Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie - biedra wreszcie pomyślała o nas i schorowanych emerytach:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f3bed6119b5.png

Malgonia, Bocianiątko, Anaaa90, Kingulla, KateKum, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrze, patrze i dochodzę do wniosku, ze bym się nie zmieściła :P

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...

Wysłany: 8 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakby podzielić na poranne i doobiednie to może by szło upchnąć ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobr :)
    dziewczyn- mam pytanie. jakis czas temu pisałam -głównie do Kate- o takiej fajnej babeczce na IG- pani dietetyk, która walczy też o ciąże ale robi dużo dobrego dla kobiet, prowadzi warsztaty i jest powiązana zawodowo z Anią z bloga towśrodku.
    i owa Zosia mowila wczoraj na IG ze szuka lekarza od spraw beznadziejnych- dla siebie. z tego co mówila grozi jej usunięcie 1 jajnika.a ona szuka mimo wszsysko lekarza który nie zamknie przed nią drzwi i uratuje ten jajnik. oczywiscie mowi tez,że jak trzeba będzie to go usunie-ale jeszcze szuka kogos. lekarza też tym samym od starań. ma już jakies nazwiska, jest poumawiana na wizyty..alee do czego zmierzam- może znacie takiego lekarza? jak tak napiszcie nazwisko, miasto, gdzie przjmuje. podesle jej- choc pewnie juz dostała x wiadomosci. ale to taka fajna babka sie wydaje, mimo że jej nie znam- może akurat trafi na jakiegoś cudotwórcę który i jej pomoże?

Malgonia lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ale jakby podzielić na poranne i doobiednie to może by szło upchnąć ;)

Yyyyy..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87f5ccbe01ba.jpg

Tak to widzę :P

age.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cec3b6c5525c.jpg

Kingulla, Malgonia, KateKum, Yoselyn82, summer86, Karma88 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."

Wysłany: 8 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    dzien dobr :)
    dziewczyn- mam pytanie. jakis czas temu pisałam -głównie do Kate- o takiej fajnej babeczce na IG- pani dietetyk, która walczy też o ciąże ale robi dużo dobrego dla kobiet, prowadzi warsztaty i jest powiązana zawodowo z Anią z bloga towśrodku.
    i owa Zosia mowila wczoraj na IG ze szuka lekarza od spraw beznadziejnych- dla siebie. z tego co mówila grozi jej usunięcie 1 jajnika.a ona szuka mimo wszsysko lekarza który nie zamknie przed nią drzwi i uratuje ten jajnik. oczywiscie mowi tez,że jak trzeba będzie to go usunie-ale jeszcze szuka kogos. lekarza też tym samym od starań. ma już jakies nazwiska, jest poumawiana na wizyty..alee do czego zmierzam- może znacie takiego lekarza? jak tak napiszcie nazwisko, miasto, gdzie przjmuje. podesle jej- choc pewnie juz dostała x wiadomosci. ale to taka fajna babka sie wydaje, mimo że jej nie znam- może akurat trafi na jakiegoś cudotwórcę który i jej pomoże?
    W Lublinie jest 2 speców od jajników i jajowodów. Jeden nazywa się Zych, a drugiego nie pamiętam. Oni się specjalizują w selektywnym hsg - udrażniają jajniki, którym nikt inny nie daje szans. Może warto do tego Zycha jakoś prywatnie na konsultację?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 8 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja mam takie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cec3b6c5525c.jpg
    Te są malutkie - ja tu pakowałam na 2 dni w podziale na rano, do obiadu, na noc a i tak 1 przegródki brakowało :(

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 8 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Yyyyy..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87f5ccbe01ba.jpg

Tak to widzę :P
    Taki mam! Obciachowy z logo siłowni :)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/825167d622b6.jpg

Moj dzienny przydzial :/
    Ale biore 2 razy dziennie (o 3 bym nie pamietala). Pol zzeram od razu a drugie pol wkladam do kokilka. Pewnie jakbym raz w tygodniu dzielila to bym o poloeie zapomniala ;)

age.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Te są malutkie - ja tu pakowałam na 2 dni w podziale na rano, do obiadu, na noc a i tak 1 przegródki brakowało :(
    Mam w tym 13 tabsow na dzień i w każdej przegrodce jest jeszcze miejsce. Euthyrox mam oddzielnie bo wiadomo że On leci na dzień dobry i zelazo i q10 mam rozpuszczalne w wodzie ;) ja uwielbiam ta wieże :) jedyny fajny gift od teściowej :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg :) bardzo dużo :)
    Ja nawet jednej trzeciej tego nie łykam. Hmm.... może powinnam?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Omg :) bardzo dużo :)
    Ja nawet jednej trzeciej tego nie łykam. Hmm.... może powinnam?
    Teraz to nie ;) kwas foliowy rules ;)
    No i leki w ciazy to gin Ci dobierze :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę femibion, wit D, magnez, g10 i euthyrox, No i luteinę, ale to mam od endokrynologa
    Gin gamoń jeszcze się się odezwał, będę go męczyć w poniedziałek

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak mówi Hope, teraz to już spokojnie :)
    Ja w ciąży brałam mix dla ciężarnych gdzie była omega, żelazo, kwasy foliowe, jod plus magnez.. potem jeszcze euthyrox doszedł (jeszcze luteina - zapomniałam już o niej, ale to brałam oddzielnie)
    To był super czas :) Choć czasem się już zastanawiam czy nie jestem uzależniona od tych tabletek, bo ciągle szukam co jeszcze bym mogła dorzucić :/
    A że już niewiele znajduję to jeszcze herbatki ziołowe popijam (w tym miesiącu dorzuciłam liście malin i wierzę głęboko, ze to będzie TO). Każdy musi mieć jakieś hobby :P

Kate, a może Twój lekarz jeszcze jest w szoku?
    http://www.towsrodku.pl/amh-016-kasia-i-ciaza-naturalna/

A to tak w ramach ciekawostki jak AMH wpływa na płodność. Wszystkim nam życzę takiego zakończenia starań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:37

age.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię brać leków. Nienawidzę tego szczerze mówiąc :) biorę jakieś minimum tego co muszę czyli jodid, euthyrox, acard, glucophage, bcomplex i folian. Do tego z supli zelazo, q10, D3, czasem wiesiolek. I to wszystko jak pamiętam Ale szczerze to często mam np tydzień bez supli :P

Edit. Błogosławiona ciąża z córką w której brałam tylko folik! To były czasy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:46

Malgonia, Izape_91 lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png

Wysłany: 8 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię leki i suple - mam wtedy wrazenie że coś robię, coś ode mnie zależy- ba, może nawet coś się poprawi ;)

Izape_91 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w lekach 10 lat. Niestety muszę przyznać, że na suplementy jest 'uczulona'. Niestety bardzo często się zdarza, że są słabej jakości i ich skład znacznie odbiega od tego podawanego na opakowaniu.
    Wynika to z faktu, że nie są poddawane żadnej kontroli i niestety często w ogóle nie są badane. Wiele z nich płynie z Chin w kontenerach i tutaj są pakowane i sprzedawane.
    W ogóle nie podlegają pod prawo farmaceutyczne

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopiero mąż nauczył żeby brać leki jak głowa boli. Serio. Ja siedziałam i czekałam aż przejdzie. Nienawidzę leków ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolekcje nie złe :/

Ja też wracam do regarnego zażywania - obym dała radę :(

Izape_91 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ