Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociuś a na co Ty sikasz?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nordy...

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bobków nie masz????

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    a bobków nie masz????
    Mam, ale nordy wydają się być bardziej czułe...
    Dobra, jutro ostatnia szansa - siknę na bobka.

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku kciuków nie puszczam :*

  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4362 6712

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku musisz nauczyć się ładniej sikać no.... Aleeeee nadzieja umiera ostatnia, więc ja tam kciuków nie puszczam

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 lipca 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Mam, ale nordy wydają się być bardziej czułe...
    Dobra, jutro ostatnia szansa - siknę na bobka.

    Nordów nie znam, ale mi bobek pokazał kreskę przy becie 2,24 ;) zaciskam kciuki Bociek z całych sił <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nordów nie znam, ale mi bobek pokazał kreskę przy becie 2,24 ;) zaciskam kciuki Bociek z całych sił <3
    Nordzik pokazał mi piękną różową kreseczkę (wcale nie bladzioszka) przy becie 14,36. Tak więc uznaję go za wiarygodne źródło ciążowych informacji :) a na bobo strasznie wkurzają mnie poczasiaki...

    Kochane, pamiętajcie że w tym cyklu szanse były niskie że względu na immunosupresję. Dlatego też nie było ovi, ani dupka...

    Od następnego wszyscy żołnierze i środki na pokład! :)

    Siwulec, frezyjciada, lamka, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku trzymam kciuki jeszcze za jutrzejszego sika:* może bobo coś pokaże :)

    Dzień dobry wszystkim :) oby u Was było tak słonecznie jak za moim oknem :) do tego mąż mnie zaskoczył rano i zrobił śniadanie. Dobrze, że tak miło sie zaczęło bo brzuch chyba nie będzie dziś dla mnie taki łaskawy. Już boli więc pewnie zaraz będzie potok :(

    Kargo to teraz najgorszy czas do testowania :) niech moc będzie z Tobą :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:04

    Kargo31 lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek Ja tam dalej trzymam kciuki! albo za jutro, a jak nie to już na następny cykl, a co! Z takimi planami jak masz zawsze to człowiek spokojniejszy i większe szanse po tych wszystkich leceniach i zabiegach <3

    Kingulla Dziękuję <3 A u mnie też słońce, ale jak jechałam przed 7 do pracy to termometr w samochodzie pokazał 9,5 stopnia.... serio już lipiec? to ja wolę tą pogodę z maja :D

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku, mnie z kolei biel na zadnym teście tak w 100% nie przekonuje. Mnie nawet @ tak na 100% nie przekonuje ;) ale jesli to mi bedzie dane postawić Ci serduszko to bede dumna (choc wydaje mi sie, ze mozzz jeszcze na jedno sikanie w lipcu wyrobic sie tak czy inaczej)

    Dziewczyny mnie piersi bolaly raz ;) czekam wiec na ten drugi :)
    A dzis wielki dzien i pierwsza wizyta u doktora W. :)

    Siwulec lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4362 6712

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny szary, zimny- termometr pokazuje 14,4°, dzień.... Chmury szare, typowo deszczowe, wiatrzysko.... Nic tylko zaszyć się pod kocem z kakao w ręku i dobrą książką.....

    A nie, sorrry zapomniałam, że jestem matką.
    Dziedzic wstał w wisielczym humorze, jak i ja, mimo przyjemnego seksu w nocy...
    Niech ten dzień się kończy...

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek- ech... :( Ponieważ w drodze do pracy dobiła mnie jedna piosenka w radiu (głupek jestem, znam słowa i powinnam była przełączyć, bo zawsze ryczę na końcu- ba, ja ryczałam, jak się jeszcze nie staraliśmy :P) to dojechałam rycząc i liczyłam na coś optymistycznego. A tu już dzień się robi paskudny...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, rzeczywiście pewnie na pierwsze testowania załapię się jeszcze na ostatni weekend lipca ;) ALE jeśli dojdzie do sierpniowego IUI to będą testy również w ostatni weekend sierpnia :)

    O której wizyta? Będę trzymać mocno kciuki! I czekam na obszerną relację! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:18

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku trzymam kciuki za jutrzejszy sik :)

    Dziś 13 dpo cycki bolą, ale u mnie to akurat normalne, więc nie biorę tego jako "objaw" :D

    Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

    Aaa zapomniałabym Reset wyglądasz ekstra w tej todze! Mega profesjonalny look :D

    reset lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11612

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ♥️ melduje się z pracy i pozdrawiam serdecznie, życzę Wam miłego dnia i jakichś kresek lipcowych !

    A może by tak wypełnić ta listę ♥️ tym którym się udalo? : )
    Szczerze powiedziawszy wolę czytać ten wątek nic testowy już nawet, bo dwóch naraz nie ogarniam a tu jestesmy wszystkie w kupie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:54

    reset, Bocianiątko, Minie Black, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku Ty wiesz, że Ci mocno kibicuję i wierzę, że teraz ten cykl po immunosupresji zaskoczy.

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Boćku Ty wiesz, że Ci mocno kibicuję i wierzę, że teraz ten cykl po immunosupresji zaskoczy.
    :* tylko właśnie sobie uświadomiłam że starania będą mocno utrudnione bo cały kluczowy tydzień będę robiła za catsitrerkę u rodziców ;) no nic, będziemy się spotykać na seksrandki :D

    reset, Malgonia, Minie Black lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 2 lipca 2018, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, nie ma się co załamywać, tylko trzeba działać, więc jutro jadę zrobić proga (nie wiem po co, ale w sumie mam w pakiecie, więc zrobię, by potwierdzić to, co wynikało z USG). I teraz pytanie co jeszcze zbadać 8 dpo?

    Na pewno zrobię tsh, bo poprzednio było 0,100 i zmniejszyłam dawkę euthyroxu na 12.5, a wizyta u endokrynologa za tydzień. Do tego, skoro biorę Bromka od kwietnia to chyba warto zrobić prolaktynę? Na skierowaniu mam też ANA, więc pewnie i to zrobie by się nie kłóć milion razy. Coś jeszcze warto powtórzyć?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 2 lipca 2018, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)
    Ja również witam się z Wami z pracy.
    Czyli mam coś zmieniać na liście?

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego