Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Ja bylam wczoraj na koncercie poparzeni kaw trzybardzo fajne grali, dzis tez ruszamy na miasto (weekendowa imprrza, dzis tez koncerty). Oczywiscie koniety w ciąży mnie przesladowy, ale staralam sie nke patrzeć i nie myśleć.. ciezkie to..
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Hej
Malgoniu a może idz na podglad zanim wezmiesz dupka? Może coś tam się jednak rozwija i ovulka będzie trochę pòźniej?
My wczoraj teżale na takiej spinie, że już dawno tak sztywno nie było. Mówiłam mężowi, że rano powtórka to uciekł do pracy nim otworzyłam oczy
ale wraca po 14 więc go w drzwiach dopadnę
tylko wczoraj przez ten nacisk to tam chyba za dużo pływaków nie powędrowało
ehhh jak tu się wyłączyć ?
Mimo tych porannych smętów życzę dobrego dnia wszystkim ! :*
Kargo w Chorwacji bylìśmy na takieh dużej imprezie - jakiś marraton łodzi czy coś. Miałam wrażenie, że jestem na zlocie kobiet ciężarnych. No chyba nigdy jeszcze nie widziałam tylu brzuszków w jednym miejscusprzyja rozrodowi te palące, chorwackie słońce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 08:34
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Kingulla Wrona twierdzi, ze dupek nie blokuje owulacji, ale ja mam tak krotka FL ze zaczynac go brac 3 dni przed to by sie z celem mijalo. No ale gdyby mialo jej nie byc to bez sensu cykl wydluzac.
Mysle ze gdyby mnie tylko jajniki nie bolaly, albo tylko sie ta owulacja spozniala, albo sluzu bylo jak na lekarstwo to bym pomyslala, ze taki cykl.. ald jak juz wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia, ze jej nie ma to raczej zludzen nie mam. W sumie to moze byc moj pierwszy bezowulacyjny jaki wylapalam przez ten rok wiec nie ma dramatu. Tylko szkoda mi.poprzednuego cyklu bo byl super plodny, biopsja byla mega bolesna i na nic to sie nie zdalo -
nick nieaktualnyby7mistake wrote:Dziewczyny, jest ciałko żółte! Piękne, wydolne, a do tego endometrium poduszeczka 17mm:) a, i doktor zdecydował za mnie, tzn pytał co robimy z kolejnym cyklem, a jak mu powiedziałam ze planuje urlop, to stwierdził ze próbujemy lamette, bo po niej będzie szybsza owu, żebym się wyrobiła przed wyjazdem
Ex testerki, bardzo proszę o chuchanie na mnie wiruskami!
%&/$%)($&%&$%(/#%#%#%$&%$/$lamka, Izape_91, by7mistake lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Małgonia, a może owulka była niezauważona?
Kingulla, dopadnij M jeszczekciukam za lepsze efekty :* ale wszystkie wiemy że ciśnienie że trzeba tu i teraz nie robi dobrze żadnej ze stron... Nam pomogło jak dr sam mówił mojemu M kiedy mamy działać
Mnie cycki bolą przeokrutnie.. Dziwna odmiana po ostanich dwóch cyklach, gdzie nie bolały w ogólenigdy chyba nie ogarnę od czego to zależy
i aż się boję co będzie za dwa-trzy dni
Dziś jedziemy na działkę do teściów na grilla ze znajomymi a jutro M wywozi mnie do naszego lasu na tydzieńi będzie pełen relaks
Kingulla, KateHawke, Cabrera, Lunaris, Emiilka, Malgonia lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Mamy tu jakąś panią pracującą w banku? Po wakacjach i używaniu karty w Chorwacji moje konto zwariowało
codziennie pokazuje mi inne saldo dostępne. Większość wypłat jest jeszcze nie zaksięgowana, ale saldo waha się od -800 do +1500
codziennie inaczej
a może miałyście poodobnie ?
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Bocku niestety temperatura jest nieublagana.. tez sie ludzilam ze moze to juz po, ale akurat wykresy to u mnie sa ladne.. no trudno, nie bede narzekac. Pijemy kawe i idziemy na spacer. Moze jeszcze mnie owulak zaskoczy.
-
nick nieaktualnyMałgonia a może Ci się po prostu przesuwa ta owu i tyle? Mi się to średnio 2-3x w roku zdarzało i zwykle wtedy miałam najlepsze owulacje, np. w 21dc (o czym świadczą późniejsze ciąże). Ja bym raczej jeszcze nie skreślała tego cyklu.
Przy okazji sypnę trochę wiruskami
%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 10:16
Bocianiątko, Malgonia, Tosia2323 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Małgonia a może Ci się po prostu przesuwa ta owu i tyle? Mi się to średnio 2-3x w roku zdarzało i zwykle wtedy miałam najlepsze owulacje, np. w 21dc (o czym świadczą późniejsze ciąże). Ja bym raczej jeszcze nie skreślała tego cyklu.
Przy okazji sypnę trochę wiruskami
%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%&%
Ja miałam ostatnio tak samo dwa cykle gdzie objawy owu miałam dopiero 20-22 DC i w jednym z cyklu się udało. Więc nie wszystko stracone
Kingulla kciuki za Wasze intensywne działania !
Ja pracuję w banku ale w windykacji, więc nie pomogę za bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 10:31
Malgonia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyMalgonia, Kingulla, by7mistake działacie i może ten sierpień chociaż do Was się uśmiechnie
Przy takiej kumulacji owulek, któraś musi wysikać te II!!!
Frez nie daj sobie wmówić takich przykrych rzeczy! Zwykle nie oceniam ludzi znanych mi tylko przez net, ale z Twoich komentarzy bije ciepło i dobroć, więc musisz być cudowną mama !
Bociek jeszcze raz zazdroszczę tej wywózkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 10:38
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Boćku też mega zazdroszczę, powiedziałabym gdzieś sobie
A cycki tez się zastanawiam od czego właściwie bolą, bo chyba nie od progesteronu.
Kingula z kontem faktycznie jajami się zawsze szybko wypłaty księgowały
A ja właśnie właśnie wracam z nieudanej próby zrobienia muchy. Zapłaciłam w diagnostyce, wyczekałem w kolejce i okazało się ze nie ma kto mi wykonać badania, wysłali mnie do labu na drugim końcu miasta i tam tez powiedzieli ze nie zrobią!!! Dostałam w końcu od Pani jakiś specjalistyczny pojemniczek ba mocz z żelem jakimś i powiedziała ze mi z moczu zrobią, mam przynieść po weekendzie. Myślałam ze pozabijamA oczywiście próbowałam wcześniej zadzwonić i się upewnić ze robią to badanie to żaden lab nie odbiera telefonu, się człowiek nalata. Wy miałyście robione z moczu czy wymaz? Mam nadzieje ze to badanie będzie wiarygodne
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa ja miałam z wymazu. Umówiłam się wcześniej w laboratorium że przyjdę po wymazowki, zamówili i poszłam w ten sam dzień do ginekologa żeby mi pobrał wymaz z szyjki i zaniosłam z powrotem do labu. Najlepiej robić metoda pcr tak tu dziewczyny polecaly.
Idę sprzątać chałupęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 11:14
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
No niby robià tą metodą ale jestem zaskoczona że właśnie z moczu, wydawało mi się ze niezbędny jest wymaz2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa, ja też mialam z wymazu. W alabie pobrali mi na miejscu, nie musialam isc do lekarza.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Co owulacji, to Lewcio jest z owu w 19dc. Cykl był stymulowany, więc spodziewałam się owu dużo wczesniej a była późno, progesteron tez nie był szokująco wysoki, bo niespełna 16ng/ml (bodajże 15,67). takze Małgonia nie trać nadziei.
Frez normalnie nie mogę czytać jak ktoś mógł Ci tak nagadać!!!! A najgorsze jest to, ze to zapewne rodzina!!! Wracaj tu do nas :* Co do bezimiennego Maluszka w brzuchu to ja mam dla was propozycję, mozecie go nazwać Lewciohehehe
2,5 kg to bardzo ładna waga jak na taką kruszynkę jak Ty więc się nic nie przejmuj!!! a co do szyjki to trzyma skubanica. jakie to wszystko jest przekorne, tym którym jej nie trzeba to trzyma, tak jak naszej biednej Olik a tym co by się przydała to się franca skraca ;/#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za słowa otuchy, ja i tak mam wyrzuty sumienia, że nie rozumiem własnego dziecka, nie możemy dojść do porozumienia, on się wścieka, a ja po prostu ryczę z tej bezsilności. I tak Rucola, właśnie rodzina takie rzeczy kiedy mówi to boli najbardziej...
A dziś jak na złość od rana młody nie w sosie i daje popisy, kazał mi go teść zabrać do domu z podwórka, bo "co ludzie powiedzą"... Nie no zwyczajnie to nie jest mój weekend. A jeszcze coś teście nagadali mężowi na mnie,bo akurat wczoraj wieczorem jak pracowali na dworzu to miałam otwarte okno i usłyszałam co nie co, na swój temat. Szkoda tylko, że jak ktoś ma jakieś ale do mnie to nie przyjdzie nie powie wprost, tylko udaje, że jest superancko, taka fajna synowa, jak córka-nie raz przy mnie tak do ludzi mówili, a za plecami o... siedze w domu, nic nie robię, dziecka wychować nie potrafię, nie zasłużyłam na drugie, nie wstaję razem z mężem o 3 nad ranem żeby mu śniadanie zrobić, szlajam się co rusz do miasta-co tam, że załatwiam i sprawy męża i ich i swoje do tego, robię zakupy do domu, dźwigam to wszystko, ale na bank jeżdżę tam i to robię żeby w domu nie robić nic. Wszystko nie tak jest no...
Nie będę Wam tu smęcić.
Malgon ja mam nadzieję, że ten cykl jeszcze Cię zaskoczy! Cieszcie się sobą, że macie chwilę tylko dla siebie, zróbcie coś szalonego jak za starych czasów i zakochajcie się w sobie na nowo. Zwiedzajcie okolice, łapcie świeże powietrze. Po prostu bądźcie szczęśliwi ❤
Reset mam nadzieję, że nie brałaś pracy na weekend do domciu i spokojnie pakujesz mandżur na wakacje, bez bólu głowy!
Kingulla niezłe jaja z tym saldem... Ciekawe od czego to się tak porobiło! A może się okaże, że ktoś przelał Ci milion w prezencie? I teraz nie wiedzą co mają z tym zrobić w banku
Boćku zazdraszczam tego lasu! Też najchętniej bym się gdzieś zaszyła w samotności i wypłakała w spokoju chociażby... A cycki to są nieokiełznane, ja też nigdy nie mogłam pojąć o kiego grzyba im się rozchodzi. Także nie można im ufać! Udanego wypoczynku!❤
Iza przepiękny komplet! Zdolna jesteś bestia! Rzuć tą robotę i szyj,bo szkoda żebyś się marnowała w pracy!
Kochane mam nadzieję, że jeszcze ten sierpień się zrehabilituje i ktoś w końcu wysika dwie kreski...Izape_91, Malgonia lubią tę wiadomość
-
Kinia napewno to jest problem związany z przewalutowaniem. Coś im system szwankuje albo co.
Frezik mimo wszystko lubię wychodzić do ludzi i póki co z pracą się rozstać nie mogęz szycia bym niestety nie wyzyla
Gadaniem teściów się nie przejmuj. Nie ogarnę nigdy takich ludzi. Niech się zajmą swoim interesem a nie czepiają Ciebie. Jak tak można w ogóle gadać. Makabra.
Jejku jeszcze zostały mi łazienki i kuchnia do wysprzątania. Maz gdzieś pojechał i przepadł
Frez nie sądzę, zeby którakolwiek z mamusiek powiedziała "tak, rozumiem swoje półtoraroczne dziecko...." Mało tego, myślę, że młody ma teraz kryzys związany z pojawieniem się brata, bo już to rozumie a bunt dwulatka zbliża się wielkimi krokami. Wiem, ze z Ciebie dobra duszyczka ale moze warto porozmawiać z teściami i powiedzieć, ze słyszałas tą rozmowę i ze jest Ci przykro ze są tacy niewyrozumiali i ze chcesz, zeby o tym wiedzieli a najlepiej żeby zrobił to Twój emek. Tyle.
Ja w taki sposób uporałam się ze swoją teściową. Każdy ma prawo myślec co chce, nie zabronisz im tego, ale skoro już się obnażają ze swoimi przemyśleniami to daj im sygnał, ze o tym wiesz... Takie jest moje zdanie, ja tak zrobiłam.
A jeszcze chciałam dodac na koniec, że najciekawsze jest to, ze takie farmazony wypowiada mężczyzna, nawet nie kobieta, który pewnie w życiu nawet palca nie przyłożył do wychowania dziecka. No teraz jak doczytałam to już się wkur***am na maksa.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola ale oni wiedzą, że ja wiem. Bo rano dziś powiedziałam, że jeśli jest ich zdaniem coś nie tak, to niech przyjdą do mnie i to powiedzą, a nie za moimi plecami mężowi czy reszcie swoich dzieci(tak, rodzeństwu męża też swoje żale sprzedali). To tylko się dowiedziałam, że przesadzam, robię z siebie ofiarę i całkiem mi hormony mózg zajęły...