X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Reset, jak na moje oko to dzis/jutro powinien być pik, więc owulacja czwartek, piątek? :) wygląda obiecująco!

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Dzień dobry!

Reset, jak na moje oko to dzis/jutro powinien być pik, więc owulacja czwartek, piątek? :) wygląda obiecująco!

Nie to chciałam usłyszeć :/ M. w delegacji, wraca najpewniej w sobotę.

No i wg mojego nowego doktorka takie wczesne owulacje rzadko kiedy są pełnowartościowe, więc nie ma się co na to napalać. Pamiętam jaki miałam estradiol 2 dc, więc przez te kilka dni to co on mógł nadziałać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 08:18

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :* Kate kciuki!

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ale to tylko owulak, u Ciebie, więc wiesz - to kompletnie nic nie przesądza!
    Może masz ochotę na małe pobranko estradiolu i LH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 08:23

reset lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Reset, ale to tylko owulak, u Ciebie, więc wiesz - to kompletnie nic nie przesądza!

A to fakt :P
    No nic, dziś jeszcze wieczorem ostatnia dawka Clo i Lametty, wino piję, morele jem, w piątek podgląd u lekarza na ubezpieczenie, w sobotę estradiol i w poniedziałek klinika. Taki jest plan i mam nadzieję, że żadna owulacja nie pojawi się wcześniej!

Edit: widzę, że wyedytowałaś post. Pobranie krwi nic mi nie da, bo nawet jak to owulacja to musiałabym chyba zajść z sąsiadem :P
    Edit 2: kurczę, jednego sąsiada to mam takiego, że to nawet nie byłoby wielkie poświęcenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 08:25

lamka, Meśka, summer86, Lunaris, Kotowa, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kate, kciuki za wizytę :)!!

Reset, przecież u Ciebie owulaki mało kiedy pokrywały się z rzeczywistością, wiec ja bym się trzymała planu. A w piątek ten podglad masz u kogoś sprawdzonego?? W sensie u kogoś, kto trochę zna twój organizm??

Ps. Miłego dnia z porannego spaceru :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f37e11adb711.jpg

lamka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, sąsiad nie sąsiad, ja bym brała!

reset lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, przecież u Ciebie owulaki mało kiedy pokrywały się z rzeczywistością, wiec ja bym się trzymała planu. A w piątek ten podglad masz u kogoś sprawdzonego?? W sensie u kogoś, kto trochę zna twój organizm??

Wiem, ale jednak potrzeba sikania na owulaki plus potem potrzeba analizowania okazały się silniejsze ;)
    W piątek podgląd u kogoś z przypadku - jedyny lekarz, który zna mój organizm przyjmuje teraz gdzie indziej i zapłacić mu 200 zł za podgląd w piątek, a potem 170 zł w klinice w poniedziałek to już zbędna fanaberia. Z drugiej strony ja chcę tylko wiedzieć, czy coś urosło oraz jeśli tak to +/- ile ma mm. Podgląd tylko po to, bym do poniedziałku nie ześwirowała :D

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset polubiłam za sąsiada. I od razu przypomniał mi się film "Sztuka kochania", gdzie p. Wisłocka zaleciła kobiecie jechać się zapłodnić do sanatorium :-D (mąż nie mógł jej w tym pomóc).

reset, Rucola lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ide po slonine :P musze zrobic smalec :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, ja dzisiaj dalej walczę z dziczyzna, na oko będzie z 20/25 słoików, więc cały dzień przy pasteryzacji mnie czeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie jak będziemy u Jeżowej to weź mi jeden słoik, odkupię :-D

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Yos, ja dzisiaj dalej walczę z dziczyzna, na oko będzie z 20/25 słoików, więc cały dzień przy pasteryzacji mnie czeka

no to niezle dajesz czadu :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam dzień pt. "Zmieniam swoje życie". Zobaczyłam swój przelew od pracodawcy i piszę cv :/ jestem w zawodowej dupie, miało być na chwilę a ciągnie się pięć lat! Ja tak bardzo potrzebuje zmiany, do tej pory się trzymałam bo przecież zaraz miałam być w ciąży, ale może właśnie odwrotnie powinnam do tego podejść. Może jak zmienię środowisko, przestane się fizycznie zazynac, unikne tego ciśnienia i stresu w pracy to może zaskoczy.

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum??????

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, kciuki żeby owulka byla najwcześniej w poniedziałek!

A co do wczesnych owulacji, myślę że 10 dv jest już calkiem ok.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Fozzie jak będziemy u Jeżowej to weź mi jeden słoik, odkupię :-D
    Dupie, a nie odkupie! Oczywiście, że Ci przywiozę!

lamka lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, a czy Ty przypadkiem nie miałaś odpoczywać do konca ciąży i skończyć z przetworami? ;)

Rucola, Lunaris, by7mistake, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie podpinam się pod pytanie Summer!!! Może gdybyś stosowała się do zaleceń lekarza i NASZYCH to jakieś zwierzątko dalej hasałoby sobie po lesie...
    Nie wiem czy już wrzucałam Ci tego linka, ale jest zajebisty ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=zUmVUGpVJHM
    Wrzucam to do pośmiania, choć Abelard Giza zazwyczaj robi coś z przekazem i tak też jest tym razem :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji mojego odpoczywania w międzyczasie zakupiłam online elektryczna maszynkę do mielenia mięsa, tak więc, nie uwierzycie wszystko samo się robi! A ja siedzę z zegarkiem i odliczam tylko czas pasteryzacji :D

Rucola, no ja niby wiem z tym zwierzątkiem, ale cholera, ja to strasznie mięsozerna jestem ;) a o wiele bardziej mi smakują wyroby "swojskie" - ja z tych "wiem co jem" i wiem, spod którego drzewa ten dziczka wsuwal żołędzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:04

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ