Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Izuś, wypłacz się, wykrzycz. Masz do tego pełne prawo. Jeśli nie masz siły jechać na ten chrzest to nie jedź. Jeśli nie masz siły wrócić do pracy to idź po L4 do rodzinnego chociaż na tydzień... Pamiętaj że my tu cały czas jesteśmy z Tobą :*
Tosia, z tym że żadne leki w ciąży nie będą Ci potrzebne to chyba trochę stwierdzenie na wyrost.. Przy APS czeka Cię heparyna całą ciążę. A po poronieniach często daje się sterydy zapobiegawczo nawet jeśli wyniki są ok... Także musisz mieć to na uwadzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 18:15
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Izunia tak bardzo bym chciała Cię jakoś pocieszyć. siedzę i płaczę razem z Tobą
Wiem, ze to, ze powiem, że jeszcze kiedyś uśmiechnie się los do Ciebie, to nie sprawi, ze nagle wstaniesz, otrzepiesz piórka i powiesz " Będzie dobrze, przecież Malgonia na OF mi tak powiedziała". Zawsze będziesz już o tej kropeczce małej pamiętać i nigdy nie znajdziesz odpowiedzi na pytanie czemu nie było Ci dane jej przytulić, ale wszystko dzieje się po coś. Być może ta kropeczka miała Ci powiedzieć "Hej mamusiu, nie poddawaj się, walcz o mnie". -
nick nieaktualny
-
Iza, idź do rodzinnego - da Ci L4. Ja dostałam 2 tyg od rodzinnej po tej wizycie kiedy gin kazał mi iść do domu czekać na krwawienie.
Nie umiem Cię pocieszyć, ale rozumiem Cię i proszę - nie trać nadziei. Ja bym żałowała, gdybym odpuściła.
O tych chrzcinach nawet nie myśl. Olej je i wymów się jakąś nagłą chorobą. Akurat chrzciny to ostatnie czego teraz potrzebujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 18:36
-
Dziękuję dziewczyny :* emek poszedł do dentysty bo go ząb bardzo bolał... Niech wraca szybko, bo nie chce być sama... Teraz to nawet nie wiem czy chce widzieć dwie kreski... To będzie dla mnie tylko i wyłącznie stres ... Nawet nie odmówiłam wizyty u specjalisty za dwa tygodnie więc emek musi iść na badanie... Mogliśmy wtedy zrobić...jak ja mogłam być tak naiwna i uwierzyć że to się dobrze skończy... Takie szczęśliwe historię się zdarzają, ale nie nam... Nie wiem co mam zrobić żeby ulżyło... We wtorek mamy rocznicę ślubu...
Może to przez tą infekcje? Może powinnam od razu iść do szpitala jak miałam te ciągnące się plamienia...
Malgonia ostatnie zdanie do mnie przemówiło. Emek powiedział to samo. Gdyby nie On i Wy to ja bym się załamała...
Po ilu dniach może pojawić się @ ? Beta z dzisiaj 86..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 18:39
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Może to przez tą infekcje? Może powinnam od razu iść do szpitala jak miałam te ciągnące się plamienia...
Po ilu dniach może pojawić się @ ? Beta z dzisiaj 86..
Iza, tylko bez takich. Przecież wiesz, że zdrowej ciąży bomba nie ruszy a już napewno nie jakaś drobna infekcja.
Beta spada trochę wolniej niż rośnie. Z tego poziomu może spadać nawet z 10-14 dni.
Zwykle krwawienie przychodzi jak beta jest nie większa niż 5, ale jeśli odstawisz teraz progesteron to może przyjść szybciej z powodu nagłego spadku. Mi przy becie 1700 gin kazał się spodziewać krwawienia w ciągu kilku dni po tym jak się okazało że beta źle przyrasta.
-
nick nieaktualnyMałgonia ja też mam mieszane uczucia. Lekarz i tak kazał na początek spróbować bez wspomagania. Także nawet jeśli zdecydujemy spróbować w kolejnym cyklu to będzie to po prostu seks bez zabezpieczenia. Żadnych monitoringów, mierzenia temperatury czy testów owulacyjnych nie planuje. W sumie to ja nigdy z tego nie korzystam, a monitoring tylko przy cyklach stymulowanych.
Iza to normalne, że jest Ci teraz ciężko. Każda strata boli, niezależnie na jakim etapie była. Musisz przetrwać ten trudny czas, wypłacz się... Jeśli chodzi o chrzciny to myślę tak jak dziewczyny. Jeśli nie czujesz się na siłach to nie idź. Ja pierwszy tydzień po poronieniu praktycznie nie wychodziłam z łóżka. Całymi dniami płakałam, prawie nic nie jadłam, z nikim nie chciałam rozmawiać. Po tym czasie jakoś udało mi się w miarę ogarnąć. Teraz już funkcjonuję normalnie, chociaż zdarzają się gorsze chwile. O tym dziecku już nigdy nie zapomnę.
Bocianiątko źle się wyraziłam. Miałam na myśli np. sterydy jeśli NK wyszłyby wysokie. O tym, że daje się je zapobiegawczo to nie wiedziałam. O heparynie wiem od mojego gina, a on jest na miejscu, także bez problemu wypisze recepte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 19:18
-
nick nieaktualnyIzusia wiem dobrze, co przeżywasz i jak to jest niewyobrażalnie bolesne. Teraz musisz myśleć tylko i wyłącznie o sobie. Mąż na pewno Cię wspiera. Potraktuj tę sytuację jako znak od losu, że niedługo Wam się uda. Wiem, że się kocha od bladziocha na teście i będziesz ze smutkiem wspominać ten czas jeszcze długo, ale wierzę, że niebawem te myśli zbledną, bo będziesz w zdrowej ciąży. I nie możesz absolutnie się obwiniać.
Co do bety - 09. października miałam 110, @ przyszła 15 dni później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 19:39
-
Dziewczyny, do proga lepiej być na czczo czy bez znaczenia? Mam takie dobre ciasto w lodówce, bo M. ma urodziny i chętnie bym wstając rano zjadła je z kawą podczas spokojnego poranka zanim ruszę na miasto załatwiać wszystko, co niezbędne.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyIzulku to dzieciątko będzie już na zawsze z Tobą, zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić. Teraz masz swojego maleńkiego orędownika tam w górze. Nie bój się mówić do niego, nie bój się płakać, nie bój prosić. Coś się zadziało, ten maluszek pokazał Ci, żebyś nie poddawała, że warto walczyć i ta walka nie pójdzie na marne! Teraz jest Twój czas, weź L4, wypłacz się, wykrzycz, zrób to co pomoże Ci oczyścić głowę ze złych myśli. Jedni chcą mówić o wszystkimi, inni chcą milczeć i płakać w samotności, a jeszcze inni wpadają w wir ulubionego zajęcia. Pamiętaj, że my tu jesteśmy zawsze! O każdej porze dnia i nocy pisz jeśli potrzebujesz, jeśli miałoby Ci to pomóc. Będę się modlić o siłę dla Was! Niech Mateńka ma Was w swojej opiece w tych ciężkich chwilach. Ona też straciła dziecko-dorosłe, ale jedyne i najukochańsze. Nikt inny nie jest w stanie tak dobrze zrozumieć bólu jak Ona. Proś i ją o wsparcie, na pewno nie odmówi!
Tulam Cię Skarbie! ❤ -
nick nieaktualny
-
Frezyjciada, muszę Ci to wreszcie napisać- tak pięknie piszesz o Bogu i wszystkich kwestiach związanych z wiarą, że mimo że ostatnio mi nie zawsze po drodze z kościołem, to za Twoją sprawa aż waham się, czy nie czas na powrót.
nowa na dzielni, KateHawke lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReseciku Bóg jest wspaniały, dał nam wszystko to co mamy i nigdy nie daje nam krzyża większego niż jesteśmy w stanie unieść, a w ciężkich chwilach Jezus staje obok nas, bierze to jedno ramię i pomaga nam go nieść. On zaprasza nas codziennie do siebie, zawsze czeka z otwartymi ramionami, a czy my z tego skorzystamy to już inna historia- dostaliśmy wolną wolę i możemy decydować w którą z dróg chcemy iść.
Jeśli chciałabyś kiedyś wybrać się do kościoła to polecam znaleźć kościół gdzie odprawiają się msze z modlitwą Uwielbienia. Najpiękniejsze ze wszystkich przeżyć katolickich jakie dane mi było przeżyć. Tam czuje się namacalną obecność Najwyższego. WSZYSTKO od tamtej modlitwy się zmieniło, kiedyś nie miałam takiej wiary -
nick nieaktualny
-
Frezyjciada, ja generalnie jestem wierząca, do kościoła chodzę, ale rzadko. Nie jest mi po drodze z kościołem jako instytucja, tym bardziej teraz, gdy ja np. bez żadnych wątpliwości dopuszczam ivf. No ale Ty akurat zawsze piszesz bardzo mądrze :*
nick nieaktualny
-
Frez, ale musze przyznac Resecikowi racje. Jak juz zaczynam watpic i slabnac to pojawiasz sie Ty - cala na bialo - i zyczysz nam blogoslawionej niedzieli.
Reseciku jesli chcialabys poszukac motywacji to polecam ksiazje "Jezu, Ty sie tym zajmij". Kuz pomijacaj ta modlitwe i ten akt zawiwrzenia, to jest tam pieknie pusane o tym jak wielkim wydarzeniem jest Eucharystia. Mi to bardzo pomoglo w ogole pojac czym jest ten sakrament.
A tak w ogole, to nie wiem czy wiece (Frez to pewnie wie), ale ja sie dowiedzialam na spowiedzi ostatnio, ze Maryja rowniez byla dlugo oczekiwanym i wymodlonym dzieckiem.
Edit: Reset patrz zdanie nr 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:30
reset, frezyjciada, lamka lubią tę wiadomość
-
Iza obojętnie nie mogę czytać o Twojej tragedi, nic wiecej nie dodam ale po burzy nadchodzi słońce. Kropek zmienił tylko datę narodzin.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Minie Black wrote:Reset, nie musisz być na czczo (zazdroszczę ciasta!) ja jutro mam plan zrobić sernik na zimno dla leni (czyli na konnych biszkoptach
)
Mam malinową chmurkę z bezą
Połowę zjadłam już teraz
A Ty masz szyjkę oszczędzać, a nie robić ciasto! ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 21:33
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.