X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzi przybijam piątkę, bo ja też mięsożerna :D ale należy Ci się lańsko na kolańsko! Miałaś odpoczywać a nie! Perfekcyjna Pani Domu i Ewa Wachowicz gotuje w jednym... Kobito! Opanuj się! Miałaś bana na kuchnię i nie przypominam sobie żeby go ktoś zdejmował...

Cheresta, jeśli Ci w tej pracy źle, to się nawet nie zastanawiaj! Każdy powinien kochać to co się robi, wtedy do pracy chodzisz z zadowoleniem, wyglądasz lepiej, pracujesz wydajniej. Niech Ci Bóg błogosławi na tą nową drogę życia, jakby nie patrzeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:41

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę! Byłam na ex testerkach, a tam o jedzeniu (w tym jeszcze głównie ja o tym pisałam), wracam tu, a też jedzenie. Olewam umowę do sprawdzenia, idę na obiad, bo za chwilkę zjem klawiaturę!

Fozzie Bear, Lunaris, Bocianiątko, KateKum lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, ty nie wyzywaj Fozzie od Ewy W. Jakby Fozzie pisała tak jak mówi ta pani "a teraz biorę moją moją miseczkę i wylewam ciasteczko do foremek i dekoruję pięknie rodzyneczkami" to byśmy już dawno jej życzyły, żeby się udławiła tęczą :/
    Nie da się tego oglądać! A już myślałam że po Makłowiczu wiecznie oblizującym paluchy już żaden program kulinarny mnie nie zbrzydzi :/

Fozzie Bear, lamka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam tylko powiedzieć, że jesteśmy po wizycie. Wszystko jest dobrze. Kropek ma już ponad 2cm, serduszko bije prawidłowo. Dziękuje za wsparcie :)

Cheresta, reset, Izape_91, summer86, Cabrera, Malgonia, blue00, StaraczkaNika, JustynaG, Kotowa, frezyjciada, Bocianiątko, bazylkove, Anaaa90, Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super wieści :* :)

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję kochanie :*

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, cudownie <3 bardzo się cieszę!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, teraz już naprawdę odetchnij z ulgą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, tylko informacyjnie: Twoje przepisy z Ex wysłałam sobie na @ ;)

Ty weź poważnie o tej książce pomyśl!!!

Ps. jak bosko ułatwiłaś śliwki w boczku - ja ostatnio mordowałam się ze śliwkami w polędwiczkach z rozmarynem - smaczne to było, ale roboty że huk ;)!

reset lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Ps. jak bosko ułatwiłaś śliwki w boczku - ja ostatnio mordowałam się ze śliwkami w polędwiczkach z rozmarynem - smaczne to było, ale roboty że huk ;)!

Twoje brzmią super, ale moje są prostsze. A jak zrobiłam chłopu na popijawę do meczu o takie (tylko zamiast salsy ja wolę musztardę/ sos musztardowy) to potem koledzy żonom opowiadali jak to mój ma dobrze:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dbdf7c6b3ae.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:05

JustynaG, Lunaris, KateKum lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wyglądają zacnie :)

Normalnie nabrałam ochoty na jakąś imprezkę ze Znajomymi, choć ostatnio naprawdę aspołeczna jestem :/

Ps. mój eM. też na wyjeździe służbowym do piątku, więc dzisiejszy wieczór spędzę samotnie (no dobra z psem ;)), pod kocem i może i zrobiłabym sobie coś dobrego do jedzenia, ale pewnie skończy się na winie ;)

reset lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla tych, co unikają glutenu albo mąki ze względu na kalorie jeszcze jeden przepis:

Ciasto pomarańczowo bananowe z migdałami

Składniki:
    2 pomarańcze
    2 banany
    200 g migdałów
    2 łyżeczki miodu
    6 jaj

Ciasto wychodzi mokre i aromatyczne a naturalna słodycz miodu i owoców mieszają się z wyraźnym smakiem migdałów.

Pomarańcze zawierają ogromną ilość witamin, wspomagają odchudzanie i obniżają poziom cholesterolu.
    Banany są sycące i dostarczają dużą ilość wartości odżywczych, natomiast migdały dostarczają tłuszcze i witaminy min.z grupy B.

Bardzo ważne żeby wybrać dobre i soczyste pomarańcze, najlepsze są odmiany bez pestek, jeśli nie to trzeba usunąć wszystkie pestki ponieważ dodają goryczki.
    Ta sama sytuacja jest z migdałami, najlepiej smakuje z całych migdałów bez skórki, która potrafi być gorzka. Banany najlepiej dojrzałe i miękkie a miód płynny lipowy lub wielokwiatowy.

• Pomarańcze należy sparzyć wrzątkiem, zalewając całe i pozostawić na 2 godziny;
    • Białka ubić na sztywno;
    • Migdały zmiksować w blenderze;
    • Żółtka utrzeć z miodem;
    • Połączyć ze sobą wszystkie składniki oprócz białek w blenderze;
    • Delikatnie wymieszać masę z ubitymi białkami;
    • Przełożyć do formy wysmarowanej olejem kokosowym i posypanej sproszkowanymi migdałami lub orzechami;
    • Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika z termo obiegiem lub grzanie "góra dół".
    • Piec około 45 minut;
    • Wystudzone ciasto można ozdobić kremem mascarpone posypanym płatkami migdałów, ale to nie będzie już wersja light :)

Jak pozbyć się goryczki z migdałów:
    Najpopularniejszym sposobem jest parzenie. Orzechy lub migdały zalewamy wrzątkiem 2-3 razy. Aby pozbyć się goryczki, migdały można także gotować ok. 5 minut w mleku, dzięki czemu pozbędziemy się goryczki. Dobrym sposobem jest również podsmażenie orzechów i migdałów na patelni lub podpieczenie ich w piekarniku. Dzięki temu skórka sama zacznie odchodzić.

Jak pozbyć się goryczki z pomarańczy:
    Algo je obieramy ze skórki, włókien i pestek w których to właśnie znajduje się niepożądany smak, albo 2 razy gotuję po 5 minut.

Jak chodzi o moje ulepszenia - kremu mi się nie chciało robić, ale polewa czekoladowa siada jak złoto do tego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:21

Achia, Bocianiątko, KateKum lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Reset, teraz siedzę i myślę, czy zdążę do sklepu przed jego zamknięciem ;)

Przypomniało mi się bowiem moje ulubione ciasto gruszkowo-imbirowe :)

Jak zdążę, to foto będzie wieczorkiem ::)

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozkminiam czy migdały w tej formie jak zaprezentowana powyżej będą dobrze wpływały na endometrium ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja rozkminiam czy migdały w tej formie jak zaprezentowana powyżej będą dobrze wpływały na endometrium ;)

No ba...oczywiście :) + wino!!

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo migdałów to w Lidlu są takie chyba włoskie? ciasteczka z migdałami! Twarde jak cholera, ale paczka idzie na raz!
    https://fanlidla.pl/gazetka/2014.07.14.tydzien.wloski/17575,Wloskie,ciasteczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 16:27

Cabrera lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, zapisuje Twoje propozycje menu i czekam na książkę :) serio!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... A mnie poniosło i jeszcze smalczyk z grzybkami i cebulą robię.... Tak wyjełam ogórki kiszone i cholera! No musialam

reset, Yoselyn82, KateKum lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    ... A mnie poniosło i jeszcze smalczyk z grzybkami i cebulą robię.... Tak wyjełam ogórki kiszone i cholera! No musialam

nie dobra, oj Ty !! :D

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum - już po pracy? No weeeeź wrzuć jakąś focię fasolki :D Daj nacieszyć oko :) Daaaawno nie miałyśmy okazji popatrzeć na małego miśka!
    No weeeeź :D

summer86 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ