Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja pojęcia nie mam, widzicie szkoda, że nie zaglądacie na te wątki miesięczne, bo to tam laseczki właśnie.... Ja może mam jakieś zboczenie, bo ja mam manie sprawdzania i dociekania wszystkiego...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi badaniami to w sumie nie jest taka prosta sprawa. Zwlaszcza jak sie trafia do lekarza, ktory mowi, ze nie ma co sie przejmowac.
    Co nie zmienia faktu, ze jak juz ktos trafi na takie forum jak to, to szybko pojmie, ze lusta jest baaaaardzo dluga.. i bardzo kosztowna.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez- ja tez dociekałam, ale było na początku tak jak pisze Malgonia- ma pani czas, po co chce się pani badać, jest pani młoda itp.. niestety. i żałuję ze na forum tak późno trafiłam. bo w sumie ja to nie mam za duzej wiedzy jesli chodzi o badania jak inne dziewczyny- bo nie była mi potrzebna i sporo badań mnie ominęło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego cieszę się, że Was mam <3 jesteście skarbnicą wiedzy!

Powiem Wam, że moja dociekliwość jest o tyle dobra, że dziś po wizycie u fizjoterapeuty, który robi integracje sensoryczną wyszło wszystko z Tymkiem co podejrzewałam... I jego problemy ze spaniem też są związane z tymi zaburzeniami... Ale już wiem co i jak działać i mam nadzieję, że jakoś to wszystko pomoże

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez- najwazniejsze że wiecie co jest i jak działać. kciuki za szybkie efekty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:46

frezyjciada lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez pomoze. Moze nie z dnia na dzien, ale pomoze. Z moja bratanica tez byly rozne problemy i w koncu skonczylo sie na SI. Po pol roku jest kolosalna roznica. Nie wiem co za cuda oni tam robia, ale potrafia pomoc :)

age.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, a w zasadzie dobry wieczór ❤️ my już jutro ostatni dzień w Monako i jedziemy do Niemiec. Tam już nie jest tak ciepło i fajnie, a szkoda. Dzisiaj cały dzień z atrakcjami, było bardzo miło i zabawnie :)

Dobrej nocy Wam życzę ❤️

Malgonia, Emiilka, Kaczorka, Jedna_z_Wielu, KateKum lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja nocna porą z wakacji.

Wysyłamy pozdrowienia z Kołobrzegu i wiruski z okazji rozpoczęcia 3 trymestru (!) wow kiedy to zlecialo! Łapcie i róbcie zielona falę za Kate ( wielkie gratki Kochana! <3)

#/(:@€¥|<]&§^|*%£

Malgonia, KateKum, Izape_91, Cabrera, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Udanego dnia ❤
    Lunaris wypoczywaj, bo później czeka Cię misja życia=poród! Kuuuurcze ale to zleciało! Szok...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, zniknęłaś z belly więc odpowiem Ci tutaj. Zgadzam się z Tobą.
    Niektórzy tak psa tresują, że dają mu porcję o konkretnych porach i jeśli nie zje to zabierają. Ja sobie nie wyobrażam w ten sposób karmić dziecka. Bo to my musimy dostosować się do jego potrzeb a nie odwrotnie.

Wczoraj mama mnie zapytała czy noszę jak płacze czy leży w łóżeczku. Powiedziałam, że to chyba oczywiste, że nie zostawia się płaczącego noworodka samemu sobie. To miałam wrażenie, że dla niej to "rozpieszczacie ją".

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Justynka, ale mnie aż boli jak czytam te ich żale i rozpacze, rady jak z jakiegoś obozu dla treserów. Mam wrażenie,że część tam chce dziecko wstawić w jakieś ramy, wytresować żeby im pasowało do dotychczasowego trybu życia, a ja wyznaję zgoła inne zasady.

Co pytań mamy to u mnie to samo było, plus teksty,że "kiedyś tak nie było i dzieci żyją". Zawsze odp,że nawet małpy dzieci swoje noszą i faktycznie, kiedyś tak nie było, bo babki brały dzieci w prześcieradła, wrzucały na plecy i szły na pole czy krowy pasać, a my mamy ten komfort,że nie musimy tych krów z dzieckiem na plecach z wrzynającym się w ramiona prześcieradłem latać, tylko mamy urlop macierzyński i piękne mięciutkie chusty do noszenia. No i skończyło to docinki o rozpieszczaniu :P

JustynaG lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Co pytań mamy to u mnie to samo było, plus teksty,że "kiedyś tak nie było i dzieci żyją". Zawsze odp,że nawet małpy dzieci noszą
    A ja że głupi ma zawsze szczęście :D i powtarzanue czyichś głupot z rozmysłem to już kuszenie losu :)

No i "dzieci żyją" tylko nie wszystkie - jak się porówna częstość śmierci łóżeczkowej teraz a 30 lat temu to widać, że ludzkość się czegoś nauczyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 08:27

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam wam powiedzieć, że od wczoraj mam "śpiączke" i śnił mi się w nocy taki prawdziwy dinozaur w ciąży! Rano uznałam to za znak dla was i musiałam się z wami tym podzielić! Oby to była nocna przepowiednia dla was!
    Nie mogę wam wysłać "nowo tygodniowych" wirusów, ale dzisiaj kończymy 23 tc, jutro zaczynamy 24 więc liczę że i takie dołożą swoją cegiełke do waszego cudu! <3
    &$#)=&$$=)&$)&&)&&$)$(#))&)$

reset, Bocianiątko, Yoselyn82, KateKum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja nie wiem co Ty bierzesz, ale zmień dostawcę, bądź bierz po pół :D oj się popłakałam jak wyobraziłam sobie dinozaura w ciąży :D hahahaha :D

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga to czy zwierzeta skladajace jaja sa w ciazy nim je zloza? Czy maja owulacje?

Js wytanczylam sie z xboxem i zbieram dupke do pracy.

Frez a ludzmi sie nie przejmuj. Ja chce sie wypowiedziec to niech najpierw przyjda i pomoga ;)

Moje jajka dalej siedza w ukryciu. Chyba juz wole czekac na testowanie niz na owulacje.

age.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to takie kury to mają przesrane... codziennie rodzą jajko albo i kilka. Ja wiem, że one już mają te dolne partie wyćwiczone, ale i tak musi być biedaczkom ciężko.

Malgonia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Dziewczyny, chciałam wam powiedzieć, że od wczoraj mam "śpiączke" i śnił mi się w nocy taki prawdziwy dinozaur w ciąży! Rano uznałam to za znak dla was i musiałam się z wami tym podzielić! Oby to była nocna przepowiednia dla was!
    Nie mogę wam wysłać "nowo tygodniowych" wirusów, ale dzisiaj kończymy 23 tc, jutro zaczynamy 24 więc liczę że i takie dołożą swoją cegiełke do waszego cudu! <3
    &$#)=&$$=)&$)&&)&&$)$(#))&)$

Toż to "Resetowy" avatarek - to chyba znak dla niej :)

Miłego dnia Dziewczyny, coś tu ciszej niż zwykle ostatnio, mam nadzieję, że wszyscy delektują się ostatnimi dniami lata :)

A gdzie Bocianiątko ??

reset lubi tę wiadomość

• Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dinusie moje, pomału będę do Was wracać... Przepraszam, że mnie nie było ale miałam straszny zapierdziel w pracy i jeszcze musiałam się pozbierać trochę sama ze sobą... Czytałam Was i starałam się być za bieżąco, więc wciąż nie mogę wyjść z szoku co się działo u Reset i mam banana na twarzy jak pomyślę o pięknym przyroście Kate <3

Ja byłam dziś na kontroli w Inimedzie. Oczywiście dawno po owu, endo cienkie (nie biorę heparynki, to na pewno częściowo dlatego), nawet nie pytałam ile ma bo wolałam się nie dobijać... Jeśli chodzi o IUI w programie to niby zakłada naturalny cykl bez stymualcji, ALE my nie chcemy jej stymulować tylko przesunać! I dostałam Lamettę :P

Tyle, że to i tak dopiero w październiku, bo następna owu wypadnie mi na urlopie ;) i zastanawiam się czy nie pogadać z W żeby on mi przepisał tę Lamettę też na najbliższy cykl żeby przynajmniej ta owu była normalna... A moze i magia Chorwacji zadziała... ? Tylko pytanie czy da mi tak bez monitoringu i ovitrelle....

No, ale podsumowując CHYBA WRACAMY DO GRY ;)

Cheresta a jak tam u Was po monitoringu???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:22

KateKum lubi tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kochane co do pierwszej strony i homocysteiny to pomiędzy 6 a ile? Bo tam uśmiech wskoczył czy celowy?
    I który dzień cyklu bo zapomniałam.

Trzymam za Was kciuki :*

Czytam Was, ale nie umiem odpowiadać jak wy i taki ze mnie pożytek :(

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszenie od osoby, która zachodzi od tak jest bazcenne....
    Siąść i płakać

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ