X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, cieszę się, że wyniki są jednak lepsze!

IUI nie jest takie straszne, odpada przynajmniej problem seksu na zawołanie. Jeśli eMek nie ma problemu z uwalnianiem żołnierzy do pojemniczka to najwiwkszy problem z glowy. U nas przy dwóch podejsciach zawsze była obawa czy eMek da radę..

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik super :) widzisz wszystko zmierza ku fasolce!

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset no i to jest super wiadomość :)
    M. dumny z siebie ?

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Reset no i to jest super wiadomość :)
    M. dumny z siebie ?

Nie wiem, czy dumny, ale właśnie szczerze gadamy o staraniach, leczeniu itp. Poza tym jeszcze zawsze ma co poprawiać ;)

Kurczę, dawno aż tak fajnie o staraniach nie gadaliśmy. Dobrze nam te lepsze wyniki zrobiły. Trochę może bajdurze, ale jestem po lampce wina (a mamy kieliszki, gdzie butelka idzie na dwoje przy jednym rozlaniu;)), ale ulżyło mi. Nawet to HBA mnie teraz nie martwi- będę jak Scarlett i pomyśle o tym jutro. Dziś, gdyby nie pomyłka laboratorium, byśmy nawet o tym nie wiedzieli i świętowali byśmy poprawę tak morfologii, jak i innych parametrów.

Dziękuję Wam, że wytrzymujecir ze mną! Kocham Was <3

P.S. czy marzenie o potwierdzeniu owulacji z niczego to w tym momencie już zbyt wiele?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 21:01

Meśka, Rucola, frezyjciada, Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dinuśki moje ❤ jestem już !
    Kurna natrzaskałyście tyyyyyyle stron, że o matulu! Ale nadrobiłam, żeby nie było! Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkiego, ale niestety nie mam pamięci takiej jak Reset(a szkoda, bo idąc do sklepu po 3 rzeczy muszę je mieć zapisane na kartce, masakra) to raz , a dwa jak to z babską ciekawością bywa, weszłam na to nieszczęsne forum, na ten wątek coś Reseciku napomknęła i teraz proszę mnie uratować! Jak to odzobaczyć!?!?!?! o.O

Kargo nowy cykl to nowe nadzieje, smutno, że nie tym razem, po cichutku myślałam, że wysikasz nam tu jak Iza dwie kreski z bolącego @-owo brzucha...

Reset na badaniach nie znam się wcale, ale cieszę się, że dziewoje mówią, że jest ok, bo to znaczy, że jeszcze trochę i będziesz zamawiać u Izy szycie dla malucha! Taką mam nadzieję! A w sumie to liczę, że będzie to szybciej niż myślisz :P

Cheresta od której te kciuki trzymać mam? Bo muszę przekazać tą informację do lokatora brzuszkowego żeby też trzymał!

Boćku nie chcesz się do mnie wprowadzić? :D nie pogardzę takim śniadankiem! Mniami! Ja mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o kulinaria....

Pytanie było i termomisia, to zostając w wątku spożywczym, czy któraś ma i użytkuje jakis sensowny dzbanek filtrujący kranówkę? Taki co by wkłady były dostępne bez problemu i woda smaczna i najlepiej nie za majątek :D w ogóle to się opyla czy nie? Czy to taki trochę pic na wodę?

Malgonia tak mi się przypomniało... Zrobiłaś już tą małpkę? Chciałabym zobaczyć gotową :)

Teraz trochę o mnie: ktg wyszło książkowe- jak na ciążę, której daaaaaaaleeeeeeko do porodu :/ zastanawiam się czy to możliwe, że po prostu rano jest spokój a wieczorem coś by się zapisało... Bo właśnie wieczorami łapie mnie takie napięcie brzucha z bólem krzyża...
    Nalatałam się dziś po mieście jak kot z pełnym pęcherzem. Ale chyba wszystko załatwiłam, noooo niby nie wszystko tak jak chciałam, bo musiałam kupić brzydki szlafrok i ciut za duży, bo przecież wszędzie szlafroki w jakieś krówki, świnki itd. masakra. Kupiłam więc zwykły szary, z 'obramówką' w kratę w kolorach różu i fioletu. No nie podoba mi się, cena 40 zl, ale będzie i tak tylko w sumie na raz- do szpitala. Mam w domu swój ulubiony satynowy z koronką, ale do szpitala z takim nie wypada. A Tysia rodziłam w grudniu, więc miałam grubaśny, futrzany szlafrok, który koi moje zszargane nerwy podczas smutnych jesienno-zimowych wieczorów.
    Na lokalnej grupie mamusiowej upolowałam leżaczek tiny love, który nadaje się dla noworodka, bo rozkłada się całkiem na płasko i ma materacyk jak w kołysce :) w super cenie za 150zl, plus rogal do kp za 20 jak nówka sztuka! A tego brakowało mi przy pierworodnym. Do tego Pani dorzuciła mi trochę gratisów i jestem baaaaaardzo mile zaskoczona takim gestem :) to bardzo miłe :) jedyny minus, że musiałam to wszystko nieść pół kilometra do auta, bo akurat tam gdzie to odbierałam jest zakaz postoju. No i w trakcie latania potem po mieście łapały mnie takie bóle w pachwinach, że nie mogłam zrobić kroku... Dziwne to było! Ludzie patrzyli jak na wariata, że lecę lecę i nagle staję sysząc pod nosem...
    Szukałam majtusiów dla Tysiula- nie znalazłam, wszędzie były większe:/ a chciałabym spróbować go odpieluchować, choć wydaje mi się, że to za wcześnie, bo on nawet jak narobi kupsko stulecia to może z tym chodzić pół dnia i mu to zupełnie nie przeszkadza... Ale otoczenie na mnie naciska i trochę chyba ulegam temu nagabywaniu...

Męża dziś znów nie będzie na noc w domu... Nawet nie mamy kiedy porozmawiać o czymkolwiek. A spraw do obgadnia mnóstwo od spraw związanych z budową po wybór imienia dla maluszka! Już nie wspomnę, że chciałabym trochę "potulać"... Moja samoocena i poczucie sexsowności jest daaaaaleeeeeeko poniżej 0...

Iza jak się czujesz? Nie doskwierają Ci mdłości i inne "przyjemności" początków ciążowej drogi?

Rucola a Ty jak funkcjonujesz na końcówce? Ja dziś usłyszałam, że napuchłam na buzi jak balon i śmiesznie przez to wyglądam.. także ten... A przecież nie przytyłam jakoś wyjątkowo dużo... Ehhh nie ma to jak życzliwa koleżanka...

W tej bieganinie co chwilę łapałam się na tym, że myślałam "ciekawe co u dziewczyn". Chyba się od Was uzależniłam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    P.S. czy marzenie o potwierdzeniu owulacji z niczego to w tym momencie już zbyt wiele?:)
    Absolutnie! To baaaardzo na miejscu! Tym bardziej z Twoim organizmem! ;)

Przepraszam, że taki esej mi wyszedł! O rety... Streszcze się następnym razem w kilku zdaniach, obiecuje!

reset lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku my też Cię lofciamy <3

reset lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez wyglądasz obłędnie, a koleżanką się nie przejmuj, zazdrosna pewnie

frezyjciada, Rucola, Meśka lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Wiesz jak to kobity mają w głowach... Może faktycznie jakoś napuchłam, no ale jak pączek w maśle nie wyglądam, zresztą to połowa 37tc mam prawo teraz puchnąć, gromadzić wodę itd a tym bardziej, że jednak 38° w cieniu też robi swoje i wcale nie trzeba być w 9 msc ciąży żeby puchnąć.. A że zbiegło się to z moim poczuciem "matko co za pasztet, że nawet mąż bzykać mnie nie ma ochoty" no to trochę zabolało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 22:10

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    też jestem tego zdania. Ja się czuję dobrze, jak wyglądam to nie wiem, nie jestem obiektywna. Mąż mówi, że pięknie :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola pozdro dla męża! Jak sam z siebie takie rzeczy mówi,to już świadczy, że to dobry chłopina!

Rucola lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy jak wezmę luteinę, badając tylko szyjkę, to będzie ok. W sumie i tak mi wszystko jedno czy będzie ovu czy nie, muszę zrobić pozostałe badania

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łojojoj! Byłam 12 h w pracy i dopiero teraz Was nadrobiłam! Ale skrobiwcie, czekam na pozytywy i zwolnione brzuszki!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!:*

Myślę, że moja skromna osoba powinna być przykładem na kursach przedmałżeńskich. Bo co to za sztuka analizować takie ładne, idealnie dwufazowe wykresy? Taki wykres to wyzwanie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa70f97f065f.png

Gdyby nie USG to oczywiście bym zaczynala wierzyć, że owulacja dopiero w drodze, no ale jednak poniedziałkowa diagnoza była jaka była... No i kusi mnie progesteron jutro, choć rozsądniej byłoby chyba czekać do poniedziałku?

Kate, ja bym pewnie wzięła lutke, ale ja ostatnio mam dość swobodny stosunek do leków (chyba od czasu tego samodzielnie zaordynowanego Ovitrelle).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 07:10

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset suuuper ze wyniki o wiele lepsze :-)

reset lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Reset dobrze, że wyniki M-ka się poprawiły, Myślę, że o tyle obniżone HBA jeszcze nie jest złe i się uda. A co do wykresu nie pomogę niestety :(

Frez ja kupiłam dzbanek filtrujący jak kupowałam ekspres do kawy. Żeby do niego lać filtrowana wodę i żeby nie trzeba było tak często go odkamieniać. I teraz tez piję tą wodę.. Hmmm.. w smaku jak woda :P Ja mam z brity, wkład wymienia się raz na miesiąc, na razie lecę na tych, które były w zestawie z dzbankiem. Ale jak sprawdzałam ceny to filtr na kolejny miesiąc kosztuje kilka - kilkanaście zł. Ja pije mało, więc staram się faktycznie pić ta wodę, nalewać do butelki i nosić ze sobą. albo taką czystą albo z owocami (nawet zainwestowałam w butelko-bidon :P )

trochę prywaty.. czuje się tragicznie... chyba 3krotnie przekroczyłam dawkę przeciwbólowych wczoraj i spałam chyba 2 godz po pracy, a to mi się nie zdarza. Brzuch mnie boli okropnie... leje się jak z kranu... tak bardzo chciałbym być w tej ciąży, a mam wrażenie, że to nigdy się nie wydarzy... jestem załamana...

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :*
    Reset ja wierzę, że wszystko zmierza w dobra stronę i już nie długo się uda :)
    Ktoś, coś jakieś kciukasy potrzebuje?

Jezu na jednym aperolu się wczoraj nie skończyło. Ledwo wstałam do pracy a jutro wesele. Dobrze, że make up dopiero o 11.30 wyśpię się :)

Miłego dnia dinusie;*;*

reset lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo- nie wiem, co brałaś, ale mój znajomy anestezjolog z OIOM dzieci (znany już Lunie:)) poleca zawsze mieszać p/bólowe tj.jak bierzesz np. ibuprofen to za 3 godziny weź coś innego np. paracetamol (potem znów ibuprofen). To jest ponoć bezpieczniejsze, można więcej wziąć w ciągu doby (choć bez przesady!) oraz ma szansę lepiej zadziałać. A ogólnie to on poleca pyralgine jako jeden z najbardziej niedocenianych leków.

Kargo31, mi88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo skarbie uda się :*
    Wiem, że ci ciężko bo przeżywałam, ale słoneczko jeszcze zaświeci ;)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo, podpisuje się rękami i nogami pod postem Reset!
    Ja mogę mega migreny, działa albo podwójna dawka ketonalu 100, albo zamieszanie np ibupromu z paracetamolem, tylko ja osobiście biorę w odstępie 30 minut, bo wiem co mnie czeka jak się spóźnię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 07:44

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ