Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Kate, ja na razie unikam botoksu, ba- nawet rzęs nie robię. Wystarczy, że muszę na hybrydę regularnie chodzić... Ech, ciężko być kobietą.
Ciężko to prawda, trzeba mieć dużo wolnego czasu
Ja na botoks też jeszcze nie chodzę. Ale większość moich koleżanek tak, więc mogę podziwiać rezultatyważne żeby nie przegiąć.
-
Reset aglutynacja była ok z tego co pamiętam to byl brak aglutynin, ale wyników że sobą nie mam
tylko ta morfologia i chyba żywotność 51 %.
Nika a no tak, zapomniałam, ale jeszcze zobaczę co lekarz powie, czy zwróci na to uwagę...
Czyli z heparyna jest tak, że ona nie pomaga w zagniezdzeniu?? Ja bym jednak chyba wolała od pozytywa, ale może zmienię zdanie.
Boże moja waga ciągle idzie w górę. Ja wieczny suchar, zaczynam się zaokraglacmój emek zadowolony z większej powierzchni erotycznej, ale ja tak średnio...
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Kate, nie wiem skąd, my też mieliśmy. Ona jest groźna, nie będę Ci to pisać, że to nic takiego, ale da się ją leczyć nawet w ciąży (są antybiotyki dozwolone w ciąży), tylko ja bym w takiej sytuacji jak najszybciej szła do ginekologa.
Wiele kobiet nie ma świadomości zarażenia na tym etapie, więc spójrz na to inaczej- znasz wroga i szybko wytepisz dziada! U nas starczyło 10 dni
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Rozumiem, że leczenie po obu stronach?
Staram się tak do tematu podejść. Rzadko kto w ogóle zleca te badania w ciąży, co mnie bardzo dziwi, skoro tyle złego może wyrządzić.
Tylko połamałam się tym, że jak nie urok to sraczka, zawsze coś i pod górkę -
Kate idź jutro biegusiem do lekarza z wynikiem i szybko działaj, dobrze, że zrobiłaś badanie to możesz coś z tym zrobić, więc głową do góry. Trzymam kciuki żebyście sobie z tym poradzili!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Kate, tak, leczenie dla obojga. Leczenie to antybiotyki, więc mało kłopotliwe, ale na tym etapie trzeba szybko włączyć leczenie.
Będzie dobrze! :*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ahoj
Wpadłam na szybko Was pozdrowić z ostatnich dni wakacji nad morzem. Pogoda super, odpoczelismy trochę a przed nami ostatni dzień na plaży.
Kate gratuluję pięknego przyrostuz posiewem- jak radzi Reset, biegnij szybciutko do gina. Wierzę że wszystko będzie dobrze
Resztę będę nadrabiać pewnie w domu bo czasu (i netu) brak.
Zostawiam Wam jeszcze wiruski z rozpoczynającego się dziś u nas 3 trymestru! Strasznie się tym cieszę
Łapcie i wcierajcie: <\|€]¥§\',!?%%{$§£'%!?~='?#/@',-:!;,§\\}[|…$¥¥=}*||…£Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 04:20
-
nick nieaktualnyKate , to świństwo bywa bezobjawowe i dlatego tak trudne do zdiagnozowania.
Ale tak jak Dziewczyny piszą, jak najszybsza wizyta u Gina, dobór odpowiedniego antybiotyku i trzymamy kciuki, żeby było dobrze
Lunaris , delektuj się tymi wakacjami!
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Kate, do gina, biegusiem! Z infekcjami ureaplazmatycznymi to im szybciej tym lepiej. Potem mogą wywołać przedsczesny poród (O!Pamiętacie Amelkę z Moje 600 g szczęścia?)
Dobrze że dowiedziałaś się teraz a nie jak będzie za późno -
Tak odnośnie wczorajszej(?) rozmowy o tabletkach:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83e964bccdda.png
Chyba Biedra i Lidl myślą podobnymi kategoriami
Kate - dobrze, że już teraz wiesz, że posiew wyszedł nieprawidłowy i możesz zareagować. Na spokojnie wyleczysz zarazę i maluszek w brzuszku będzie bezpieczny -
Dzień dobry Dziewczyny!
Trzecia kawa za mną, a ja nadal śpię... i to mimo tego, że wczoraj spałam od 18 do 21 i potem od północy do 6 rano!
Witam się i ja z okazji "wolnego" dnia. Dopadła mnie masakryczna @ i paskudny ból głowy od rana, więc postanowiłam zostać w domu.
Miłego dnia dziewczynyMałgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualnyDołączam do ojojczących, chyba złamałam/wybilam sobie palec u stopy wczoraj
w dzień jakoś funkcjonowałam, chodziłam choć starałam się nie stawac stopą z naciskiem bliżej palców, w nocy mi spuchło jak balon, nasmarowałam maścią to chociaż nie bolało, a teraz szkoda gadać... A tu chłopcy obaj nie w sosie, mieszkanie zasyfione-w sobotę pomagałam eMkowi szykować towar, a w wczoraj po nieorzespanej nocy i z tą stopą nie nadawałam się do normalnego funkcjonowania. No ale dziś muszę już poogarniać, bo mam wrażenie, że zarośliśmy brudem i bałaganem. Mina teściowej jak weszła do nas rano mówiła jasno "jaki tu pierdolnik,po niedzieli żeby taki syf miec, wstyd".
Mieliśmy mieć dziś wizytę patronazowa w przychodni z Florkiem, to zadzwonili, że nie ma pediatry, będzie w środę. A ja na środę ogarnelam sobie opiekę do chłopców bo miałam skoczyć do miasta obkupić nas w ubrania na te chrzciny. A teraz to ja nie wiem jak to poogarniać.
Mam pełne ręce roboty a finał jest taki, że siedzę z tel w ręku i nadrabiam zaległości z wątków... Oooo ludzie co ze mnie za matka i gospodyni... Masakra
Kate wroga znasz to możesz działać, super że tak szybko to wykryłaś, bo z tym cholerstwem im szybciej zaczniesz działać tym lepiej. Szczególnie w obecnej sytuacji!
Reset podziel się kawusia! Marzy mi się taka pyszna z ekspresu z mleczkiem.... Mniam-aprooo mleka muszę wyjść do sklepu, bo nawet chleba nie ma, a co dopiero mleko !
Kotowa łącze się w bólu głowy.... Z tym że u mnie to trwa już lepiej jak tydzień -
Frezyjciada- współczuję bólu nogi! Najgorsze jest to, że tego najczęściej nawet nie gipsują, tylko każą oszczędzać. Ciekawe jak przy dwójce dzieci?
Kotowa- mnie wczoraj zaczynała się migrena, cudem zwalczyłam (wyłapałam chyba tylko dlatego, że mama mnie obudziła telefonem o 21, nie sądząc, że już śpię... i wtedy szybka akcja z lekami). Za to dziś czuję się fatalnie, brzuch boli, jest mi niedobrze, jest mi słabo ze zmęczenia i mam bolące i powiększone węzy chłonne na szyi. Gdyby to było możliwe, to podejrzewałabym, że drugi raz mam mononukleozę, czuję się tak samo słaba jak wtedy ;/
Kate- udało się umówić gdzieś do lekarza?
Hej dinki! My dopiero wstalismy. Zaraz idziemy na jakieś lekkie śniadanie i idziemy pobiegać, bo tu tak gorzyscie że musimy sprawdzić swoją kondycję i tu. Pewnie będzie kiepsko
Czuje ze dzisiaj może zjawić się @, już mogłaby poczekać kilka Dni aż do powrotu.
Kaczorka telefon naladuj!
Kate j jak sytuacja? Kontaktowałas się z lekarzem czy dopiero popołudniu??
Reset a to nie ciąg dalszy atrakcji z zeszłego tygodnia?? Ty się ciągle źle czujesz, może coś z lekami nie tak??
Frez niezła teściowa. Zamiast gadać mogłaby Ci pomóc. Nie wyobrażam sobie coś takiego usłyszeć od swojej. Weź ją ustaw, a jak się nie da to ogranicz bo jest wredna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 10:27
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Dzień dobry. Napisałam mu rano o 7, wiem przegielam sms i czekam na odpowiedź. Jak nie odezwie się do 14, to będę dzwonić. Pewnie gdyby nie fakt, że robiłam posiew do hsg, to nawet bym nie wiedziała, bo raczej nikt tego nie bada. W necie cisza, dopiero w bardziej zaawansowanych stadiach ciąży są wpisy.