Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tosia- ja bym gdzieś pojechała, choćby sama, choćby na 3 dni. Albo jakieś spa albo miły, przytulny pensjonat, gdzie np. na tarasie będziesz czytać książkę i pić kawkę. Byłam tak kiedyś w Zakopanem w listopadzie - ubrana, zawinięta w koc siedziałam na balkonie w listopadowym słońcu z książką, kawą i widokiem na góry i ładowałam baterie. Może Ci to dobrze zrobić po ostatnich przejściach :*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Malgonia wrote:Kate, Ty lepiej nam powiedz, czy już krew upuściłaś, czy idziesz po pracy
A z dobrych wieści okazało sie, ze jednak moja endokrynolog przyjmie mnie za tydzień na wizytę.. cuda
Malgoniu przodownik pracy, oczywiście oświadcza, że pójdzie po pracyMalgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera i dziewczyny podróżujące, przepraszam ze się tak wetnę i zaśmiecę wątek, ale poproszę was o pomoc, pamiętam ze kilka tygodni temu byla tu mowa o dokupowaniu ubezpieczenia turystycznego. Wyjezdzamy z emkiem do Chorwacji, zawsze jechaliśmy tylko z ekuz bo w sumie nawet nie byliśmy świadomi, ze w gruncie rzeczy to mało daje i zastanawiam się nad dokupieniem czegoś, tyle ze jestem zielona w temacie. Po wpisaniu danych do wyszukiwarki wyskoczyly mi oferty juz od 40 zl za 2 osoby i nie wiem czy to jest w ogóle coś warte. Jedziemy swoim samochodem, na tydzień, tylko na plazing plus zwiedzanie, bez sportów ekstremalnych. Na co mam zwrócić uwagę? W tych ofertach za 40 zl jest suma ubezpieczenia 20 tys euro, ratownictwo 6 tus euro, koszty hospitalizacji, leczenie ambulatoryjne, transport medyczny do Polski i właściwie tyle. Pomóżcie!starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
KateKum wrote:Malgoniu przodownik pracy, oczywiście oświadcza, że pójdzie po pracy
Ale strategia dobra - a) bedzie równo 48 h od poprzednìej bety i b) skupisz się na pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 12:22
KateKum lubi tę wiadomość
-
Kochane moje
Pozdrowienia ze slonecznej i cieplej PortugaliiMalgonia, Cabrera, StaraczkaNika, frezyjciada, Bocianiątko, Kingulla, KateKum, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Też myślę, ze te 48h to dobry pomysł
choć wyniki mogłyby być na cito
By7, ja zazwyczaj jeżdżę z pzu i biorę najwyższą kwotę jaką oferują, ale jeżdżę dalej i wiem, że gdyby w Azji szlag mnie trafił to 20 tys euro by mi nie starczyło. Warto wiec się zorientować jakie mogą być koszty leczenia (w sumie to jak masz dodatkowo ekuz to nie powinno tych 20 tys przekroczyć).
Podobno najlepsze centrum pomocy ma Alianz i Hestia (oni wspólnie na tym polu jakoś działają). Ostatnio jak ubezpieczałam mieszkanie to nam agent proponował i własnie jakaś taka niską kwotę rzucił i był zdziwiony jak mu powiedziałam, ile płace w pzu. może więc warto się dowiedzieć. -
nick nieaktualnyBy7 - najważniejsze są Koszty Leczenia (standardowe pakiety skalkulowane są na 20 000 Euro) - i tak podróżuje większość Polaków.
Ja siebie i swoich Klientów zawsze doubezpieczam (podnoszę sumę KL + rozszerzam assistance).
Koszty nie są duże, a mamy spokojne sumienie
Wysłałam Ci zaproszenie, jak chcesz mogę Ci skalkulować przykładowe pakiety (musiałabyś mi podać tylko termin planowanego wyjazdu)
-
Chciałam tylko powiedzieć, że ogarnęłam dziś wymazy na muchę do HSG. W piątek jeszcze cytologia i czekam potem na @ oraz liczę, że zaraz po @ uda się HSG.
Cholercia, widzę, że w tej klinice, gdzie mam mieć za darmo HSG, ten lekarz przyjmuje tylko we wtorki i ma albo jedną godzinę wolną 18.09 albo terminy 25.09. Nie wiem, czy zdążę na 18.09, ale chyba się umówię i zaryzykuję. Najwyżej potraktuję to jako wizytę kwalifikującą do zabiegu.
Edit: na 18.09 mnie nie umówią, bo został jeden wolny termin, a zabieg trwa 40 minut. Zapisałam się na 25.09 i teraz nie wiem jak z tym dupkiem...? Brać go od dziś np. przez 10 dni i liczyć, że @ przyjdzie dopiero po odstawieniu dupka? Czekać jeszcze kilka dni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 15:57
Malgonia, Emiilka, lamka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A tu moje spalone bezpieczniki! Wino mi się dziś należy dla ukojenia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1205f0a8f70.jpg
Hello !
Dopiero znalazłam chwilkę żeby zajrzećnie ma nudy od poniedziałku, jest co robić przy 20 dzieciaczków
Reset kurcze - dzięki Bogu za kobiecą czujność. Dobrze, że nic Wam się nie stało !
Kargo często mam gorsze dni, ale chyba nikt nie ma inaczej. Uda się - może jutro, może za miesiąc, a może za kilka, ale się uda ! Tak jak piszą dziewczyny - trzeba mieć wy****ne, a będzie Ci danetylko jeszcze recepty na to wy****ne nikt nie wymyślił
tulę Cię baaaaardzo mocno !
Tosiu super, że z tatą lepiej. Może trochę Wam się rozchmurzy to niebo nad Wami :*2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙