minie pisze, jeśli była, to już coś wyjdzie, może nie od razu 20, ale chociaż 10 (w cyklach bez owulacji miałaś wynik bardzo niski)
No i w końcu będziesz mogła coś odświeżać, a my będziemy miały na co czekaćreset, Bocianiątko, Anaaa90, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
Meśka wrote:I to nie jedno, bo żeby wytrwać na tym weselu będę musiała sporo wypić
myślicie ze będzie coś ode mnie chciał
Minie Black, Cabrera, Luna1993, frezyjciada, lamka lubią tę wiadomość
-
Cabrera wrote:No i w końcu będziesz mogła coś odświeżać, a my będziemy miały na co czekać
Dziś powinny być wreszcie AOA, więc od rana odświeżamCabrera, Rucola lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyA u mnie po wczorajszej wizycie: owulka była (choć endometrium jak dla I fazy, ale pęcherzyka nie było, trochę płynu się pojawiło), więc po wizycie dokończyliśmy starania
No ale generalnie lekarz jest cudowny (mam nadzieję, że nie zapeszę), stwierdził, że go stresuję, bo nie wie co ze mną zrobić
Cały czas nie wie, jakiego pochodzenia jest torbiel i nie wie, co na nią zadziała.
Ale ustaliliśmy, że przez dwa cykle zadziałamy progesteronem w II fazie, i jeśli nic się nie zmieni, to laparoskopia i potem zaraz IUI.Rucola lubi tę wiadomość
-
I właśnie tu jest pies pogrzebany
..
Paracetamol to dla mnie jak cukierki, ból głowy trochę przytłumią, ale szału nie ma
Ibuprofenu podczas starań nie można
Nimesil tez podczas starań nie można
Ketonal rozwala żołądek i nie mogę go brać, bo mi gastrolog zabronił
Wgl ostatnio pytałam gina o nimesil, bo właśnie kiedyś dawno miałam przepisywany, a potem właśnie co innego. No i gin mówił, że nie ma leku przeciwbólowego, żeby był w 100% bezpieczny. A ja muszę coś brać. Jak nie wezmę w porę (nie mówię o tym, że nie wezmę wcale, bo tak się nie da, ja bez leków nie przetrwam okresu) to mdleje, wymiotuje, mam biegunkę, podwyższona temp, oblewają mnie poty. Ja nie przeżyje okresu bez przeciwbólowych. W moim przypadku podejrzewam, że poród będzie prostszy. I już się nie mogę doczekać tej ciąży przez to własnie jak znoszę okresy. Do tego krwawienie 5-7 dni i tampon wymieniany co max 2 godz (ten "super" oczywiście, nie jakieś chudziaski).. No i tak to u mnie wygląda...*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo, a Ty endomendę masz wykluczoną? Kurcze bo nie brzmi to dobrze... Wiadomo, że ibupromu w trakcie starań nie powinno się brać ale moim zdaniem w trakcie @ doraźnie jeśli pomaga, to trzeba!
Z tego co pamiętam to jutro też czekamy na wyniki Cheresty, kwalifikujące do IUI
niemniej jednak popieram żeby Reset jutro machnęła tego proga
Kurcze, a ja po tej obsuwie @ nabawilam się chyba ciąży urojonejstrasznie drażnią mnie zapachy i cycki mi urosły!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 08:38
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyKargo, Bociek dobrze prawi.
U mnie @ wyglądają dokładnie tak jak opisujesz. Nawet ketonal nie działa. Działa tylko i wyłącznie ibuprofen i to w dawkach, których tutaj nie przytoczę.
A paracetamol to jak cukierki.
Do momentu laparoskopii nikt nie podejrzewał u mnie endomendy, a jej objawami są m.in. bolesne i obfite miesiączki.
Może warto byłoby sprawdzić u Ciebie kwestię endometriozy?