Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Bazylku jak się czujesz?:)

Dziękuje dobrze :) mam już skierowanie na cc także czekamy aż coś ruszy :)

Izape_91, Achia, Lunaris, Cabrera, Malgonia, nowa na dzielni, Anna Stesia lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziękuje dobrze :) mam już skierowanie na cc także czekamy aż coś ruszy :)
    To też już trzymam kciuki :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA <3 <3 <3 pięknego proga wyhodowałaś! Ja wierzę że teraz będziesz miała dużo czasu na to żeby szyć- dla siebie! <3

Bazylku melduj się tu częściej co byśmy się nie musiały zastanawiać gdzie jesteś ;)

Kotowa ... jak bym mogła to bym Ci oddała trochę mojej siły a nawet macicy.

Dziś oglądałam program i mówili o tym jak kobiety rodzą za pieniądze. Zachodzą w ciążę i po porodzie zrzekają się praw do dziecka na rzecz pary która to opłaca. Mężczyzna jest biologicznym ojcem. Może ludzi to oburza i owszem nie powinno tak być ale jak patrzę na te setki dziewczyn walczących o choćby jedno dziecko to wiecie co? Wcale się nie dziwię :( w desperacji człowiek chwyta się każdej opcji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 16:38

Kotowa, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje 😊
    Właśnie ogłosili realizatorów programu dofinansowania in vitro na Mazowszu 😁 będziemy próbować się załapać

nowa na dzielni, Cabrera, Malgonia, Achia, Aga9090, JustynaG, Lunaris, Izape_91, Anna Stesia, Ochmanka lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Iza gratulacje 😊
    Właśnie ogłosili realizatorów programu dofinansowania in vitro na Mazowszu 😁 będziemy próbować się załapać

Cheresta uda sie :) lap byka za rogi.

Lunaris czytalam o parach gdzie przy problemie meskim pary same ustalaly ze kobieta poszuka " wrazen" na boku bo np nie bylo ich stac na inseminacje itp. Z reszta sama przetrzasnrlam ibrernet w poszukiwaniu dzieci na sprzedaz. Serio gotowa bylam przywiezc bobasa z Kambodzy gdyby inne opcje zawiodly.

Kotowa oby i u Was w koncu trafil sie ten szczesliwy rozklad genow. Mysle czesto o Tobie.

Bazylku to przebieramy nozkami tu razem z Toba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 18:49

Kotowa, Lunaris lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3 marzę teraz tylko o tym, żeby za jakiś czas zobaczyć zarodek i posłuchać serduszka... Przepraszam, że się nie odniosę do każdej z Was, ale próbuję opanować emocje i różnie mi to wychodzi.

By7mistake i Cheresta, mocno trzymam za Was kciuki <3

Moja umowa o pracę kończy się dokładnie w przewidywanym dniu porodu. Przypadek?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam przed chwila w radio reklamę o tym programie w Mazowieckim:). Trzeba korzystać! Myślałam ze to trudniejsze a nas szybko zakwalifikowali :)

Hej kotowa! :) pamiętaj ze na zielona fale wskakuje się zazwyczaj w kilka na raz ;)

Mojemu eMkowi ściągnęli już szwy po operacji. Aż mam trochę wyrzuty ale całkiem dodawało mi otuchy ze on tez w takiej nienajlepszej formie sobie ze mną w domu siedział :D. Ja z Mdłościami, on obolały, obydwoje spać o 22 :D, obydwoje z zerowym libido, zgrany duet

Malgonia, Lunaris, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, może załapie się na kolejną. Najpierw musimy się dowiedzieć czy mamy jakieś zdrowe zarodki, a później jeszcze dłuuuuga droga przed nami. Planowaliśmy transfer dopiero w lutym, jeśli nie będzie zdrowych zarodków, to w tym roku czeka mnie jeszcze kolejna procedura

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izus !!!! <3 Ty wiesz jak mocno Ci kibicuje !!! Trzymam kciuki kochana !!! Ściskam 😘

Izape_91 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa umawialiśmy się że razem gasimy światło na wątku i zamykamy drzwi, to się teraz nie wymiguj! Trzymam mocno kciuki :* ja Cię za sobą pociągnę ! :d

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, skoro juz o tym wspominasz, o ile dobrze pamiętam ja chyba mialam wyciągnąć klucz z drzwi, wiec jestem zaraz po Was!! :D swoja drogą, ciekawe ile z nas z tej historyjki ma juz kolo siebie soje maluszki :)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7 duuuużo :) popatrz na pierwszą stronę ex testerek a to i tak nie wszystkie :) dla mnie to miejsce dawało mi motywację do dalszej walki, siła kobiet robi swoje. Dlatego nawet kiedy się już doczekałam swojego cudu to nie umiem się rozstać z OF i z Wami.

Cheresta świetna wiadomość! Oby szybko wszystko poszło. A może się nie doczekacie tak jak Nowa? ;)
    Zauważyłyście dziewczyny że czasem jak sobie zaplanujemy coś- jakieś badania, zabiegi, ivf czy choćby adopcję (jak Yos) to dzieją się czasem magiczne i niespodziewane rzeczy? :) Wszystkim oczekującym takich życzę!

Miłego dnia

Ps wlazłam oczywiście podglądać czy Iza sika na coś z rana :P

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zbladlam ze mi sie telefon w nocy rozladowal i zw przekocze testa a tu cisza ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was też tu podglądam i czekam na ciemniejący test Izape.
    Fajnie że wy tutaj takie zgrane,dajecie nadzieję widząc że cierpliwość i walka do konca się opłaca i kończy się wymarzoną dzidzia.
    Trzymam za was wszystkie kciuki !

nowa na dzielni, Cabrera, Ochmanka lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza <3 kciuki mocne :)

Nowa kiedy kolejne usg :) ?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gdzieś Ty się zapodziała? Czekam i czekam...

Dziewczyny jak robicie buraczki do obiadu? Mam ochotę na takie buraczki.... Ale robię za każdym razem z innego przepisu i jeszcze nie trafiłam na TE idealne....

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Iza gdzieś Ty się zapodziała? Czekam i czekam...

Dziewczyny jak robicie buraczki do obiadu? Mam ochotę na takie buraczki.... Ale robię za każdym razem z innego przepisu i jeszcze nie trafiłam na TE idealne....

a co z operacja? bo chyba mi umknelo cos

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape! Też czekam!:)

Wysłany: 18 września 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja razem z Cabrerką poszłyśmy w plan IVF i obydwie zaciążyłyśmy :). Ja mniej szczęśliwie ale to i tak był milowy krok.

Kotowa a kiedy się okaże, co z zarodkami? Dopiero przed transferem? Bo nie do końca wiem jak to działa

Yos w przyszłą środę, świruje! Czuje cały czas, że w brzuchu się dzieje (co jest dla mnie największą różnicą pomiędzy tym, a poprzednim razem, kiedy chyba największy niepokój wynikał z tego, że miałam wrażenie, że w tym brzuchu nic nie mam od jakiegoś czasu a teraz mam czasami wrażenie, że mnie tam smyra ;D), ale to że mam ten brzuch taki mały mnie niepokoi ;P.

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań

Wysłany: 18 września 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez a jakiś przepis z kwestii smaku próbowałaś? Tam chyba najbardziej pewnie :). Ja buraki kupuje gotowe ugotowane w biedrze albo lidlu :D, taka jestem leniwa ;P

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ