X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ach, Kaktusy! To było moje remedium na mdłości w I trymestrze, nie chcę wiedzieć ile kasy na nie wydałam :D
    A teraz są rożki nawet :)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, mistrzu! Podziwiam, że w takie upały chce Ci się robić słoiki. Ja nie mam póki co cierpliwości. Na szczęście moja mama robi spore zapasy i zawsze nam przywozi różne smakołyki :)

Karma, duża już Emilka :) Co do szyjki, to może się polepszy, gdy trochę poleżysz.

Luna śliczna Zuzia :) Oby echo nie wykazało pogorszenia.

Nika, pionowo od góry? W sensie, że robię fałd skóry i wbijam pionowo w wierzchołek tej fałdy? Pytałam w aptece jak przechowywać i mówiły, że normalnie w szafce byle nie nagrzewającej się np od okna, piekarnika itp.

Lamka, ja od paru miesięcy obserwuję tulika i raczej bym chciała kupić.

KateHawke myślę, że jak najbardziej może :/ Tak samo jak ospę można mieć więcej niż raz. Ja miałam dwa razy ospę. O, widzę, że Lunaris już odpowiedziała :)

Jeżowa fajny jeż :) I mówisz "Hold the door"? :D

Rucola faktycznie kawał chłopa z Lewcia :)

Achia, u mnie również Kaktusy :D

Jeżowa, KateHawke piona! :D Boję się tylko o swój cukier po tych smakołykach... W przyszłym tygodniu się okaże czy cukier grzeczny :P

Aga według mnie rożki to już nie to samo co zwykły Kaktus :) W zeszłym tygodniu kupiłam Kaktusy grefrutowo czekoladowe (chyba?), bo innych nie było w sklepach okolicznych i to był błąd, bo połączenie jak dla mnie jest wręcz ohydne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 23:35

KateHawke lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja te zielone rożki są lepsze, bo te czarne to blee.. Ale najlepszy na patyku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 23:37

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie najbardziej smakuje ten zwykły Kaktus czarny i pomarańczowy :) Wolę takie mniejsze, bo np rożek to dla mnie za dużo i za słodko już, a zwykły w sam raz.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz zachciało mi się kaktusa...

Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, fajnie, ze synek juz taki duży :)

Minie podziwiam za słoiki! :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lunka wiem że wczoraj co innego chcieliście usłyszeć na wizycie.. Ale Zuzia jest silna dziewczynka i razem z Tobą będzie w Łodzi bezpieczna. Cały czas trzymam za malutka kciuki. Masz już jedna drobna ale piekna dziewczynkę i na jesień bedziesz miała drugą w komplecie:)

Karma szyjka może się wydłużyć,ale narazie zadbaj o siebie i dużo leż.

Emilka ile Ty masz energii w te upały! Gratuluję pierwszego klienta! Do poniedziałku na pewno wszystko ogarniesz!!

Rucola ból brzucha na tym etapie jest normalny,połóż się wtedy i chwilę odpocznij powinno przejść. U mnie najgorzej było w zeszłym tyg bo codziennie bolały kości krocza i nie mogłam spać.. uczucie jakby Ci ktoś rozciągał je od środka. W tym tyg wszystko minęło.

Minie chylę pokłony za te słoiki!

Ewela współczuję oczekiwania. Jestes 2 tyg dalej i wiem ze to może byc frustrujące czekać na maleństwo A na wizycie usłyszeć "No way, szyjka długa". Ja już o moja nie pytam bo cholera zamiast sie skracać na koniec ciąży to jest w świetnej kondycji!

Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam.. dobrze że chociaż teraz jest czym oddychać bo wczoraj myslalam że wyzionę ducha... choć i tak ostatnio mój strój to bielizna i hektolitry wody do tego.. byle do piątku do wizyty. A Marcel fika dziś od rana i ma się świetnie. Żaden upał mu niestraszny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 05:07

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Dzieki za wszystkie wczorajsze slowa. Od wczoraj mam luteine dopochwowo brac. Kurde, beznadziejny jest ten aplikator. Wczoraj jakos poszlo, ale dzis ni hu hu, recznie musialam dzialac i chyba tak zostanie.
    Dzwonilam wczoraj na to echo sie umowic, ale musze miec usg polowkowe zrobione, wiec po sobocie sie zapisze, a w poniedzialek do genetyka podjade.
    Dobrze, ze maz dzis w domu to ogarnie najwazniejsze rzeczy w domu.

Ktos dzis wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 06:03

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) zgadzam się z Olik, przynajmniej jest czym teraz pooddychać! Ciekawe jak bardzo gorąco będzie dzisiaj...

Ja się obudziłam godzinkę temu i kompletnie niepotrzebnie przypałętała mi się myśl typu "kupić białe czy szare prześcieradło do łóżeczka?" no i się zaczęło planowanie, urządzanie, marudzenie - to wszystko tylko w mojej głowie oczywiście :P

Czy dzisiaj za kogoś trzymamy kciuki? Przypomnieć się proszę koniecznie! :)

Jestem strasznie ciekawa co u Flo, ale Szymuś ją całkowicie pochłonął (i bardzo dobrze!) :) :)

Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzien dobry.
    Dzieki za wszystkie wczorajsze slowa. Od wczoraj mam luteine dopochwowo brac. Kurde, beznadziejny jest ten aplikator. Wczoraj jakos poszlo, ale dzis ni hu hu, recznie musialam dzialac i chyba tak zostanie.
    Dzwonilam wczoraj na to echo sie umowic, ale musze miec usg polowkowe zrobione, wiec po sobocie sie zapisze, a w poniedzialek do genetyka podjade.
    Dobrze, ze maz dzis w domu to ogarnie najwazniejsze rzeczy w domu.

Ktos dzis wizytuje?

Karma, w ciąży chyba własnie powinno się aplikować palcem a nie aplikatorem, z tego co kojarzę tak bylo na ulotce.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U mnie 3 dni do donoszonej ciąży :) <3 cieszę się że Zosia nie urodziła się ani w maju ani w czerwcu ani w lipcu tylko będzie z sierpnia tak jak miało być :)

Dziewczyny z problemem szyjek, słuchajcie lekarza dużo leżeć i naprawdę robić niewiele i będzie dobrze :) :) bo nawet ja gdzie miało być mega źle wyszło dobrze także dużo wiary wam życzę i cierpliwości :)

pilik, summer86, Angelika83, Kaczorka, Rucola, agulineczka, Kargo31, Nadzieja22, Phnappy, KateHawke, -Mamunia-, Sarna84, Emiilka, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ulotke doczytalam do konca. Fakt. Wczoraj tylko tak zaaplikowalam, wiec luz.

Bajka super, kolejny dzien z glowy. Zosia coraz bezpieczniejsza. :-)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, w sobotę jak już będzie ciąża donoszona to należą Ci sìę jakieś mega ekstra lody z tej okazji :)

Luna, jest mi strasznie przykro że zmiany w serduszku Zuzi się nie cofnęły. Musicie być teraz silni dla niej, mam nadzieję że mąż będzie dla Ciebie wsparciem. Najważniejsze w tej sytuacji, że wada została odpowiednio wcześnie wykryta i dzięki temu będziesz rodzić w miejsu, w którym Zuzia od pierwszych minut będzie pod najlepszą opieką.

Jesteś silna babka i wiem, że dasz radę! Ale jeśli potrzebujesz odreagować emocje, pozwól sobie na chwilę płaczu.

Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer lody to ja sobie fundne dziś :) bo planuje miec fajny dzień :) nawet menu dzisiejsze w szpitalu jest fajne tak jakby specialnie na moje urodziny :)

Życzę wszystkim udanej środy :)

Siwulec, JustynaG, KateHawke, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko dziś są Twoje urodziny???? Jeśli tak to samych wspaniałości, ogromu miłości i łatwego porodu. Oby macierzyństwo było samą przyjemnością z jak najmniejszą ilością wyzwań !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:26

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko - długiego życia w zdrowiu, szczęściu i miłości! I ogromnej pociechy z Zosi <3
    I masz rację - z tych wszystkich miesięcy sierpień jest najlepszy :)

Karma i Rucola - pięknie rosną Wasze dzieciątka :)
    Karma - luteina i odpoczynek pomogą i za kilka miesięcy będziesz biegać jeszcze, żeby się ta szyjka w końcu skróciła ;)

Luna - Zuzia będzie pewnie młodszą kopią swojej siostry :) a z serduszkiem lekarze sobie świetnie poradzą.

Achia - powinnaś się jednak zaopatrzyć w Renie, bo teraz zgaga może Cię męczyć coraz częściej. A mleko czy lody nie zawsze pomagają.

Ewela i Olik - czekamy na Wasze pociechy :) ale w takie upały chyba lepiej im w brzuszkach :p

Bajkaaa, Karma88 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) Bajeczki wszystkiego co sobie tylko zamarzysz niech się spełnia :*

Dzisiaj imieniny Nadii - trzeba zjeść coś pycha, tylko nie wiem co :)

I mam studniówkę... Ale to zleciało... Muszę wymyślić jak uczcić ten dzień :)

Miłego dnia, oby cokolwiek chłodniejszego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emek właśnie wyszedł do pracy a ja w ryk. Przepraszam że znów mam taki zjazd ale ciągle coś jest nie tak. Teraz jeszcze ta szyjka cholera się rozwiera i ma taką małą wagę :( ja wiem, że jest po prostu wyjątkowa, ale w tej ciąży spotykają mnie same pieprzone wyjątki. Zeświruje czekając do tej wizyty w Łodzi, a dzwonie tam dopiero za tydzień. Nie wiem co z egzaminem, ciężko mi się nawet zebrać do nauki mając z tyłu głowy ten poród w Łodzi. Wiem, że są gorsze problemy a tam dla małej będzie najlepiej, ale same rozumiecie... Wiem też że z tą wada można żyć, ale cholera czy naprawdę aż trzy zastawki muszą źle pracować... Do tego ta aortalna, a to niby bardzo rzadkie. Pół nocy nie spałam.

Ale fakt, wszyscy jak widzą zdjęcie to od razu mówią, że to mała Tosia. Śmiejemy się z emkiem, że byłoby super jakby była taka sama tylko z brązowymi oczami i czarnymi włosami (po mnie)

Karma kochana przepraszam jeśli pisałaś, ale szukałam i nie znalazłam, dlaczego musicie robić echo?

Bajeczko wszystkiego najlepszego dla najdzielniejszej mamy :* dużo zdrowia dla Waszej rodziny, a przede wszystkim pociechy z Zosieńki <3

A na zgagę też polecam kaktusy, w sumie jakiekolwiek lody wodne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:52

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko wszystkiego co najlepsze !!! Zdrówka dla Ciebie i Zosi <3

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia :) żeby Zosia była dzisiaj grzeczna to będzie super :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ