Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam z bolem glowy, w sumie burza mnie obudzila, a grzmialo mocno i blyskalo sie no i bylo oberwanie chmury :)

Ale jutro o tej porze juz bede w Portugalii :) nie wiem jak dam rade, noc wlasciwie nie przespana bedzie bo musze byc o 4 na lotnisku

Reset kciuki mocne za wizyte! :) a czemu odstawialas mete?

Tosia trzymaj sie! przykre to ze jestes z tym wszystkim sama. Mam nadzieje ze twoj tata lepiej sie poczuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:01

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Reset to w sumie dziwne, że aż tak długo i intensywnie reagujesz na metę... Zmieniałaś coś jeszcze? Inne tabletki? I za pierwszym razem też Cię tak trzymało?

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Ty kciuków nie przekazuj bo jest Nas tyle, że dla każdej starczy!!!!

Ps: Dobre witaminy prenatalne, to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:10

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie ta Kate? Gdzie ta beta? Gdzie sikaniec?

Z prenatalnych mi się podobał prenatal uno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:16

Izape_91, Jedna_z_Wielu, Achia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam omegamed optima forte. W sumie 3 tabletki zalatwialy 90% moich potrzeb.. gdybym nie miala przekroczonego kwasu foliowego to dalej bym je brala ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos- metę odstawiłam wraz z 99% innych leków i supli na czas wyjazdu. Uznałam, że mam ochotę napić się wina czy drinka oraz nie myśleć o całym tym szaleństwie związanym ze staraniami. Brałam w sumie tylko euthyrox.

Kargo- początkowo metę znosiłam idealnie, potem przy wejściu na wyższą dawkę (2 x 1000) zaczęło się trochę problemów, ale przed wyjazdem było to już w miarę opanowane. Teraz chyba płacę "frycowe" za samowolne odstawienie leków. Nic innego nie zmieniałam, nic więcej nie biorę, ba - nawet z części rzeczy porezygnowałam, widząc, że mi absolutnie nie służą (jak np. dong).

No nic, dam radę, ale momentami bywa słabo :/

P.S. Zastanawiam się właśnie, czy fakt, że jestem narażona na głupotę i wieczne gadanie koleżanki zza biurka można podciągnąć już pod mobbing ;) Albo chociaż jakiś dodatek finansowy za pracę w niesprzyjających warunkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:26

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZULEK doszedł piórnik! jest cudny! <3 moja księżniczka będzie przeszczęśliwa :) Dziękuję <3

reset, Malgonia lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    IZULEK doszedł piórnik! jest cudny! <3 moja księżniczka będzie przeszczęśliwa :) Dziękuję <3

O ja ciemna masa! Szukałam z Młodą piórników do szkoły, a mogłam u Izy zamówić! Ktoś mi chyba myślenie wyłączył <wali głową w ścianę!>

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kciuki za wizytę.

Kate gdzie poranny teścik i beta?

Ja już od rana z mama w szpitalu. Dzisiaj ma przyjść kolega pielęgniarki mówiący po polsku to może się w końcu czegoś dowiemy. Póki co wiemy tyle co widać. Rany ma w okolicy serca, także szczęście ze tylko tak to się skonczylo. W płucach jakas rurka to może przebite jest i to wszystko schodzi. Mam nadzieje ze ten facet spędzi długie lata w więzieniu.

Reset orientujesz się może czy w takich sytuacjach sprawy odbywają się w Polsce czy w miejscu zdarzenia? Sprawca to tez Polak a sytuacja miała miejsce we Francji

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tej stronki Vipsters, co Bocianiątko polecała są teraz zajebiste staniki sportowe (Shock Absorber) za grosze. Miałam kiedyś taki (oczywiście ten, który ma "stanikowy" rozmiar) i trzymał na mur beton i był ciasny w obwodzie. Te niestety nie wiem jak wypadają, bo kolorystyka inna.

https://www.vipsters.com/categorie.aspx?categorie=874174
    One stacjonarnie tak koło 250zł. Ja mam (już się nie mieszczę) taki jak ten drugi tylko czarny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka.... ta strona to zuuuuuooooooooo!!!!!!!!!!

Reseciku nic straconego! Moja 6 latka mówi, że dla niej piórnik jest jak dla damy torebka :D hahahahaha :D także możesz zrobić młodej niespodziewajkę i wysłać piórnik od Izy :) piękne rzeczy kobieta robi! marnuje się w tym banku strasznie!

Kate! gdzie jest beta?!

• reset Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Reset orientujesz się może czy w takich sytuacjach sprawy odbywają się w Polsce czy w miejscu zdarzenia? Sprawca to tez Polak a sytuacja miała miejsce we Francji

Tosiu, nie jestem karnistką, ale z tego, co wiem to tak, polski kodeks karny stosuje się obywatela polskiego, który popełnił przestępstwo za granicą => ale: Warunkiem odpowiedzialności za czyn popełniony za granicą jest uznanie takiego czynu za przestępstwo również przez ustawę obowiązującą w miejscu jego popełnienia (tu nie powinno być wątpliwości, we Francji na pewno dźgnięcie nożem też jest przestępstwem), a jeżeli zachodzą różnice między polskim kodeksem karnym a ustawą obowiązującą w miejscu popełnienia przestępstwa, sąd stosuje prawo polskie, a ewentualne różnice może uwzględnić na korzyść sprawcy.

Może się zdarzyć, że najpierw za dany czyn sprawca zostanie skazany za granicą, a następnie postępowanie poprowadzi sąd polski, który również wyda wyrok skazujący (art. 114 § 1 K.k.). W takiej jednak sytuacji sąd polski zaliczy karę orzeczoną przez sąd zagraniczny na poczet „swojej” kary. Zaliczeniu na poczet kary podlega okres rzeczywistego pozbawienia wolności za granicą, jak też i wykonywana tam kara. Niezależnie więc od rodzaju bądź powagi sprawy sprawca będzie sądzony przez sąd polski i zagraniczny.

Jeśli Emilka tu wpadnie, to niech potwierdzi, ona jest adwokatem i ma z tym więcej do czynienia niż ja.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia a ten sprawca jest aresztowany ? Jak Tata Was zobaczy to na pewno poczuje się lepiej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia strasznie mi przykro z powodu całej sytuacji z tatą i emkiem. :-( nie wyobrażam sobie, jak musi być Ci ciężko. Wierzę, że tata szybko dojdzie do siebie a sprawca odpowie za to co zrobił.

Kate odświeżam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Reset :*

Tak, jest aresztowany

• reset Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mógł być już bardzo zły dzień, bo w drodze do ginekologa zatrzymała mnie policja za prędkość. Udało mi się jednak i tylko pouczenie :)
    Teraz u ginekologa za to trzy pacjentki przede mną, mimo że ja na 11.45. I po co ja się tak śpieszyłam!

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset czekamy cierpliwie na wieści!
    tak samo jak na betę Kate- choć tu już mocno przebieram nóżkami :p

reset, lamka lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ale nas trzymasz w niepewności.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pewnie upija się piccolo ze szczęścia i zapomniała o nas :P

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ