Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1980 2223

    Wysłany: 1 marca 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dla mnie kreska jest taka sama bo i testy robione w krótkim odstępie czasu. Poza tym wychwycilas ciążę na bardzo wczesnym etapie więc ona nie będzie póki co bardzo ciemna, za to beta już na pewno Cię uspokoi :)

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 1 marca 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7 przykro mi :( ale wierze, ze w koncu zaskoczy.
    A robilas przerwy na antyki albo probowalas usuwac endomende? Moze skoro o te owulacje ciezko to warto by bylo poswiecic te kilka cykli zeby te owulacje byly czesciej? Nie znam sie na endonetriozie, ze to wykanczajace jak rosnie Ci tyle pecherzykow i nic z nich nie ma :(

    Reset kreske widac golym okiem. Jeszcze Cie zaskoczy jak za 3 dni bedzie bordowa.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 1 marca 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, koniec paniki. Patrzę na ten test bez porównywania z innymi i po prostu jest bladoróżowa kreska idealna jak na 10 dpo. Tego się trzymamy!

    JustynaG, frezyjciada, Fozzie Bear, Achia, Aga9090, Izape_91, Bunia86, by7mistake, Luna1993, Jeżowa, -Mamunia-, KateHawke, Morusek lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 1 marca 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi by7, trzeba walczyć dalej :)

    Chciałabym Ci powiedzieć resecik nie swiruj ale wiem jak jest, mnie szlag trafia teraz kiedy nie wiem co i jak tam w środku, trzeba założyć ze będzie dobrze i tyle :). Uważaj na siebie bo będziesz teraz miała strasznie mało energii, w połączeniu z choroba to już w ogóle :)

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to teraz będziesz musiała zdawać meldunek o wszystkich objawach! :)

    By7 ściskam!

    Lucia jak tak?

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 1 marca 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że wy mnie rozumiecie. M. jak się rozpłakałam dziś rano to tylko na mnie nakrzyczał, że panikuje.
    Jeszcze mnie teraz brzuch boli jak na @, ale tłumacze sobie, że to dobrze- na @ mnie prawie nigdy nie bolało, a już na pewno nie 10 dpo.

    Nowa- przypominam sobie jak wiele razy uspokajalam dziewczyny, że będzie dobrze, że trzeba myśleć pozytywnie, że... I teraz wiem, że to są tak samo dobre rady jak powiedzieć starającym się, żeby otworzyły wino i się wyluzowaly.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 08:07

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ty się weź cofnij tak to 25/26.01 jak to ma mnie „krzyczałas”, ze kresek się nie porównuje i ze najlepiej to spakowalabym wszystkie testy i wysłała komuś, kto będzie ich potrzebował ;)
    Ty sobie zostaw jeszcze jeden, siknij jakoś w przyszłym tygodniu to będziesz miała na pamiątkę :)

    Ps. Kreska jest dużo wyraźniejsza <3

    Pps. Jak znajdziesz sposób na hibernacje do czasu 2 trymestru to się podziel, bo my tez wariujemy :/ ja już zaczynam mieć czarne myśli przed poniedziałkowa wizyta...:/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:59

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7 :(

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wdech i wydech.... fasol się wgryza ;)


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5996 6507

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kreska jest widoczna, a to najważniejsze. Mi wczoraj na telefonie ciężko było cokolwiek dostrzec z testu porannego, a ten dzisiejszy widać. Wczoraj beta malutka, więc dzisiaj też nie będzie sporo ciemniejszej kreski. Ale rozumiem Twoje obawy i testowanie. Ja tez testy robiłam codziennie i tak samo porównywalam, miałam ich sporo w domu to miałam z czego korzystać ;)

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera spokojnie, tez świruje ale czemu ma być złe? Mnie ostatnio przerażało trochę dużo poronień pomiędzy 9 a 12 tygodniem ciąży ale zauważyłam, ze to się oczywiście tak sie odnotowuje, bo wtedy jest krwawienie albo zabieg ale te ciąże zaczęły się już zazwyczaj zatrzymywać albo coś było nie tak ok 6 tygodnia. Mój gin powiedział, ze to usg w którym widać serce i zarodek jest zbliżony wielkością do prawidłowej jest kluczowe i potem ryzyko już naprawdę spada. Tego się trzymajmy :D

    Ale zazdroszczę Ci tego usg, chyba zrobię swojemu ginekologowi niezapowiedziany najazd :P. Powiem mu, ze nie umiem wytrzymać więcej niż 2 tygodnie bez wkładania jego sprzętu między nogi :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 08:38

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, teraz sobie wkrecilam- po spojrzeniu na Twoją stopkę- że moja beta jest niższa od Twojej o 10 w 9 dpo. Możecie mi odciąć net?!

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki!!! Reset proszę nie płakać i nie panikowac bo tym to nie pomagasz!!! Ty która nad wszystkim planujesz! Kreska jest!

    Cabrera kochana będzie dobrze wszystko, ale w ę m że się uspokoisz dopiero jak maluch do Ciebie pomacha z usg :) trzymam kciuki!!

    By7 tule :( mam nadzieję że kolejna owulacja będzie owocna i już nie będziesz musiała na czekać!

    Marzec się zaczął, mma nadzieję że to będzie dla dinusiow dobry miesiąc! Dla mnie to miesiąc urodzin moich i mamy, no i między nimi laparoskopii!! Mam nadzieję że coś ruszy...

    Poza tym fajnie byłoby komuś wkręcić 1 kwietnia że jestem w ciąży! :p


    Ja siedzę na powtórkę prolaktyny z obciążeniem. Pan w kolejce mi bardzo współczul bo myślał że pije glukoze a ja popijalam tabletkę woda :p


    Czekam na sik Kargo, Luci i iiii i Any jutro!!

    Cabrera lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, sama obsesyjnie zaglądałam dziewczynom w stopki, gdzie były bety wpisane. Ale jak się w nie wczytasz, to zobaczysz, ze różnice pomiędzy betami są ogromne i nie maja one najmniejszego znaczenia w dalszym przebiegu ciąży :)

    Ale widzę pewne zbieżności:
    - zarówno Ty, Nowa i ja miałyśmy IVF w naprawdę najbliższych planach (umówione wizyty, ja miałam już kwestionariusze, Nowa dostała dofinansowanie)

    - szaleństwa na stoku + grzane wino po owulacji ;) jak ja to miło wspominam :) choć jak eM. ostatnio wspomniał, ze musi mój kask głęboko schować, to mina mi zrzedla :(

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 1 marca 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jeszcze będziesz się martwić, ze brzuch nie boli :P
    spokojnie. Usiądź, weź nospe i ciesz się :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1591 1102

    Wysłany: 1 marca 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Bunia Maluch jest cudowny!!! Życzę spokojnych pozostałych tygodni <3 Bardzo sie ciesz,że wszystko w porządku!!

    Reset gratulację tutaj :) I dziewczyny już Cię dostatecznie opierdzieliły za czarnowidztwo, więc ja powiem, że trzymam mocno kciuki!

    By7 trzymam kciuki za kolejna piekną owulkę!!

    Izape mój sik dziś, czyli 14dpo, mógłby robić za reklamę "bielsze nie będzie". więc zamykam sikanie na min 2 (max 4) miesiące.

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (8tc-11tc)
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 1 marca 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - brakuje tutaj chyba drugiej takiej jak Ty, żeby Cię do pionu ustawiła! 9dpo to beta może wyjść nawet i zerowa, bo np. zarodek może się zagnieździć 10dpo :)
    Brzuch może Cię boleć @, może Cię zacząć ciągnąć jajnik (nie wkręcają sobie tylko wtedy CP), cycki raz będą boleć, raz nie.
    Ale przed Tobą jedna z najpiękniejszych wiosen w Twoim życiu i później będziesz ją wspominać, jako coś cudownego :)
    Podobnie zresztą jak Cabrera, Nowa, Bazylek i Bunia :)

    I oby jak najwięcej dinusiów się tej wiosny dołączyło!

    Cabrera - myślę, że USG co 2 tygodnie w pierwszym trymestrze dobrze robi na głowę :) polecam :)

    Cabrera, Bunia86, JustynaG lubią tę wiadomość

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 1 marca 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- jak się pozbieram z przeziębienia (oraz innych przeciwności losu - dziś np. złapałam gumę, a auto mam na tyle nowoczesne, że koła zapasowego nie przewidziano, jedynie czujniki o braku ciśnienia... Tak jakbym czujnikiem miała dziurę załatać) to sama się będę besztać. Profilaktycznie, raz dziennie rano obiecuję sobie tłuc do łba, że trzeba wierzyć. Nie, że musi być dobrze (bo wiemy, że nic nie musi), ale przynajmniej wierzyć trzeba.

    A betę obczaiłam u Siwulca - u niej 9 dpo było 2.44, a proszę - Borys jaki dorodny! :)

    Zaś co do brzucha - ponieważ mnie nie bolał dawniej tyle dni przed @ to biorę to za dobry znak!

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kochana zawsze trzeba wierzyć, że będzie dobrze!! Innej opcji nie ma! Pamiętaj myślenie pozytywne dużo daje. Nawet nie wiesz jak się cieszę na małe Reseciątko :)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 1 marca 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:


    A betę obczaiłam u Siwulca - u niej 9 dpo było 2.44, a proszę - Borys jaki dorodny! :)

    !


    Właśnie chciałam coś napisać żeby uderzyła Cię moja beta w 9dpo po oczach ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ