X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witam sie z rana, ktora z dziewczyn robiła badania w diagnostyce? Od wczoraj czekam na wyniki i do tej pory nie ma!! To juz jest przegięcie!!

A na jakie badanie czekasz? Takie zwykłe hormony są najpóźniej wieczorem tego samego dnia, ale czasem czeka się dłużej zależy co to za badanie.

Dziękuje dziewczyny za kciuki, jesteście kochane <3 <3 <3

Reset ekstra że udało się pogonić wredną bakterię! kciuki za wizytę :)

Cabrera kciuki za wizytę u immunologa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 10:38

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    A na jakie badanie czekasz? Takie zwykłe hormony są najpóźniej wieczorem tego samego dnia, ale czasem czeka się dłużej zależy co to za badanie

A czekam na panel tarczycowy, przeciwciala bo ide do endokrynologa, czekam na prg bo co jakis czas badam sobie jaki mam. czyli hormony.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A czekam na panel tarczycowy, przeciwciala bo ide do endokrynologa, czekam na prg bo co jakis czas badam sobie jaki mam. czyli hormony.

To wynik już powinien być, a próbowałaś dzwonić do nich?

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    To wynik już powinien być, a próbowałaś dzwonić do nich?

nawet sie dodzwonic nie moge bo wyskakuje mi komunikat ze polaczenie nie moze byc zrealizowane, a moze pamietasz pod jaki ty nr dzwonilas?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    nawet sie dodzwonic nie moge bo wyskakuje mi komunikat ze polaczenie nie moze byc zrealizowane, a moze pamietasz pod jaki ty nr dzwonilas?

Ja zawsze dzwonie bezpośrednio do tego labu, w którym oddawałam krew. Czasem trochę czekam aż odbiorą, ale udaje mi się dodzwonić.

1x HSG, 2x HSC,
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki wizytowe!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Anna Stesia! <3 ja raczej tu sobie na Ciebie poczekam... U mnie na przełom nie ma co liczyć, raczej na cud jak u Kate...

O, a jak Ty tu do nas wrócisz to ja pewnie już zacznę ogarniać ivf na poważnie :)

Kurcze, tak się zaczęłam zastanawiać czy tego nie "wykrakała" mi jedna z koleżanek... Jak moje trzy dziewczyny z liceum, w tym moja przyjaciółka (nazwijmy ją X) były w ciąży i padło pytanie kiedy my (a ja już wiedziałam że łatwo nie będzie), to jedna wyjechała z tekstem że może ja poczekam ze swoją ciążą aż X będzie w drugiej! No i X ma już ponad roczną córkę i jakoś pod koniec roku będzie wracać do starań... :/ :/ :/

Bazylku! <3 <3 <3 niezmiernie się cieszę że wróciłaś i najmocniej trzymam kciuki!!! :*

Ja idę łapać ostatnie chwile słońca :) wieczorem maja przyjść burze a my się zabierzemy za pakowanie... :/

Bociuciu kochany, cuda się zdarzają. Popatrz na Kate, na Yoselyn. Całe to forum jest pełne cudów, choć niektórym cudom musiała pomóc zaawansowana medycyna. Nieustannie trzymam kciukasy i wiem, ze wcześniej czy pozniej w końcu uda się i u Ciebie. Mam nadzieję, ze wcześniej. <3 <3 <3

• reset Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk nie pękł, ale i tak ryzykujemy i ruszamy ze stymulacja. Clo 2 x 1 i lametta 2 x 2. Jak po tym nic nie urośnie to już nie wiem, co pomoże.
    Teraz czekam na pobranie estradiolu.
    Kolejna wizyta 15.10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:10

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset czyli doktorek się zgodził że jest okres i jest nowy cykl? No po takiej dawce to powinno coś ruszyć kciuki :)

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset fajnie że coś się dzieje, zawsze to człowiek ma poczucie działania :)
    Pęcherzykowi zasiedziałemu mówimy a kysz!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Ale że jaa? Ja buldożka? O nie nie, nie znoszę :P

Jestem jestem, czytam w miarę na bieżąco, ale nie umiem jakos nic produktywnego napisac.
    Właściwie to kilka dni temu chciałam zapytać was o radę, ale uznałam ze to niegrzecznie tak wskakiwać ni z gruchy ni z pietruchy;)

Ja siedzę sobie dalej na antykach, jestem juz w połowie opakowania. A to moje pierwsze w zyciu antyki ;) chciałam was spytac czy to normalne ze przy braniu ich nie chce mi się skonczyc okres, tylko caly czas plamie, ale juz chyba mi przechodzi :)

W każdym razie jestem i caly czas trzymam za was kciuki:)
    Kurczaki... no to kto chciał buldożka...? Przyznawać mi się tutaj, już! Jak tego nie wyjaśnimy to nie będę mogła spać :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Reset czyli doktorek się zgodził że jest okres i jest nowy cykl? No po takiej dawce to powinno coś ruszyć kciuki :)

On tu już nie miał z czym dyskutować, wyniki hormonów plus fakt, że endometrium jest cienkie, a ja faktycznie coś tam krwawię potwierdzają, że wczoraj to musiał być 1 dc.
    Cieszę się, że nie jest takim boi-dupką i zaryzykował ze stymulacja. Ciekawe jaki będzie poziom estradiolu bez włączania estrofemu?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ciesze sie ze pozbylas sie dziada, i ze macie plan.. trzymam kciuki zeby byl owocny!! :)

reset lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,Nika- dziś zapytałam doktorka o sterydy, ale powiedział, że na tym etapie i przy tych wynikach on nie włącza leczenia. Powiedział, że jak immunolog uzna za konieczne to niech da małą dawkę, ale wg niego większość kobiet ma ASA, tylko o tym nie wie :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia chciała buldozka!!!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jeśli masz nie spać z tego powodu, to mi się marzy mały słodki śliniąco się charczący buldog.

reset, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Nika jeśli masz nie spać z tego powodu, to mi się marzy mały słodki śliniąco się charczący buldog.

Gdzie Ty byłaś jak Cię tu nie było?

relgmg7ymfbmxgyl.png

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale buldożki i inne takie podobne z krótką kufą chrapią :) wiem co mówię, bo mam boksera, który chrapie gorzej niż mój stary :D

1x HSG, 2x HSC,

Wysłany: 5 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mowa o pieskach -możemy sobie wyobrazić że mowa o buldożku:

Małżeństwo je kolację. Podczas kolacji mąż niechcąco puścił bąka (cichacza). Rozniósł się wielki smród w jadalni, na co żona nogą trąca leżącego pod stołem psa, mówiąc:
    - Burek, odejdź! 
    Mąż ucieszył się, że nie uniknął kompromitacji, jednak po chwili znów pryknął. Żona
    - Powiedziałam: Burek, odejdź! 
    Po chwili sytuacja znów się powtórzyła, na co żona:
    - Burek! Ile razy mam powtarzać! Odejdź bo cię jeszcze obsra!

bazylkove, by7mistake lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ