Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylamka wrote:Według producenta waga stelaża tego mojego 8,8kg, gondola niecałe 4, spacerówka niecałe 5.
To dużo czy mało?
JustynaG zabiłabym!
ja będę nosić gondolę z małym czyli ok 8kg na 3 piętro- liczę na szybki powrót do formy po porodzie
ale to przecież będzie słodki ciężarWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 19:29
-
Zaraz Was będę nadrabiać, a tymczasem po raz ostatni chwale się i spamuje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3f8e7281e77.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e1eba39751d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4f1554c6539.jpg
Aga9090, Lusesita, Achia, lamka, JustynaG, Kaczorka, olik321, Minie Black, -Mamunia-, Bajkaaa, moniśka..., 91Ewela09, Lunaris, KateHawke, Yoselyn82, Luna1993, summer86, Amal, Nadzieja22, Lena21, Karma88, blue00, Sarna84, Madzik34, pilik, Angelika83 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
lamka wrote:JustynaG zabiłabym!
No właśnie. Mamuśka nie raz swoimi tekstami ćwiczy moją cierpliwość
Dziewczyny, byłam dziś w poradni laktacyjnej na badaniu piersi i ogólnym omówieniu ewentualnych trudności/ jak sobie z nimi radzić.
Położna odradzała laktatory ręczne. Twierdziła, że roboty z nimi dużo a efekty niewspółmierne.
Poleciła mi 4 laktatory elektryczne (których oczywiście nie muszę kupować teraz, tylko w razie potrzeby): Medela Swing, Lovi Expert, Chicco, Lovi Prolactis.
Czy macie jakieś doświadczenie z tymi laktatorami? Nie należą do najtańszych, dlatego chcę się rozeznać w temacie. -
nick nieaktualnyLamka, moja Silvia jest na tym samym stelażu
- z takich roboczych rzeczy warto mieć w domu zapasowe dętki!
Ja byłam zadowolona z tego wózka, kiepsko się tylko po piasku pcha, więc na plażę nie polecam
Reset - jak zawsze olśniewającoreset lubi tę wiadomość
-
Reset ale elegancko wyglądasz! Pięknie! Mam nadzieję że swietujesz... forum nie ucieknie
Fotki wywołałam, skarpetki kupiłam iii taki żakieto/kurtkę... Minie to Twoja wina!
Ale myślę ze na spacery z bobikiem będzie w sam raz. I do trampek i do baletek pasujeKaczorka, Minie Black, lamka, reset, Lusesita lubią tę wiadomość
-
A jeszcze odnośnie dziwnych imion to właśnie w TV był człowiek o imieniu Temistokles
(Polak)
Justyna - dobrą robotę wykonałaś z tymi zdjęciami
Lamka - wózek za 200zł to świetna okazja
A co do wagi - 12kg to niby dużo, ale obecnie najnowsze wózki to w większości waga 15kg. Więc ten Twój nie jest taki zły
Reset - pięknie!JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ahoj!
Wycięło mnie z rana na działkę. Zaliczyłam Lidla po drodze- nie wiem czemu mi się uwidziało że od dziś mają być te rzeczy dziecięce. Oczywiście u nas wszystko na maxa przebrane. Bodziaki na zatrzaski zostały różowe a na zakładkę nie kupuję. Za to śliczne szare buteczki kupiłam, leginsy ciążowe ...i dla starszaka 100szt balonów na wodę którymi potem szaleliśmy po działce
Lamka piękny wózek kupiłaś! Aż mam ochotę na zmianę swojego....najpierw muszę go od koleżanki odebrać.
Reset "jak ładnie Ci w tej sukni" ... i w laskowej i w togowejchciałabym mieć taką Panią prawnik obok siebie na sprawie za tydzień
Co do ubrań to mój synio raczej w rozmiarówce mniejszej niż wiek chodził. Teraz ma 5 lat i 122 rozmiar- nie mało i nie dużo... za to stopę 31
Ania współczuję warunków - oby szybko się coś wyjaśniło albo jakies roszady osobowe dokonały.
I robię teraz zakłady: która pierwsza wystrzeli? Ewelka czy Flo? coś czuje że to będzie ciekawe kilka dni
reset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaski wróciłam do domu, idę jeść i was nadrobić. Ale muszę się pochwalić.. Znalazłam dzisiaj kombinezon zimowy 62/68 i misiowe spiochy na 56' każdego za.. 2 (slownie:dwa) zlote!! I spiworek do wózka bugaboo bee za 20zl!! Jestem w szoku..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8530860df147.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a33f87416347.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acfa9f7ecc33.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:29
Flowwer, Aga9090, olik321, Nadzieja22, Nadzieja22, Nadzieja22, Lunaris, KateHawke, Rucola, Sarna84, Yoselyn82, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Lunaris jeszcze jest Ania i Maja
Ta 1 kroplowka mi nic za bardzo nie dała, mocne stawianie mam nadal jak i odwiedzanie wc za "grubszą" potrzebą.
Reset rodzice są z Ciebie dumni !! Szacunek
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny- dziękuję! To również dzięki Wam jestem tu gdzie jestem
Olik, dziś tylko mecz i whisky (Minie zaszła z Jackiem, biorę z niej przykład;)), bo jutro praca. W weekend chyba coś ogarniemy, a jutro... zmieniam stopkę maila na "radca prawny" i już się nie mogę doczekać!Bajkaaa, lamka, summer86, Kaczorka, JustynaG, Bocianiątko, Nadzieja22, olik321, Lunaris, Flowwer, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
U mnie jak na ten moment skurcze ucichly. Zobaczymy jak będzie później.
Mam pytanie odnośnie znieczulenia zewnątrzoponowego...
Powiedzie mi coś na ten temat czy mialyscie/ chcecie miec? Co o tym sądzicie?
Miałam dzis konsultacje z anestezjologiem i mam mieszane uczucia, chyba chce rodzić bez... -
Ewela ja też chętnie się dowiem bo jedynie co wiem to znajoma rodziła w maju i jej głównym kryterium wyboru szpitala było właśnie zzo na życzenie i ona sobie mega chwaliła i powiedziała że bez tego by nie urodziła i że mega ulga to jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReset wyglądasz nieziemsko ! I w sukience i w todze
gratuluję kochana :*
Ewela ja mialam- na skurcze działało, na bóle krzyżowe absolutnie wcale. Teraz też będę rodzić z, może nie będzie krzyżowych aż takich. Po trzeba leżeć min dobę. Mi kazali od razu wstac- nie wiedziałam, czym to się kończy. Miałam takie bóle głowy, że niemalże wyłam. Ogólnie polecam, bo nic a nic nie czułam skurczy macicy. Tzn sam skurcz tak, ale bólu nieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:46
reset lubi tę wiadomość
-
91Ewela09 wrote:U mnie jak na ten moment skurcze ucichly. Zobaczymy jak będzie później.
Mam pytanie odnośnie znieczulenia zewnątrzoponowego...
Powiedzie mi coś na ten temat czy mialyscie/ chcecie miec? Co o tym sądzicie?
Miałam dzis konsultacje z anestezjologiem i mam mieszane uczucia, chyba chce rodzić bez...
Rodziłam dwa razy, syna 15h, córkę 2h i oba porody „na żywca „ przy synu poprosiłam po 10h o jakieś znieczulenie ale usłyszałam „przyszłaś tu rodzic czy leżeć ?” przy córce już nawet nie pytałam. Nie wiem wiec jak to jest rodzic ze znieczuleniem, a bez znieczulenia... boli, bardzo boli, ale to jest bol do wytrzymania, teraz chyba tez nie będę chciałaAga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ moich rodzących znajomych bodajże 1 miała zewnętrzoponowe. Reszta albo w ogóle bez albo z tym innym jakimś zwykłym. Żadna nie wspomina porodu jako czegoś hardcorowego i masakrycznego i że nigdy więcej. Oczywiście nie opowiadają historii że to nie boli ale bardziej że cieszą się że dały radę bez bo nie było aż tak źle jak słyszały.
Ja chciałabym żeby szpital miał to znieczulenie ale przez to że żadna nie użyla to nie wiem z czym to się je.. więc jak coś wiecie to też chętnie się dowiem
A w jednym szpitalu-w wojewódzkim w Gdańsku - koleżanka prosiła o jakiekolwiek znieczulenie i nic jej nie dali. Zbywali ją, zbywali i w końcu urodziła. Po tej historii ten szpital u mnie odpadł od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:50
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:Rodziłam dwa razy, syna 15h, córkę 2h i oba porody „na żywca „ przy synu poprosiłam po 10h o jakieś znieczulenie ale usłyszałam „przyszłaś tu rodzic czy leżeć ?” przy córce już nawet nie pytałam. Nie wiem wiec jak to jest rodzic ze znieczuleniem, a bez znieczulenia... boli, bardzo boli, ale to jest bol do wytrzymania, teraz chyba tez nie będę chciała