Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera- niczym M. Monroe stoję teraz pod nawiewem klimatyzacji i tylko zamiast sukienki podwiewa mi szalik, ale śpiewam Ci z takim samym uczuciem jak ona Prezydentowi: "happy birthday dear Cabrera"
A na poważnie to zdrowia, szczęścia i pomyślności. Tak banalnie, ale w trzech słowach wyraża się wszystko, czego potrzebujesz! :*Cabrera lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cabrera Ty masz urodzinki!
No to wszystkiego czego tylko możesz sobie zamarzyć. Osiągnięcia zamierzonych celów i zdrowia 100 lat :*Cabrera lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki AMH- spadło o połowę, ale i tak jest 3.43
Malgonia, Cabrera, Achia, frezyjciada, Lunaris lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cheresta wrote:Reset czyli nie masz się czego obawiać, moje przed symulacją było coś koło 2.5
No jestem spokojniejsza. Ale wiesz - wystarczyło, by się przy kauteryzacji komuś za mocno jajniki podopiekały i mogło być dużo gorzej. Teraz niech tylko ta kauteryzacja da efekt, bo na darmo tej rezerwy nie poświęciłam!
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam rozkmine i potrzebuje porady:
Dziś pęcherzyk 18 mm, endo 10 mm, wszystko ładnie.
IUI zaplanowane na środę na godz 13:30.
Mam podać ovitrelle- lekarz powiedział, ze jutro. Babeczka koordynująca IUI powiedziała, ze na 36 h przed, czyli na moje oko wychodzi 01:00 dzisiejszej nocy...dobrze kalkuluje??
No i pytanie, czy to trochę nie za wcześnie przy 18mm (zazwyczaj pękały u mnie tak Ok 21-24 mm)??
Za wszelkie rady będę niezmiernie wdzięczna -
nick nieaktualny
-
Cabrera wydaje mi sie, ze lepiej jak owulacja bedzie po inseminacji a nie przed. Daj tym plemnikom dojsc do siebie nim rozpoczna atak
Do mnie przyjechala choinka. Z dostawa pod same drzwi juz nie moge sie ubierania doczekac.
Pamietacie jak opowiadalam Wam o ginekolog ktora robila mi wymazy? Zakrecona jak sloiki z grzybkami na Swieta. Omal nie dostalam dzis lekow w aptece, bo mi wypisala euthyrox 37.5. Koles szukal z 10 minut i omal nie wyszlam z pustymi lapkami (a dzis ostatnia rabletke zjadlam). Troche sie martwie, ze jak mi rychla ciaze wywrozyla to zly znakWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:47
-
Malgonia, to niezla lekarka. Faktycznie zakręcona, ale aż tak? Tak czy siak rychłej ciąży Ci życzę :*
No więc my po wizycie. Faktycznie owulacji jeszcze nie było. Gin kazał emkowi brać bromka na obniżenie prolaktyny. U mnie po jednym pęcherzyku na każdym jajniku. Dostałam ovitrelle na pęknięcie. Mam sobie dzisiaj zaaplikowac. Poza tym kazał zbadać kortyzol i acth i amh, komórki nk. Muszę znaleźć kogoś od monitoringu na przyszły cykl. I to by było tyle!
Zastrzyk z ovi już zrobiony. Zaraz idę spać bo padammmm.
Cheresta daj znać jak dojdziesz do siebie co tam wyszło?a teraz odpoczywaj :*
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Cabrera- ja bym brała Ovi rano najwcześniej.
nick nieaktualnyreset wrote:Cabrera- ja bym brała Ovi rano najwcześniej.
Dzięki Kochana,
po przeanalizowaniu poprzednich monitoringów zauważyłam,że przy pęcherzyku 18/19 mm owu była jakieś trzy dni później (tzn. jak w poniedziałek pęcherzyk miał ok 18/19 mm, to w czwartek było świeże ciałko żółte).
Ovi zrobiliśmy w nocy, mam nadzieję, że nie przyspieszyliśmy zbytnio pęknięcia, okaże się jutro..
Izape chyba sikamy razemIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Witam po drugiej stronie brzucha i idę nadrabiać póki Stasio śpi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 20:25
reset, Cabrera, Malgonia, Cheresta, by7mistake, frezyjciada, nowa na dzielni, Izape_91, Yoselyn82, JustynaG, Jedna_z_Wielu, Meśka lubią tę wiadomość
-
Lunaris- Staś jest rozkoszny! I widzę pod główką poduszeczkę od naszej mistrzyni igły, czyli Izy
Lunaris lubi tę wiadomość
Tak jest- poduszeczka Izowa Jest długości Staszka więc robię z niej "materacyk" i leży sobie na nim cały dzień
Reset widzę że AMH ruszyło czekamy zatem na efekty zabiegu- ja tam uwielbiam smażone jaja będziesz miała pieczonego kurczaka
Cabrera kciuki za ten cykl!
Cheresta jak sie czujesz PO?
Małgonia u nas też choina jest ...ale nie ubrana- zrobimy choinko sesję na dinusiach przed weekendem
Siedzenie z laktatorem ma swoje plusy- mam wymówkę żeby nadrobić forum
reset, Malgonia, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nawet ma włosy na plecach więc pasują do siebie idealnie
Dzięki dziewczyny za kciuki i życzenia, dopiero dziś jestem na bieżąco z forum i widziałam Wasze wpisy na obu wątkach