X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka- gratuluję! <3 coraz więcej chłopaków widzę :)

Sanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela- super że dzwonią i się interesują :) i jeszcze chcą pomagać:) extra :)
    Ja już jestem pewna że będziemy zdani tylko na siebie. Trudno.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 Nie wiem skąd jesteś...
    W Trójmieście już niektóre kąpieliska otwarte. A jak nie morze to są jeziorka :) Albo jakiś basen??

Achia , Przykro mi, że tak Cię rodzina zawodzi.
    No i nie ma to jak "robimy dziecko bo mnie w pracy upał wkurza". :P

A wyprawkę skompletujesz sobie sama, bez pomocy rodziny. :)
    Na olx pełno ogłoszeń plus wyprzedaże... Nie trzeba wychodzić z domu by zakupy ogarnąć.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia kochana tak jak dziewczyny już napisały, lepiej dołożyć trochę kasy i kupić swój własny wózek, a kto wie kiedy i Wam się przyda dla drugiego malucha :) z reszta Tobie sprawi to ogromna przyjemność, że możesz kupić coś swojego, a są naprawdę fajne okazje na olx. Ja moja inglessine dorwałam po jednym dziecku za 1500 zł (nowy ok 5 ta wersja która mamy) więc trzeba szukać i na pewno coś się fajnego trafi :)
    Co do podejścia siostry do ciąży i Ciebie to u nas jest tak samo, siostra emka w ciąży, dopiero 10 tydzień a już wielka księżniczka która martwi za wysokie ph moczu i robi ż tego tragedie. O naszych problemach z serduszkiem się zapomniało... Wiem, że to jej pierwsze dziecko, ale mogłaby też okazać trochę zrozumienia dla nas i naszej sytuacji. Wiec niestety możemy liczyć tylko na naszych emkow. Ważne, że dla Was ta ciąża jest taka wyczekana i wymarzoną. Ale wiem, że to przykre kiedy inni nie cieszą się tak jak Wy. Dobrze że mamy to forum, bo ja np bym zupełnie sama była z moimi problemami. A tutaj wspieramy się i cieszymy każda najdrobniejsza rzeczą :*

Sanka serdecznie gratuluję synka! Niech zdrowo rośnie :)

Sanka lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka chlopak jak sie patrzy :) gratuluję. Ja mam podobna hemoglobine i tez Tardyferon

Sanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka gratuluję syna :)

Aicha, znam to....

Moja siostra w czerwcu w szpitalu mówiła, że przyjedzie do mnie, pomoże mi trochę po tej operacji, a do dnia dzisiejszego nawet nie napisała smsa, a mieszka 15 minut autobusem ode mnie... Z moją matka tak samo ani nie zadzwoni nic, kompletnie nic, a tym bardziej, że ma urlop i siedzi w domu i tez blisko mieszka

Sanka lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna kamień pomorski :) okolice Międzyzdroji :) no u nas tez ale mimo to mam obawę ... o właśnie może jezioro
    .. ewentalnie basen przed domem :)))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka dasz radę podciągnąc Tardyferonem. ;) Mi po miesiącu ładnie w normy wszystko wskoczyło, więc luz do ogarnięcia.

Kurde i to tak z rodziną jest. My też tak naprawdę wspieramy się z M. sami. Rodzina no jest, ale nie widzę kompletnie zrozumienia.

Achia jak macie możliwość to kupujcie sami wózek. Dobrze dziewczyny radzą.

Sanka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka - gratuluję chłopca :) niestety też nie wiem jak odszyfrować zdjęcie...

Sanka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Sanka,jak na to patrzeć? :D gratuluję chłopaka heh
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea8ce2a00a1f.jpg
    Zaznaczyłam kółeczkiem ;) po bokach widać fragmenty nóżek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 12:39

Achia, blue00, Luna1993, Rucola, StaraczkaNika, Emiilka, Jeżowa, pilik, malka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka jest Fifraczek!!!

Siwulec przypuszam że to jeszcze nie to. Chociaż wczoraj jak bylam na USG to doktorek przycisnąl mi ta glowiece do brzucha to poczułam mrówki w tym miejscu i maleństwo podskoczyło na obrazie.

Sanka lubi tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea8ce2a00a1f.jpg
    Zaznaczyłam kółeczkiem ;) po bokach widać fragmenty nóżek :)

jest pistolet! Gratulacje :D

Sanka, malka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, podziękuj za taką pomoc i sami ogarnijcie wózek i łóżeczko. Bez łaski :)

Sanka gratuluję synka :)

Mamunia a Ty co się nie chwalisz, że jednak byłaś u doktorka? :P

Sanka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, gratuluję małego Luciano <3 ;)

Sanka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, gratuluję pomyślnej wizyty. :)

Sanka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wczoraj już nie chciałam Wam głowy zawracać. Zresztą wczorajszy dzień spędziłam przy muszli klozetowej. Pierwszy taki porządny dzień mam nadzieję że ostatni.

Maleństwo zdrowe. Cudowny widok... Wieczorem wrzucę zdjęcia mojej Rusalki.

Bajkaaa, JustynaG, Emiilka, Nadzieja22, Rucola, KateHawke, Patrycja20, Minie Black, Phnappy, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wygląda na to, że Twoja siostra jest przekonana, że za chwilę będzie w ciąży i pewnie trochę się jej odwidziało rozstawać z rzeczami po starszaku, skoro zaraz znowu jej będą potrzebne ;) Podziwiam optymizm. Ja bym w takim razie podziękowała i kupiła własny wózeczek - przynajmniej nie trzeba się wtedy martwić, czy się nie poniszczy, a potem martwić się przy zwracaniu. Zresztą to sama frajda wybierać rzeczy dla dziecka - nie odmawiaj sobie tego.

Sanka - no pięknie pokazał - chłopak od małego wie jak się ustawić :D
    Super, że zdrowiutki!

Mamunia super że i u Cìebie pomyślne wieści z wizyty :) Czyli już wiadomo że u Ciebie rośnie dziewczynka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 13:50

Sanka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika tak, jest święcie przekonana że we wrześniu położy l4, i że zajmie się starszym ,który idzie do 1 klasy. tylko odpukać, jesli coś będzie nie tak i np będzie musiała leżec to nie wiem jak sobie poradzi bo jej mąż nawet obiadu nie umie ugotować. ona w tych upałach stoi przy kuchence i gotuje mu np zupę, podaje pod nos itp..
    oczywiscie uważa też ze jej mąz nie ma problemów z płodnością bo ćwiczy, dobrze się odżywia, nie trzyma laptopa na kolanach itp-w koncu zawowody żołnierz!
    na razie 1 okres już miała więc złotego strzału nie było.
    Ale masz rację- wybiorę sobie sama rzeczy i nie będę musiała się martwić o np głupią plamę od błota jeśli się taka zdarzy.

StaraczkaNika, JustynaG, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus pod koniec USG zapytalam się czy jest możliwość zobaczenia płci dziecka. Powiedział że na tym etapie oba narządy wyglądają bardzo podobnie i wolałby powiedzieć na 90 procent przy następnej wizycie, ale zerknął i powiedział że wygląda na dziewczynke w 60 procentach. Mi rąk obojętne aby było zdrowe bo przy każdym mierzeniu i sprawdzaniu czy jest wszystko dobrze serce biło jak młot. Mi płeć obojetna, ale jak powiedziałam teściowej która ma samych chłopakow i póki co wnuków to myślałam że w suficie dziurę zrobi.

StaraczkaNika, Luna1993, Achia, Emiilka, Nadzieja22, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten wyjątkowy dzień! :)

Bajeczko, mam nadzieję, że zafundowałaś sobie dzisiaj podwójne lody! Jedna porcja z okazji urodzin - wszystkiego najwspanialszego dla najbardziej wytrwałej Mamy na OF! - druga zaś ze względu na jedynie 3 dni do donoszonej ciąży :) Cuda się jednak zdarzają! To do jakiej daty teraz odliczamy? ;)

Rucolko, super wieści i super waga Lewcia :) Gratuluję!
    Sanka, gratuluję chłopczyka! Niech się dalej zdrowo chowa.
    Mamunia, gratuluję córeczki :D Cieszę się, że rośnie zdrowa panna.

Lunka, masz prawo do gorszych dni i poczucia niesprawiedliwości. Tutaj zawsze możesz się uzewnętrznić. Po to jest to forum. Dziewczyny były dla mnie wyrozumiałe, kiedy panikowałam i przeżywałam swoje błahe problemy. Przykro mi, że sprawy nie potoczyły się wg Twojego scenariusza. Jestem pewna, że każda z nas byłaby przytłoczona, gdyby znalazła się w Twojej sytuacji. Jesteś bardzo silną kobietą i super mamą! <3

Z prywaty: u mnie postęp! Mam już meble :D I kasę fiskalną ;)

Dziewczyny, wiem, że to banał, ale pijcie dużo wody!. Ja z tego wszystkiego zapominam się potem napić i jak się dorwę do butelki, to potrafię pół na raz wyżłopać.

Miłego dnia dla nas wszystkich :)

Luna1993, Rucola, Kaczorka, Bajkaaa, KateHawke, lamka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ