X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka pierwotnie lazala mi przyjsc 2 zeby pecherzyk zobaczyc. Nie nadtawiam sie na serduszko nawet 11. Gdyby nie to, ze z zalozenia chcialam juz chodzic do innego lekarza to pewnie bym do nien tego 2 poszla.

Pasiata, troche mi lepiej. Pomalu dochodze do siebie. Dziekuje za podtrzymywanie na duchu.
    Wiem ze sie powtarzam, ale bol w macicy jest calkowicie normalny?

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bóle od początku. Teraz jestem w 7tydz i 2dniu... I też mnie boli. Mi lekarka powiedziała, że bóle mogę mieć - w końcu wszystko tam powoli rośnie. I racja: w dżinsy się juz nie dopinam. Jestem spuchnieta w dole brzucha i najwygodniej mi w luźnych spodniach czy leginsach. Zazwyczaj boli mnie jak na @. Nie zażywam nic, bo nie jest to na tyle duży ból.

Rano mnie mdli. Odrzuciło mnie od niektórych potraw. Ciąża na całego. Ja akurat ją przechodze w taki sposób. Ty jeszcze w innym.

Pamiętaj! Moje przyrosty też nie były prawidłowe wszystkie. Spokojnie. Najważniejsze USG. A później badania, które tez stresujące są (ale na szczęście wynikiem w sumie mam dobre).

Dużo spokoju! Ja dziś cały dzień leże. Jakoś tak mnie wzięło.

Malgonia lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego nie badałam już bety mam złe doświadczenia...
    A któraś rano mi pisała żebym do lekarza szła, ale mnie to nie uspokoi bo wolę iść w czwartek i wiedzieć na czym stoję, ogólnie wyszłam z założenia że narazie jestem w ciąży przybyło czwartku, ja swiruje bardzo ale nie uspokoi mnie nawet codzienne usg, musi minąć 12tydz żebym trochę wyluzowala,

Super się czyta o wózkach ale dla mnie to melodia dalekiej przyszłości, ehh powiem wam że jak nie byłam ww ciąży to czas szybko lecial a teraz jest mega wolno...

Aha no i jakoś już nie mam żadnych objawów ciąży, i wiem że nie ma takiego objawu który pokazuje że ciąża ma się dobrze i przeciwnie,

Poprostu gdzieś tam w środku chce wierzyć że teraz musi być dobrze mimo mojego wielkiego strachu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia poczekaj co gin powie przy takiej becie na usg bedzie tylko pecherzyk a za 2 tyg powinno być serduszko. Wiem sama przeżywam katorgi bo dopiero w czwartek mam usg.

Teraz czekam na zamówioną pizzę z kurczakiem i podwójnym serem :D

Agniechaaaa, pasiasta, olik321 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floweer za mną wczoraj chodziła pizza. Ale nie zamówiłam i stwierdziłam, że dziś dzień będzie na to lepszy. To jest mi od rana niedobrze. :( zazdroszczę Ci :D

Flowwer lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, właśnie miałam pytać kiedy kolejna wizyta :) Smacznego!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane. Bez Was to ja bym oszalala. Ale wrocil już mąż przytulił, pogłaskał kropka i troche mi lżej. Teraz mnie na zakupy zabiera zebym nie myslala

pasiasta, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia podziel się tym księciem. :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach zrobić pizzę na sylwestra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny spędzacie sylwestra w stanie błogosławionym? :D

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer a o której będziesz miała wizyte w czwartek? :)

Ja sylwestra spędzam sama w domu bo emek ma nockę w pracy, ale nie narzekam bo wyspie się przynajmniej :)

A co do pizzy to ja pewnie zrobię jutro albo w niedziele taka domowa pizze :) już mam na nią ochotę :)

A narazie zjadłam pierogi z kapusta i grzybami mmm pyszne:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer - przez Ciebie teraz będę myśleć tylko o pizzy z kurczakiem! :p i o podwójnym serze..

Sylwester - ciekawa jestem jak dotrwamy do północy. Nasza młoda po 20 musi mieć zgaszone światło, dostać cyca i spać przy mamusi.. ;)
    To chyba będzie typowy bal na białej sali.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, nie stresuj się na zapas. Niestety teraz trzeba czekać na rozwój sytuacji. Wiem jakie to trudne. Ale zajmij czymś myśli i będzie dobrze!

Flo zazdroszczę pizzy. Ale mi smaka zrobiłaś. Jakoś w ciąży mam smaka na same niezdrowe rzeczy :/

A my na sylwestra jedziemy na domówkę do przyjaciół pod Wrocław :) jedziemy już jutro więc pewnie będzie gruba impreza ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    A jak dziewczyny spędzacie sylwestra w stanie błogosławionym? :D
    My w lozku przed tv :) pizza+herbatka i o północy picolo :D

pasiasta, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę.. ☺☺☺ ja najprawdopodobniej będę chora w łóżku z synem i pójdziemy spać, bo nawet nie mam ochoty na te fajerwerki o północy. Chce żeby ten rok jak najszybciej się skończył. ☺☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo! Mam podobne smaki! :* A jak ze słodkim u Ciebie? Bo ja słodyczy nie jem, a pożerałam czekolady i batoniki jak mało kto!

Ja mam wizytę w środę. ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziewczyny pomódlcie się proszę za moją kropeczkę. Wynik ze środy 764, dziś 1202 :(
    Mam nadzieję, że był skok przed poprzednim badaniem. Jestem załamana :(
    Kochanie, bez nerwów - znasz przecież moją historię - beta rośnie słabo, maluch rośnie ładnie. Ja przy takim przyroście szłam na 2ie usg i widziałam serduszko. I każdy lekarz mi mówił - nie patrzeć jak rośnie - ważne że rośnie. I nawet te moje 10%owe przyrosty okazały się OK. Więc bez niepotrzebnego stresu - to szkodzi małemu

Bocianiątko, malka, Ruth, Flowwer lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Kochanie, bez nerwów - znasz przecież moją historię - beta rośnie słabo, maluch rośnie ładnie. Ja przy takim przyroście szłam na 2ie usg i widziałam serduszko. I każdy lekarz mi mówił - nie patrzeć jak rośnie - ważne że rośnie. I nawet te moje 10%owe przyrosty okazały się OK. Więc bez niepotrzebnego stresu - to szkodzi małemu
    Nika jakby się dało cofnąć czas, to bym Cię Tobie samej zacytowała ;-)

My na sylwestra w stosunku..przed tv i z picollo :-)

Pizze jak ostatnio miałam smaki ro zamówiłam taaaka 60cm i dwa dni ją jedli, bo jak dotarła, to mi się odechciało ( tak wyglądają mogą zachcianki :-P ) ..ale burito bym wciągnęła :-D
    Byłam od zawsze słodyczoholikiem, a teraz nie mogę patrzeć na czekoladę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 20:12

pasiasta lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Nika jakby się dało cofnąć czas, to bym Cię Tobie samej zacytowała ;-)

My na sylwestra w stosunku..przed tv i z picollo :-)

Pizze jak ostatnio miałam smaki ro zamówiłam taaaka 60cm i dwa dni ją jedli, bo jak dotarła, to mi się odechciało ( tak wyglądają mogą zachcianki :-P ) ..ale burito bym wciągnęła :-D
    Byłam od zawsze słodyczoholikiem, a teraz nie mogę patrzeć na czekoladę :-P
    Haha, ile byś mi nerwów zaoszczędziła.
    Ja też miałam pecha, że poszłam do obcego gina, który mnie nastraszył. Potem drugi mnie opierdzielił, że mam się tak nie denerwować, a dopiero trzeci mi to na spokojnie wytłumaczył i pocieszył. Gdybym miała taki wykład o becie na początku, to bym w ogóle nue patrzyła na to jak rośnie, a wyłącznie na to CZY rośnie do 9 tygodnia (potem juz może nawet spadać). Teraz staram się zaufać sobie - no bo boli mnie macica to znaczy, że ktoś tam rośnie.
    Po Nowym Roku idę upuścić krwi na badania - ale na betę nie mam siły

mi88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak myślę, że nie może ciąle rosnąć 160% bo by do końca 9 tygodnia skali zabrakło. Jakoś to będzie. Nic dla niego już więxej zrobić nie moge jak głaskać go i karmić luteiną. A kocham tą kropkę swoją jak nie wiem co.
    Nie mam komórki do tej lekarki u której byłam, ale jutro zadzwonie do przychodni może mi coś poradzi. Albo chociaż uspokoi. Już to samo miałam z progesteronem ze byl skandaliczny a jednak dzidzius dał rade.

age.png

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ