X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku! ❤ Niech Najwyższy błogosławi Waszym maleństwom....

bazylkove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove- kciuki, kciuki trzymam:))

Iza- nooo kreska majaczy! Koniecznie powtorz rano test :) też kciukam!

bazylkove lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - no fakt że Bobki oszukują... ale po ovi czy innym triggerze. Skoro nic sobie nie wstrzykiwałaś to można być dobrej myśli :)
    Z wykresu wynika, że to akurat może być początek implantacji (przypominam mojego implantacyjnego, prima aprillisowego pocześka-bladzioszka).
    Mam nadzieję, że masz tam zachomikowane jeszcze jakieś testy i dasz się namówić na sikanie jutro. Kciuki zaciśnięte!

Bociuś, u nas zaskoczyło akurat jak pozwoliłam mężowi przejąć trzeci pokój - przeniósł tam sobie swoje elektrośmieci - komputer, konsolę i inne zabawki. No i zaraz bach! Pozytyw :) Ale ja jestem bardzo dobra i zarządziłam, że dzidziuś zamieszka narazie w sypialni a do siebie przeprowadzi się dopiero jak wyrośnie z dostawki. Także póki co mąż ma swoją jaskinię i podejrzewam, że często będzie się w niej chronić ;)
    Także coś w tym jest, że trzeba zagospodarować "ten" pokoik!
    A garderoba to super pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 16:53

Izape_91, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, jutro ku czci wszystkich nauczycieli i mojej siostry, która ma urodziny obsikam rano test!

Choć wyczuwam podskórnie, że nic z tego ! Zawsze mogę być 4 dpo :p i siurac również za 10 dni.

Nika tylko ja mam zakodowane, że ciąża była jak miałam plamienie, a teraz nic się nie dzieje oprócz tego że mnie trochę @ ciągnął brzuch.
    Dobra idę, nie będę Wam smęcić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:03

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! Dlaczego ja dopiero to widzę?! Do jutra zjem wszystkie paznokcie! A jak i jutro wysikasz taki test to idę po piccolo albo moją obrzydliwa whiskey bez alkoholu :D

• KateKum Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza patrząc na wykres, ta ovu mogła być w 12 dc, pózniej spadek, a teraz skok. W sumie trzyma się to kupy, tym bardziej, że na teście ewidentnie coś widać

Już zaciskam kciuki :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Iza! Dlaczego ja dopiero to widzę?! Do jutra zjem wszystkie paznokcie! A jak i jutro wysikasz taki test to idę po piccolo albo moją obrzydliwa whiskey bez alkoholu :D
    Fozzie, bo nie wiem czy dobrze to widzisz :D ja staram się to wyprzeć! Mam mieszane uczucia, z których przeważają te, że bobek robi mnie w jajo.

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e631283c05df.jpg
    Dobrze, że to szybko się robi ;)

Izape_91, Aga9090, StaraczkaNika, lamka, Emiilka, summer86, KateKum lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Mniaam, no pięknie to wygląda! Ja odkąd byłam u szwagierki w Niemczech kocham pietruszkę, a kiedyś mie mogłam tego jeść.

S3YWp2.png

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest takie coś jak whiskey bez alkoholu??? :)

Boćku czuje się już prawie normalnie, jeszcze tylko brzuch czuje, ale to nic w porównaniu do tego, co było przez ostatnie 2 dni :) o hiperce nie ma mowy :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - znam to wyparcie, będzie Ci towarzyszyło już zawsze, ja no mimo tego, że czuję ruchy za każdym razem widząc test w sklepie chce kupić i się upewnić, że dalej są tam dwie kreski.

Bazylkove, jest. Wissini? Jakoś tak, ale szczerze nie polecam, chyba, że jako syrop na kaszel :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:09

• reset Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, rób garderobę. Da się to zrobić tanim kosztem (jakaś komoda, rurka na ubrania itp.), a będzie pożyteczne. U nas ostatnio mój gabinet (czyli fragment w salonie) i serwerownia (czyli pomieszczenie, które współdziele z M.- ja mam tam pralnię, on biurko i wszystkie kable, serwer, komputer itp.) stoją puste, oboje lądujemy w łóżku z laptopem.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek - jakbyś chciała robić drzwi przesuwne do szafy to wiesz, wal śmiało :) top buget!

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    No dobra, jutro ku czci wszystkich nauczycieli i mojej siostry, która ma urodziny obsikam rano test!

Choć wyczuwam podskórnie, że nic z tego ! Zawsze mogę być 4 dpo :p i siurac również za 10 dni.

Nika tylko ja mam zakodowane, że ciąża była jak miałam plamienie, a teraz nic się nie dzieje oprócz tego że mnie trochę @ ciągnął brzuch.
    Dobra idę, nie będę Wam smęcić!
    Ja za pierwszym razem nie miałam żadnego plamienia ani nawet brudzenia. Dopiero za drugim razem miałam śluz a la budyń malinowy.
    Wszystko zależy od tego czy zarodek wyceluje w/obok/z dala od naczynka krwionośnego :)
    Także na to to Ty w ogóle nie patrz.

Wydaje mi się że jest dużo racji w słowach "każda ciąża jest inna" - tym razem może być u Ciebie wszystko inaczej... i oby tak było!

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 13 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ooo, jak ja chcę tego!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.kobietkowo.pl/62175/1/zupa-meksykanska-z-miesem-mielonym-przepis.html

z tym,że ja miałam 640 g mięsa i dodałam trzy opakowania do dań z fasoli ;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    https://www.kobietkowo.pl/62175/1/zupa-meksykanska-z-miesem-mielonym-przepis.html

z tym,że ja miałam 640 g mięsa i dodałam trzy opakowania do dań z fasoli ;)
    Oszzzz, ale ja bym miała po tym zgagę ;( Ale i tak chcę...

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam zgagę,ale też mam Manti :D

Izape_91, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro przy kuchni jesteśmy, u mnie jest i ono: moje ukochane ciasto gruszkowo-imbirowe (smak i zapach specyficzny, ja uwielbiam :))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f63ee9fc267.png

Achia, Emiilka, Kaczorka, Lunaris, Rucola, lamka lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caberera wygląda pięknie więc obstawiam że i pysznie smakuje!

moyeu lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ