X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, no to pozostaje nam czekać na dalszy rozwój wydarzeń...ale jakby co, to melduj nam na bieżąco :)

Bazylkove, czekamy na fotkę brzuszka...

z wyprawki nie mam jeszcze absolutnie NIC...o przepraszam, dostałam w prezencie takie jedno małe śliczne białe body w rozmiarze 56 ;) i tak na nie patrzę i patrzę...ale mam jakąś przedziwną blokadę przed zakupem czegokolwiek...
    choć czaję się na wózek Emmaljunga, który jest bardzo mocno przeceniony - ale nie mogę się zebrać na odwagę nawet, żeby do sklepu z wózkami wejść ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku oj jak ja żałuję, że nie kupiłam dostawki!! Nie wiedziałam nawet że są różne rozmiary.. więc w tym nie pomogę. Największy błąd mojej wyprawki, że tego w niej nie było :p
    A wózek też mam z olx x landera i kocham go Miłością szczerą ! :)
    A powiedz bo mam sklerozę, czy Ty masz w brzuszku chłopca czy dziewczynke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 17:14

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ale za to jak zaczniesz zakupowe szalenstwo to konca nie bedzie ;)

Ja jak dowiem sie tylko kto mi mieszka w brzuchu to mu coś szałowego u Izy zamowie :)

Swoja droga to mnie troche zmrozika kobitka w rejestracji w poradni genetycznej, bo kazala na wizyte przyjsc z grupa krwi do amiopunkcji.. w sumie to myslalm o amio tylko jesli bedzie jakies podejrzenie z usg co do patau.
    No ale tym sie bede martwic jak juz przyjdzie czas na prenatalbe.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoń, ale to dobrze, że chcą mieć komplet badań na tak zawne " w razie W" ;) a na razie to nie zawracaj sobie głowy tym czy będą wykorzystane czy nie będzie takiej potrzeby ;)

nowa na dzielni, Malgonia lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove - Ty się w ogóle nie krępuj i pisz normalnie na exach :) zdecydowanie tam trzeba "ciążowych świeżynek" ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u mnie chłopak póki co ;) emek się cieszy, a ja go „straszę” że jeszcze może się zmienić :) w przyszłym tygodniu prenatalne, to będzie wiadomo :)
    Dobrze wiedzieć że X-lander się sprawdza! Taki suvik na nasze chodniki i leśne dróżki wydawał mi się okej :)
    A co do tych dostawek, to są różne rodzaje. Takie materiałowe jak np. Chicco z odpinanym bokiem (tylko tu jest jeden rozmiar) i klasyczne drewniane (są 90 cm lub 120 cm). I nie wiem które wybrać, za dużo tego :)

Małgoniu to prawda czas tak leci, że trudno czasem pojąć. Ale rozumiem, ze czekasz, ja dopiero po skończonym I trymestrze zaczęłam się rozglądać za rzeczami dzieciowymi.

Malgonia lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadajcie tutaj dziewczyny i pochwalcie nam się spokojnie brzuchami itd, myśle ze widoki brzuszków, wózków i dzieci naszych ex testerek nam nie straszny :) a dodaje nadziei. Może ja jako jeszcze nie mama nie umiem się jeszcze za bardzo odnieść do opowieści o maluchach, ale miło się je ogląda :)

No ja sikne jutro rano pro forma bo wyjeżdżam na weekend i wole nie mieć wątpliwości czy coś tam nie rośnie. Ktoś ma w ogóle foto testu takiego przy mini becie? :D Jeżeli miałabym sobie wyobrażać, ze to nowa beta, to 3 dni temu cień wyszedłby przy może 1 :P a jutro byłoby 4 :D

Spoko, wiem, ze na 90% to jeszcze po poronieniu, szokuje mnie ze ona tak wolno spada do 0

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to pokazuję :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a359331215.png

Tutaj nasza bryka (nie wiem czemu się dodaje bokiem):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4412f70a2cf.jpg

I bonusowo nasz boksio, którego powoli musimy oduczyć wchodzenia na łóżko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1261e1e2a736.jpg

nowa na dzielni, StaraczkaNika, Achia, Cabrera, frezyjciada, Malgonia, Karletka lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku- ja się biję z myślami, czy dostawka czy łóżeczko... Ale mnie w ogóle dostawki materiałowe nie przekonują, więc nie wiem, czy nie pójdę w łóżeczko, któremu w razie czego odkręca się bok i jest dostawką.

Cabrera- ja wózki oglądam namiętnie od czasu drugiego prenatalnego (czyli całe 4 dni:P), ale akurat emmy- choć na polskie chodniki pewnie super- w ogóle mnie nie przekonują. W sumie u mnie spacery będą albo w okolicy domu, gdzie i tak się chodzi głównie ulicami albo po parku, a tam równy asfalt.
    Za to przeraża mnie wybór fotelika, sama nie wiem, czemu...

A ubranka jakoś nie chwytają jeszcze za serce. Chyba dlatego, że unisexów widzę mało ładnych, a jednak jeszcze do płci się przywiązywać nie chcę...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylek- gratuluję synka <3 i oj tak, x - Lander jest niezniszczalny :) ja na osowie mam równe i nierówne chodniki, chodzę nad jezioro, wyboje, piasek i naprawde super się sprawdza:)

Reset no tak,bo chyba bardziej prawdopodobne że z córki zrobi się syn niż odwrotnie :p

Nowa- akurat mój test z beta 1,44 wywaliłam :p

Izape- co u Ciebie kochana?

To może też wrzucę - jeśli jak piszesz Nowa - widok Wam nie straszny -swojego szkraba, który rozdaje free hugs i życzy, by każda z Was takiego małego Bobo niedługo tuliła! Ale jeśli nie chcecie takich zdjęć, to dajcie znać!

[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 05:39

bazylkove, nowa na dzielni, Cabrera, Malgonia, StaraczkaNika, Kaczorka, JustynaG, Karletka lubią tę wiadomość

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bazylku- ja się biję z myślami, czy dostawka czy łóżeczko... Ale mnie w ogóle dostawki materiałowe nie przekonują, więc nie wiem, czy nie pójdę w łóżeczko, któremu w razie czego odkręca się bok i jest dostawką.

My chyba też tak zrobimy, trzeba będzie trochę pokombinować w sypialni. Mieszkamy na poddaszu i o ile skosy nadają charakteru, to z ustawnością mebli często jest kłopot.

Achia ale cudowności <3 hugsy :)

1x HSG, 2x HSC,

Wysłany: 10 maja 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodycz ❤️

A ja jeszcze przed porannym zrobiłam teraz z ciekawości i kurde no jak na moje jest identyczna jak 2 dni temu, co myślicie? Tzn w ogóle wydaje mi się minimalnie bardziej widoczna ale chyba nie można porównywać testu wyschniętego i dzisiejszego. W każdym razie nie wyglada jakby ta beta spadała. Zrobię rano z jakiegoś normalnego sika (tzn w nocy bo wstaje jutro o 4, buu

cb1eed5e92f8989dmed.jpg

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań

Wysłany: 10 maja 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy w ogóle widzicie :P starałam się je uchwycić

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- no przebija się faktycznie coś jakby więcej.. w sumie pobudka o 4 oznacza mniej czekania do sikania :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, czekamy na jutrzejsza fotkę nocno-poranna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku, a ten x-lander jest wysoki?? Pytam, bo my jesteśmy oboje wysocy i szukam wysokiego wózka...kurde, chyba wizyta w jakimś sklepie mnie nie ominie ...;)

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - ja tez widzę jak przebija

Cabrera ja mam 1,65 cm ale rączkę wózka można sobie podnosić góra/dół najlepiej jakbyś sobie poprzymierzała ;) Osobiście polecam sklep Mama i Ja, spośród wszystkich mieli największy wybór i najlepszą obsługę :)

1x HSG, 2x HSC,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Bazylku, a ten x-lander jest wysoki?? Pytam, bo my jesteśmy oboje wysocy i szukam wysokiego wózka...kurde, chyba wizyta w jakimś sklepie mnie nie ominie ...;)
    A ile macie wzrostu?
    Ja mam 1,70 a mój mąż 1,80
    I mówi że jest spoko. Rączka regulowana. Tak to wygląda, tylko ja mam trochę starszy model.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 05:40

Cabrera lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku cudny brzusio :) i super, ze juz plec znacie :)
    Co do dostawki sie nie wypowiem. Osobiscie chcialabym zeby dziecko spalo w swoim lozeczku w swoim pokoju. Tyle teori ;) jestem spochem strasznym wiec nie zdziwie sie jak bede brala dziecko do lozka ;)

Achia mi dzieci Wasze nie przeszkadzaja, wrecz czasem na exy zagladam czy sa tam jakies focie :) sliczny ten Twoj maluch.. a dopuero byl taka betunia mualusia :)

Nowa mi sie wydaje ze ta dolna duzo wyrazniejsza. Kciuki by jutro nie bylo watpliwosci.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, no my troszke wyżsi jesteśmy: ja mam 177, a eM. 191cm ;)
    U nas jest dość duży sklep Bobowozki, może tez jeszcze jakieś targi się trafia...
    Ale zaczynam się obawiać, ze do mnie to wszystko dotrze w sierpniu i wtedy będzie rzeczywiście szał zakupowy...
    Ja jeszcze rozkminiam kwestie spania i pokoju: No bo z jednej strony pokój stoi wolny, ale jakiś tak myśle, ze na początku łóżeczko będzie w naszej sypialni... i teraz się zastanawiam, czy jest sens, żeby urządzać ten pokoik (choć wiadomo, ze to spełnienie marzeń każdej staraczki :)), skoro Maluch będzie u nas :)?

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ