Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFozzi przybijam piątkę, bo ja też mięsożerna
ale należy Ci się lańsko na kolańsko! Miałaś odpoczywać a nie! Perfekcyjna Pani Domu i Ewa Wachowicz gotuje w jednym... Kobito! Opanuj się! Miałaś bana na kuchnię i nie przypominam sobie żeby go ktoś zdejmował...
Cheresta, jeśli Ci w tej pracy źle, to się nawet nie zastanawiaj! Każdy powinien kochać to co się robi, wtedy do pracy chodzisz z zadowoleniem, wyglądasz lepiej, pracujesz wydajniej. Niech Ci Bóg błogosławi na tą nową drogę życia, jakby nie patrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:41
-
Ja nie mogę! Byłam na ex testerkach, a tam o jedzeniu (w tym jeszcze głównie ja o tym pisałam), wracam tu, a też jedzenie. Olewam umowę do sprawdzenia, idę na obiad, bo za chwilkę zjem klawiaturę!
Fozzie Bear, Lunaris, Bocianiątko, KateKum lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Frez, ty nie wyzywaj Fozzie od Ewy W. Jakby Fozzie pisała tak jak mówi ta pani "a teraz biorę moją moją miseczkę i wylewam ciasteczko do foremek i dekoruję pięknie rodzyneczkami" to byśmy już dawno jej życzyły, żeby się udławiła tęczą
Nie da się tego oglądać! A już myślałam że po Makłowiczu wiecznie oblizującym paluchy już żaden program kulinarny mnie nie zbrzydziFozzie Bear, lamka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wpadam tylko powiedzieć, że jesteśmy po wizycie. Wszystko jest dobrze. Kropek ma już ponad 2cm, serduszko bije prawidłowo. Dziękuje za wsparcie
Cheresta, reset, Izape_91, summer86, Cabrera, Malgonia, blue00, StaraczkaNika, JustynaG, Kotowa, frezyjciada, Bocianiątko, bazylkove, Anaaa90, Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kate gratuluję kochanie :*Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReset, tylko informacyjnie: Twoje przepisy z Ex wysłałam sobie na @
Ty weź poważnie o tej książce pomyśl!!!
Ps. jak bosko ułatwiłaś śliwki w boczku - ja ostatnio mordowałam się ze śliwkami w polędwiczkach z rozmarynem - smaczne to było, ale roboty że huk!
reset lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Ps. jak bosko ułatwiłaś śliwki w boczku - ja ostatnio mordowałam się ze śliwkami w polędwiczkach z rozmarynem - smaczne to było, ale roboty że huk
!
Twoje brzmią super, ale moje są prostsze. A jak zrobiłam chłopu na popijawę do meczu o takie (tylko zamiast salsy ja wolę musztardę/ sos musztardowy) to potem koledzy żonom opowiadali jak to mój ma dobrze:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dbdf7c6b3ae.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:05
JustynaG, Lunaris, KateKum lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReset, wyglądają zacnie
Normalnie nabrałam ochoty na jakąś imprezkę ze Znajomymi, choć ostatnio naprawdę aspołeczna jestem
Ps. mój eM. też na wyjeździe służbowym do piątku, więc dzisiejszy wieczór spędzę samotnie (no dobra z psem), pod kocem i może i zrobiłabym sobie coś dobrego do jedzenia, ale pewnie skończy się na winie
reset lubi tę wiadomość
-
A dla tych, co unikają glutenu albo mąki ze względu na kalorie jeszcze jeden przepis:
Ciasto pomarańczowo bananowe z migdałami
Składniki:
2 pomarańcze
2 banany
200 g migdałów
2 łyżeczki miodu
6 jaj
Ciasto wychodzi mokre i aromatyczne a naturalna słodycz miodu i owoców mieszają się z wyraźnym smakiem migdałów.
Pomarańcze zawierają ogromną ilość witamin, wspomagają odchudzanie i obniżają poziom cholesterolu.
Banany są sycące i dostarczają dużą ilość wartości odżywczych, natomiast migdały dostarczają tłuszcze i witaminy min.z grupy B.
Bardzo ważne żeby wybrać dobre i soczyste pomarańcze, najlepsze są odmiany bez pestek, jeśli nie to trzeba usunąć wszystkie pestki ponieważ dodają goryczki.
Ta sama sytuacja jest z migdałami, najlepiej smakuje z całych migdałów bez skórki, która potrafi być gorzka. Banany najlepiej dojrzałe i miękkie a miód płynny lipowy lub wielokwiatowy.
• Pomarańcze należy sparzyć wrzątkiem, zalewając całe i pozostawić na 2 godziny;
• Białka ubić na sztywno;
• Migdały zmiksować w blenderze;
• Żółtka utrzeć z miodem;
• Połączyć ze sobą wszystkie składniki oprócz białek w blenderze;
• Delikatnie wymieszać masę z ubitymi białkami;
• Przełożyć do formy wysmarowanej olejem kokosowym i posypanej sproszkowanymi migdałami lub orzechami;
• Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika z termo obiegiem lub grzanie "góra dół".
• Piec około 45 minut;
• Wystudzone ciasto można ozdobić kremem mascarpone posypanym płatkami migdałów, ale to nie będzie już wersja light
Jak pozbyć się goryczki z migdałów:
Najpopularniejszym sposobem jest parzenie. Orzechy lub migdały zalewamy wrzątkiem 2-3 razy. Aby pozbyć się goryczki, migdały można także gotować ok. 5 minut w mleku, dzięki czemu pozbędziemy się goryczki. Dobrym sposobem jest również podsmażenie orzechów i migdałów na patelni lub podpieczenie ich w piekarniku. Dzięki temu skórka sama zacznie odchodzić.
Jak pozbyć się goryczki z pomarańczy:
Algo je obieramy ze skórki, włókien i pestek w których to właśnie znajduje się niepożądany smak, albo 2 razy gotuję po 5 minut.
Jak chodzi o moje ulepszenia - kremu mi się nie chciało robić, ale polewa czekoladowa siada jak złoto do tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:21
Achia, Bocianiątko, KateKum lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Ja rozkminiam czy migdały w tej formie jak zaprezentowana powyżej będą dobrze wpływały na endometrium
nick nieaktualny
-
Apropo migdałów to w Lidlu są takie chyba włoskie? ciasteczka z migdałami! Twarde jak cholera, ale paczka idzie na raz!
https://fanlidla.pl/gazetka/2014.07.14.tydzien.wloski/17575,Wloskie,ciasteczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 16:27
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Reset, zapisuje Twoje propozycje menu i czekam na książkę
serio!
-
Fozzie Bear wrote:... A mnie poniosło i jeszcze smalczyk z grzybkami i cebulą robię.... Tak wyjełam ogórki kiszone i cholera! No musialam
nie dobra, oj Ty !!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
KateKum - już po pracy? No weeeeź wrzuć jakąś focię fasolki
Daj nacieszyć oko
Daaaawno nie miałyśmy okazji popatrzeć na małego miśka!
No weeeeźsummer86 lubi tę wiadomość