Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wstalam z bolem glowy, w sumie burza mnie obudzila, a grzmialo mocno i blyskalo sie no i bylo oberwanie chmury
Ale jutro o tej porze juz bede w Portugaliinie wiem jak dam rade, noc wlasciwie nie przespana bedzie bo musze byc o 4 na lotnisku
Reset kciuki mocne za wizyte!a czemu odstawialas mete?
Tosia trzymaj sie! przykre to ze jestes z tym wszystkim sama. Mam nadzieje ze twoj tata lepiej sie poczuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:01
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kurczę, Reset to w sumie dziwne, że aż tak długo i intensywnie reagujesz na metę... Zmieniałaś coś jeszcze? Inne tabletki? I za pierwszym razem też Cię tak trzymało?*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Reset, Ty kciuków nie przekazuj bo jest Nas tyle, że dla każdej starczy!!!!
Ps: Dobre witaminy prenatalne, to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:10
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
No gdzie ta Kate? Gdzie ta beta? Gdzie sikaniec?
Z prenatalnych mi się podobał prenatal uno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:16
Izape_91, Jedna_z_Wielu, Achia lubią tę wiadomość
-
Dziękuję :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Ja brałam omegamed optima forte. W sumie 3 tabletki zalatwialy 90% moich potrzeb.. gdybym nie miala przekroczonego kwasu foliowego to dalej bym je brala
-
Yos- metę odstawiłam wraz z 99% innych leków i supli na czas wyjazdu. Uznałam, że mam ochotę napić się wina czy drinka oraz nie myśleć o całym tym szaleństwie związanym ze staraniami. Brałam w sumie tylko euthyrox.
Kargo- początkowo metę znosiłam idealnie, potem przy wejściu na wyższą dawkę (2 x 1000) zaczęło się trochę problemów, ale przed wyjazdem było to już w miarę opanowane. Teraz chyba płacę "frycowe" za samowolne odstawienie leków. Nic innego nie zmieniałam, nic więcej nie biorę, ba - nawet z części rzeczy porezygnowałam, widząc, że mi absolutnie nie służą (jak np. dong).
No nic, dam radę, ale momentami bywa słabo
P.S. Zastanawiam się właśnie, czy fakt, że jestem narażona na głupotę i wieczne gadanie koleżanki zza biurka można podciągnąć już pod mobbingAlbo chociaż jakiś dodatek finansowy za pracę w niesprzyjających warunkach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:26
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:IZULEK doszedł piórnik! jest cudny!
moja księżniczka będzie przeszczęśliwa
Dziękuję
O ja ciemna masa! Szukałam z Młodą piórników do szkoły, a mogłam u Izy zamówić! Ktoś mi chyba myślenie wyłączył <wali głową w ścianę!>
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReset kciuki za wizytę.
Kate gdzie poranny teścik i beta?
Ja już od rana z mama w szpitalu. Dzisiaj ma przyjść kolega pielęgniarki mówiący po polsku to może się w końcu czegoś dowiemy. Póki co wiemy tyle co widać. Rany ma w okolicy serca, także szczęście ze tylko tak to się skonczylo. W płucach jakas rurka to może przebite jest i to wszystko schodzi. Mam nadzieje ze ten facet spędzi długie lata w więzieniu.
Reset orientujesz się może czy w takich sytuacjach sprawy odbywają się w Polsce czy w miejscu zdarzenia? Sprawca to tez Polak a sytuacja miała miejsce we Francji -
nick nieaktualnyDziewczyny z tej stronki Vipsters, co Bocianiątko polecała są teraz zajebiste staniki sportowe (Shock Absorber) za grosze. Miałam kiedyś taki (oczywiście ten, który ma "stanikowy" rozmiar) i trzymał na mur beton i był ciasny w obwodzie. Te niestety nie wiem jak wypadają, bo kolorystyka inna.
https://www.vipsters.com/categorie.aspx?categorie=874174
One stacjonarnie tak koło 250zł. Ja mam (już się nie mieszczę) taki jak ten drugi tylko czarny. -
nick nieaktualnyLamka.... ta strona to zuuuuuooooooooo!!!!!!!!!!
Reseciku nic straconego! Moja 6 latka mówi, że dla niej piórnik jest jak dla damy torebkahahahahaha
także możesz zrobić młodej niespodziewajkę i wysłać piórnik od Izy
piękne rzeczy kobieta robi! marnuje się w tym banku strasznie!
Kate! gdzie jest beta?! -
Tosia2323 wrote:Reset orientujesz się może czy w takich sytuacjach sprawy odbywają się w Polsce czy w miejscu zdarzenia? Sprawca to tez Polak a sytuacja miała miejsce we Francji
Tosiu, nie jestem karnistką, ale z tego, co wiem to tak, polski kodeks karny stosuje się obywatela polskiego, który popełnił przestępstwo za granicą => ale: Warunkiem odpowiedzialności za czyn popełniony za granicą jest uznanie takiego czynu za przestępstwo również przez ustawę obowiązującą w miejscu jego popełnienia (tu nie powinno być wątpliwości, we Francji na pewno dźgnięcie nożem też jest przestępstwem), a jeżeli zachodzą różnice między polskim kodeksem karnym a ustawą obowiązującą w miejscu popełnienia przestępstwa, sąd stosuje prawo polskie, a ewentualne różnice może uwzględnić na korzyść sprawcy.
Może się zdarzyć, że najpierw za dany czyn sprawca zostanie skazany za granicą, a następnie postępowanie poprowadzi sąd polski, który również wyda wyrok skazujący (art. 114 § 1 K.k.). W takiej jednak sytuacji sąd polski zaliczy karę orzeczoną przez sąd zagraniczny na poczet „swojej” kary. Zaliczeniu na poczet kary podlega okres rzeczywistego pozbawienia wolności za granicą, jak też i wykonywana tam kara. Niezależnie więc od rodzaju bądź powagi sprawy sprawca będzie sądzony przez sąd polski i zagraniczny.
Jeśli Emilka tu wpadnie, to niech potwierdzi, ona jest adwokatem i ma z tym więcej do czynienia niż ja.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To mógł być już bardzo zły dzień, bo w drodze do ginekologa zatrzymała mnie policja za prędkość. Udało mi się jednak i tylko pouczenie
Teraz u ginekologa za to trzy pacjentki przede mną, mimo że ja na 11.45. I po co ja się tak śpieszyłam!
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny