X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Według producenta waga stelaża tego mojego 8,8kg, gondola niecałe 4, spacerówka niecałe 5.
    To dużo czy mało? :-D

JustynaG zabiłabym!
    8,8 plus 4= 12,8. dodać wagę Maluszka ok 3/4 kg czyli ponad 16 kg. no to już trochę jest :p

ja będę nosić gondolę z małym czyli ok 8kg na 3 piętro- liczę na szybki powrót do formy po porodzie :D
    ale to przecież będzie słodki ciężar :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 19:29

• reset Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was będę nadrabiać, a tymczasem po raz ostatni chwale się i spamuje ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3f8e7281e77.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e1eba39751d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4f1554c6539.jpg

Aga9090, Lusesita, Achia, lamka, JustynaG, Kaczorka, olik321, Minie Black, -Mamunia-, Bajkaaa, moniśka..., 91Ewela09, Lunaris, KateHawke, Yoselyn82, Luna1993, summer86, Amal, Nadzieja22, Lena21, Karma88, blue00, Sarna84, Madzik34, pilik, Angelika83 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    JustynaG zabiłabym!

No właśnie. Mamuśka nie raz swoimi tekstami ćwiczy moją cierpliwość :)

Dziewczyny, byłam dziś w poradni laktacyjnej na badaniu piersi i ogólnym omówieniu ewentualnych trudności/ jak sobie z nimi radzić.
    Położna odradzała laktatory ręczne. Twierdziła, że roboty z nimi dużo a efekty niewspółmierne.
    Poleciła mi 4 laktatory elektryczne (których oczywiście nie muszę kupować teraz, tylko w razie potrzeby): Medela Swing, Lovi Expert, Chicco, Lovi Prolactis.
    Czy macie jakieś doświadczenie z tymi laktatorami? Nie należą do najtańszych, dlatego chcę się rozeznać w temacie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, moja Silvia jest na tym samym stelażu :) - z takich roboczych rzeczy warto mieć w domu zapasowe dętki!
    Ja byłam zadowolona z tego wózka, kiepsko się tylko po piasku pcha, więc na plażę nie polecam :D

Reset - jak zawsze olśniewająco <3

reset lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ale elegancko wyglądasz! Pięknie! Mam nadzieję że swietujesz... forum nie ucieknie ;)

Fotki wywołałam, skarpetki kupiłam iii taki żakieto/kurtkę... Minie to Twoja wina!
    Ale myślę ze na spacery z bobikiem będzie w sam raz. I do trampek i do baletek pasuje

Kaczorka, Minie Black, lamka, reset, Lusesita lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pięknie <3

Co do zdjęć ślubnych to nam też robiła znajoma i jakoś nie poszło z albumem i 3 lata po ślubie wywołałam i sa:) ja lubię zdjęcia oglądać to co jakiś czas wracam wspomnieniami :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie dziwnych imion to właśnie w TV był człowiek o imieniu Temistokles :D (Polak)

Justyna - dobrą robotę wykonałaś z tymi zdjęciami :)

Lamka - wózek za 200zł to świetna okazja :)
    A co do wagi - 12kg to niby dużo, ale obecnie najnowsze wózki to w większości waga 15kg. Więc ten Twój nie jest taki zły :)

Reset - pięknie!

JustynaG lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik poka ten żakiet!

Reset pięknie wyglądasz <3

Kaczorka wydawał się taki dość przyjemny w prowadzeniu, ale nie miałam wkładu, więc ciężko stwierdzić :-D

reset lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj!

Wycięło mnie z rana na działkę. Zaliczyłam Lidla po drodze- nie wiem czemu mi się uwidziało że od dziś mają być te rzeczy dziecięce. Oczywiście u nas wszystko na maxa przebrane. Bodziaki na zatrzaski zostały różowe a na zakładkę nie kupuję. Za to śliczne szare buteczki kupiłam, leginsy ciążowe ...i dla starszaka 100szt balonów na wodę którymi potem szaleliśmy po działce :D

Lamka piękny wózek kupiłaś! Aż mam ochotę na zmianę swojego :P ....najpierw muszę go od koleżanki odebrać.

Reset "jak ładnie Ci w tej sukni" ... i w laskowej i w togowej <3 chciałabym mieć taką Panią prawnik obok siebie na sprawie za tydzień :)

Co do ubrań to mój synio raczej w rozmiarówce mniejszej niż wiek chodził. Teraz ma 5 lat i 122 rozmiar- nie mało i nie dużo... za to stopę 31 :P

Ania współczuję warunków - oby szybko się coś wyjaśniło albo jakies roszady osobowe dokonały.

I robię teraz zakłady: która pierwsza wystrzeli? Ewelka czy Flo? coś czuje że to będzie ciekawe kilka dni :D

reset lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wróciłam do domu, idę jeść i was nadrobić. Ale muszę się pochwalić.. Znalazłam dzisiaj kombinezon zimowy 62/68 i misiowe spiochy na 56' każdego za.. 2 (slownie:dwa) zlote!! I spiworek do wózka bugaboo bee za 20zl!! Jestem w szoku.. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8530860df147.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a33f87416347.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acfa9f7ecc33.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:29

Flowwer, Aga9090, olik321, Nadzieja22, Nadzieja22, Nadzieja22, Lunaris, KateHawke, Rucola, Sarna84, Yoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jeszcze jest Ania i Maja :D
    Ta 1 kroplowka mi nic za bardzo nie dała, mocne stawianie mam nadal jak i odwiedzanie wc za "grubszą" potrzebą.

Reset rodzice są z Ciebie dumni !! Szacunek <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris lepiej żeby Ewelina niż Flowwer przed Flowwer w kolejce jeszcze Ania jest między innymi no i przecież panan też na ten sam czas co Ewelina :) ale coś dziewczyna się mało odzywa ;)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- dziękuję! To również dzięki Wam jestem tu gdzie jestem <3

Olik, dziś tylko mecz i whisky (Minie zaszła z Jackiem, biorę z niej przykład;)), bo jutro praca. W weekend chyba coś ogarniemy, a jutro... zmieniam stopkę maila na "radca prawny" i już się nie mogę doczekać!:)

Bajkaaa, lamka, summer86, Kaczorka, JustynaG, Bocianiątko, Nadzieja22, olik321, Lunaris, Flowwer, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na ten moment skurcze ucichly. Zobaczymy jak będzie później.
    Mam pytanie odnośnie znieczulenia zewnątrzoponowego...
    Powiedzie mi coś na ten temat czy mialyscie/ chcecie miec? Co o tym sądzicie?
    Miałam dzis konsultacje z anestezjologiem i mam mieszane uczucia, chyba chce rodzić bez...

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja też chętnie się dowiem bo jedynie co wiem to znajoma rodziła w maju i jej głównym kryterium wyboru szpitala było właśnie zzo na życzenie i ona sobie mega chwaliła i powiedziała że bez tego by nie urodziła i że mega ulga to jest

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja szukam szpitala po tym kryterium, biorę pod uwagę tylko te z zzo. Jeśli może mnie nie boleć, to chcę z tego skorzystać.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wyglądasz nieziemsko ! I w sukience i w todze :) gratuluję kochana :*

Ewela ja mialam- na skurcze działało, na bóle krzyżowe absolutnie wcale. Teraz też będę rodzić z, może nie będzie krzyżowych aż takich. Po trzeba leżeć min dobę. Mi kazali od razu wstac- nie wiedziałam, czym to się kończy. Miałam takie bóle głowy, że niemalże wyłam. Ogólnie polecam, bo nic a nic nie czułam skurczy macicy. Tzn sam skurcz tak, ale bólu nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:46

reset lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    U mnie jak na ten moment skurcze ucichly. Zobaczymy jak będzie później.
    Mam pytanie odnośnie znieczulenia zewnątrzoponowego...
    Powiedzie mi coś na ten temat czy mialyscie/ chcecie miec? Co o tym sądzicie?
    Miałam dzis konsultacje z anestezjologiem i mam mieszane uczucia, chyba chce rodzić bez...

Rodziłam dwa razy, syna 15h, córkę 2h i oba porody „na żywca „ przy synu poprosiłam po 10h o jakieś znieczulenie ale usłyszałam „przyszłaś tu rodzic czy leżeć ?” przy córce już nawet nie pytałam. Nie wiem wiec jak to jest rodzic ze znieczuleniem, a bez znieczulenia... boli, bardzo boli, ale to jest bol do wytrzymania, teraz chyba tez nie będę chciała

Aga9090 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich rodzących znajomych bodajże 1 miała zewnętrzoponowe. Reszta albo w ogóle bez albo z tym innym jakimś zwykłym. Żadna nie wspomina porodu jako czegoś hardcorowego i masakrycznego i że nigdy więcej. Oczywiście nie opowiadają historii że to nie boli ale bardziej że cieszą się że dały radę bez bo nie było aż tak źle jak słyszały.
    Ja chciałabym żeby szpital miał to znieczulenie ale przez to że żadna nie użyla to nie wiem z czym to się je.. więc jak coś wiecie to też chętnie się dowiem :)
    A w jednym szpitalu-w wojewódzkim w Gdańsku - koleżanka prosiła o jakiekolwiek znieczulenie i nic jej nie dali. Zbywali ją, zbywali i w końcu urodziła. Po tej historii ten szpital u mnie odpadł od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Rodziłam dwa razy, syna 15h, córkę 2h i oba porody „na żywca „ przy synu poprosiłam po 10h o jakieś znieczulenie ale usłyszałam „przyszłaś tu rodzic czy leżeć ?” przy córce już nawet nie pytałam. Nie wiem wiec jak to jest rodzic ze znieczuleniem, a bez znieczulenia... boli, bardzo boli, ale to jest bol do wytrzymania, teraz chyba tez nie będę chciała
    Moja siostra rodziła 3 bez znieczulenia, moja mama 4 bez znieczulenia, koleżanka 2 bez znieczulenia i wiadomo bolało ale do przeżycia

‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ