Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku! ❤ Niech Najwyższy błogosławi Waszym maleństwom....

bazylkove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove- kciuki, kciuki trzymam:))

Iza- nooo kreska majaczy! Koniecznie powtorz rano test :) też kciukam!

bazylkove lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - no fakt że Bobki oszukują... ale po ovi czy innym triggerze. Skoro nic sobie nie wstrzykiwałaś to można być dobrej myśli :)
    Z wykresu wynika, że to akurat może być początek implantacji (przypominam mojego implantacyjnego, prima aprillisowego pocześka-bladzioszka).
    Mam nadzieję, że masz tam zachomikowane jeszcze jakieś testy i dasz się namówić na sikanie jutro. Kciuki zaciśnięte!

Bociuś, u nas zaskoczyło akurat jak pozwoliłam mężowi przejąć trzeci pokój - przeniósł tam sobie swoje elektrośmieci - komputer, konsolę i inne zabawki. No i zaraz bach! Pozytyw :) Ale ja jestem bardzo dobra i zarządziłam, że dzidziuś zamieszka narazie w sypialni a do siebie przeprowadzi się dopiero jak wyrośnie z dostawki. Także póki co mąż ma swoją jaskinię i podejrzewam, że często będzie się w niej chronić ;)
    Także coś w tym jest, że trzeba zagospodarować "ten" pokoik!
    A garderoba to super pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 16:53

Izape_91, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, jutro ku czci wszystkich nauczycieli i mojej siostry, która ma urodziny obsikam rano test!

Choć wyczuwam podskórnie, że nic z tego ! Zawsze mogę być 4 dpo :p i siurac również za 10 dni.

Nika tylko ja mam zakodowane, że ciąża była jak miałam plamienie, a teraz nic się nie dzieje oprócz tego że mnie trochę @ ciągnął brzuch.
    Dobra idę, nie będę Wam smęcić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:03

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza! Dlaczego ja dopiero to widzę?! Do jutra zjem wszystkie paznokcie! A jak i jutro wysikasz taki test to idę po piccolo albo moją obrzydliwa whiskey bez alkoholu :D

• KateKum Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza patrząc na wykres, ta ovu mogła być w 12 dc, pózniej spadek, a teraz skok. W sumie trzyma się to kupy, tym bardziej, że na teście ewidentnie coś widać

Już zaciskam kciuki :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Iza! Dlaczego ja dopiero to widzę?! Do jutra zjem wszystkie paznokcie! A jak i jutro wysikasz taki test to idę po piccolo albo moją obrzydliwa whiskey bez alkoholu :D
    Fozzie, bo nie wiem czy dobrze to widzisz :D ja staram się to wyprzeć! Mam mieszane uczucia, z których przeważają te, że bobek robi mnie w jajo.

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e631283c05df.jpg
    Dobrze, że to szybko się robi ;)

Izape_91, nick nieaktualny, StaraczkaNika, nick nieaktualny, Emiilka, summer86, KateKum lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Mniaam, no pięknie to wygląda! Ja odkąd byłam u szwagierki w Niemczech kocham pietruszkę, a kiedyś mie mogłam tego jeść.

S3YWp2.png

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest takie coś jak whiskey bez alkoholu??? :)

Boćku czuje się już prawie normalnie, jeszcze tylko brzuch czuje, ale to nic w porównaniu do tego, co było przez ostatnie 2 dni :) o hiperce nie ma mowy :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - znam to wyparcie, będzie Ci towarzyszyło już zawsze, ja no mimo tego, że czuję ruchy za każdym razem widząc test w sklepie chce kupić i się upewnić, że dalej są tam dwie kreski.

Bazylkove, jest. Wissini? Jakoś tak, ale szczerze nie polecam, chyba, że jako syrop na kaszel :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 17:09

• reset Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, rób garderobę. Da się to zrobić tanim kosztem (jakaś komoda, rurka na ubrania itp.), a będzie pożyteczne. U nas ostatnio mój gabinet (czyli fragment w salonie) i serwerownia (czyli pomieszczenie, które współdziele z M.- ja mam tam pralnię, on biurko i wszystkie kable, serwer, komputer itp.) stoją puste, oboje lądujemy w łóżku z laptopem.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek - jakbyś chciała robić drzwi przesuwne do szafy to wiesz, wal śmiało :) top buget!

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    No dobra, jutro ku czci wszystkich nauczycieli i mojej siostry, która ma urodziny obsikam rano test!

Choć wyczuwam podskórnie, że nic z tego ! Zawsze mogę być 4 dpo :p i siurac również za 10 dni.

Nika tylko ja mam zakodowane, że ciąża była jak miałam plamienie, a teraz nic się nie dzieje oprócz tego że mnie trochę @ ciągnął brzuch.
    Dobra idę, nie będę Wam smęcić!
    Ja za pierwszym razem nie miałam żadnego plamienia ani nawet brudzenia. Dopiero za drugim razem miałam śluz a la budyń malinowy.
    Wszystko zależy od tego czy zarodek wyceluje w/obok/z dala od naczynka krwionośnego :)
    Także na to to Ty w ogóle nie patrz.

Wydaje mi się że jest dużo racji w słowach "każda ciąża jest inna" - tym razem może być u Ciebie wszystko inaczej... i oby tak było!

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 13 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ooo, jak ja chcę tego!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.kobietkowo.pl/62175/1/zupa-meksykanska-z-miesem-mielonym-przepis.html

z tym,że ja miałam 640 g mięsa i dodałam trzy opakowania do dań z fasoli ;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 października 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    https://www.kobietkowo.pl/62175/1/zupa-meksykanska-z-miesem-mielonym-przepis.html

z tym,że ja miałam 640 g mięsa i dodałam trzy opakowania do dań z fasoli ;)
    Oszzzz, ale ja bym miała po tym zgagę ;( Ale i tak chcę...

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam zgagę,ale też mam Manti :D

Izape_91, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro przy kuchni jesteśmy, u mnie jest i ono: moje ukochane ciasto gruszkowo-imbirowe (smak i zapach specyficzny, ja uwielbiam :))

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f63ee9fc267.png

nick nieaktualny, Emiilka, Kaczorka, Lunaris, Rucola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caberera wygląda pięknie więc obstawiam że i pysznie smakuje!

moyeu lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ