X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie Hope miał racje :)
    Długotrwały ból sieje spustoszenie w naszym układzie nerwowym

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja mam takie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cec3b6c5525c.jpg

ja takie samo mam z napisami na kazdy dzien inny kolor ale zielona obudowa a nie biala :D

_Hope_ lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    W Lublinie jest 2 speców od jajników i jajowodów. Jeden nazywa się Zych, a drugiego nie pamiętam. Oni się specjalizują w selektywnym hsg - udrażniają jajniki, którym nikt inny nie daje szans. Może warto do tego Zycha jakoś prywatnie na konsultację?

Nika a wiesz gdzie on przyjmuje? Albo ktoś tu był co u niego był na wizycie?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika a wiesz gdzie on przyjmuje? Albo ktoś tu był co u niego był na wizycie?
    Wiem, że zabiegi robi w szpitalu w Lublinie na NFZ ale przyjmuje też prywatnie. Trzeba by go wygooglać. Na Starając się z pomocą medyczną jest wątek sHSG i dłuższy udrażnianie jajowodów - tam pewnie są ziewczyny, które moglyby wiecej opowiedzieć.

Ja go kojarzę tylko z OF gdzie dziewczyny z beznadziejnymi jajowodami pisały o sHSG jako o takiej ostatniej szansie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 13:41

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    My wracamy do Niemiec. Koniec słonecznego urlopu.

Ja kupiłam takie organizery ma leki rodzicom- mają na cały tydzień i podzielone rano/południe i Wieczór , ale chyba tato nie używa to mu zakosze hehehe :p
    Albo sobie uszyje przybornik na leki :D

Zastanawiam się czy jest sens badać homocysteine jak mam już wyniki mutacji i biorę foliany?? Chodzi o to że u mnie na wsi nie badają na miejscu.

Nika pytanie - czy Ty dodatkowo do b- complexu z jarrowa brałaś metylowany kwas foliowy?? Tam jest chyba 0,4 w tym specyfiku.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%

Wysłany: 8 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Cześć :)
    My wracamy do Niemiec. Koniec słonecznego urlopu.

Ja kupiłam takie organizery ma leki rodzicom- mają na cały tydzień i podzielone rano/południe i Wieczór , ale chyba tato nie używa to mu zakosze hehehe :p
    Albo sobie uszyje przybornik na leki :D

Zastanawiam się czy jest sens badać homocysteine jak mam już wyniki mutacji i biorę foliany?? Chodzi o to że u mnie na wsi nie badają na miejscu.

Nika pytanie - czy Ty dodatkowo do b- complexu z jarrowa brałaś metylowany kwas foliowy?? Tam jest chyba 0,4 w tym specyfiku.
    Ja brałam - właśnie dlatego że miałam brzydką homocysteinę i chciałam ją szybciej obniżyć tym dodatkowym folianem. Brałam 400 mcg w b-complexie i 400 mcg w czystym quatrefolicu.

Moja immunolożka radziła brać nawet 1000 mcg :)

U mnie widzisz była odwrotna kolejnośc - zbadałam homo - przeraziłam się i dopiero wtedy wykosztowałam się na badanie mutacji.

Ty możesz sobie darować homo, skork i tak będziesz brać metyle - Twoja homo musi być w miarę ok, skoro jednak była ciąża a przy folianach się poprawi tak czy siak.

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nikus ❤️ takiej odpowiedzi się spodziewałam !

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- wszystko znalazlam, wysłałam. okazało się że ma bliko do lublina i sie do niego umówi :) Mam nadzieje że znajdzie kogoś kto jej pomoże!

Bocianiątko, StaraczkaNika, Malgonia, Tosia2323, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do którego DC bierzecie ashwaghande ???
    Emka mogę cały czas faszerować??

S3YWp2.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja nie biorę Ale mąż cały czas ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

Ja gdy bralam to caly cykl. Jedyny suplement za ktorym tęsknię i chyba znowu go kupie:)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.

Wysłany: 8 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam albo cały cykl albo około owu oddtawiałam i wracałam do niej po negatywie jak mi było smutno.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mesia a czemuż to? :D

S3YWp2.png

• Meśka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Mesia a czemuż to? :D

Rano wstawalam wypoczęta,nie zasypialam na biurku, mialam ochote do zycia i nawet kolezanka z pracy zauwazyla zmiane w moim zachowaniu. Po powrocie z pracy mialam nadal energię na zabawe z synem i ogarniecie domu. No i libido tez się poprawiło bo roznie to z tym bywalo... takze jak dla mnie swietny towar :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Rano wstawalam wypoczęta,nie zasypialam na biurku, mialam ochote do zycia i nawet kolezanka z pracy zauwazyla zmiane w moim zachowaniu. Po powrocie z pracy mialam nadal energię na zabawe z synem i ogarniecie domu. No i libido tez się poprawiło bo roznie to z tym bywalo... takze jak dla mnie swietny towar :)
    Matko to może zacznę podkradac staremu :D

Izape_91, Bocianiątko, Meśka lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Matko to może zacznę podkradac staremu :D
    O tym samym pomyślałam haha

Izape_91, _Hope_ lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej a można to przy kp? :D bo wiecie u mnie libido superancko, ale z mocą gorzej :D za to staremu by się przydało, bo on ma duże libido tylko wtedy kiedy ja nie mogę! A tak to eeeeeh...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, ale stary chyba nie karmi? ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...

Wysłany: 9 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, na opakowaniach pisało że w ciąży nie wolno, a w czasie laktacji skonsultowac się z lekarzem. Ogólnie to nie ma jakichś badań jak to działa, ale Hinduski od wieków żrą to ziele na pobudzenie laktacji :)

Ale skoro nikt tego porządnie nie pobadał, to bym się wstrzymała do końca kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:38

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dinusie!

U nas średnio udany powrót. Szwagry się obraziły, ale mam to w nosie. To my się powinniśmy obrazić. Tylko ciśnienie mi podnieśli. Tak więc szukamy szybszego transportu do domu i mam nadzieję że go znajdziemy. JuZ nigdy nie jedziemy z kimś vna wakacje!!!

Zastanawiam się kiedy przyjdzie @, bo nie wiem czy owu nie była wczoraj w 27 DC:/

S3YWp2.png

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ