X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Proga jeszcze nie mam. Chyba jutro nie będę robić bety, po prostu pojadę na wizytę. Jak będzie kazał powtórzyć to zbadam dopiero w środę

Noo, może tak najlepiej, podpytaj się i od razu będziesz wiedziała po dzisiaj czy przyda się jakiś prog.

Cabrera - jak to mówią, będzie piłkarz :D

Cabrera lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron malutki 9,6 ng/ml 😢

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczka, spokojnie, ja przy takiej becie jak Ty teraz miałam prog 12, a w poprzedniej ciąży 11 a poroniłam nie przez proga. Rozkręci się! Ale do lekarza iść musisz bo dupek albo lutka koniecznie potrzebna dla wspomagania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:47

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, no próg nie jest szałowy, ale nie z takim ciąże się utrzymywały :) a bierzesz jakiegoś proga? Dupka, Lutkę??

Aga, biorę max. dawkę magnezu już...a brzuch twardnieje i to bardzo często, kilkanaście razy dziennie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a który bierzesz? Wg mnie bardzo dobry jest magne b6 forte, bo to lek nie suplement diety. Ja czasem i po 6 na dobę jadłam. A co lekarz a to? No i nospe 3x1 też na skurcze łykałam

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Ty chyba miałaś na początku słabego proga a wszystko było oki, nie? :) Mi się wydaje że przy becie ok 20 prog zazwyczaj sam z siebie nie jest szałowy, bo przecież on zjeżdża po owulacji i dopiero betą wystrzela w górę. No ja też miałam przecież teraz lipę i teraz cudnie podskoczył

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Cabrera a który bierzesz? Wg mnie bardzo dobry jest magne b6 forte, bo to lek nie suplement diety. Ja czasem i po 6 na dobę jadłam. A co lekarz a to? No i nospe 3x1 też na skurcze łykałam

No właśnie ten biorę + duphaston (ponoć też ma działanie rozkurczowe). Na nospę źle reaguję, więc jej unikam. Lekarz wie, trochę martwi go częstotliwość, ale mu ufam (to znajomy Gin i gdyby coś było nie tak, to na pewno skierowałby mnie do szpitala).
    Będzie dobrze :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, proga można podkoksować...ważne, żeby beta rosła :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Aga, Ty chyba miałaś na początku słabego proga a wszystko było oki, nie? :) Mi się wydaje że przy becie ok 20 prog zazwyczaj sam z siebie nie jest szałowy, bo przecież on zjeżdża po owulacji i dopiero betą wystrzela w górę. No ja też miałam przecież teraz lipę i teraz cudnie podskoczył
    Tak ja miałam słabego i badalam go do 6 tc ale brałam dupka 3x1 i później luteinę 3x1 więc faktycznie wartości były wyższe (przy bodajże 12? Zaczęłam brać leki) . Ja to wogóle i prog taki sobie, przyrosty bety po 19 % także wszystko wskazywało, że będzie źle.
    Frez chyba też miała niski prog z tego co pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    No właśnie ten biorę + duphaston (ponoć też ma działanie rozkurczowe). Na nospę źle reaguję, więc jej unikam. Lekarz wie, trochę martwi go częstotliwość, ale mu ufam (to znajomy Gin i gdyby coś było nie tak, to na pewno skierowałby mnie do szpitala).
    Będzie dobrze :)
    No to kochana dużo wypoczywaj. Z tego co kojarzę to Luna chyba dostała później spasmoline (?) na skurcze

nowa na dzielni, Cabrera lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, ale jeszcze nie jest tragiczny. Spokojnue zacznij brac proga zeby maluszkowi pomoc.

Cabrera mi bez luteiny ciagle brzuch twardnueje, a i po niej roznie bywa. To chyba taki urok bycia w ciazy. A u Ciebie to juz moga byc skurcze braxona hicksa.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Progesteron malutki 9,6 ng/ml 😢

To ja tylko powiem, że koleżanka przy bardzo podobnej pierwszej becie do Twojej - miała progesteron w okolicy 8. Lekarz powiedział „elegancko”. Nie brała niczego - żadnego duphastonu, ani luteiny. Jest już w 7 tygodniu. Mocno trzymam za Ciebie kciuki!

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, specjalnie dla Ciebie i przy okazji dla Sylwii z miesięcznego kupiłam pinka, patrz :)

79c595b3d94b3a19med.jpg

Malgonia, Angelika1313, Lunaris, Aga9090, Cabrera, Ochmanka, Achia, JustynaG, Rucola, mi88, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam na szybko pogratulować betuniek <3 niech dalej rosną -najlepiej w szałowym tempie.

Nowa -bardzo fajne porównanie- mega róznica. Cheresta leć do rosmana i kup kilka. To ostatnia okazja na najbliższe miesiące żeby sobie coś obsikać ;) (potem tylko nogi).

Cabrera patrzę na Twój suwak pod wpisem- 72 days to go! o mamo! Kiedy to zleciało??? Kobieto Ty rodzisz za chwilę :D Jak napisałaś o KTG to dopiero to sobie uświadomiłam :)

Lece bo moi Panowie rozrabiają na całego- głównie ten mały nieodkładalny.

Malgonia, nowa na dzielni, Cabrera lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta moja gin na proga 7dpo od 7,2 do 9,6 mówiła że wszystko jest dobrze. Ja się na of nabawiłam manii minimum 10+ 😋 podkoksujesz i będzie dobrze!

Co do kibelków to rękami i nogami popieram Angelikę. Te kołnierze to jakaś zemsta chyba. No i koniecznie wyprofilowany na antychlapanie!

Angelika1313 lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- wow,ale różnica,. naprawdę można się zestresować po czymś takim
    Dziewczyny- kciuków nie puszczam!!

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, a to z tego samego sika :)

Lunaris j to się nie mogę nadziwić, że Stasio już taki stary :D

Lunaris lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wybierasz się do lekarza? Jeśli potrzebujesz progesteronu to jutro mogę Ci wysłać z samego rana tylko wyślij mi zaproszenie do przyjaciółek.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rukola kochana dziękuję <3 Dziś o 16 mam wizytę i na pewno poproszę o receptę

Lunaris, Rucola, Cabrera lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak ja miałam mega niski i to przy dużo wyższej becie. A Florek cały i zdrowy(pomijając tą nieszczęsna kraniostenoze).

Dziewczyny tyle to ja wiem, że bezkolnierzowy! Tylko jaki wybrać co by nie chlapał... Jest tego tyyyyle na rynku, że w życiu nie myślałam, że tyle czasu nad kiblem będziemy dumać 😂

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ