Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za wsparcie i ciepłe słowa
Układam sobie to w głowie i teraz pozostaje się modlić, by przyczyną było tylko rozszczelnienie tej skrzynki na zewnątrz domu i zalanie tamtych bezpieczników, a nie jakaś wada instalacji. Bo jeśli będzie to drugie to by znaczyło, że... wszystko jest do wymiany, ponowne kucie w całym domu, ponowny bałagan i koszty.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset, jakbyś była bliżej, to bym Ci pół mojej rodziny wysłała! Co zrobisz, rodzina elektryków mi się trafiła.
Najlepsze, że mój Staszek od dziecka też Kocha kable! Specjalnie mam oddzielny bezpiecznik na jego gniazdka w pokoju, bo podłącza wszystko! Jakbyś kiedyś zobaczyła konstrukcje z przedłużaczy i ładowarek to byś padłaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:21
-
nick nieaktualny
-
Swoją drogą my sobie wymyslilismy instalacje w podłodze, jak coś by się zaczęło jarac to będę miała ogrzewanie podłogowe
Ale obrazki mogę wieszać k. wa wszędzie
Edit. Tak sobie pomyślałam, miałabym przedsmak tego jak będę się smażyć w piekleWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:46
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Minie, u nas część instalacji też w podłodze
Generalnie wszystko peszlami puszczone, plany mamy zrobione, co gdzie idzie, ale przeraża mnie to, że to nowa instalacja. Więc jeśli tfu, fachowiec, coś spieprzył i to nie będzie wina samych bezpieczników, a instalacji to ja już nie będę spać spokojnie.
Zresztą prądu zawsze się bałamI jeszcze pamiętam jak M. się ze mnie śmiał, że przed wyjazdem mam obsesję i np. maksymalnie dużo rzeczy z mieszkania wyłączam z prądu (w sumie wszystko poza lodówką) i że każdy nasz powrót po urlopie to pół godziny spędzone na podłączaniu sprzętu i odkręcaniu zaworów z wodą.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cześć ❤️
Obiecane widoki!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/400c3bf51b27.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37f03e4996a3.jpg
Reset biednaniech Ci ktoś ta usterkę naprawi! No i żeby obyło się bez zbędnego wydawania pieniędzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:56
Meśka, reset, Achia, StaraczkaNika, Tosia2323, blue00, Bocianiątko, Malgonia, Cabrera, Morusek, Cheresta, KateKum, Kargo31, Aga9090, KateHawke, Fozzie Bear, Anaaa90, Yoselyn82, frezyjciada, Karma88, Jedna_z_Wielu, Kaczorka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyReset- ale mój mąż też tak robi. identycznie. żadnej rzeczy nie ma podłączonej, woda zakręcona. tylko u nas w mieszkaniu nie ma tego za dużo
ale przezorny wiadomo.
a jak sie okaze u Was wina fachowców to można go jakoś za to ścigać?
IZA- ależ widoki! cudownego wypoczynku!)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:59
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Reset to wcale nie jest śmieszne. My tak samo wszystko wyłączamy, tylko robimy to bezpiecznikami, zostawiamy tylko lodówkę. Ja generalnie mam trochę paranoję. jak się ubezpieczaliśmy to facet patrzył na mnie jak na podpalacza albo jakieś inne zło wcielone, bo wyliczałam wartość wszystkich mieszkań z którymi sąsiadujemy na wypadek, gdybyśmy mieli pożar
-
Dziewczyny tu są takie wypasione jachty, że ja to bym mogła w nich mieszkać cały rok i dryfować na morzu, tylko że do ginekologa by było daleko :p i po testy!
babki jeżdżą do pracy skuterami na takich szpilkach że ja bym się zabiła na prostej drodze:) szalone ludzie tu są.
Reset my też wszystko zdrowo- rozsadkowo wyłączamy. Poza lodówka. Po co kusić los. Jeszcze moja siostra jest wartownikiem od kwiatków, więc ma nakaz zaglądania czy mieszkanie całe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 10:01
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Miło czytać, że też macie takie paranoje! Wiedziałam, że jestem wśród swoich.
Co do ścigania fachowca - rękojmia wygasła, ale może się zdarzyć, że jeśli nas oszukał i np. położył cieńsze kable niż powinny być albo źle rozłożył obciążenie na poszczególnych fazach to znajdziemy inne podstawy prawne (m.in. z czynów niedozwolonych) by go ścigać. Tylko nie wiem po co, bo z tego, co wiem, to ma obecnie skomplikowaną sytuację życiowo - finansową i poza jakąś tam satysfakcją to ja złotówki z niego nie ściągnę. A najlepsze jest to, że my na prądzie/ instalacjach/ gazie itp. nie oszczędzaliśmy, wiedzieliśmy, że to jest na lata. Mogłam sobie oszczędzić na lampach i żyć z papierowymi kloszami z ikei za 6.99 zł, ale nie z niepewnym prądem (zwłaszcza po pożarze u taty).
No nic, oby to było tylko zalanie skrzynki bezpiecznikowej przez burzę i spalenie samych bezpieczników. Co i tak skutkować będzie tym, że teraz przy każdej burzy (które kochałam!) nie będę już spać spokojnie.
Witajcie
Kargo wiesz, że tule bardzo mocno. Ale nie wolna się poddawać nawet nie próbuj;*
Ja się witam w 1 dc i raczej bez szansy na starania. Ale mam zamiar zaliczyć wizyty u profesorka w Krk a październik kierunek Belgia -
Reseciku najważniejsze, że się obudziłaś, bo aż strach pomyśleć co mogłoby się wydarzyć. Ja zawsze bałam się elektryki.
Kargo przytulam mocno
Ale na moim przykładzie widać, że cuda się zdarzają i to faktycznie w najmniej oczekiwanym momencie. Ja zdecydowanie miałam już wywalone na wszystko. Nie wiem jak długo ten cud ze mną zostanie, ale się wydarzył
Miłego dnia. Lecę popracować -
Kate, Ty lepiej nam powiedz, czy już krew upuściłaś, czy idziesz po pracy
A z dobrych wieści okazało sie, ze jednak moja endokrynolog przyjmie mnie za tydzień na wizytę.. cuda -
nick nieaktualnyReset ale takie zachowanie jest całkiem normalne! ja nawet wyrzucam wszystko z prądu jak idziemy na jakieś wesele, albo jedziemy na cały dzień w gości... plus mam fobie chowania wszystkiego co cenne-np laptopa tak żeby go nie było widać na wierzchu nigdzie...
reset lubi tę wiadomość
-
No dobra, dostałam telefon od elektryka, że wymieniamy wszystkie bezpieczniki i całą sfajconą skrzynkę i ma być dobrze.
A sama rozważam zakup hurtowej ilości czujników dymu.
Kurde blaszka, jeszcze fachowców od alarmu muszę ściągnąć. Teraz sobie uświadomiłam, że mi kable wiszą na klatce
Malgonia lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyReset wspolczuje atrakcji. Dobrze ze nic takiego się nie stało.
Iza ale piękne widoki tam maciemy planowaliśmy urlop dopiero końcem września, a w tej sytuacji to już nigdzie nie pojadę
Kate mam nadzieje ze dzisiaj laboratorium nie będzie nas trzymać tak długo w niepewności.
U mnie dobre informacje. Tacie wyciągnęli dren z płuc i możemy wrócić do domu. Za jakieś 3-4 godziny ruszamy. Dzisiaj tez ma się odbyć sprawa w sądzie tu we Francjilamka lubi tę wiadomość
-
Tosiu super, ze tak szybko to poszło. Spokojnej drogi do domu. a co do wakacji, to może własnie pojedz gdzieś, może kogoś poznasz? nigdy nic nie wiadomo