Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo :( nie możemy się poddawać...pomysł, co czeka na końcu tej paskudnej i cholernie ciężkiej drogi...!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, współczuje akcji, rzeczywiście mi tez byłoby trudno pozbyć się myśli, co mogliby się stać.l :(

• reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie i ciepłe słowa <3
    Układam sobie to w głowie i teraz pozostaje się modlić, by przyczyną było tylko rozszczelnienie tej skrzynki na zewnątrz domu i zalanie tamtych bezpieczników, a nie jakaś wada instalacji. Bo jeśli będzie to drugie to by znaczyło, że... wszystko jest do wymiany, ponowne kucie w całym domu, ponowny bałagan i koszty.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jakbyś była bliżej, to bym Ci pół mojej rodziny wysłała! Co zrobisz, rodzina elektryków mi się trafiła.
    Najlepsze, że mój Staszek od dziecka też Kocha kable! Specjalnie mam oddzielny bezpiecznik na jego gniazdka w pokoju, bo podłącza wszystko! Jakbyś kiedyś zobaczyła konstrukcje z przedłużaczy i ładowarek to byś padła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- współczuję przeżyć .ale dobrze ża zachowaliście zimną krew i nic sie nie stało. trzymam kciuki żeby to nie była wada instalacji!

Kargo- tulę <3

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą my sobie wymyslilismy instalacje w podłodze, jak coś by się zaczęło jarac to będę miała ogrzewanie podłogowe ;)
    Ale obrazki mogę wieszać k. wa wszędzie :D

Edit. Tak sobie pomyślałam, miałabym przedsmak tego jak będę się smażyć w piekle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:46

Malgonia lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, u nas część instalacji też w podłodze :) Generalnie wszystko peszlami puszczone, plany mamy zrobione, co gdzie idzie, ale przeraża mnie to, że to nowa instalacja. Więc jeśli tfu, fachowiec, coś spieprzył i to nie będzie wina samych bezpieczników, a instalacji to ja już nie będę spać spokojnie.
    Zresztą prądu zawsze się bałam :/ I jeszcze pamiętam jak M. się ze mnie śmiał, że przed wyjazdem mam obsesję i np. maksymalnie dużo rzeczy z mieszkania wyłączam z prądu (w sumie wszystko poza lodówką) i że każdy nasz powrót po urlopie to pół godziny spędzone na podłączaniu sprzętu i odkręcaniu zaworów z wodą.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ❤️

Obiecane widoki!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/400c3bf51b27.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37f03e4996a3.jpg

Reset biedna :( niech Ci ktoś ta usterkę naprawi! No i żeby obyło się bez zbędnego wydawania pieniędzy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:56

Meśka, reset, Achia, StaraczkaNika, Tosia2323, blue00, Bocianiątko, Malgonia, Cabrera, Morusek, Cheresta, KateKum, Kargo31, Aga9090, KateHawke, Fozzie Bear, Anaaa90, Yoselyn82, frezyjciada, Karma88, Jedna_z_Wielu, Kaczorka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo ! Iza jak tam pięknie !!!

Izape_91 lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- ale mój mąż też tak robi. identycznie. żadnej rzeczy nie ma podłączonej, woda zakręcona. tylko u nas w mieszkaniu nie ma tego za dużo :) ale przezorny wiadomo.
    a jak sie okaze u Was wina fachowców to można go jakoś za to ścigać?

IZA- ależ widoki! cudownego wypoczynku!):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:59

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to wcale nie jest śmieszne. My tak samo wszystko wyłączamy, tylko robimy to bezpiecznikami, zostawiamy tylko lodówkę. Ja generalnie mam trochę paranoję. jak się ubezpieczaliśmy to facet patrzył na mnie jak na podpalacza albo jakieś inne zło wcielone, bo wyliczałam wartość wszystkich mieszkań z którymi sąsiadujemy na wypadek, gdybyśmy mieli pożar :/

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tu są takie wypasione jachty, że ja to bym mogła w nich mieszkać cały rok i dryfować na morzu, tylko że do ginekologa by było daleko :p i po testy!

babki jeżdżą do pracy skuterami na takich szpilkach że ja bym się zabiła na prostej drodze:) szalone ludzie tu są.

Reset my też wszystko zdrowo- rozsadkowo wyłączamy. Poza lodówka. Po co kusić los. Jeszcze moja siostra jest wartownikiem od kwiatków, więc ma nakaz zaglądania czy mieszkanie całe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 10:01

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło czytać, że też macie takie paranoje! Wiedziałam, że jestem wśród swoich.

Co do ścigania fachowca - rękojmia wygasła, ale może się zdarzyć, że jeśli nas oszukał i np. położył cieńsze kable niż powinny być albo źle rozłożył obciążenie na poszczególnych fazach to znajdziemy inne podstawy prawne (m.in. z czynów niedozwolonych) by go ścigać. Tylko nie wiem po co, bo z tego, co wiem, to ma obecnie skomplikowaną sytuację życiowo - finansową i poza jakąś tam satysfakcją to ja złotówki z niego nie ściągnę. A najlepsze jest to, że my na prądzie/ instalacjach/ gazie itp. nie oszczędzaliśmy, wiedzieliśmy, że to jest na lata. Mogłam sobie oszczędzić na lampach i żyć z papierowymi kloszami z ikei za 6.99 zł, ale nie z niepewnym prądem (zwłaszcza po pożarze u taty).

No nic, oby to było tylko zalanie skrzynki bezpiecznikowej przez burzę i spalenie samych bezpieczników. Co i tak skutkować będzie tym, że teraz przy każdej burzy (które kochałam!) nie będę już spać spokojnie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Kargo wiesz, że tule bardzo mocno. Ale nie wolna się poddawać nawet nie próbuj;*

Ja się witam w 1 dc i raczej bez szansy na starania. Ale mam zamiar zaliczyć wizyty u profesorka w Krk a październik kierunek Belgia

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku najważniejsze, że się obudziłaś, bo aż strach pomyśleć co mogłoby się wydarzyć. Ja zawsze bałam się elektryki.

Kargo przytulam mocno :(
    Ale na moim przykładzie widać, że cuda się zdarzają i to faktycznie w najmniej oczekiwanym momencie. Ja zdecydowanie miałam już wywalone na wszystko. Nie wiem jak długo ten cud ze mną zostanie, ale się wydarzył

Miłego dnia. Lecę popracować

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Ty lepiej nam powiedz, czy już krew upuściłaś, czy idziesz po pracy :P

A z dobrych wieści okazało sie, ze jednak moja endokrynolog przyjmie mnie za tydzień na wizytę.. cuda :)

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ale takie zachowanie jest całkiem normalne! ja nawet wyrzucam wszystko z prądu jak idziemy na jakieś wesele, albo jedziemy na cały dzień w gości... plus mam fobie chowania wszystkiego co cenne-np laptopa tak żeby go nie było widać na wierzchu nigdzie...

reset lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, dostałam telefon od elektryka, że wymieniamy wszystkie bezpieczniki i całą sfajconą skrzynkę i ma być dobrze.
    A sama rozważam zakup hurtowej ilości czujników dymu.

Kurde blaszka, jeszcze fachowców od alarmu muszę ściągnąć. Teraz sobie uświadomiłam, że mi kable wiszą na klatce :P

Malgonia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wspolczuje atrakcji. Dobrze ze nic takiego się nie stało.

Iza ale piękne widoki tam macie <3 my planowaliśmy urlop dopiero końcem września, a w tej sytuacji to już nigdzie nie pojadę :(

Kate mam nadzieje ze dzisiaj laboratorium nie będzie nas trzymać tak długo w niepewności.

U mnie dobre informacje. Tacie wyciągnęli dren z płuc i możemy wrócić do domu. Za jakieś 3-4 godziny ruszamy. Dzisiaj tez ma się odbyć sprawa w sądzie tu we Francji

lamka lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu super, ze tak szybko to poszło. Spokojnej drogi do domu. a co do wakacji, to może własnie pojedz gdzieś, może kogoś poznasz? nigdy nic nie wiadomo :)

age.png

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ