Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajeczko- samych wspaniałości!
Niech Ci się wszystko układa jak Ci się zamarzy, mąż niech nosi na rękach, a Zosia niech okaże się promocyjnym egzemplarzem, który będzie grzeczny i pogodny
Luna- przykro mi,że wada się nie cofa. Ale ja ufam, że jesteście w dobrych rękach i wszystko się ułoży. Jak się nie możesz zmusić do czytania Heliosz to klep testy z arslege - one nawet potem nieco wciągają
Bajkaaa, Malwas lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Patrycja20 wrote:Bajka wszystkiego co najlepsze Ci życzę ! :*
Czy wy tez macie dosyć tych upałów ? Cała noc nie spałam bo tak duszno a do tego młody wymiotowała teraz mama dzwoni, ze ma rozwolnienie ....
Patrycja - Ty z tych rejonów co ja, czyli masakra.. zero deszczu, chmur, słońce wali.. i nawet w nocy było powyżej 20℃.
Wiatrak szumi non stop, głowa mi już od tego puchnie
Moja Alutka też ma dość.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja się znowu muszę pożalić, tym razem na siostrę. dzwoniła rano. już kiedys wspominałam że ona mysli o drugim dziecku, mąż nie jest pewiien no ale się nie zabezpieczają. i nawija- że upał, że w pracy masakra, że benzyna droga, że ile może pracować kobieta w ciąży- bo ona myśli że zajdą od razu chyba- bo u nich w pracy jest tak a tak i kiedy powiedzieć kierowniczce itd, itd... zero pytania- jak się ja czuje,a wie jaka sytuacja, czy nie wiem -jak Młody, czy kopie, cokolwiek. NIC. null.zero.
dalej: mowie o tym kurierze i się zaczęło jak to zapakować, ona nie wie czy jakaś firma jest w tej Mosinie, że musi pogadać z mężem i tysiąc obiekcji. mówię jej że to by było dla nas najrozsądniejsze. a ona tylko 'no tak,tak'. nic więcej nie zdążyłam jej powiedzieć bo powiedziała że kończy bo wchodzi do pracy..
pomijam fakt, że czuje że jesli ona zajdzie w ciąże to my zejdziemy na dalszy plan.. nie wiem co się dzieje z tą moją rodziną.. chyba zacznę oglądać wózki na olx a jej powiem że dziękuję bardzo...
pomijam kolejny fakt że jak jej syn się urodził to ja byłam zawsze przy niej, pomagałam, kupowałam różne rzeczy i w ogóle...
przepraszam że tak smęcę, ale musiałam to z siebie wyrzucić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:50
-
Achia- ja bym w takiej sytuacji podziękowała za pomoc. Potem jeszcze jej się dziecko urodzi i będzie smęcenie, że zużyliście nadmiernie wózek albo inne zarzuty... My np. nauczyliśmy się, że siostrze M. nie chcemy nic zawdzięczać, bo potem nam jest to wypomniane albo obgadane za plecami (dowiedziałam się np.że jak oni wzięli na obiad po naszym weselu naszą Młodą, która u nich wtedy spała, to... powinniśmy byli zapytać ile im oddać za ten obiad. To że teraz my dwa tygodnie z czerwcu animowaliśmy jej dziecko i w Szczawnicy i w Krakowie to małe miki, dwie dychy powinnam zwracać... i to osobie, która ma auto za pół miliona i własne konie
).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bajeczko sto lat!!! To będziecie z Zosieńką urodzinowy miesiąc dzielić
(ja też z Agatką tak planowo powinnam mieć
). Życzę Ci wspaniałego macierzyństwa, z jak najmniejszą ilością przeszkód do pokonania :*
Te upały przestają być śmieszne, nie ma czym oddychaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 11:01
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Hej!
Nie bylo mnie trochę, bo zaczelismy urlop i zlapalismy last minute na RodosCudnie było. Od poniedzialku juz jestesmy w domu, ale jeszcze do konca tygodnia mamy urlop.
Dzis w samo poludnie mam szkole rodzenia bez klimatyzacjiCo za temperatury!
Teraz was w życiu nie nadrobię, ale obiecuje zrobic to pozniej :* Mam nadzieje ze u wszystkich, wszystko dobrze!-Mamunia-, Rucola, KateHawke, Lusesita, Achia, Aga9090, Phnappy, Nadzieja22, Bajkaaa, Emiilka, pilik, Lena21, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Patrycja - no ja Szczecin
A sinic na zachodnim wybrzeżu akurat chyba nie mawczoraj widziałam mapkę, to bardziej w okolicach trójmiasta i dalej są. Więc jak jesteś z zachodu to jakieś Międzyzdroje powinny być oki
Achia - jak ja Cię rozumiem. I na Twoim miejscu chyba faktycznie bym ogarnęła sobie jakiś wózek z olx, bo jeśli faktycznie siostra zaciąży, to i tak będzie chciała go odzyskać a wtedy Wy zostaniecie z niczym.
Reset - ludzie to straszni egoiści i materialiści..
Jeżowa - masz rację, te upały to już nie przelewki.. młoda mi się dziś spłakała zanim zasnęła, bo tak się męczyła gorącem i duchotą. A jest w samej pieluszce..
Zdecydowanie potrzebne jest ochłodzenie czy choćby jakaś burza. -
Aicha jestem podobnego zdania co reset. używane wózki wyhaczysz w dobrej cenie, nie będziesz sie cykać czy zniszczysz czy nie.... Poza tym jak odejmiesz sobie kasę za wysyłkę wózka siostry w tą i spowrotem, to stwierdzisz, ze nie warto...
Szkoda, ze rodzina widzi tylko czubek własnego nosa, ale Ciebie to upoważnia do tego, żeby widzieć koniec własnego.
jesli siostra poruszy temat wózka przypadkiem, to powiedz jej grzecznie, ze w związku z tym, ze starają się o dziecko podjęłaś decyzję, ze najlepszym wyjściem będzie zakup swojego. Koniec tematu.
Co do bycia w centrum uwagi to ja zawsze wolę, zeby ktoś inny niż ja w nim był#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć dziewczyny.
Nadrobie Was jak Domiśka pójdzie na popołudniowa drzemkę ( chyba że znów wymocze się w basenie )
Bajeczko wszystkiego co najlepsze kochana :-*
Zobaczcie co znalazłam w necie. Przydałaby się taka każdej z nas
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44fcd5a13083.jpgKateHawke, Karma88, JustynaG, Aga9090, Nadzieja22, Bajkaaa, Emiilka, Yoselyn82, pilik, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Bajka, samych cudowności Ci życzę i oczywiście bezproblemowego i szybkiego porodu w odpowiednim czasie ❤
Aicha, dziewczyny mąja racje co do wózka, przerobilam to samo z bratowa.
Z perspektywy czasu jestem zadowolona ze kupiliśmy używany wozek Maxi Cosi 3 w 1 (za 200zl), za pralnie zapłaciliśmy 70zl. Jest w super stanie.
A jeśli chodzi o zainteresowanie rodziny moją ciąża,to u mnie jest odwrotnie. Codziennie ktoś z rodzeństwa albo rodziców dzwoni i pyta jak się czuje, czy czegoś potrzebuje, czy mam na cos ochotę itd.
Już wszyscy zapowiedzieli ze na zmianę będą codziennie przyjeżdżać i nam pomagać.
W woj. mazowieckim tez upały i mnóstwo komarów
Całe dnie siedzę pod tarasem w przeciągu jedyne miejsce gdzie jest czym oddychać.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak zrobię. Mąż obiecał po USG jak będzie ok pojechać pooglądać łóżeczka, wózki już oglądam na olx, choć to może spokojnie poczekać do jesieni. Koleżanka właśnie mi napisała że robi porządki w ubrankach i ma całą wyprawkę od 50-56-62-68 , mówi że za cegielke 50zl bo zbiera na łóżko dla starszego syna.
Rucola- ja też nie lubię być w centrum uwagi, ale tak zupełnie być olewają przez własną rodzinę to jednak mi przykro.
Ale popłakałam sobie, Bajla przyszła i się tuliła i mi lepiej już. Idę pod prysznic bo po spacerku jestem mokra! Kiedy te upały sobie pójdą?? -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55924f228ef8.jpg
Jest siusiak!
Tak to wszystko w porządku, wymiarowo jest jakoś pomiędzy terminem z OM a z owu, całe 246g facetaa z tych gorszych wieści to niestety hemoglobina mi poleciała, mam 10,6 no i dostałam Tardyferon.
blue00, Lusesita, Achia, JustynaG, olik321, Jeżowa, Aga9090, 91Ewela09, agulineczka, Patrycja20, Karma88, Phnappy, -Mamunia-, Siwulec, Nadzieja22, Bajkaaa, KateHawke, Sarna84, Emiilka, Yoselyn82, Minie Black, pilik, Lena21, lamka, Lunaris, Flowwer, admiralka lubią tę wiadomość
-
Aicha i super, wyprawkę też masz z głowy. Siostra łaski niech Ci nie robi...
Na pewno Ci przykro, jeśli najbliżsi tak się zachowują ale nic na to nie poradziszto naprawdę smutne, że niektórzy nie są w stanie dać nawet minimalnego wsparcia innym. My to przerabiamy z częścią rodziny emka i w zasadzie przestało mnie to wzruszać
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Sanka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55924f228ef8.jpg
Jest siusiak!
Tak to wszystko w porządku, wymiarowo jest jakoś pomiędzy terminem z OM a z owu, całe 246g facetaa z tych gorszych wieści to niestety hemoglobina mi poleciała, mam 10,6 no i dostałam Tardyferon.
Sanka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny