X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany, dziewczyny, czytam o tych porodach, i pomyślałam o swoim, jak już sie uda i zobaczę maleństwo... to na samą myśl mam mokrą klawiaturę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy podaje zzo? W sensie na początku trzeba to zgłosić przy przyjęciu czy pytają jak jeszcze mogą podać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Melevis, tak zrobię na początku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A kiedy podaje zzo? W sensie na początku trzeba to zgłosić przy przyjęciu czy pytają jak jeszcze mogą podać?

Mnie pytali jak przyszłam na salę porodowa, na początku podpisuje się zgodę na zzo i oksy . Samo wklucie miałam po ok 2 godzinach, ale u mnie akcja nie szła więc mieli dużo czasu na założenie. Bo tak jak dziewczyny piszą jak akcja idzie szybko to może być za późno na założenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:35

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj wywiad i podpisanie zgody. Lekarz mówił ze rozwarcie musi byc min 3-4 cm ale nie większe niż 7 cm.

lamka, Aga9090, Flowwer lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, zgadzam się z Tobą, ma się gdzieś ból :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malevis, też miałam też leżaczek! Też masz wrażenie, że dużo nas łączy ostatnio? ;) strasznie podobne wybory mamy ;)

• Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Malevis, też miałam też leżaczek! Też masz wrażenie, że dużo nas łączy ostatnio? ;) strasznie podobne wybory mamy ;)

Wyobraź sobie, że miałam dzisiaj o tym pisać :D

Minie Black lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...odbieram zaległe telefony... mam dość, chyba wyłączę dziś!

W temacie porodów to właśnie rodzi Rachel na Comedy Central :D mogę to 100 razy oglądać :D

Pamiętam że w kolejce mamy jeszcze : Anię, Maję i Panan. Maja się nie odzywa, Anię lekarze wystawiają na próbę cierpliwości a Panan pisała jakiś czas temu że leży w szpitalu, nie wiadomo czy do końca już na podtrzymaniu czy wróciła do domu. Ja bardziej zakłady obstawiałam po Waszych opisach sytuacji- na moje oko pójdziecie (Flo, Ewela) na pierwszy ogień -o ile nie zapadnie jakaś decyzja w sprawie Oskara Ani na dniach.

Jesli zaś chodzi o poród to znieczulenie -czy zzo czy dożylne podajemy przy rozwarciu 3-4cm bo potem po prostu nie ma szans zadziałać. Mamy tak zwany "kryzys 7 -go centymetra" i wtedy już za późno żeby przestało boleć.
    Z autopsji pamiętam że do 7 było spoko loko do wytrzymania, potem dostałam gaz i może jak by mi nie zabrali to dałabym radę do końca tyle że on usypia. A od 7cm gryzłam ścianę i błagałam żeby dali mi coś od bólu ale oczywiście było za późno na podanie i ogólnie za późno bo anestezjologa brak :P No to wzięłam i urodziłam. Dalej jak dziewczyny piszą- zapominasz o wszystkim... na tyle że chcesz kolejne dziecko ;) ale! gdybym mogła poprosić o ZZO to na pewno będę chciała zainwestować, wolę drugi raz nie przechodzić tego co z synem.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała SN ale słucham ginów,

Ja chyba wyrodna matka bo chcę ogólnego znieczulenia i wara od mojego kręgosłupa który ledwo funkcjonuje przy 2 przepuklinach.

Właśnie oglądam na YT poród z zzo i nie wiem czy to takie super :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 22:07

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kobiet tyle opinii.
    Lunaris, zzo od 2015 roku jest bezpłatne.

Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FLO NIE OGLĄDAJ PORODÓW przed porodem ;) :D

Ewela -to już wiadomo czemu nie można się doprosić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 22:04

Aga9090, Flowwer, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo to chyba wiadome, że lepiej przy przepuchlinie ogólne, bo to chyba bezpieczniejsze (tak mi się wydaje)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wiedziałam że to głupi pomysł ale serio nie powinni publikować takich.
    Ja tam wolę przebierać we flakach u ludzi w pełnej narkozie.

Lunaris lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś masochistycznie oglądałam brytyjską serię dokumentalną "położne" -wtedy kiedy tylko marzyłam o ciąży :D potem stwierdziłam że mi szkodzi na głowę i odstawiłam.

Teraz wyszłam z założenia Scarlett- w kwestii porodu nie będę się zastanawiać do chwili przed, "pomyślę o tym jutro", nie boję się ale wiem co mnie czeka :P

Wiem że to zboczone zawodowo ale z uwagi na pracę to trochę chciałabym mieć CC dla porównania :P wiem wiem głupie - czysta ciekawość piguły :P

Flowwer lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle dziewczyny ze znieczulenie to faktycznie sprawa indywidualna tak samo jak opłacenie położnej czy sala jednoosobowa, każda chyba na tyle zna sama siebie ze wie co by chciała, do porodu podeszłam zadaniowo i tłumaczyłam sobie ze tyle kobiet rodziło to i ja dam radę, położnej nie opłaciłam i na sale tez poszłam wieloosobowa, i teraz myśle ze zrobię tak samo, jak urodziłam syna to w szpitalu byłam tydzień, mały dostał rumień i leżał pod lampami praktycznie cały czas, w tym czasie było mało rodzących i na sali byłam sama, popadlam w depresje bo eMek nie mógł ze mną być zbyć długo ani rodzina nie przyjeżdżała i ta samotność była okropna, ryczałam całymi dniami... jak urodziłam córę to była ze mną i na sali były jeszcze 3 mamuśki z dzieciaczkami, czas leciał zupełnie inaczej, ale ja jestem „towarzyska” i wiem ze samotność mi nie służy, jednak tak jak powiedziałam to wszystko to sprawy bardzo indywidualne ;) jak byśmy nie wybrały to przecież nie oznacza ze jedna jest lepsza czy gorsza matka bo wszystkie jesteśmy/będziemy najlepszymi matkami dla swoich dzieci :D

Aga9090, Achia, Lunaris, JustynaG, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec a gdzie rodzilas?i gdzie teraz byś chciała?:)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Siwulec a gdzie rodzilas?i gdzie teraz byś chciała?:)

Rodziłam na Dolnym Śląsku, tam za dużo szpitali nie miałam do wyboru bo w moim mieście była jedna ginekolog

Teraz chyba na Polnej w Poznaniu bo chodzę do lekarza który tam pracuje, kilka znajomych tam rodziło i mówiły ze Ok choć opinie słyszałam różne, ale to chyba każdy szpital ma swoich zwolenników i przeciwników.

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Probuje nadrobić ale ie dam póki co rady. Ogarnęłam w miarę dzień dzisiejszy.
    Dlatego przepraszam że nie odniosę się do wszystkich.
    My po weekendzie nad jeziorem. Mała zniosła świetnie dwugodzinna podróż i pobyt. Pogoda też nam dopisała.
    Co do szczepienia, to jak nic się nie wydarzy, to pierwsze będziemy miały 17.07.

A co do porodów. Ja też rodziła sn i cc. Po cc mam traumę. Nie wiem czemu. Moment w którym straciłam czucie w nogach sprawił, że zaczęła mnie brać panika.
    Pamiętam że przed cc i na stole prosiłam o ogolne, a oni że tak, ale jak dziecko wyjmą. To powiedziałam że wtedy to sobie mogą.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec -w Poznaniu jak wszedzie- ile kobiet tyle opinii. Ale ogólnie o każdym szpitalu w Poznaniu słyszałam więcej dobrego niż złego. Sama rodziłabym też na Polnej. Moja siostra tam rodziła i jako że byłam z nią, to wspominam bardzo dobrze opiekę :) "moje" bliźniaczki też oczywiście są urodzone na Polnej. Muszę się dowiedzieć czy moja znajoma położna nadal tam pracuje. Super babka. Więc jakbys miała jakieś pytania to zawsze mogę się czegoś dowiedzieć :) zresztą we wrześniu też mam się z nią zobaczyć :)

Siwulec lubi tę wiadomość

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ