Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
HA! nie licząc wybuchającego mleka to udało mi się coś zmontować! Teraz sprawdzimy czy da się to wypić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12bf41bbdaed.jpgreset, Malgonia, Karolina90, Morusek, StaraczkaNika, Izape_91, Cabrera, Bocianiątko, Kaczorka, summer86, Emiilka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Lunaris kochana czekam na recenzje smaku
ciacho też ładne!
Lunaris lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Reseciku jeszcze potrzebuje Twojej pomocy
jako, że w ramach misiąca miodowego już mamy zaplanowany wyjazd na narty to musze kupić dla siebie gogle. A wiem, że Ty się znasz
Coś dla początkującej, po jednym sezonie narciarki👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Dzień dobry
Aksamitna kreseczka widoczna gołym okiem, wiec trzymam kciuki za piękny przyrost
Resecik w końcu wielmożna pani zawitała
Karolina mnie zaskoczyło, jak postanowilam, że zaczynam rozwój biznesowy, zmieniam pracę i spełniam się inaczej.
Co do mojej wizyty jutro, to mam stracha. Dzisiaj jeszcze boli mnie brzuch, więc już czarne myśli krążą. Ostatnio jak serducho przestało bić, to też czułam taki silny ból, więc już mi się scenariusz nakręcaKarolina90 lubi tę wiadomość
-
Kate Kum polubiłam za zaskoczenie "nagle".
Nie martw się wizyta. Na pewno będzie piekniektóry to już tc?
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Kawa wychodzi bardzo smaczna
tyle że dalsze degustacje zostawię sobie na po porodzie bo jednak mocarna i Staszek kopie teraz jak szalony. Przyda się po niedospanych nocach. Jestem zadowolona z zakupu i jeśli tak samo fajnie działa maszyna to dopisuję ją na listę kolejnych zakupów.
-
Karolina90 wrote:Reseciku jeszcze potrzebuje Twojej pomocy
jako, że w ramach misiąca miodowego już mamy zaplanowany wyjazd na narty to musze kupić dla siebie gogle. A wiem, że Ty się znasz
Coś dla początkującej, po jednym sezonie narciarki
Hmm, temat rzeka, ale najważniejsze to:
1. jeśli nosisz okulary korekcyjne i chcesz w nich jeździć to musisz szukać odpowiednio szerokich gogli (ale ogólnie nie polecam tego patentu!);
2. gogle najlepiej mierzyć (potem można najwyżej kupić przez net dany model)- powinny dobrze leżeć i przylegać do twarzy oraz nie ograniczać pola widzenia;
3. czasem problemem jest dopasowanie gogli do kasku - jeśli masz swój kask polecam wybrać się do sklepu na mierzenie gogli z kaskiem (chodzi o to, że czasem gogle są tak szerokie, że zaczynają się stykać z brzegami kasku i jest niebezpiecznie)
4. filtr UV - no to jest ważne i dlatego nie polecam gogli no name (chyba, że... a)jeździsz w soczewkach korekcyjnych z filtrem tak jak ja, wtedy można mniej dbać o ochronę oczu, b) zamierzsz kupić gogle tylko na złą pogodę, a przy słońcu jeździć w okularach. Ale i tak warto kupić gogle z filtrem moim zdaniem)
5. kolor szkieł - no tu już jest pewien problem. Bo teoretycznie gogle są uniwersalne (więc można w nich jeździć i w czasie śnieżycy, i mgły i w słońcu), ale kolor soczewek ma znaczenie na widoczność. Dla mnie najlepsze soczewki to różowe, kiedyś tydzień jeździłam w takich goglach pożyczonych od kumpla i do dziś załuję, że nie odkupiłam. Trafienie różowych w sklepie to jak 6 w totka, ale dałabym za nie każde pieniądze. Białe soczewki są idealne do jazdy w nocy, bursztynowe sprawdzają się, kiedy jest pochmurno i mamy ograniczoną widoczność. Soczewki żółte oraz pomarańczowe sprawdzają się, gdy jest delikatnie zachmurzone niebo. Natomiast w bardzo słoneczny dzień najlepsze są soczewki czarne, brązowe, niebieskie, czerwone lub szare.
Można też trafić gogle z wymiennymi szkłami - ja takie mam i sobie chwalę.
6. Powłoka anti fog jest potrzebna, reszta typu polaryzacja i inne bajery są mile widziane, ale nie niezbędne (a dodatkowo kosztują).
7. Szyby - dobrze by było, gdyby były podwójne (choć np.ja w jednej parze- tej z wymiennymi szybami - nie mam podwójnych i też jest ok, w drugiej - z szarawą soczewką mam podwójną szybę).
Generalnie uważam, że na tym etapie, na którym jesteś warto dołożyć parę złotych i nie kupować gogli za pięć dych (raczej coś między 100 a 200), ale jednocześnie nie brać gogli za 400 - 500 zł jeśli nie planujesz od razu jazdy na lodowcu albo b. wysokich Alpach (typu zjazdj z Małego Materhornu - ok. 3700 npm., bo pamiętam, że tam słońce dawało już ostro po oczach itam w pełnym słońcu tylko porządne, czarne okulary!).
Karolina90, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Malgonia wrote:Czy myślicie że kujące jajniki 3 dpo to objaw ciąży, czy tego, ze tej owulacji mogło nie być?
Myślę, że to może oznaczać wszystkovide wczorajsze moje posty o kłujących jajnikach i dzisiejsza @.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Admirałka, ja też mam bardzo silne bóle i niby w tym miesiącu też mnie bolało (choć nie aż tak jak zawsze), ale temperatura rośnie niemrawo wiec już biorę pod uwagę i inne okoliczności.
A ze dawno już nikt sobie tu nic nie wkręcał to czemu nie zacząć doszukiwać się objawów ciąży w 3 dni po domniemanej owulacji? Potem to już tak prostacko beta i zero złudzeń wiec trzeba szybko zacząć -
Dziewczyny trzymam mocno kciuki, aby wasze plany się sprawdziły
Ja czekam na @, to już kwestia 1,2 dni ;(Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Witam się po pracy.
Jedna z Wielu a może @ nie przyjdzie
Jak mi się nic nie chceee.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja jestem za tym żeby @ przychodziła tylko do ochotników.
Jedna - no to za dzień-dwa nowy cykl i nowe szanse - tym razem do zgarnięcia poród w czerwcowe upały!Izape_91, Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Mówiłam Wam już że kocham program Rolnik szuka żony? Uwielbiam.
Rolnik: A co byś zrobiła, żeby mnie zachęcić, bym wybrał właśnie ciebie?
Kandydatka: Umiem gotować, umiem sprzątać... No nie wiem...
Rolnik: To powiedz tak prosto z serca.
Kandydatka: A jakie było pytanie?
...
Rolnik: Ja lubię takie naturalne kobiety... Czy byłabyś miec w stanie używać mniej... tego...?
Kandydatka (z rzęsami tak gęstymi, ze cud ze oczy da radę otworzyć, żarówiastymi tipsami itd): pudru?
...
Rolnik: A mogłabyś krótsze paznokcie miec?
K: tak! To można zrobić też krótkie. Bardzo różne wzory są!
A inny rolnik kieruje się dopasowaniem zodiakalnym
Malgonia, Achia, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aksamitnaa wrote:O tak ja się takie na test z rana i zaklinam.
Zaklinanie dało radę!Achia, Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość