Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za odp.
Też napisałam do Czarnej, ale ciszaHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualnyReset,
1. zadzwoń i upewnij się, co tam wymagają. Będziesz miała pewność, że Cię nie odeślą z kwitkiem
2. marzec musi być boski w Alpach:) My oprócz tego głównego wyjazdu kilka razy w roku jeździmy na przedłużone weekendy. Mamy dwóch Znajomych, którzy prowadzą pensjonaty w górach (Zieleniec i Czarna Góra), gdybyś chciała namiary, to daj znać - choć dla Ciebie to trochę daleko... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przepraszam ze malo sie odzywam ale jestem tak zafascynowana widokami, i tym klimatem ktory mi sluzy ze jak wracam do pokoju to padam itp, chyba od namiaru powietrza i slonca
Czuje sie dobrze, chociaz brzuch troche czuje i leze duzo na lezaczku, staram sie oszczedzac
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
By7 też czekam na wiadomości
A kiedy wyjeżdżasz?
Yos mega Ci zazdroszczę, byłam kiedyś na południu Portugalii i muszę przyznać, ze to jedno z piękniejszych miejsc jakie widziałam. Chętnie bym tak choć na jeden dzień sie z Tobą zamieniłaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 13:13
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Reset,
1. zadzwoń i upewnij się, co tam wymagają. Będziesz miała pewność, że Cię nie odeślą z kwitkiem
2. marzec musi być boski w Alpach:) My oprócz tego głównego wyjazdu kilka razy w roku jeździmy na przedłużone weekendy. Mamy dwóch Znajomych, którzy prowadzą pensjonaty w górach (Zieleniec i Czarna Góra), gdybyś chciała namiary, to daj znać - choć dla Ciebie to trochę daleko...
Kochana, na telefon sama wpadłam, ale recepcjonistka tylko potkanęła jak wymieniłam, co mam zrobione i czułam po glosie, że sama nie wie, co mówiNapisałam im maila z prośbą o przekazania panu doktorowi i weryfikację, czy on wymaga czegoś jeszcze, ale wiadomo - na wyniki się xczeka, na odpowiedź też mogę kilka dni poczekać i bez sensu, by mi miało przepaść hsg, bo np. nie mam posiewu. Może go sobie dorobię jeszcze w razie "w", to już nie jest jakiś mega koszt.
Dzięki za namiary, ale na weekend to dla nas bez sensu pchać się do Zieleńca (choć czasem mnie kusi, bo byłam kiedyś w lecie i mi się podobało). My weekendowo albo obstawiamy Podhale albo Słowację (Chopok jest prawie alpejski, choć niestety cenowo to nawet drożej niż niejedna włoska miejscówka!), czasem też Krynicę Zdrój itp. Choć przyznam szczerze, że do weekendowych wyjazdów mam słabe przekonanie, bo tłumy ludzi mnie zniechęcają (zwłaszcza, że ja preferuję jazdę szybką sportową, a tu a to jakiś uczący się pługiem w poprzek stoku, a to jakieś dziecko itp.).
Klientem kancelarii jest też jedna ze stacji narciarskich, więc mam jakby co możliwość łączyć przyjemne z pożytecznym, ale choć infrastrukturę mają tam super, to jednak trasy nieco zbyt łatwe jak na mój gust
O, ale polecać mogę Zawoję i Mosorny Groń- nie wiem czemu, ale tam nigdy nie ma ludzi.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReset - na posiew u mnie się czeka do 7 dni roboczych, i dodatkowo w jednym szpitalu wymagali świeżego, czyli ważność badania dla nich to było ok mca. Więc jak coś by wyszło i bym chciała wyleczyć i znów zrobić posiew to czasowo była dupa żeby zdążyć.
Raz robiłam w Luxmedzie za darmo, w invikcie pobrali i zrobili za chyba 50zl więc faktycznie nie za drogo i masz pewność " że jesteś czysta"
-
Reset, u mnie w szpitalu mieli małe wynagania - wymaz z kanału szyjki macicy, crp i ważna cytologia. No i skierowanie i dowód.
Myślę że jak masz mieć sono, to warto się przyłożyć do tego cyklu i podkoksować jajka i endo. Szkoda że nie dasz rady ogarnąć gonadotropin - na mnie działały nawet w poprzednim porywie starań, kiedy nie miałam żadnej reakcji na aromka i chyba pomogły jajnikom się rozruszać. -
Reset ja nie mam pojęcia, ale trzymam kciuki, zebyś miała wszystko co potrzeba
By7 o kurczakino to fajosko. To czekam na dobre wieści. Mam nadzieję, ze Ci jajka nie popękają nim dojedziesz
reset, by7mistake lubią tę wiadomość
-
Kochane, mam kolejny evil plan (tak, chyba wraca stary Bociuś!
)
sprowadźcie mnie na ziemię albo powiedzcie że to bez sensu to odpuszczę.. generalnie załozenie jest takie że odstawiam sterydy. Miałam też odstawić prawie wszystkie leki ale... Zaczęłam kminić: mam teraz 12 dc, prawdopodobnie 4 dpo
I wymysliłam, żeby trochę "unormalnić" ten cykl, to wezme dupka od jutra, do 24 dc. Wtedy @ przyjdzie 22.09 co znaczy że lamettę odstawię w dniu wyjazdu na urlop
i caaaaały chorwacki tydzień nie biorę żadnych leków oprócz euthyroxu
a wtedy ovu będzie w trakcie wyjazdu, pewnie jakoś pod koniec
czyż to nie byłoby piękne? jak sądzicie? :*
KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bociuś- dla mnie plan brzmi nieźle. Zwłaszcza, że wtedy jedziesz z czystą głową, wiesz, że już niczego nie musisz pilnować, wiesz, że owulacja sobie przyjdzie ktoregoś tam dnia i tyle. Bez liczenia dc, zastanawiania się, czy dziś jest jeszcze dzień z lamettą czy nie itp.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Brzmi jak przepis na ciążę po chorwacku
Achia, reset, Bocianiątko, Luna1993, Izape_91, Tosia2323, Yoselyn82, Fozzie Bear, Kotowa, Aga9090, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość
-
Nika, lov ju!
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Musiałam iść na obiad, bo przy niskim poziomie cukry nie potrafię kojarzyć faktów
Wróciłam, przeczytałam Boćku raz jeszcze co napisałaś i brzmi to bardzo przekonywująco
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Resecik u mnie to wyglądało bardzo prosto (albo wręcz prostacko) skierowanie na hsg, tel w 1dc że mam @ i za tydzień hsg poplamieniu. Wymagań żadnych! Na hsg kierował mnie lekarz który jak przyszłam w pierwszym dniu krwawienia do szpitala - jak powiedziałam mu że jestem w ciąży, beta spada i że krwawię to się na mnie popatrzył i powiedział że może mnie przyjąć na oddział i tyle. I ziewnal. Nie nie ziewanal, ale pasowałoby to do sytuacji. Poszedł sobie. Chyba go obudziliśmy biedaka. Nawet mnie nie zbadal. Tak więc poszlismy do domu, bo nie miałam zamiaru zostawać w takiej placowce. Także co kraj to obyczaj:) myślę że w prywatnej klinice nie pozwolą sobie na coś takiego. wymaz nie zaszkodzi zrobić- koszt tak jak napisałaś nie jest duży.
Bociusiu, wierzę w Twoje doświadczenie zaprawionej staraczki i to co napisała Nika - brzmi jak przepis na ciążętrzymam kciuki :*
Tutaj seksimy się częściej niż w domu. W ogóle jakoś inaczej wszystko o człowiekowi się chce! Ale... Nie próbowaliśmy jeszcze na plażyhahaha
Przesyłam promienie słońca z lazurowego wybrzeża ! No i trochę słonej wody
Dzisiaj cały czas dryfowalam na kółku w morzu i walczyłam z falami. Szkoda że jutro wyjazd(
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec9951c22ef1.jpg
Kaczorka, StaraczkaNika, Malgonia, Cabrera, frezyjciada, Yoselyn82, Achia, Kotowa, KateKum, Bocianiątko, Karma88, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Dziołszki gdzie kupujecie kiecki przez neta? Czy tylko stacjonarnie?
Albo w sklepach online znanych sieciówek (teraz chyba każdy już ma) lub w sklepach on line mniej znanych sieciówek (jak np. pretty girl czy vissavi), Zalando, Asos, Sugarfree, Mosquito, Ohso oraz na ostatnio pokazanej przez Boćka stronie vipsters.com.
edit: koleżanka z pracy ostatnio miała kieckę z jakiejś trony veryvoga i była całkiem nieźle odszyta, ale tam ponoć się różnie trafia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:07
frezyjciada lubi tę wiadomość
Bocius super chorwacki plan
Iza super ze milo spedczasz czas i masz pogode piekna tak jak jaJedna_z_Wielu, Izape_91 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️