Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iza, ze pytasz. Sytuacja stabilna. Rtg płuc wyszło na szczęście ok i w nocy wróciliśmy do domu. Teraz potrzeba czasu żeby wszystkie rany się zagoiły. Wczoraj tez miała odbyć sie sprawa w sądzie, ale na razie nic nie wiemy. Mam nadzieje ze kilka lat posiedzi.

Lamka a jak sytuacja u Twojego taty?

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka ja jeszcze tu napisze - inhalacje! Zwykłą solą fizjologiczna i będzie dobrze!

• Meśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Meśka ja jeszcze tu napisze - inhalacje! Zwykłą solą fizjologiczna i będzie dobrze!

Tylko czemu mam wrażenie ze na mojego syna te inhalacje nie działają kompletnie...

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka- jak nasza Młoda jeszcze mieszkała w Polsce to kilka razy leczyliśmy ją metodą na wypocenie tj. maść rozgrzewająca + herbata z cytryną i miodem + ewent. syrop z cebuli na kaszel i inhalacje.
    Do tego koniecznie oczyszczanie nosa czyli np. sól morska lub starcie przy dziecku świeżego chrzanu/ krojenie cebuli.
    Młodą przerzucaliśmy w kokonie z kołdry do innego pokoju i wietrzyliśmy jej pokój, bo zimno dobrze robi na krtań. I tak nawet co godzinę.
    No i fajnie mieć też nawilżacz w mieszkaniu, a jak nie to chociaż tradycyjnymi metodami podnieść wilgotność.

Zresztą, ja - wiecznie mająca zapalenia krtani (do 14 razy w ROKU) większość z tych rad stosuję też na sobie i czasem działa. Albo chociaż łagodzi.

frezyjciada, Meśka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się lubię tak kurować :)
    Najchętniej zapić aspirynę grzanym piwem z malinami i miodem, ale Meśka Twojemu synkowwi nie polecam :P

KateKum, Meśka lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Najchętniej zapić aspirynę grzanym piwem z malinami i miodem, ale Meśka Twojemu synkowwi nie polecam :P

Kurczę, za oknem dwadzieścia stopni, jestem zdrowa, a i tak zrobiłaś mi smaka na grzane piwo! :)

P.S. W nocy biegałam do bezpieczników jedynie sześć razy, czuję się jak zombie, a dalej w pracy siedzę. Chyba dziś na sen zamiast wina będzie jednak to grzane piwo :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielka prośba, jeśli któraś wie cokolwiek o interpretacji wyniku Western Blot, proszę o info :)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To ja lubię aspiryne z zimnym piwem :D wszystko lubię z zimnym piwem :D

Lamciu trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!

I witam się w pierwszym dniu nowego cyklu ;)

reset, KateKum lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta ile q10 wchlaniacie dziennie? Mam preparata co mi da 100 mg czy to wystarczy żeby ruszyć moje geriatryczne jajca?

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Dziewczęta ile q10 wchlaniacie dziennie? Mam preparata co mi da 100 mg czy to wystarczy żeby ruszyć moje geriatryczne jajca?

Hope, a masz zwykły Q10 czy ubiquinol? Ubiquinol jest najlepiej wchłanialną formą i 100 mg powinno wystarczyć. Ja tyle brałam i Flowwer z tego co pamiętam również. Na niektórych wątkach widziałam, że dziewczyny biorą po 200 mg dziennie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Ależ tu spokojnie dzisiaj .
    Reset dobrze ze żyjesz:)

Dziewczyny ja dziś mam spotkać się z naszą Bajką i jej Zosią :) moj syn mnie sabotuje bo postanowił dostac kataru i go cos rozkłada po calych 3 dniach w przedszkolu...
    Jakieś mądre rady jak zdusic chorobe w zarodku czy poprostu musi sie wychorowac ?
    Meśka inhalacje polecam

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Hope, a masz zwykły Q10 czy ubiquinol? Ubiquinol jest najlepiej wchłanialną formą i 100 mg powinno wystarczyć. Ja tyle brałam i Flowwer z tego co pamiętam również. Na niektórych wątkach widziałam, że dziewczyny biorą po 200 mg dziennie.
    Osz kurde muszę sprawdzić.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja biorę 100 mg

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak się czujesz?:)
    Dzwonilas już do lekarza z nowiną?

• Malgonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, ze od kiedy biore b12 to na piwo nie mam ochoty.. a zastanawialam sie juz, czy nie mam problemu alkoholowego ;)

A q10 tez biore 100mg, ale zastanawialam sie nad zwiekszeniem do 200.

Reseciku wiem, ze jestes zarobiona, ale jakbys mi o tym pzu napisala w wolnej chwili, to bede wdzieczna.

Tosiu ciesze sie, ze tata zdrowieje :) oby teraz Lamka wpadla z dobrymi wiesciami.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubichinon jest napisane ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kate jak się czujesz?:)
    Dzwonilas już do lekarza z nowiną?

Na razie chyba bardziej się męczę. Do gina napisałam, ale jeszcze brak odzewu

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastosowałam :
    -inhalacje
    -sol morska plus odciaganie kataru,
    -smarowanie mascia rozgrzewajaca
    -herbata z malinami
    -groprinosin.
    Jesczzw tylko jutro a potem go podkuruje przez weekend w domu.

Jednak udalo sie pojsc z Bajką na spacer, zaliczyliśmy tez kawkę. Zosia byla bardzo towarzyska bo przez większość czasu nie spała:) bylo bardzo fajnie,okazalo sie ze mamy wspolnych znajomych ale w takiej miescinie jak nasza to nie takie trudne :)

Gdy wrocilam do domu okazalo sie ze pan mąż także niedomaga i mial cale 38.5 stopni a ja sie wlocze gdzies ... ehh dajcie mi sily...

Bajkaaa lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka ja zawsze daje czosnek na stopy, ew nacieram plecy jak kaszel, parówki z olejkiem olbas, smalec z gęsi też super i zawsze nas to ratuje, nawet siebie tak leczę-wiecznego chorowitka z nawracającymi anginami co chwila. Teraz już daaaaaaawno nie byłam tak chora żeby musieć iść do lekarza. Na dzieci wszystkie w rodzinie też to działa ;) także polecam!

Powiedzcie mi czy to ze mną coś jest nie tak, czy ludzie na prawdę żyją w takiej niewiedzy? Laska pisze, że ona nie wie czemu nie mogą zajść w ciążę jak ona zrobiła już wszystkie badania i tylko badanie męża im zostało. Sobie myślę oooo pewnie jakaś mega staraczka, dobrze że mają kogoś takiego na wątku, a zapytam co tam zrobiła za badania. A ona mi odp - Krew
    Fsh, lh, prolaktyna, testosteron, estriadiol , tsh, anty tg , anty tpo, ft3 i ft4 i wszystko jest książkowo.... o ludzie.... To są WSZYSTKIE MOŻLIWE badania... Ratunku

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezcjada- ale wiesz, jak trafiła na jakiegoś lekarza który nie jest specem od niepłodności to skąd ma wiedzieć co zrobić za badania? ja tez sie długo bujałam, zanim ktoś "mnie ogarnął". także jestem w stanie to zrozumieć. a widzę że nie wszstko zrobiła- bo nie ma progesteronu- może nie ma po prostu owulacji i pomoże monitoring?

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ