Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
CzeresniowaMama wrote:Co tam Reset u Ciebie? Próbowałam wczoraj przebić się przez miliony postów, ale mi nie poszło.
Stara bieda Od czasu laparoskopii walczymy naturalnie, dość mocno odpuściliśmy początek roku i właśnie miałam drugą owulację. W marcu wizyta w klinice i pierwsze przymiarki do IVF.
Serio nie planujesz sikać przed piątkiem?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
StaraczkaNika wrote:Iza, kiedy wynik?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
hej Kobiety!
Jestem w mega niedoczasie ale nadrabiam Was!
IZA kciuki !!!!
CZEREŚNIOWA miło Cię widzieć znowu
RESET 2 owulki od początku roku to mega przełom! kto wie co się wydarzy do IVF może taka niespodziana jak u Nowej ?Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Iza, kciuki!
Ja osobiście bobkom nie wierzę, bo pokazały mi raz złudną drugą kreskę.
U mnie juz 9 dpo i trzymam się dzielnie Żartuję. Zdałam sobie sprawę że nie mam pojęcia gdzie są moje testy, pewnie ich nie przewiozłam jeszcze z domu rodziców. Wstąpię po nie jutro żeby mnie nie kusiło wcześniejsze sikanie.
Czeresniowa miej litość, nie trzymaj nas w niepewności aż do piaku!Izape_91 lubi tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
by7mistake wrote:Iza, kciuki!
Ja osobiście bobkom nie wierzę, bo pokazały mi raz złudną drugą kreskę.
U mnie juz 9 dpo i trzymam się dzielnie Żartuję. Zdałam sobie sprawę że nie mam pojęcia gdzie są moje testy, pewnie ich nie przewiozłam jeszcze z domu rodziców. Wstąpię po nie jutro żeby mnie nie kusiło wcześniejsze sikanie.
Czeresniowa miej litość, nie trzymaj nas w niepewności aż do piaku!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Melduję:
Mam wyniki - dziś jakiś 7/8 dpo. Progesteron 16,790 ng/ml, estradiol 228,30 pg/ml. Wiemy, że pękło i że raczej dupka nie muszę włączyć póki co. Na nic się nie nastawiam, bo już miałam piękne wyniki i progesteron wysoki w kosmos, z którego nic nie wynikało, więc chyba trzeba czekać do piątku i do pierwszego testowaniaCabrera, Malgonia, blue00, Bunia86, by7mistake, Meśka, frezyjciada, Anaaa90, Kaczorka, Ochmanka, Lucia88 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Izape_91 wrote:Zawsze można wstąpić do sklepu po drodze!
Juz raz wstąpiłam i dostałam taki test, ze wszyscy się tu ze mnie śmiali
A zresztą, musimy tutaj sobie dawkować emocje, czytaj: sikanie, wiec zostanę przy czwartku:)
Reset! Co za wyniki!
A, jeszcze Wam sie pochwalę - Wszyscy mają przypinkę, mam i ja !Izape_91, Bunia86, Anaaa90, Kaczorka lubią tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
by7mistake wrote:Reset! Co za wyniki!
One są takie optymalne - miewałam już lepsze, ale mnie nakręcały. A te uspokoiły (bo pękło bez Ovi, a mocno wahałam się, czy nie wziąć jednak - ale Pani Doktor Bociek stwierdziła po wyniku LH, że już za późno i jak zwykle - skubana - miała rację ) oraz podtrzymują niewielką nadzieję, że mogło się udać.
Przy okazji proponuję następujący harmonogram sikania:
- dziś po południu Iza i Czereśniowa
- jutro rano kontrolnie Iza przed betą i Kargo oraz By7mistake, a także nowe testowanie na wątku, czyli test PH na infekcję intymną u Niki
- czwartek dla podtrzymania emocji mogę siknąć ja i liczę na Lucie- 9 dpo to można zacząć świrować
- piątek znów ja i Lucia, bo dopiero zaczną się emocje,
- sobota - Anaaaa- niby jeszcze po Ovi, ale można zacząć!
Potem mamy Boćka, pewnie jakoś na początku przyszłego tygodnia. Juhuhuhu, ileż tu będzie nadziei i szans na pomyślne finały!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:03
Cabrera, Izape_91, Bunia86, Anaaa90, frezyjciada lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Jezuuuu reset, Ty to jednak jesteś kusiciel albo nie, po prostu jako pani mecenas umiesz dobrze przekonywać to chyba wstąpię dzisiaj poszukać tych testów
Cabrera lubi tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
by7mistake wrote:Jezuuuu reset, Ty to jednak jesteś kusiciel albo nie, po prostu jako pani mecenas umiesz dobrze przekonywać to chyba wstąpię dzisiaj poszukać tych testów
Dorzucę Ci jeszcze argumenty przygotowane dla Izy:
a) czekamy na to wszystkie, więc z czystej sympatii jesteś nam to winna
b) i tak będziesz myślała o sikaniu, o kreskach, cieniach itp., więc zamiast czekać do piątku, będziesz mieć nowy materiał do analizy
c) co do analizy - wobec licznych, zbliżających się testowań trzeba właśnie wyćwiczyć oczy, ręce (ustawianie telefonu pod odpowiednim kątem) oraz umiejętności graficzne celem wyostrzania zdjęć i nakładania filtrów;
d) testy ciążowe produkują mali Chińczycy - dając im pracę, dajemy im ryż!
e) dokonując zakupów w kraju, powodujesz wzrost PKB, co przekłada się na ogólny dobrobyt!Izape_91, Cabrera, Bunia86, frezyjciada, Kaczorka lubią tę wiadomość
Witajcie
Ja wróciłam cala i zdrowa dzisiaj juz w pracy i nie moge sie odgrzebac ale damy rade
Zamowilam 5 nordzikow na to testowanko
Dziewczyny bardzo mocno trzymam kciuki za wszytkie kreseczki. Skumulowalo sie nas troszke wiec jakies ciaze z tego musza byc
Reseciku super wyniki :* kibicuje mocno
Do naszej listy musimy jeszcze dopisac nasza Kargo siedzi cichutko a w środę tez jej sie sikanko szykuję Reset dopiszesz?
Milego dnia -
Anaaa90 wrote:Do naszej listy musimy jeszcze dopisac nasza Kargo siedzi cichutko a w środę tez jej sie sikanko szykuję Reset dopiszesz?
W środę tj. jutro czy za tydzień?
Hej!
Tak, siedzę cichutko i tylko Was czytam, bo dobrych wieści nie mam. Sikałam już dziś i biel aż razi (dziś ok. 11dpo), w środę powtórka, żeby z czystym sumieniem odstawić acard do badań. Więc z mojej strony bez emocji i taki raczej smutny dzień i tydzień
Trzymam za Was kciuki*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0