Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingulla wrote:Reset mistrz ! jak wyszłaś z gabinetu to został ktoś jeszcze na poczekalni, czy wszyscy zwiali ?
O tej mononukleozie coś słyszałam, ale nie myślałam, że to dziadostwo taki skutki może mieć. Mesiu, szybko do lekarza i leż ile się da. Praca nie ucieknie.
(
Zostali, ale dziecko siedziało już u matki na kolanach... nie wiem, może mu tłumaczyła co to kiła
A co do mononukleozy to właśnie dla Was - pracujących w placówkach i/lub mających małe dzieci - powinny być te moje posty, bo to się najczęściej łapie od dzieci, ale... można nie wiedzieć, że dziecko przechodzi mononukleozę, bo u dzieci ma ona łagodniejszy przebieg. Ja tak właśnie złapałam - nasza Młoda w czerwcu miała przeziębienie (guzik prawda, to była mono, ale nikt nie diagnozował, kilka w dni w domu i wystarczyło), w lipcu byłam z nią w kinie, piłyśmy z jednego kubka i po miesiącu (bo okres wylęgania to 30 - 50 dni) zaczęłam chorować. Byłam tak wyczerpana, że miałam zamiar iść do psychiatry, bo zastanawiałam się, czy nie mogę wstać z łóżka z braku siły fizycznych czy raczej mam depresję i nie mogę wstać z łóżka z tego powodu. A lekarze (mimo kiepskiej morfologii) przebadali mnie na wszystko (ekg, echo serca, doppler tętnic szyjnych, masa badań z krwi) i uznali, że jestem przemęczona (sic!) i mam jechać na urlop. Jeszcze jeden konował twierdził, że symuluję i tylko chcę L4 wyłudzić (o które nawet nie prosiłam). Byłam tak bezsilna, że potrafiłam się w gabinecie lekarskim rozpłakać.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A zmieniając temat to Wam powiem, że mimo iż wiem, że nic z tego proga nie będzie to odświeżam stronę z wynikami jakbym co najmniej na betę czekała To już uzależnienie jakieś
Malgonia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyMoja siostra właśnie non stop leczona antybiotykami i ciągle, że angina, że organizm przemęczony a to dupa cycki, w końcu jeden jedyny lekarz zrobił komplet badań i wyszła mononukleoza. A sis miała wtedy 29lat i pracowała w domu dziecka. Oj wyglądała jak cień człowieka... Aona to ogólnie taka, że każde świństwo jej się czepia, reumatoidalne zapalenie stawów, bolerioza, przerośnięte migdałki, swirująca tarczyca, problemy z kręgosłupem i kolanami.... Masakra
Co do odświeżania wyników to Reseciku wiem o czym mówisz! Ja dawno w ciąży a jak robie jakiekolwiek badania to zaraz i tak odświeżam w napięciu stronę z wynikami to takie zboczenie jest -
frezyjciada wrote:Co do odświeżania wyników to Reseciku wiem o czym mówisz! Ja dawno w ciąży a jak robie jakiekolwiek badania to zaraz i tak odświeżam w napięciu stronę z wynikami to takie zboczenie jest
Zdążyłam przeanalizować już, o której zazwyczaj przyjmują moją próbkę do badania oraz ile godzin po przyjęciu publikują wyniki
Vivat moja dzisiejsza pracaBocianiątko, frezyjciada, Malgonia lubią tę wiadomość
Meśka wrote:A jakie miałaś Bocku wyniki biopsji ?
Małgonia, niestety cykl z badaniami jest w plecy... Ja ostatnio już przerobiłam kilka takich cykli ale jeśli chcesz zrobić porządnie badania to myślę, że warto
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyReset, z wynikami to już chyba tak jest, ja robię to samo. Odswiezam stronę i matematykę, a dokładnie prawdopodobieństwo i statystykę potraktujmy to jako trening myślowy
Jezu, chciałam dzisiaj tyle zrobić! Mam 10 kg papierówek, to dżem miał już być i kilka słoików na szarlotke, kupiłam jagody na ciasto i tak leżą, Gary ze zlewu to już same wychodzą, a ja leżę i.... Jem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:32
-
Minnie to u mnie podobna sytuacja (wstydzę się o tym mówić, ale skoro zaczęłaś... ) - jakiś rok temu młody dopiero zaczynał uczyć się mówić i potrafił powtarzać proste, dwusylabowe wyrazy. No i miał taki podnózek, co by wyżej stać przy umywalce czy blacie w kuchni. Oczywiście nie potrafił wymówić „podnózek” to od niechcenia palnęłam, że to „cipa”. Ten oczywiście podłapał i zawsze jak go szuka to lata po całym domu i krzyczy „ciiiipaaaa!!!”. Ostatnio byliśmy na placu zabaw i chciał wejść do piaskownicy, w której bawiła się ok. 5 letnia dziewczynka. Stanął nad nią i krzyknął „CIPA” - nie powiem, jak na niego spojrzała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:32
Minie Black, reset, frezyjciada, Aga9090, Lunaris, Lunaris, Lunaris, Lunaris, Lunaris, Lunaris, Lunaris, Lunaris, -Mamunia-, blue00, Meśka, Emiilka, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHahahahhahahahaahahahahahahhaahh! Mój Staszek wczoraj stojąc z paczką Haribo, wyciągał pojedynczo i za każdym! Razem pytał "co to", już żałuję, że za 555 razem odpowiedziałam, że "gowienko", bo "żelek" nie zapamiętał, ale przy "gowienko" to aż się nauczył chyba spolgloski wymawiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:36
reset, frezyjciada, Rucola, Lunaris, lamka, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Jezu, przez Was patrzą na mnie w pracy jak na wariatkę.
Najpierw przeczytałam, że Minie ma 10 kg parówek (zamiast papierówek) i zastanawiałam się po jaką cholerę, a potem Melevis rozbawiła mnie do łez
Czy ja już mówiłam, że kocham nasze oba wątkiKargo31, Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Sorki ze tak sie nie odzywam, ale zle sie czuje - slabo mi i mam dusznosci do tego dochodzi mi krecenie w glowie, cisnienie mi leci. Mam skierowanie na badania oraz na kontrolowanie cisnienia. A teraz dopadlo mnie jeszcze jakies przeziebienie i czuje ze mnie rozklada choroba.
Gratuluje udanych wizyt i zobaczenia dwoch kresek na tescie
Za wszystkie co dzisiaj wizytuja trzymam mocno kciuki!
Ja w sobote mam to dodatkowe szkolenie z OA. Mam nadzieje ze dam rade na nie isc.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ptysia wrote:No faktycznie ten koenzym do najtańszych nie należy:p ale to się je cały czas przez caly cykl No nie? Donga tylko od po okresie do owulacji? Dzieki:*
-
StaraczkaNika wrote:Dokładnie tak. Najlepsze rezultaty po 3 miesiącach, czyli jak nowe jajka będą dojrzewać (tyle im to zajmuje)
StaraczkaNika, Czrna 81 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyYos z tym ciśnieniem to ja w pierwszej ciąży tak miałam. Cała ciążę byłam pod opieką kardiologa dla ciężarnych, dojeżdżać musiałam do Wawy min raz w miesiącu, bo tam jest poradnia kardiologiczna dla ciężarnych. Przebadali mnie wzdłuż i wszerz i wyszło, że taki urok ciąży. Na pocieszenie powiem, że w tej ciąży żadnych problemów ciśnieniowych już nie mam.
Trzymam kciuki żeby kolejny trymestr był dla Ciebie łaskawszy! -
nick nieaktualnyHaha moja jest na etapie tysiąca pytań 'dlaczego' i po co.
-mama czyj to szampon?
- mój kochanie
- dlaczego nie mój?
- bo Ty masz z kaczuszka
- dlaczego?
- bo taki wybrałaś
- a dlaczego nie inny?
- następnym razem kupimy inny
- dlaczego?
... (Ja pierdolę rzucone pod nosem tak by nie słyszała, wiem że nie wolno przy dziecku ale to była już godzina 22 po całym dniu pytań)
- (na całe gardło) JA PIELDOLEEEEE JA PIELDOLEEEE
na szczęście już nie pamięta tego słowaBocianiątko, Aga9090, Minie Black, Kargo31, Lunaris, lamka, Tosia2323, blue00, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Yos z tym ciśnieniem to ja w pierwszej ciąży tak miałam. Cała ciążę byłam pod opieką kardiologa dla ciężarnych, dojeżdżać musiałam do Wawy min raz w miesiącu, bo tam jest poradnia kardiologiczna dla ciężarnych. Przebadali mnie wzdłuż i wszerz i wyszło, że taki urok ciąży. Na pocieszenie powiem, że w tej ciąży żadnych problemów ciśnieniowych już nie mam.
Trzymam kciuki żeby kolejny trymestr był dla Ciebie łaskawszy!
nie mialam nigdy problemow z cisnieniem. Mam troche przyspieszona akcje serca i mialam badania ale to dawno bylo. Pierwszy raz gdzie zaczelam sie zle czuc i padlam na ziemie bylam wtedy na urlopie. I od tego czasu to sie powtarza.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny