X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia głosem rozsądku :p
    Dziewczyny też myślałam że tu lepsze wieści dziś będą...
    Cheresta- dobrze że Emek się ucieszył chociaż :p
    Wrzesień też super na zachodzenie w ciążę :) choć wiem że dla Staraczek każda pora dobra

Reset- mam nadzieję że dziś to już będzie ten próg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to trzeba odciąć internety i wysłać na wakacje !:p na dwa miesiące. To najlepiej by wpłynęło na owulki, śluzy i ochotę na seks ;) tak odpoczac od tego starania. Zrobić totalny reset.

• reset Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Wam to trzeba odciąć internety i wysłać na wakacje !:p na dwa miesiące. To najlepiej by wpłynęło na owulki, śluzy i ochotę na seks ;) tak odpoczac od tego starania. Zrobić totalny reset.

Trzy miesiące nauki do egzaminu bez starań wcale nie pomogło ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, łatwo się mówi, nie? Każda ze starających się (a z problemami to już w ogóle korba) jest zafiksowana na tym punkcie i niestety nie ma tu chyba takiej, która potrafi się wyłączyć ;) chyba, że Ty potrafisz, to może jakieś rady? :D

reset, Luna1993, Bocianiątko, Rucola, Meśka, KateHawke, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, a ja słyszałam, że ten prog ma być to nie dwa dni od pobrania, ale 2 dni po najbliższej niedzieli handlowej :D

frezyjciada, reset, Tosia2323, Malgonia, Bocianiątko, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie :D aż komórkę oplułam :D uwielbiam Twoje poczucie humoru!❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia żeby to było takie proste. Jak się czegoś bardzo pragnie to ciężko odpuścić. Poza tym ja uważam, że to mogłoby pomóc tylko w sytuacji jeśli z medycznego punktu widzenia wszystko jest ok. Oczywiście słyszałam już wiele historii, gdzie po latach starań ktoś zmienia prace/wyjeżdza na wakacje itd.itp i nagle zachodzi naturalnie w ciążę. Nawet znam przypadki, że naturalna ciąża pojawiła się w trakcie oczekiwania na IVF. Ale moim zdaniem to po prostu cud, a nie odpuszczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:28

• reset Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Reset, a ja słyszałam, że ten prog ma być to nie dwa dni od pobrania, ale 2 dni po najbliższej niedzieli handlowej :D

Heh, on wcale nie "OD POBRANIA dwa dni", tylko dwa dni ROBOCZE, co oznacza, że czas liczymy im od poniedziałku ponoć <wali w ścianę>.
    I o ile już nie łudzę się co do pozytywnego wyniku, to jednak lecą w kulki ostro.
    Pomijam, że taki okres trzymania próbek to rodzi we mnie podejrzenia, na ile wiarygodne są u nich te wyniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:28

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam chustę dla maluszka... Niby mam jedną, ale chciało mi się nowej :P oby była "miększa" od tej mojej... No przecież ja jej na prawdę potrzebowałam... Bardzo! I tylko 150 zł kosztowała...no kto biednemu zabroni żyć bogato, nie?! Odetnijcie mi dostęp do konta!

Malgonia, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, chcesz to wpadnę do pracy odwiedzić dziewczyny, to blokadę na koncie masz gratis :D

Kotowa, frezyjciada lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny. Napisałam to z troski o Was i o siebie :) coraz bardziej widze jak takie zafiksowanie wiele psuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a powtarzałaś już antykoagulant tocznia? I konsultowałaś wyniki z lakarzem? Bo pamiętam, że któreś przeciwciała miałaś na granicy

• reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Wiem dziewczyny. Napisałam to z troski o Was i o siebie :) coraz bardziej widze jak takie zafiksowanie wiele psuje :/

Frelciu, śmiem twierdzić, że my zafiksowane jesteśmy tylko tu na forum. Ja np. poza forum prawie nie rozmawiam o staraniach, bo i z kim? Z koleżanką, która mnie pyta, mając 32 lata, co to właściwie ta owulacja?
    Większość z nas pisze tu z pracy - jako przerywnik czy odmóżdżenie (co zresztą idealnie widać w weekend jak aktywność spada o 90%:)). Po pracy wychodzimy ze znajomymi/ wekujemy/ szyjemy/ planujemy wakacje/ łazimy na zakupy i na paznokcie/ czytamy (ja np. od piątku połknęłam 3 książki:))/ szukamy sobie studiów podyplomowych (Bociek, ciągle myślę o podatkach na SGH i zaczynam się łamać... wiesz, że co dwa tygodnie mogłybyśmy pić kawę albo aperola?;))/ planujemy narty, o ile nam ciąża nie wyjdzie (ktoś chętny? montujemy z M. wstępną ekipę:))/ itp.

Bocianiątko, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Malgonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia niby wszystkie to wiemy, ale się nie stosujemy :P

Edit: Widzisz Reseciku to u mnie jest jednak stadium bardziej zaawansowane, bo jak wychodzę na miasto to beczę bo inni chodzą z dziećmi, cały budżet łącznie z planami długofalowymi podporządkowany jest pod starania i różne opcje które mogą okazać się niezbędne. Planujemy wolne pod owulacje i pracujące weekendy pod okresy kiedy "jeszcze" nie będę w ciąży. Kupiłam puzzle żeby mi się nie nudziło na L4, a ciuchy wybieram luźniejsze, bo przecież tym razem się uda.. nie potrafię inaczej i cóż? z mostu się przecież z tego powodu nie rzucę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:42

Tosia2323 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ma trochę racji. w szkole rodzenia położna opowiadała nam o swojej pacjentce, która długo walczyła o dziecko, różne schorzenia, ileś tam nieudanych prób in vitro, w końcu zaszła po kolejnym In- vitro. urodziła zdrowe dzieciątko i co? po niecałym roku , jeszcze na macierzyńskim zaszła naturalnie w zdrową ciąże i pytała jak to się stało?;) nie planowała tak szybko kolejnego dziecka ;)

choć sama wiem po sobie, że cholera- odpuścić? jak? ja nie umiałam. nawet jak miałam potwierdzony cykl bez owu to i tak gwałciłam emka :p

• reset Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Reset a powtarzałaś już antykoagulant tocznia? I konsultowałaś wyniki z lakarzem? Bo pamiętam, że któreś przeciwciała miałaś na granicy

Powtórzyłam dopiero w czwartek, więc wyniki najwcześniej koło środy.
    Miałam na granicy antykardiolipinowe IgM- 12.5, przy normie ujemny <12, a wątpliwy 12.5 - 20.
    Beta2 - glikoproteinowe były w normie.
    Konsultacja u immunologa dopiero 30.08.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Kotowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wiesz, że tekst o odpuszczeniu działa na staraczki, jak płachta na byka? ;-)
    Czy moje chwilowe zawieszenie można nazwać odpuszczeniem? Kolejna procedura może pod koniec roku, a ja na pigułach... a z tyłu głowy telepie się myśl: skąd ukraść dziecko, jeśli się nie uda?

reset, Meśka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, problem się robi jak widzisz dziecko w wózku np przed sklepem i zaczynasz się rozglądać czy ludzie patrzą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:43

Kotowa, Tosia2323, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się odpuścić. Chyba ze ktoś by powiedział jest pani bezpłodna. Chociaż znam przypadek gdzie lekarz dał na piśmie diagnozę o bezpłodności a potem trzy ciąże jedna po drugiej. Tak sobie tylko myśle ze te co nie planują i nie myślą to maja a te które się badają i co miesiąc sprawdzają maja jak po grudzie. Ile to siedzi w głowie i jak to odzialowuje.

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ