Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aksamitna - Betuś rośnie w siłę
A ja melduję katar i ucisk w głowie. Zawsze przechodziły mi takie atrakcje po 2 dniach. Ciekawe jak będzie na sterydach i w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 08:57
-
Nooo! Super! Rosnij synku!
-
Dzień dobry!
Reset nie spodziewałam się że będę się kiedyś cieszyć i gratulować @super że HSG się odbędzie!
spokojnego wykrwawiania
Aksamitna synio się rozkręca
Miłego dnia everyone! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW noc po transferze mialam sen. Śnił mi się chłopak taki z 20kilka lat, który mówi do mnie : zejdę do Ciebie na ziemie, i zostanę z Tobą a Ty będziesz moją mamą. Sny bardzo często mi się sprawdzają, tak jak z płcią dzieci w poprzedniej ciąży , z tym jak ona się zakończy. Wiec teraz wierze i czekam na moje tęczowe dziecie
Izape_91, Bocianiątko, Aga9090, Karolina90, blue00, Emiilka, Malgonia, Lunaris, Kaczorka, StaraczkaNika, Morusek, Karma88, KateKum, Kotowa, Meśka, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Aksamitna gratuluję
kreseczka już ładna się zaczyna robić
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dzień dobry Dinusie
Czytam Was kochane, aby być na bieżąco.
Gratuluję pozytywów i melduję, że moje kciuki też należą do Was :*
Miłego dniaHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Aksamitna- beta musi rosnąć. Mówię to jako specjalista od kresek przy becie 2
Taka ładna kreska to z bety minimum 10
Juhuuu!
KateKum- już zaczęłam trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę. Zaczęłaś Kochana zieloną falę, więc teraz czas na kolejne dziewczyny! Do roboty!
Iza- może musisz poczekać z tydzień do @, a może i z rok?Kto wie... A co do rozpraw, bo widziałam wczoraj, że pytałaś - jedna z kolejnym terminem (ale zmierza ku dobremu), druga wygrana (choć było masakrycznie w trakcie, sąd oddalał mi wszystkie wnioski dowodowe, ja wnosiłam zastrzeżenia w trybie, wyszłam na korytarz przed ogłoszeniem wyroku to prawie płakałam z bezsilności, a potem sad uzasadnił, że wnioski były spóźnione, ale i nieprzydatne, bo sąd już wtedy uważał, że sprawa jest dostatecznie wyjaśniona). Dziś za to ugoda w sądzie pracy - w sumie mało satysfakcjonująca, choć... na koniec klient (pozwany, który ma zapłacić) przyznał mi, że w sumie zapomniał, że przyszło wezwanie komornicze do zajęcia wierzytelności. Suma sumarum ugodę zapłacimy, ale nie do pracownika, a do komornika. Trochę mi to osładza triumfalne spojrzenie pracownika
A ja się cieszę jak głupek z @Nawet M. obudziłam radosnym krzykiem: "mam okreeeees"
Jeszcze tylko niech posiew wyjdzie ujemny (ale na to liczę, wyniki w czwartek) i potem plan taki:
25.09 - HSG (to będzie 8 dc, od 5 dc zapodam sobie małą dawkę Clo, a co - może akurat zaskoczy?);
początek października - konsultacja w szpitalu z polecenia i równolegle konsultacja w klinice niepłodności => jeśli HSG wyjdzie ok to chyba wtedy od kolejnego cyklu 2-3 miesiące z gonadotropinami i jak taka stymulacja nie zadziała to IVF. Jak HSG wyjdzie nie taki albo jak ktoś stanowczo odradzi ze względu na kiepskawe HBA u M. to od razu przygotowuję się do IVF (i najchętniej bym jeszcze diagnosytyczną histeroskopię z laparoskopią ogarnęła plus resztę immunologii na wszelki wypadek- subpolacje i cytokiny). Brzmi chyba rozsądnie, nie?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Malgonia wrote:Aksamitna az mi łezki w oku stanęły
Jedna milo Cie widziec
Karolina a jak u Ciebie sytuacja?
U mnie bez zmianwróciliśmy z greckich wakacji do szarej rzeczywistości. Teraz 9.10 idę na laparo. Natomiast potem wspólna nasza decyzja jest odpuszczenie. Widocznie tak ma być, że mamy być we dwoje
ja się nawet cieszę i odzylam od kiedy nie krzątam się po lekarzach. A laparo robię też bardziej sama dla siebie, żeby sprawdzić czy nie ma endomendy. Wiecie, że ja dopiero teraz czuję,ze żyje i po części żałuję prawie 3 straconych lat. Przeżywamy z mężem ponowny miesiąc miodowy:D
Izape_91 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Reset oby wsztstko potoczylo się po Twojej mysli i za te wwzelkie komplikacje czekal Cie teraz szybki happy end
Karolina jesli Wam z ta decyzja jest dobrze, to nsjwazniejsze. A kto wie co ostatecznie jest Wam pisane. Zycze Ci, zebys byla przykladem ciazy z odpuszczeniaoby udalo sie wszystko usunac co stoi Wam na drodze. Ale przede wszystkim musisz byc zdrowa. Bez tego ani rusz.
Karolina90, reset lubią tę wiadomość
-
Aksamitna życze pięknych przyrostów bety, kreseczka na tescie jest i trzymam kciuki za pozytywny koniec ciazy za wiele, wiele miesiecy. :*
Reseciku cieszysz sie z @ to i ja się cieszę z Twojej radości. Plan na najbliższy czas macie to najwazniejsze.reset lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Malgonia dokładnie tak
co ma być to będzie...Nic na siłę
plus musze byc zdrowa psychicznie i czuć się dobrze, a dopiero teraz się tak czuje
Ale będę Was z ukrycia podczytywała i kibicowała!Malgonia, Izape_91 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
No dobra, uzupełniam plan: idealnie byłoby, gdyby Clo wspomagane metą i estrofemem dało owulację już w tym cyklu i żeby wszystkie wizyty stały się zbędne
Karolina- nie dość, że widziałam piękne, szczęśliwe zdjęcia z wakacji, to teraz jeszcze czytam o drugim miesiącu miodowym! Cieszcie się sobą, a niespodzianka może się trafi jak u Kate?
Bo nie pamiętam - ivf wykluczyliście, tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:57
Karolina90 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset- plan ambitny
Nalatasz się po lekarzach. Rozpisz nam potem plan wizyt, cobyśmy wiedziały kiedy i w jakiej intencji kciuczyć.
Karolina - Ty masz praktycznie te same problemy co ja. Mnie życie zaskoczyło po 4 latach. Myślę że Ciebie też tak kiedyś zrobi w balona (dosłownie i w przenośni).reset, Karolina90 lubią tę wiadomość
-
Reset in vitro nie wykluczylismy
i nie mówię, że nie wrócę do tematu za jakiś czas. Ale jak na razie chyba oboje nie czujemy się na siłach. Chodzi tylko o kwestie psychiczne
Nika może tak będzieoby!
a jak nie to też będzie dobrze:)
reset lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Reset in vitro nie wykluczylismy
i nie mówię, że nie wrócę do tematu za jakiś czas. Ale jak na razie chyba oboje nie czujemy się na siłach. Chodzi tylko o kwestie psychiczne
Biorąc pod uwagę, że jesteś młodziutka to macie kupę czasu na czekania na niespodziankęA co do tego, że taka przerwa w staraniach dobrze robi to zgadzam się i rozumiem - dla nas te dwa miesiące bez stresu były bardzo cenne i odbudowujące wzajemne relacje.
Karolina90 lubi tę wiadomość
reset wrote:Biorąc pod uwagę, że jesteś młodziutka to macie kupę czasu na czekania na niespodziankę
A co do tego, że taka przerwa w staraniach dobrze robi to zgadzam się i rozumiem - dla nas te dwa miesiące bez stresu były bardzo cenne i odbudowujące wzajemne relacje.
I seks taki fajniejszy!W Grecji prawie z siebie nie schodziliśmy, więc robić u siebie "zakończenie" sezonu staraczkowego nasikam na test 26 września! A co!
reset, Izape_91, Bocianiątko, summer86 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️